עבור לתוכן

מניעת עקיצה ברכישת פלאפון יד 2

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות Galaxy S משומש.

יש אפשרות למנוע מראש עקיצה של המוכר כך שהוא מוכר לי ואח"כ מדווח על המכשיר כגנוב, מה שגורר הפיכה של המכשיר למשקולת נייר?

יש טופס שהוא יוכל לחתום עליו שיהיה תקף מבחינה משפטית?

אתם מכירים מישהו שקרה לו כזה דבר, פתרון?

במקרה הכי גרוע יש אפשרות לשנות IEMI? זה חוקי?

פורסם

גנוב ? אם הוא רכש אותו מחנות אתה יכול לדרוש קבלה, בכל מקרה גם אם הוא "גנוב", זה לא צריך להפריע לך להשתמש בו מבחינה "פיזית" (מוסרית זה בחירה שלך) וגם אתה לא ממש יכול לדעת אם הוא גנוב או לא כול עוד הוא לא היה של בעל חברה סלולרית.

פורסם
  • מחבר

לא הובנתי נכון.

עקיצה (האיש הרע=המוכר) =

המוכר קנה חוקית בכסף מלא פלאפון וביטח אותו (נניח בחברת אורנג') ואחרי שקניתי אותו המוכר מצהיר לאורנג' שהפלאפון שלו נגנב כדי לקבל את כספו מהביטוח, מה שגורר בהכרח (מצד אורנג', כדי למנוע הצהרות שווא) חסימה של הIEMI של הפלאפון הזה (שכרגע נמצא אצלי) בארץ (בכל חברות הסלולר, כך הבנתי), כלומר הפלאפון לא יהיה שמיש יותר בארץ, הוא יחסם לשיחות יוצאות/נכנסות.

אני מחפש דרך למנוע מהלך כזה מצד המוכר.

דבר שחשבתי עליו אבל אני לא יודע אם באמת יתפוס בפועל -

אני מחתים את המוכר שהוא מכר לי את הפלאפון ואם הפלאפון יחסם ע"י החברה הסלולרית אני אראה להם את המסמך,

הם יאלצו להסיר את החסימה ולסגור חשבון עם המוכר. יעבוד?

פורסם

חברות הסלולר לא ממש יתייחסו אליך, ויחזירו את הכדור אליך, שתפתור את העניינים שלך בעצמך יחד עם המוכר.

הם לא יכולים ולא רוצים להיות אחראים על מה שהמנויים שלהם עושים עם ציוד הקצה שלהם, וגם אם מישהו יחתום לך על משהו כזה, המקסימום שתוכל לעשות הוא לפתוח הליך פלילי במשטרה על הונאה + תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.

פורסם

"העברת בעלות" - תיגש עם המוכר לאורנג'\סלקום\פלאפון ותבצע העברת בעלות.... (רק אם אתה באותה חברת סלולאר )

פורסם

לא רק אם אתה באותה חברת סלולאר -

העברת בעלות ואח"כ מייד לבצע ניוד לגולן טלקום.

פורסם
  • מחבר

רגע נראה לי שעליתי על משהו!

אם עשיתי העברת בעלות דרך החברה (אני בפלאפון ואני קונה ממישהו בפלאפון) ויש לי בתכנית ביטוח (ולכן בדיוק אני לא בגולן טלקום...) - הביטוח ממשיך על המכשיר החדש?

יש אפשרות לעשות את ההעברת בעלות הזאת בלי המוכר (למה שהוא יסכים, סתם בילבול מוח בשבילו...)?

פורסם

בתור אחד שקנה ומכר לא מעט פלפונים ביד 2 , אני ממליץ לך לוותר על הרעיון של לקחת את המוכר לכל מיני בדיקות - הוא כנראה לא יסכים , ומי שיסכים , כנראה שלא כדאי לך מבחינת המחיר.

מה שחשוב לעשות זה לשאול שאלות על המכשיר , לבקש קופסא ואביזרים מקוריים!!(רוב האנשים לא מנסים לעשות הונאה לחברת הסלולר , אבל יש הרבה מכשירים גנובים ומי שגונב מכשיר סביר להניח שהוא לא יגנוב אותו עם הקופסא והאביזרים!!) , לשאול אם יש חשבונית , אבל לא להתעקש על זה(לא כולם שומרים חשבוניות , וחלק קנו בעצמם את המכשיר ביד 2) והכי חשוב , לבדוק שהכל עובד 100 אחוז במכשיר ושהוא מוציא שיחות עם הסים שלך!!

פורסם

העברת בעלות של מכשיר לא ניתנת לביצוע על ברזל, אלא רק על מכשיר כולל הקו עליו הוא נרכש, לכן גם מומלץ לרדת מהרעיון הזה.

מן הסתם האחריות שלך לא תעבור למכשיא שקנית ממישהו, גם אם הוא משווק ברשת שאתה נמצא בה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות! עזרתם ל מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים