עבור לתוכן

התייעצות לגבי מחשב גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש פה בפורומים ומקווה שאני פותח את הנושא הזה במקום הנכון..

בעוד כחודשים אני אסע לארה"ב, ושם תיהיה לי הזדמנות לרכוש מחשב נייד.

אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר לגיימינג. המקבוק פרו החדש של אפל נראה מאוד מפתה, בעיקר בגלל המשקל שלו ואורך הסוללה.

אך, כידוע אפל דורשת סכומים אסטרונומים עבור המוצרים שלה, ולכן אני חושב כי קיימים מחשבים בעלי תכונות זהות לMBP עם מחיר נמוך יותר.

לכן אני זקוק לעזרתכם, ואשמח אם תוכלו לעזור לי :).

המפרט של המחשב של הMACBOOK PRO ניתן לראות כאן:

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro/select

גללו קצת למטה,

העבירו לטאב האמצעי בעל השם Macbook Pro with retina display

והסתכלו על הטור השמאלי.

עלותו הסופית היא 10,000 ש"ח.

הינה בקשה להמלצה על לפטופ עם התכונות שאני מחפש:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אשאר כי 50% מזמן השימוש שלו יעברו בהרצה של משחקים (כבדים וקלים), ושאר הזמן יועבר בגלישה באינטרנט, וצפיה בסרטים

* גודל המסך? מעדיף 13". אני חושב כי אין מחשבים חזקים בגדלים אלו ולכן גם 15" יהיה מעולה

* משקל רצוי? רצוי שיקול בסביבות שני קילו. אין בעיה שישקול יותר אם ההבדלים במחירים יהיו גדולים

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה מסוגל להריץ אפליקציות כבדות למשך הרבה זמן. מינימום ארבע שעות עבודה במאמץ ללא הטענה. (אם אני לא טועה הMBP מסוגל לעבוד ככה במשך 5 שעות, ו7 שעות בWIFI.)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא, אבל HDMI יכול להיות נחמד

* בלוטות? מומלץ

* גודל מינימלי של כונן קשיח? חובה SSD בעל נפח מינימאלי של 256GB

* כונן CD/DVD? צורב? מעדיף שלא יהיה אחד בשביל שהמחשב יהיה קל יותר ויהיה מקום לדברים אחרים, אבל לא יפריע לי אם יגיע אחד במחשב טוב.

* כונן Bluray? תשובה זהה לתשובה למעלה..

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? רצוי אך לא חובה

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי אך לא חובה

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אפל יודעים לשווק והMBP ממש סקסי...

אבל זאת תיהיה שטות גמורה לקנות את MBP אם קיים מחשב אחר בעל תכונות זהות או טובות יותר במחיר זול יותר.

כמה נקודות:

- מסך הרטינה של הפרו לא מעניין אותי במיוחד.

- אני מאוד משוכנע כי SSD עדיף והרבה על כונן קשיח.. ראיתי שיש מחשבים שמגיעים עם אחד כזה ואחד כזה, אבל אני מעדיף שיהיה רק כונן אחד.

- OSX נחמדה אבל היא שיקול מינורי בקניית הMBP. גם ככה אתקין ווינדוס על מחשב וזה ואבלה בו הרבה זמן...

- הסוללה מאוד חשובה לי. הסוללה של MBP מאוד חזקה ומחזיקה כשבע שעות בWIFI, ולפי מה שהבנתי כ5 שעות תחת פעילויות מסיביות.

- למשקל יש גם גורם חשוב אבל לא מכריע, כפי שציינתי בבקשת הלפטופ.

חשוב לציין כי אולי תיהיה לי אפשרות לרכוש את הלפטופ בחו"ל.

אשמח לעזרה בנושא, תודה רבה! ;D

פורסם
  • מחבר

*הקפצה*

אשמח לקבל עזרה :)

פורסם

עוד חודשיים? זה מלא זמן!

עד אז יצאו דגמים חדשים, יהיו מחירים חדשים.

תקפיץ את הדיון קצת לפני הטיסה או כשתהיה שם.

פורסם

מקבוק הוא בחירה רעה למחשב משחקים בעיקר בגלל הצורך בשימוש במתווך (פרלל או פיוז'ן) כדי להריץ משחקים שלא תומכי מק (ויש לא מעט כאלו)

בנוסף המחשב עצמו יקר מאוד, ולפי פירוט הדרישות שלך לא ברור לי מה הצורך בו.

עוד נקודה חשובה - הכרטיס הגרפי במחשב, מדגם 650m של נוידיה, לא יוכל לתמוך את הרזולוציה הגבוה במשחקים ולמעשה תוכל לשחק על FHD במקרה הטוב ביותר. בפועל זה אומר שהיתרון הכי גדול של הדגם (הרזולוציה) לא תשמש אותך בשום מצב.

וכמובן כמו שגיל אמר לך, רצוי לדחות את קניית המחשב קרוב לתאריך הרכישה ככל האפשר על מנת לחכות להיצע דגמים גדול יותר, במיוחד בתקופה זו - באמצע חילוף דור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים