עבור לתוכן

צריך המלצה על לפטופ לסטודנט עד 4.5K

Featured Replies

פורסם

מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס, קצת סרטים ומוזיקה. אני מתעתד להיות סטודנט למשפטים, כך שצפויה הרבה הקלדה, סיכומים, עריכת עבודות וכד'.

* גודל המסך? אין לי ניסיון עם לפטופים, אבל כיוון שאתנייד איתו לאוניברסיטה, המליצו לי על 13.3-14. אשמח להשגות שלכם בעניין זה.

* משקל רצוי? עדיף שיהיה קל.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הפרמטר אולי החשוב ביותר. חשוב לי שהסוללה תחזיק לפחות 6-7 שעות ביום לימודים (ביום כזה אני משער שלא אצפה בסרטים ומוזיקה, אך כן באינטרנט ויישומי אופיס).

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (

,

וכו)

* בלוטות? כן

* גודל מינימלי של

? 500

* כונן CD/DVD? צורב? לא מאסט, אבל יהיה נחמד אם יהיה צורב DVD

* כונן Bluray?

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? גם בעניין זה אני אשמח לשמוע את דעתכם. לפי מה שהצלחתי להבין, החברות המומלצות הן Dell ו-Asus. אני מבין שבדל האחריות הכי מקיפה ואילו באסוס יש סיכוי למצוא מחשב עם סוללה עמידה יותר. בגלל המלצות ששמעתי, נצמדתי לשתי החברות האלה, אבל אם אתם חושבים אחרת - אשמח לשמוע.

עד כה הומלצו לי סדרת ווסטרו של דל וסדרת u של אסוס. למשל זה :

http://ksp.co.il/?select=.268..271..43..213.&list=1&sort=2&glist=0&uin=15254&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

מה דעתכם?

תודה רבה מראש :)

פורסם

מועמד נוסף שכדאי לשקול: Lenovo Thinkpad edge E330

מחיר באיזור 4K

מעבד: Intel I5 3210M

מסך: 13.3" 1366x768

יציאות:ESATA, HDMI

* Bluetooth 4

כונן קשיח: 500gb

כרטיס גרפי: GT 630M

אחריות: 3 שנים

סוללה: 6 תאים

מע' הפעלה: כולל

משקל: 1.8kg

ללא כונן אופטי

אחלה all arounder במחיר לא רע יחסית למפרט.

המלצה נוספת היא המחשבים החדשים(ivy bridge) של סוני אבל כנראה שהיבואנית לא רוצה להרוויח כסף כי הם עוד לא בארץ ביבוא סדיר.

אם אתה מתעניין אז ניידים מסדרה sony vaio s/e.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התגובה.

אתה יכול להסביר לי, בתור אחד שלא מבין בתחום, איזה מהם לדעתך עדיף ולמה?

אני רואה שהמפרט נראה די חזק בלנובו, שהפלוס העיקרי שאני מזהה בו זה מעבד דור 3, לעומת האסוס.

החיסרון העיקרי שאני מזהה הוא סוללה 6 תאים.

לפי מה שאני מצליח להבין, האסוס מסוגל להחזיק ללא טעינה בערך 7 שעות (ע"פ אתר החברה 10 שעות, אך הסבירו לי שבפועל זה בערך 70% ממה שמפורסם).

מבחינת אמינות, איכות הגימור והרכיבים - איזה יותר מומלץ? האסוס או הלנובו?

תודה מראש.

פורסם

לדעתי הייתי לוקח את הלנובו E330 בגלל שהחומרה שלו חדשה וטובה יותר, בעיקר המעבד והכרטיס הגרפי.

להבדלים במספרים הייתי ממליץ לך לקרוא באתרים כמו www.notebookcheck.net

מבחינת אמינות, אני לא רואה הבדל בין החברות הגדולות(dell/hp/lenovo/asus etc), אך חשוב מאוד שלמחשב תהיה אחריות ל-3 שנים.

מעבר לזה יש עניין הטעם האישי למאפיינים מסויימים שצריך לקחת בחשבון כמו מסך מבריק או מט, מקלדת נוחה, משטח עכבר וכו'...

בשורה התחתונה מומלץ לראות את המחשב בתצוגה לפני קניה.

בנוגע לזמן סוללה, הייתי ממליץ שוב לקרוא ברשת על מבחנים שעושים למחשבים הספציפיים במיוחד לבדוק בפועל כמה זמן הסוללה מחזיקה.

זה ממש כמו צריכת דלק במכוניות שעל הנייר כתוב דבר אחד ובמבחן דרכים מוצאים נתון אחר.

פורסם

אתה לא חייב להוציא סכום כל כך גדול.

אם הלנובו e330 מצא חן בעיניך, אתה יכול להסתכל על המחשב הבא:

http://ksp.co.il/?select=.268..271..1186.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14898&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice=

lenovo e320, אמנם דגם קודם, אבל המעבד יהיה מעל ומעבר לשימושים שלך.

פורסם

תחזור לפה שבוע לפני תחילת הלימודים ונבחר לך מחשב מתאים.

קיץ מהנה בינתיים. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לכולם.

בעניין הלנובו, מלבד היתרון שבמעבד דור 3 (שאני לא יודע אם בכלל ארגיש את זה, תקנו אותי אם אני טועה) אני לא רואה יתרון במפרט על פני האסוס. עדיין מה שמושך אותי באסוס זה עניין הסוללה, שע"פ מה שאני מצליח לקרוא באינטרנט - אמור להחזיק לפחות 6-7 שעות במצב חסכוני.

Chevy, אתה באמת ממליץ לחכות עד אוקטובר?

המחשב הנייח שלי הלך (בעיה בלוח אם וזה מחשב שלא כדאי להשקיע בו), כך שזה קצת הקטין את מידת הסבלנות שלי לפני קניית הלפטופ.

אתם אומרים שבחודשיים המחירים כ"כ ירדו או שיצאו דגמים טובים הרבה יותר? במילים אחרות - בהתחשב במצב הנתון, עד כמה משמעותית יכולה להיות ההמתנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים