עבור לתוכן

המלצה למפרט למחשב רב תכליתי (עם נטייה למדיה סנטר) עד 4500

Featured Replies

פורסם

אהלן,

נתחיל מזה שהמחשב המיועד יהיה מחובר לשני צגים, LCD 37 של פיליפס לסרטים, וצג מחשב LCD 26 אינץ לעבודה על המחשב ומשחקים, בנוסף המחשב מחובר למערכת קולנועית ברמה גבוהה.

ועכשיו לפי השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד נחמד לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרוב סרטים ומוזיקה, אינטרנט, עבודה משרדית ובעתיד שימוש בתוכנות של ADOBE לעיצוב גרפי

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מבחינות התוכנות שלא קשוקות לנגינת סרטים ומוזיקה (MEDIA CENTER למיניהן) תוכנות גרפיות של ADOBE באופן תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באם אשחק אז משחקים בסגנון RAINBOW SIX

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע רזולוציה של הLCD אבל הוא 37 אינץ' של פיליפס

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לדעתי, אלא אם צריך יותר מזה לתוכנות הנ"ל או לסרטי FULL HD

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת משולבת עכבר, בעדיפות LOGITECH WIRELESS KEYBOARD K400

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ועכבר

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במע' הפעלה או תוכנות מסויימות, ועדיף הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור תל אביב

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). בעדיפות כרטיס קול 7.1 עדיך של קריאטיב (יש לי ניסיון טוב איתם) חייב חיבור SPDIF

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג בינתיים, אבל יתכן בעתיד הוספת רכיב שיתן לי את האפשרות להקליט גם ממקור וידאו חיצוני.

בתודה מראש

פורסם

לכל כרטיס קול סטנדרטי היום כבר יש SPDIF וזה מספיק אז אפילו ל4000 לא הגעתי..:) יש לך פה כרטיס מסך שיחזיק כל תוכנה עריכה אפשרית, 2TB לאחסון מידע, מעבד חזק מהדור החדש, מארז בעל תכנון וסירקולציה מעולים, המקלדת שביקשת (K400), ספק כוח אמין ואיכותי ו8GB של זיכרון מהיר (1600MHZ)..:)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪907

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪56

לוח אם:

Gigabyte GA-B75-D3V

כמות: 1 - מחיר: ₪403

מארז:

CoolerMaster 690 II Advanced White + Seasonic 620W S12II-620 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪675

זיכרון:

8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪235

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪636

כרטיס מסך:

Sparkle GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪646

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מקלדת:

K400 HTPC Keyboard + Integrated Mouse Cordless

כמות: 1 - מחיר: ₪276

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3929

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3851 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/4veb65cs

אני חושב שאפשר לומר לך תתחדש.. 8)

פורסם
  • מחבר

בדקתי כמה כרטיסי קול ולא לכולם יש SPDIF, יש איזה המלצה?

פורסם

יש כרטיס קול מובנה בלוח האם ולפי מה שהבנתי מהאתר של ג'יגהבייט יש פה SPDIF (ציטוט: Support for S/PDIF Out). איזו תצורת רמקולים יש לך (בפאנל האחורי של הלוח יש 3 חיבורים אבל טכנית הוא תומך ב7.1)..

פורסם

הצורב שחור המארז לבן..

חוץ מזה, למשחק שהוא רשם לא צריך כרטיס מסך יותר חזק מהמובנה, ובינתיים הוא לא זקוק ל560 בשביל עריכה, ולא בטוח שהוא בכלל יזקק לכרטיס בתוכנות שבהן ישתמש. ואם הוא יזקק לכרטיס עדיף לו לקנות בעתיד ולא כרגע.

ככה שאפשר לחסוך פה גם בספק. ובשביל השקט עדיף לקחת קירור אחר.

בלוח יש SPDIF כHEADER על הלוח אם, לא כיציאה אחורית.

חוץ מזה, איזה SPDIF צריך? אופטי?

פורסם

נקודה טובה בקשר לצורב.. :silly: כשחושבים על זה זה יכל להיות מגניב.. :P וחוץ מזה שלTMS אין כונן לבן חוץ מחיצוני..

לא רשמתי שיש SPDIF בפאנל האחורי, רשמתי שיש שם 3 חיבורים שזה למערכת 2.1 ולא ל7.1..:)

הוא רשם משחקים "בסגנון" ולא שרק במשחק זה ספציפית.. אני מאמין שהוא רוצה לשחק בגרפיקה טובה הרבה יותר.. אחרי שהוא יחווה מה זה COD הוא ישחק COD ולא RAINBOWSIX..

פורסם
  • מחבר

מאמין שעם המחשב יגדל גם הרעב למשחקים עם גרפיקה טובה יותר, זה מה ששיחקתי עד עכשיו על הלבטופ שלי, חשוב לי מאוד יציאת SPDIF אופטית, ולכן חשבתי על כרטיס קול. נכון לעכשיו אני רואה המון סרטים דרך המחשב וקצת נמאס לי לאבד את הסאונד שלהם כי אני מוריד לרוב עם DTS או DD

פורסם

הוכחה טענתי :), אתה טעית :kopfpatsch: ואני צדקתי 8) .. בקשר לכרטיס הקול- הייתי הולך על XI-FI SOUND BLASTER של קרייאטיב אבל אני לא מבין בכרטיסי קול כל כך אז עדיף שרובי ייעץ לך בעניין זה :)

פורסם
  • מחבר

אז ככה, המפרט נראה לי סבבה אבל הייתי רוצה לדון באפשרות לשנות כמה דברים ומה ההשלכות.

1. המארז לבן כמו שנאמר וגם יקר, האם יש סיבה לקנות דווקא אותו? בעיקרון בעתיד המחשב לא יהיה חשוף לעיני כל, ז"א שאין צורך בעיצוב מטורף או בהתאמת צבעים.

2. המליצו לי לא להתקרב להארד דיסקים גדולים מדי, מעל 1T. אז אין לי בעיה להשתמש ב1T ובנוסף להמשיך להשתמש בהארד דיסקים החיצונים שלי (2 WD 650GB) בנוסף בנושא זה האם הSEAGATE טובים כמו הWD?

3. כרטיס הקול הנבחר כנראה יהיה הCREATIVE X-FI TITANIUM 7.1 PCI-E

וברצוני לדעת מה תהיה מידת ההרעשה של המחשב?

פורסם

אם אתה מתכוון לחבר את המחשב למערכת קולנוע ביתית ממליץ לך ללכת על חיבור HDMI (וידאו + סאונד) על גבי כרטיס המסך.

בתצורה כזאת אין באמת צורך בקניית כרטיס קול משום שאות הסאונד עובר לרסיבר באופן דיגיטלי ושם מתבצע העיבוד שלו.

אם ברצונך להוסיף גם רמקולים קטנים למחשב אין שום סיבה לקנות כרטיס וכיום ניתן להסתפק בחיבורי ה Onboard.

פורסם

אם אתה חושב על זה, המארז לא כזה יקר כי הוא בא עם ספק כח איכותי ואמין.. זה באנדל מאוד משתלם.. SEASONIC זה לא גנרי, בזה תהיה בטוח.. יש לך שם את כל החיבורים הדרושים ויותר מזה.. וד"א הוא עולה לבדו 420 ש"ח (למרות שבספקים יש אלטרנטיבה משתלמת יותר ב300..) והמארז שווה כ500 ש"ח לבדו, אז אם אתה עושה אחד ועוד אחד אתה רואה שזה יוצא ממש משתלם..:)

הדגם הזה של סיגייט מעולה ומשתווה ל WD CAVIAR BLACK .. הWD בימינו ממש יקרים ולא משתלמים.. חוץ מזה שש2TB במחיר הזה זה גם ממש משתלם.. ואני מזכיר לך שעוד לא הגענו ל4000 ותראה לאיזה מחשב הגעת.. אני הייתי הולך על המפרט שהצעתי.. באמת שאין צורך ביותר מזה..

פורסם

אין צורך בספק 620W כאשר 430W יעשו את אותה עבודה עם מרווח ביטחון נאה.

פורסם

אבל 430W לא בא כבאנדל עם המארז הזה.. מה שכן בא זה מארז פשוט עם מאווררי 80 MM ותכנון גרוע.. המארז כעצמו שווה 500.. זה יוצא כאילו שהספק 175... יש יותר טוב מזה?!

פורסם

ההפרש אינו 10 ש"ח אלא 250 ש"ח

ולשלם כזה סכום על משהו שלא ינוצל זה בזבוז

פורסם
  • מחבר

ועדיין לא קיבלתי תשובה ברורה על כמה שאלות:

1. איזה מארז עדיף?

2. האם יהיה מספיק קירור?

3. מה מידת ההרעשה של המחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים