עבור לתוכן

שלא בדומה לשאר המודעות - ייעוץ ברכישת מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בחמש השנים האחרונות שירת אותי נאמנה מקבוק סטנדרטי של אפל, אך לצערי גם אותו תפסו מחוגי הזמן והחבר מתחיל לזייף ולהתנשף כל אימת והוא נאלץ להתמודד עם שתי תוכנות כבדות.

הייתי שמח להמשיך ולשרג עצמי למקבוק פרו חדש, אך משכורת הסטודנט מתנגדת לכך בתוקף.

דרישותי מהמחשב החדש אינן תובעניות - בסופו של יום עיקר עיסוקי הוא בעיבוד תמלילים, פעולות אינטרנט שיגרתיות, צפייה בסרטים ועבודת פוטו-שופ לעיתים. יחד עם זאת, חשוב לי כי המחשב יהיה חזק (ואמין) מספיק כך שאוכל לסמוך על השארותו בסביבה למשך מספר שנים. גודל המסך הרצוי הוא 13-"-14", דיסק קשיח בגודל מינימלי של 500 ג"ב.

כיוון והמחשב הנוכחי שלי הוא למעשה מוצג ארכיאולוגי, הוא לא התהדר בסוללה מרשימה במיוחד. לכן, אשמח למחשב שביכולתו לסחוב כ-5 שעות עבודה ללא הטענה (יתכן בהחלט וזו דרישה מוגזמת, אני לא בקיא בהתפתחויות האחרונות בגזרת סוללות הליתיום...). כונן הדיסקים אינו מהותי במיוחד, קריאת בלו-ריי וצריבת DVD היא בגדר בונוס נחמד אבל בהחלט רחוקה מלהיות הכרחית. משקל לא ממש משנה, כל עוד הוא לא כבד באופן חריג.

את המחשב אני מתעתד לקנות בקרוב בתאילנד, כך שהוא יהיה זול יותר מאשר בארץ. קשה לי לקבוע תקציב מדויק, אבל אני מתאר לעצמי שמחשב שעולה בארץ 4,000 ש"ח יעמוד בדרישות הארנק. אחריות בינ"ל, או אפשרות לרכישת אחריות בארץ במחיר סביר יהיו רעיון נחמד, אך לא לפיהם תיפול ההחלטה.

עכשיו, יצא לי להתעסק מעט עם vostro 3450, ומיד התאכזבתי משלושה היבטים מרכזיים - איכות העכבר, המסך ונוחות ההקלדה. הדבר צרם מספיק כדי שאשלול את סדרת הווסטרו (בהנחה שיתר המחשבים בסדרה דומים באספקטים אלו). אלו שלושה אספקטים שחשובה לי האיכות שלהם (אני מתאר לעצמי שמעט קשה להגדיר מקלדת איכותית, אבל זו של ה-Thinkpadים עונה על ההגדרה - מקשים מופרדים יחסית והתנגדות כלשהי בעת לחיצה עליהם).

מקווה שהייתי ברור ועניתי על כל הדרישות לשם הבנת צרכיי.

כך או אחרת,

תודה רבה על העזרה,

ערן.

פורסם

א. לא רואה במה המודעה הזאת שונה משאר המודעות. אנא תשני את הכותרת ותעני על השאלון שנמצא בחוקי הפורום

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=528310.0

ב. בנוגע למפרט, הVOSTRO הוא הבחירה האוטומטית לצרכים האלו. עוד אופציה זה הלנובו e330 לדוגמא. לא מדובר בthinkpad "מלא"\עסקי. אבל כזה פשוט לא בתקציבך. אבל מבחינת מקלדת\עכבר הם דומים מאוד

שימי לב שהדגמים החדשים של לנובו כוללים מקלדת עם מקשים "מופרדים", בניגוד למקלדת הרגילה שלהם במיליון שנה האחרונות בערך.

קיימת גם גרסת 14" ללנובו שנקראת e430 בהתאמה.

בנוסף, לדל יש דגם מעודכן שנקרא 3460, כדאי לבדוק האם היה שיפור כלשהו במקלדת.

בנוגע לאיכות המסך- בתקציב הזה לא תקבלי מסך איכותי כמו שהית מצפה.

עוד אופציה מעניינת זה הטושיבה r830 שמוחלף כיום בr930. מדובר ב13.3" קל וקומפקטי מסדרה עסקית, אשר בגרסה הכי חלשה שלו בערך נכנסת בתקציבך. הוא כולל כונן DVD ובכללי מחשב טוב, לא יצא לי להשתמש בו מעבר להסתכלות מהצד אז אין לי דעה יותר רצינית עליו אבל המקלדת אמורה להיות טובה לפי הביקורות אם אני זוכר נכון

מבחינת זמן סוללה, כולם עומדים בדרישה

פורסם
  • מחבר

הייתי בטוח שהציניות בנושא ההודעה ברורה...

את הווסטרו אני מעדיף, כאמור, לפסול - שכן הם לא עונים על צרכיי (אמנם מסיבות 'נמוכות' יותר מענייני חומרה, אך בכל זאת).

התקציב הוא בסופו של דבר גמיש יחסית, היה ומה שמוגדר כ'thinkpad מלא' (מה משמעות הדבר, למעשה? באתר של לנובו אני רואה באמת כמה וכמה מחשבים מהסדרה) יעלה כ-5,000 ש"ח אבל באמת יענה על כלל דרישותי אני אעדיף לרכוש אותו.

אולי הדרך הנכונה לנסח את השאלה היא לבחור במחשב הזול ביות שיענה על כלל הדרישות שהצגתי.

שוב,

תודה.

פורסם

בקשר לכותרת- יש מספיק אנשים שרושמים דברים בסגנון ברצינות גמורה :nixweiss:

בקשר לאיכות מקלדת ועכבר, בvostro הם נחשבות לא רעות. קצת קשה יהיה לדעת מה המינימום שתחשיב בתור טוב.

התכוונתי לסדרה עסקית "מלאה", סדרות אלו יותר יקרות והבונוסים שהן מציעות באופן מסורתי בין היתר זה מקלדת ומסך טובים יותר.

האופציות זה לדוגמא

lenovo t430, כאשר ב5K אפשר לקנות את הדגם הזול יותר. תמורת תוספת תוכל לקבל מסך עם רזולוציה גבוהה יותר ושאר דברים נחמדים

dell 6430,5430 כמו שהוצעו פה ה6430 הוא המתחרה הישיר של הלנובו וה5430 קצת יותר פשוט והם מהווים את ההמשך באיכות (בכיוון החיובי כמובן) לאחר סדרת הVOSTRO.

כמובן כדאי לנסות לבד לפני קניה, אולי פשוט תתחבר לסגנון המקלדת של לנובו יותר (למרות שהם החליפו סגנון כמו שאמרתי בדיוק)

או שתבדוק את הt420 הישן יותר, הוא אכן ישן יותר אבל עם מקלדת בסגנון שונה לחלוטין מכל מה שצויין פה שנחשב מוצלח הרבה זמן, אולי זה מה שיתאים לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים