עבור לתוכן

מפרט מחשב ב 4000 ש"ח סוגר עוד מעט... מקום לשינויים?

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

4000

.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אך אם זה הכרחי אפשר טיפה לחרוג.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 הכי גס.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה, משחקים, אינטרנט.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ממש.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. left 4 Dead, Team Fortress 2, GTA 4\5, Assassins creed וכל מיני שטויות חדשות שיוצאות.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך DELL אז אני מאמין שפול HD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מאמין שגבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אך ורק מסך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז. נשאר עם שלי Gigabyte Aurora 3D.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ממש לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור חיפה. אשקול TMS למרות המרחק מנתניה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ידוע כרגע.

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪896[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪47[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H

מחיר: ₪379[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Raidmax 120mm Retail Quiet Fan

כמות: 3

מחיר: ₪21[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail

מחיר: ₪374[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪235[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪438[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - OC - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪706[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪101[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪815[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪4054

מה דעתכם? (נשאר עם המארז הנוכחי שלי לאחר ניקוי (מקווה שTMS ינקו לי אותו לפני הכנסת הרכיבים החדשים Gigabyte Aurora 3D) והחלפתי לו את שלושת המאווררים שנראה לי עייפים אחרי 6 וחצי שנים.לגבי הלוח אם השאלה שלי מה ההבדלים העיקריים בלוחות אם היום והאם הדגם שלקחתי הוא טוב? אין לי שום עניין באוברקלוק או משהו בסגנון. שיהיה סאונד טוב כי צרכי המחשב הם בעיקר מוזיקה ומשחקים וגם אינטרנט ושטויות. דווקא רציתי שיהיו 6 כניסות בננה מאחורה לסאונד אבל ראיתי שהיום כל הלוחות אם עם 6. =\

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

מפרט נראה טוב מאד.

פורסם
  • מחבר

מפרט נראה טוב מאד.

תודה. עוד חוות דעת...

ושאלה על הלוח אם. מה ההבדל בין כל הלוחות אם היום. האם יש מקום להחליף את זה ששמתי? חשוב שאיכות הסאונד תהיה טובה. והאם יש עדיין לוחות אם עם 6 כניסות לסאונד מאחורה? מכיוון שאני משתמש גם ברמקולים וגם באוזניות ואני שונא להחליף ידנית את החיבור ומעדיף לעשות החלפה ע"י הגדרה בתכנת הדרייבר של הכרטיס קול. ועם 3 זה לא אפשרי. לפחות לא במחשב שלי כרגע שבן 6 וחצי. מה אתם אומרים?

פורסם

המפרט בסדר אם כי אני לא יודע עד כמה המאווררים של raidmax איכותיים. אלה שיש לך במארז עכשיו די טובים ושקטים מאוד (תנקה אותם).

מדובר בלוח משתלם מאוד - זול וכולל כל מה שאתה צריך. למה אתה לא מחבר את האוזניות ליציאה הקדמית במארז?

פורסם
  • מחבר

המפרט בסדר אם כי אני לא יודע עד כמה המאווררים של raidmax איכותיים. אלה שיש לך במארז עכשיו די טובים ושקטים מאוד (תנקה אותם).

מדובר בלוח משתלם מאוד - זול וכולל כל מה שאתה צריך. למה אתה לא מחבר את האוזניות ליציאה הקדמית במארז?

כי לא ניתן להגדיר איזה התקן יוציא סאונד... תוכנה ישנה מאוד של כרטיס קול Intel Audio Studio...

לגבי מאווררים אני מעדיף חדשים מחשב שעבד כמעט בלי הפסקה למשך כמעט 7 שנים, נראה לי שהמאווררים שלו מעט עייפים.. תגיד לי איזה מאווררים עדיף מ TMS. סה"כ זה חתיכת פלסטיק שמסתובבת. ככה שאני לא בטוח שיש הבדלים בין המאווררים הפשוטים האלו. תקן אותי אם אני טועה.?!

פורסם

טוב, בכרטיסי קול נורמאליים (אפילו בני כמה שנים טובות) יציאות הסאונד הרבה יותר דינאמיות. מהבחינה הזאת אתה מסודר.

מאווררים הם לא רק פלסטיקים. מה תעשה אם פתאום תחליט שהמאווררים הללו רועשים מדי? למה לא להישאר עם מה שיש ולבדוק אם אתה מרוצה?

פורסם
  • מחבר

טוב, בכרטיסי קול נורמאליים (אפילו בני כמה שנים טובות) יציאות הסאונד הרבה יותר דינאמיות. מהבחינה הזאת אתה מסודר.

מאווררים הם לא רק פלסטיקים. מה תעשה אם פתאום תחליט שהמאווררים הללו רועשים מדי? למה לא להישאר עם מה שיש ולבדוק אם אתה מרוצה?

כי הפחד הכי גדול שלי זה להכניס רכיבים חדשים למארז שהוא ישן ומערכת הקירור שלו ישנה וכבר לא במיטבה. לגבי הרעש, אתה צודק, לא לקחתי את זה בחשבון. אולי תמליץ לי על מאווררים 120CM לא רועשים ודי טובים?! אם לא יהיו כאלו או יקרים מידי, אני אנסה להשאר עם שלי.

פורסם

מאווררים טובים עולים החל מ-50-60 ש"ח ליחידה. בכל מקרה, תבדוק קודם את שלך (תנקה אותם :) ). אין סיבה למה הם לא אמורים להספיק.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז השאר עם המאווררים שלי... זהו המפרט הסופי.. מעדיף עוד כמה חוות דעת לפני שאני סוגר.

[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.5Ghz Tray

מחיר: ₪907[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪47[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3H

מחיר: ₪379[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail

מחיר: ₪374[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪235[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪438[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - OC - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪706[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪101[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪815[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪4002

ולגבי הלוח אם שאלה אחרונה... זאת הגרסא המוקטנת של הלוח אם (m) מה ההבדל בינה לבין הגדולה והאם לא שווה לי לקחת את הגדולה?

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים