עבור לתוכן

כיצד מתכננים טיול באמת?

Featured Replies

פורסם

אני רואה שרוב צעירים יוצאים מצבא, והולכים לטייל בעולם. אך לעומת כמה מאיתנו פשוט לא יודעים איך לעשות את זה פשוט לצאת לטייל בשיקולים תקציביים, חסרי ידע לגבי מקומות טובים שכדאי לטייל שם, או שאין לנו מרחב וזמן לטייל כרצונו. יש איזה ספר או אתר שניתן להיעזר בו לצורך מחקר? שאוכל לבנות תוכנית מבוססת עבור טיול לחו"ל במשך חודש.

פורסם

היי,

לפי דעתי חוץ מכסף, ביטוח, מקום לישון בו ומדע כללי על המקומות שאתה טס אליהם אתה לא צריך להיות ממש מאורגן, אבל זה תלוי יותר בבנאדם.

יש כאלה שאוהבים ללכת לאן שכולם הולכים ורואים ויש כאלה (כמוני) שנוסעים וחוקרים את המקומות לפי איך שנראה להם.

תהנה!

פורסם

באמת תלוי איזה טיול אתה רוצה.

יש כאלה שעושים טיול מאורגן מ-א' עד-ת' (עד לרמת דיוק של חצי שעה בלו"ז), ויש כאלה שמסתפקים בכסף וציוד מינימלי ללא זמן סיום משוער.

פורסם

אני לא יודע איזה טיול אתה מתכנן אבל חודש הוא זמן לא קצר מאוד מצד שני גם לא ארוך בכלל.

אפשר לארגן את הטיול עד לרמות הקטנות ביותר, ואפשר לצאת אליו בצורה יותר ספונטנית.

לכול אחת מהדרכים היתרונות שלה.

ספר? בדרך כלל נעזרים בלונליפלאנט למיניהם יש להם ספר לכול חור על הגלובוס.

מה שכן כמה דברים חשובים שאתה חייב לארגן מראש, וכדאי לתכנן מראש כול מה שאני כותב הוא לאחר שבחרת יעד כללי וגיבשת אופי כללי לטיול שלך, אם טרקים, אם טיול סטלנים, אם טיול גלישה... כול אחד ומה שבראש שלו כדאי להיות פתוח לשינויים.

לאחר שגיבשת תמונה כללית בראש של אופי הטיול וזמן הטיול נסה לבנות תקציב גס מאוד, כמה אתה הולך להוציא כול חודש.

הדרך הטובה ביותר היא לדבר עם מישהו שעשה טיול דומה לשלך בטווח של שנה לפני, ככה רמות המחירים יהיו דומות ותקבל נתוני ממקור ראשון.

לא כדאי להתייעץ לגבי מחירים עם מישהו שטייל באותו מקום כמה שנים לפני, המחירים משתנים.

לאחר שגיבשת תקציב של כמה אתה הולך להוציא בכול חודש אתה יכול לגשת לשלב הבא, קניית הציוד.

ההמלצה שלי אישית, קנה כמה שפחות ורק מה שאתה צריך, לא חסרים אנשים שקונים מעילים משוגעים, תיקים במאות ואלפי שקלים ובסוף לא מנצלים אפילו עשירית מהיכולות של הציוד שלהם.

דוגמא הרבה חברה קונים תרמילים יקרים מאוד רק כדי לגלות שטרקים לא ממש בראש שלהם והם היו מסתדרים הרבה יותר טוב עם מזוודה על גלגלים.

הציוד בגלל שהוא תחום די מדאיג גורם לך לבזבז הרבה כסף סתם, שוב ההמלצה היא לדבר עם מישהו שעשה סגנון דומה של טיול, לא להתפתות לקנות את הכי טוב אם לא צריך, לפזול לציוד יד שניה לפעמים יש מציאות, להשאיל מחברים שכבר עשו את זה ויש להם ציוד ששוכב בארון.

לימוד שפה- לא אפשרי בכול יעד(נראה אותך לומד הודית), אבל אם זה כן אפשרי זה יעשה את החיים קלים הרבה יותר, ויהפוך את הטיול לגמיש יותר, קל יותר וטוב יותר.

אם יש זמן כדי ללמוד כמה שיותר, מה שכן אוצר מילים בסיסי שאתה יודע ברמה טובה ונכונות ללמוד גם במהלך הטיול יספיקו.

בחירת יעדים שנראים לך כמעניינים בשום אופן אל תפסול יעד/קטע בטיול רק כי מישהו אמר לך שהוא סבל שם. אני אישית סבלתי בהרבה מקומות שאנשים אחרים נהנו בהם ולהפך.

כמובן שלראות את הכול זה קשה ודורש הרבה זמן, אבל אם יש משהו שנראה לך מעניין ומישהו אומר לך שזה לא שווה אני אומר תן לו צ'אנס.

אם אתה מטייל לבד תעשה חיים, אם אתה מתכנן לטייל עם שותף אז או שזה יהיה מישהו שאתה מכיר ממש טוב או שתיהיה מוכנות לכך שהעסק לא יעבוד ואתם מתפצלים.

טיפ נוסף אל תצרף אנשים שאתה לא מכיר למקומות בעיתיים, אני לדוגמה הסכמתי לחבר ילדות להצטרף לטרק עם השותף שלי לטיול הטרק היה בתנאים של גובה רב ואוויר יחסית דליל שאותו אדם שהצטרף לא היה מוכן אליהם(אני וחבר שלי כבר התרגלנו מטרק קודם). כתוצאה מכך הייתי צריך להפסיק את הטרק ולפנות אותו, אומנם חוויה אבל הפסדתי טרק שאני בספק אם אעשה מתישהו בחיי.

פורסם
  • מחבר

צודק! אפשר גם לגוון

היי,

לפי דעתי חוץ מכסף, ביטוח, מקום לישון בו ומדע כללי על המקומות שאתה טס אליהם אתה לא צריך להיות ממש מאורגן, אבל זה תלוי יותר בבנאדם.

יש כאלה שאוהבים ללכת לאן שכולם הולכים ורואים ויש כאלה (כמוני) שנוסעים וחוקרים את המקומות לפי איך שנראה להם.

תהנה!

פורסם
  • מחבר

שמע אחי, תיארת פה כמה ושם דברים חשובים על קניית ציוד, על שותפות ועל סגנון טיול. אני חושב שהובהר לי קצת יותר טוב

לפני שבוע חבר שלי חזר מטיול עם משפחה שלו, מאוסטריה - הוא ממש אהב את הטיול והמליץ לי על הטיול הזה מה דעתך?

אני לא יודע איזה טיול אתה מתכנן אבל חודש הוא זמן לא קצר מאוד מצד שני גם לא ארוך בכלל.

אפשר לארגן את הטיול עד לרמות הקטנות ביותר, ואפשר לצאת אליו בצורה יותר ספונטנית.

לכול אחת מהדרכים היתרונות שלה.

ספר? בדרך כלל נעזרים בלונליפלאנט למיניהם יש להם ספר לכול חור על הגלובוס.

מה שכן כמה דברים חשובים שאתה חייב לארגן מראש, וכדאי לתכנן מראש כול מה שאני כותב הוא לאחר שבחרת יעד כללי וגיבשת אופי כללי לטיול שלך, אם טרקים, אם טיול סטלנים, אם טיול גלישה... כול אחד ומה שבראש שלו כדאי להיות פתוח לשינויים.

לאחר שגיבשת תמונה כללית בראש של אופי הטיול וזמן הטיול נסה לבנות תקציב גס מאוד, כמה אתה הולך להוציא כול חודש.

הדרך הטובה ביותר היא לדבר עם מישהו שעשה טיול דומה לשלך בטווח של שנה לפני, ככה רמות המחירים יהיו דומות ותקבל נתוני ממקור ראשון.

לא כדאי להתייעץ לגבי מחירים עם מישהו שטייל באותו מקום כמה שנים לפני, המחירים משתנים.

לאחר שגיבשת תקציב של כמה אתה הולך להוציא בכול חודש אתה יכול לגשת לשלב הבא, קניית הציוד.

ההמלצה שלי אישית, קנה כמה שפחות ורק מה שאתה צריך, לא חסרים אנשים שקונים מעילים משוגעים, תיקים במאות ואלפי שקלים ובסוף לא מנצלים אפילו עשירית מהיכולות של הציוד שלהם.

דוגמא הרבה חברה קונים תרמילים יקרים מאוד רק כדי לגלות שטרקים לא ממש בראש שלהם והם היו מסתדרים הרבה יותר טוב עם מזוודה על גלגלים.

הציוד בגלל שהוא תחום די מדאיג גורם לך לבזבז הרבה כסף סתם, שוב ההמלצה היא לדבר עם מישהו שעשה סגנון דומה של טיול, לא להתפתות לקנות את הכי טוב אם לא צריך, לפזול לציוד יד שניה לפעמים יש מציאות, להשאיל מחברים שכבר עשו את זה ויש להם ציוד ששוכב בארון.

לימוד שפה- לא אפשרי בכול יעד(נראה אותך לומד הודית), אבל אם זה כן אפשרי זה יעשה את החיים קלים הרבה יותר, ויהפוך את הטיול לגמיש יותר, קל יותר וטוב יותר.

אם יש זמן כדי ללמוד כמה שיותר, מה שכן אוצר מילים בסיסי שאתה יודע ברמה טובה ונכונות ללמוד גם במהלך הטיול יספיקו.

בחירת יעדים שנראים לך כמעניינים בשום אופן אל תפסול יעד/קטע בטיול רק כי מישהו אמר לך שהוא סבל שם. אני אישית סבלתי בהרבה מקומות שאנשים אחרים נהנו בהם ולהפך.

כמובן שלראות את הכול זה קשה ודורש הרבה זמן, אבל אם יש משהו שנראה לך מעניין ומישהו אומר לך שזה לא שווה אני אומר תן לו צ'אנס.

אם אתה מטייל לבד תעשה חיים, אם אתה מתכנן לטייל עם שותף אז או שזה יהיה מישהו שאתה מכיר ממש טוב או שתיהיה מוכנות לכך שהעסק לא יעבוד ואתם מתפצלים.

טיפ נוסף אל תצרף אנשים שאתה לא מכיר למקומות בעיתיים, אני לדוגמה הסכמתי לחבר ילדות להצטרף לטרק עם השותף שלי לטיול הטרק היה בתנאים של גובה רב ואוויר יחסית דליל שאותו אדם שהצטרף לא היה מוכן אליהם(אני וחבר שלי כבר התרגלנו מטרק קודם). כתוצאה מכך הייתי צריך להפסיק את הטרק ולפנות אותו, אומנם חוויה אבל הפסדתי טרק שאני בספק אם אעשה מתישהו בחיי.

פורסם

כמה יעלה לך הטיול המאורגן?

פורסם

בהודו, תאילנד ודרום אמריקה כבר יודעים לדבר עברית יותר טוב ממך אח שלי

פורסם

שמע, לא נכנסתי לפרטים אבל אני חייב להוסיף משהו.

טיול מאורגן הוא לא תמיד הדבר הכי יעיל לעשות.

ההורים שלי טסים לאוסטריה שבוע הבא, וזאת הפעם ה-4 שהם טסים לאירופה ב5 השנים האחרונות. באתחלה הם גם קפצו על ההזדמנות של הטיול המאורגן, אבל הם לא נהנו מהטיול.

לא כל חברת תיירות יודעת ממה אתה נהנה ואיך ולכן תיהיה בטוח ש- 35% מהטיול לא תאהב או תספיק להנות מהמקום.

מה שאני מציע זה טיול חצי מאורגן: אתה טס מחברת הטיולים או לבד (תחפש הכי משתלם), ואז תלך לסיורים המודרכים שהכי יעניינו אותך של אותה חברת התמירות או אחרת (זה מה שיפה בזה). בנוסף אתה תמצא את אצמך עם זמן פנוי באותו המקום, מה שיקנה לך חופש בחירה למרצון למצב רוח שיהיה לך באותו הזמן (לקחת אותו להשכרה, ללכת למסעדה כזאת או אחרת, מוזאונים, פארקים ועוד).

אל תתבייש להשתמש בתחבורה הציבורים (באירופה הכל מסודר ועובד כמו שצריך, ולא כמו בארץ שצריכים להתפלל לה' בשביל שיקרה משהו).

פורסם

מה שיפה בטיול מאורגן זה לקרוא את הכתבות הפרסומיות של המארגנים בפועל המציאות פחות נעימה.

קודם כל יש טיולים לגילאים שונים אז תבדוק קודם אם אתה יוצא בטיול גריאטרי או עם אנשים שדומים לך.

קח בחשבון שחלק גדול מזמן הטיול מתבזבז על נסיעות מאחר והטיול המאורגן חייב לעמוד ביעדים שנקבעו מראש, בנוסף תמיד יוקצה זמן נכבד לארוחות כולל ארוחת צהרים ואל תתפלא אם ינצלו ביקור בבית הכנסת היהודי לתפילה בקיצור הטיול עצמו, נטו, יהיה קצר ושטחי להפליא.

יש אנשים שנוסעים מאורגן כי הם מחפשים חברה ותחושת ביחד. אם זה מתאים לך, לך על זה.

פורסם

אני אישית מאוד אנטי נגד טיולים מאורגנים, זה כמעט אף פעם לא יצא טוב כמו טיול שתעשה בעצמך

קודם כל תחליט מה אתה רוצה לעשות בטיול טרקים, טבע, ערים, נופש

דבר שני הוא כמה התקציב שלך

אחרי שיש לך את שני אלה תוכל להתחיל לחשוב על מקום

ברגע שיהיה מקום תדע כמה אתה צריך "להתארגן"

לדוגמה, אם אתה טס לאירופה, אומנם רוב הסיכויים שלא תצטרך יותר מידי ציוד מיוחד, אבל אולי יהיה טעם לקרוא ולראות איפה כדי ללכת, אבל גם זה לא חקוק בסלע, בכיף בכל חור במערב אירופה תמצא info שיתן לך המון מידע על כל איזור

פורסם

גם אני פעם חשבתי כמוך עד שהבנתי שיש אנשים שלא מסוגלים לצאת לטיול שהוא לא מאורגן

הם חושבים שלא יוכלו להסתדר לבד, ארגון, שפה וכ' וכ'

כשתדבר איתם תמיד יספרו לך שהם מחפשים טיול נטו, אוהבים להקשיב למדריך מומחה ועוד הרבה סיבות.

אין מה לעשות. תמיד יהיו כאלה שנוסעים מאורגן וכאלה שמארגנים בעצמם.

פורסם

בתור אחד שעבד קצת בתור מדריך טיולים וגם בתור אחד שחרש את העולם.

טיול מאורגן מתאים רק לאנשים קצרים בזמן שרוצים לטעום את המדינה.

הטיולים תמיד יותר יקרים ושטחיים.

כמה דגשים לטיול

להזמין מקומות לישון מראש. הפלוסים בכך שיש לך מיטה לישון בה ואתה לא צריך לבזבז על זה זמן, למדתי את הלקח שלי כאשר נאלצתי לישון על המדרכה באיזה כפר נידח בתאלינד. זה גם נותן לך מי אומדן זמנים כי אתה צריך לזוז ממקום למקום. לפעמים קורה שנהנים במקום אחד ושוכחים להמשיך עם הטיול אך כאשר יש מקום מוזמן אתה נתון ללוח זמנים. מצג שני כאשר אתה מתכנן להשאר באותו מקום הרבה זמן ואתה מזמין מראש, אתה יכול ליפול על חרא של מלון והתשלום כבר שולם.

אלא אם כן יש לך הרבה כסף/זמן. כדאי להתמקד באוזרים ולחרוש עליהם. באסיה, ניתן להעביר שבועות בערים מסויימות ולהנות מאוד, באירופה, למעט ערים ספציפיות, את רוב הערים ניתן לסגור עד שבוע. בעיקרון למעט טיולים טראקים או טיוליי נופש בחודש אתה יכול לראות בין 3 - 8 ערים, יותר מכך ואתה מתחיל לחפף.

הכנה מראש חשובה מאוד. הכנה זה אומר אם זה טראקים אז להגיע עם כושר גופני. לקרוא חומר באינטרנט והצעות בפורמוים כמו למטייל, תורם רבות. נכון שבילי החומוס מעצבנים כי אתה רואה בעיקר ישראלים אך מצד שני, יש סיבה לכך ששבילי החומוס נהפכים לכאלה.

לדעתי ספר של לונלי פלנט זה חובה אך לא להסתמך רק עליו, המפות שלהם לא מפורטות. לפעמים כדאי לקנות מבעוד מועד מפות באינטרנט או לקחת במלונות אליהם תגיע.

שפה - מומלץ מאוד, כל שפה ניתן ללמוד אם יש מספיק זמן. אגב הודית אחת השפות הקלות אך אין שום סיבה ללמוד אותה כי יש מאות ניבים שונים בתכלית. אגב כמובן שללא אנגלית אסור בתכלית האיסור לצאת לטיול לא מאורגן. מבחינת שפת המקום, לפחות כדאי לדעת אוצר מילים בסיסי. אני יודע יפנית, קוריאנית ורוסית. המדינות בהם הכי נהנתי לטייל היו יפן, קוריאה ורוסיה בגלל שלא היה את מחוסם השפה.

תכנון טיול

למעט הזמנת מקומות מראש וחלוקה של כמה ימים בכל מקום ואולי אפילו כרטיסי רכבות בין מקום למקום. למעט היום הראשון אין צורך לתכנן יותר מדי. יש שינויים, יש בלת"מים אתה סתם תבזבז זמן אם תחשוב על זה מראש. לרוב מה שאני עושה שזה בסוף כל יום, אני לוקח לעצמי כמה דקות ומתכנן את היום הבא, לרוב כדאי לסמן כמה מקומות ספייר לרוב לא תספיק להגיע לכולם אבל במידה וכן שלא תתחיל לתכנן טיול באמצע היום ותבזבז זמן יקר

מנהגים, ישראליות, נימוסים, סמים ואלכוהול.

ישראלים בהמות. אני מתבייש להציג את עצמי מישראל בחו"ל. עם כל דור גם העולם משתנה ומתחזר אך בחזית צועדים הערבושים ואחריהם הישראלים. אנא ממך, בחו"ל תנהגד בשיא הנימוס. כדאי ללמוד מנהגים שלא להכנס לצרות. סמים לא להשתמש בחו"ל, אלכוהול לשמור על מינימום הכרחי.

ביגוד כסף ושאר ירקות

אלא אם כן יש לך שנה-שנתיים לבזבז אתה חייב להבין שלעולם לא תראה הכל, ואתה גם לא יכול להנות מכל העולמות. אי אפשר לשלב תיירות קולינארית או תיירות רפואית עם טראקים או תיירות מין לדוגמא. תשמור על מינימום שעות שינה. שש שעות זה מעל ומעבר אך לא פחות מארבע שעות אחרת היום יהיה מבוזבז. ביגוד - מינימום בגדים. אם הטיול בחורף אז למעט לבנים, מספיק חולצות בודדות. אם הטיול בקיץ לקחת שליש דברים המימים. נגיד לטיול של חודש עשר חולצות, עשר גרביים, עשר תחתונים. מכנסיים לרוב ניתן להסתבק בבודדים תמיד. נעליים - אלאם כן אתה הולך במגפיים (ואז יספיק לך זגו אחד) תמיד כאדי לקחת שתי זוגות של נעליים (לא חדשות בחיים לא חדשות!) הנעליים חייבות הליות נוחות. נכון שזה מוסיף משקל ולרוב אתה לא תשתמש אבל תאמין לי שאתה לא רוצה לקנות נעליים חדשות באמצע טיול.

כסף - כל הכסף עליך בכיס נסתר או בפאוץ מתחת לבגדים. זיינתי זונות בתאילנד מבלי להוריד את הפאוץ' וישנתי איתו עלי או מתחת לכרית.

שיהיה לך בארנק כסף ליום -יומיים. לשלם בויזה רק בחנויות גדולות, בהתאם לכך כדאי להיות עם מנסיכים עם כיסים שנסגרים על רצרץ' כמה שיורת בטיחות כך יותר טוב. בנוגע לבגדים תמיד כדאי מכנס ארוך שכן יש מקומות שאי אפשר להכנס אליהם במכנס קצר.

לטייל בחול בחבורות גדולות זה לא מהנה. לרוב אדם אחד איתך נוסף זה סבבה, מקסימום שניים. אפשר גם לטייל לבד, אבל תמיד עדיף שלפחות תהיה בחו"ל עם עוד אדם מוכר, לא חייבים לטייל ביחד, פשוט שיהיה לך לאן לפנות במקרה של צרה. סלוררי זה חשוב אז להביא כמובן, עדיף אחד שעמיד בפני נזקים. תמיד כדאי להביא משהו להנאים את הזמן. עיתון של בלייזר שניתן לזרוק בסוף הטיול או ספר קצר להעביר את הזמן. מחשב זה טוב, במיוחד אם בסוף הערב יש לך איזה סידרה לראות (באירופה, אין לך כל כך מה לעשות בשעות הערב/ לילה אלא אם כן זה בארים וכדוהמ) אך מנגד מחשב נייד לרוב ישאר במלון ויכול להיות שיגנב, במיוחד אם אתה ישן באכסניות קטנות. כמו כן זה משקל רב ובטיולי טראקים לדוגמא זה ישבור לך את הגב.

זהו על רגל אחת

פורסם

אני חושב שהבחור צריך דבר ראשון להחליט מה הוא רוצה לעשות, בלי זה אין טעם להתחיל על עצות

מה שאני אגיד למישהו שטס להודו זה לא מה שאני אגיד למישהו שטס לאירופה או למישהו שטס לעשות טרקים בנאפל

בנוסף איזה שלב הוא חיים ועם מי הוא טס

זה שני דברים הכרחיים בשביל עצות, אחרת זה סתם לדבר כללי מידי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים