עבור לתוכן

כמה וואט מחזיק כבל חשמל 1.5?

Featured Replies

פורסם

אני בונה בית, ומשכתי צינור מהארון חשמל החוצה, למקום שאני עתיד לבנות חדר עבודה.

השחלתי 3 גידים 1.5.

מישהו אמר לי ש1.5 זה רק לתאורה.

האם כדאי להתאמץ ולקנות גלילים 2.5 ולהחליף?

אמור להיות שם בעתיד מזגן (הכי קטן) ומקסימום קומקום חשמלי.

יהיו שם גם 2-3 נורות חסכוניות, ואולי מחשב פשוט.

פורסם

לפי תקנות ,עבור 1.5 ממ :זרם מירבי 16 A ,שמים מאמ"ת 10 A.

אם הצרכנים הם בדיוק אלה שציינת ( מזגן הכי קטן שנמכר ממה שידוע לי 0.75 כ"ס) אז אתה יכול להשאיר 1.5 ממ ולשים מאמת 16 A

כי במקרה שלך הצרכן כבד היחיד הוא הקומקום והוא יעבוד לפרק זמן קצר.

ושאר הצרכנים יחד בערך 5 A.

אם קיים סיכוי שבעתיד יתווספו צרכנים בינויים /כבדים או המזגן יהיה 2 כ"ס למשל, אז צריך להחליף כבל ל 2.5 ממ

אם מצידך זו לא עלות כספית גדולה או/ו טרחה גדולה ,היתי מחליף ל2.5 ממ בכל זאת. וב 1.5 ממ משתמש לחיווט למנורה העתידית למשל.

פורסם

כשאתה בונה מערכת אל תתכנן על הזמן שלוקח למאמת לקפוץ. תתכנן לכך שהמערכת תחזיק כל הזמן את הזרם שאתה רוצה להעביר בה

כבל 1.5 יכול להחזיק 12A קבוע

כבל 2.5 יכול להחזיק 16A קבוע

כבל 4.0 יכול להחזיק 25A קבוע

אלה לא נתונים מהתקן, אלה נתונים שמבחינתי מה שנבנה לפיהם יעבוד ללא תקלות - קרובים לתקן, אוליי קצת יותר מחמירים מהתקן

התפקיד של מאמת הוא להגן על הכבלים שיש בקיר מהתחממות יתר - שלא יקרה מצב שמחוברים יותר מידי דברים, והכבל מתחמם ועדיין ממשיך לעבוד

יש מכשירים שלוקחים זרם גבוה יותר לזמן קצר - מזגן בכמה שניות של ההפעלה, וכדומה. אם לא הלכת רחוק מידי בזרם ובזמן, הכבל מחזיק את זה כי לוקח לו זמן להתחמם. אתה לא שם מאמת גדול יותר בשביל זה. התכנון של המאמת כבר מביא את זה בחשבון, ב 2 צורות :

כבל 1.5mm^2 אמור להיות מחובר למאמת של 10A. אבל הוא יכול להחזיק 12A זמן ארוך ו 15A כמה דקות. מאמת של 10A לא קופץ ברגע שעברת את ה 10A. לוקח לו זמן ארוך לקפוץ ב 12A, דקה או קצת יותר ב 16A, פחות ב 20A.... המאמת מותאם לאפשר את הזרם הגבוה יותר, במשך הזמן שבו הכבל עדיין לא מתחמם יותר מידי, ולקפוץ ולהגן על הכבל ברגע שהזרם גבוה מידי או שעבר זמן ארוך מידי, ולפניי שקורה נזק לכבל

אם תחבר למאמת זרם ממש גדול יותר (כמו 100A ממאמת של 10A) הוא כן יקפוץ מיידית. כאן מגיע הקטע של האות שיש למאמתים - B10, C10. מה שהאות אומרת זה הזרם שהחל ממנו המאמת קופץ מיידית בלי לחכות. B אומר בערך X4 מהזרם שכתוב, C אומר בערך X7 מהזרם שכתוב (התקן הוא B 3-5 ו C 5-10). לכן מאמת של VB10 יקפוץ מיידית בערך החל מ 40A, ו C10 החל מ 70A. אם למשל יש לך מזגן שיש לו זרם התנעה רגעי 50A אבל בעבודה רגילה לוקח 8A, מאמת של B10 יקפוץ מיידית בהפעלות של המזגן ולכן לא מתאים. C10 יאפשר לו להתניע ולעבוד. ככלל אתה יכול לשים את כל המאמתים בלוח מסוג C. או חלק C וחלק B לפי השיקולים המתאימים. במאמתים ישנים יש G ו L כש G הוא בערך C ו L הוא בערך B

מה המסקנות אם כך :

כבל 1.5 - למאמת 10

כבל 2.5 - למאמת 16

כבל 4.0 - למאמת 25

כבל ה 2.5 "שנוי במחלוקת". זה הכבל הנפוץ הגדול יותר (אתה לא מוצא 4.0 בסתם חומרי בניין נכון ? גם לך תמשוך אותו בצינור אם שתאלבנד....), לכן חשמלאים הרבה פעמים "מרשים לעצמם" לשים לו מאמתים של 20 ו 25, ובתוך הלוח אפילו לחווט איתו בין המפסקים כשהראשי הוא 40.... אז ככה : כבל 2.5 על מאמת 20 זה עדיין אפשרי אבל גבולי ואם אתה יכול תימנע מזה. כבל 2.5 על מאמת 25 זה לחפש צרות והרבה - ולצערי אני רואה את זה שוב ושוב. בתור חיווט פנימי בלוח על ראשי של 40 - זה ארונות חשמל שנמסים לחתיכות

המאמתים אמורים להגן גם על השקעים. שקע רגיל מיועד ל 16A, במציאות הוא מחזיק משהוא כמו 10. אל תשים שקעים בקו שהמאמת שלו הוא 20 ומעלה, כי זה יאפשר לקחת 20A ומעלה דרך השקע בהתאמה (וזה לא כזה מסובך - מפצל אם מחשבים, כבל מאריך לחלון לעבודות בניה בחוץ, מכשירי חימום וכו). נכון שהשקע נשרף גם ב 16A, אבל ב 16A זה בדרך כלל יסתכם בפלסטיק נמס וריח, ב 20A זה יכול להיות גם אש

בהרבה בתים ישנים (הרוב ?) הכבל הראשי לחדר הוא 1.5, והוא על מאמת של C16 (שאוליי הוחלף בעבר מפיוז מלבני של 15A). נראה כיאלו זה היה מותר בעבר. אבל במערכות האלה יש בהתאמה בעיות של התחממות - במיוחד בנקודות החיבור בין הכבלים, ולפעמים לאורך הכבל - איפה שהתחממות הקטנה לאורך זמן יכולה לגרום לבידוד של הכבלים להתייבש ולהתפרק / דברים כאלה

איזה עוד שיקולים יש :

ניתן להעמיס כבלים ומאמתים מעל למקסימום שלהם (לזמן מוגבל), אבל זה לא אמור להיות מצב קבוע. אל תבנה על זה את המערכת שלך

הקטע הוא שאם תעשה את זה יהיו לך קפיצות של מאמתים. מאמתים שקופצים, או שסתם עומדים חמים כי הם התחממו לטמפ' שבה הם כמעט קופצים, נהרסים אם הזמן. המאמת יכול פתאום להתחיל לקפוץ סתם כשהזרם תקין (כי הוא התחמם הרבה ונדפק - הפך להיות רגיש מידי), במקרה הגרוע להידפק בצורה שהוא לא יקפוץ בפעם האחת שכן תהיה צריך אותו

מזגן ומכשירים אלקטרוניים על קו משותף זה לחפש צרות - במיוחד אם הקו מועמס משמעותית (בטח אם אתה מנסה לדחוף מזגן לקו של 10A). אם המאמת של אותו קו קופץ המזגן ישחרר מכת מתח חזקה, והיא תגיע ישר לכל האלקטרוניקה שיש שם. אם למשל יש מחשב, אל תהיה מופתע אם תצתרך להחליף לו ספקים לעיתים קרובת מידי

לכן ההמלצות שלי :

אם יש ספק תשים 2.5

עוד יותר טוב, תוציא את ה 1.5 ותמשוך פנימה אותו + 2.5 ביחד. כך יהיו לך 2 קווים, ותוכל לחלק ביניהם את העומס - למשל 1.5 רק למזגן ו 2.5 לכל היתר - או הפוך. ט\ותמנע את הבעיה של מכות מתח מהמזגן אם הוא קופץ

פורסם
  • מחבר

כרגיל 11010010110 ! :yelclap:

תודה על המידע !

החשמלאי שלי שם בכל הבית 2.5.

אשמע לעצתך ואמשוך עוד 3 גידים של 2.5

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים