עבור לתוכן

למה לכל הרוחות מפרסמים את זה?

Featured Replies

פורסם

...

אז לא נראה שלעיתונות ישנן גבולות מסוימים בנושאים אלו, וחייבים לשים להם את הגבולות. טוב שיש צנזורה.

...

למען הסר ספק, אני מסכים לחלוטין שאין לפרסם ידיעה כזו, טרם כל החומר המסווג נאסף.

מצד שני, הידיעה שניתן ל"פזר" חומר מסווג, ולאסוף אותו "בלי לחץ", תגרום ל"הפקת לקחים" עדינה יותר.

ישנן מדינות, בהן אין צנזורה, אך מי שמפרסם מידע הפוגע בבטחון המדינה עומד לדין פלילי, כך שרובצת אחריות על התקשורת בעניינים מעין אלו.

הצנזורה לעיתים מגזימה לחלוטין - זכור לי מקרה (לא על פרטיו), בו נכתב טור דעה נגד הרמטכ"ל באותו זמן. הטור נפסל ע"י הצנזורה בטענה שהמאמר מוציא את הרמטכ"ל טיפש, וזה פוגע בבטחון המדינה. הטור פורסם בכל זאת, והעניין נגמר בכך שהעיתון קיבל קנס.

• תגובות 33
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עד כמה שזה אבסורדי, יש הגיון בטענת הצנזורה במקרה כזה.

פורסם

מי שמכיר את הספר "הבור" על מסמך הרפז של ברגמן ומרגלית, יש בו כמה וכמה מקומות שהצנזורה אסרה לפרסם, וזה נראה די קטנוני אני חייב לומר.

הייתי בהרצאה של הצנזורית הראשית(סימה וקניון משו כמדומני) והיא דווקא נראתה לי, בהיעדר מונח מתאים יותר, בחורה על הכיפאק. ראש על הכתפיים, דאגה כנה לביטחון המדינה יחד עם הבנה גדולה(יותר משל רוב הנוכחים בהרצאה, מה שהיה די משעשע) של הצורך הציבורי בידיעות על הצבא ועל כך שצריך להיות עם יד מאוד זהירה על ההדק של הצנזורה, שהיא גוף בעל כח עצום יחסית(מסתבר שהצנזור הצבאי יכול למשל להכניס אדם למאסר ללא משפט על בסיס הוראה מימי המנדט או משהו דומה, אני לא זוכר בדיוק את הסיפור, וזו סתם דוגמא).

פורסם

אותי מטרידה יותר הטענה שאין בכלל צורך בצבע בחלקיו הפנימיים של המטוס בכלל, ובתעלה שמובילה למנוע בפרט.. :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים