עבור לתוכן

מפרט למשחקים, ללא כונן קשיח וציוד הקפי, בתקציב 2800 ש"ח (הוזמן, עמ' 3)

Featured Replies

פורסם

התייעצתי לא מזמן בנוגע לקניית מחשב חדש לצורך משחקים. בגלל שהדרישות השתנו מאז ההתייעצות, אני ממלא מחדש את השאלון.

רק לפני זה אני אסביר, מבחינת המפרט הקודם שהוצע לי, הכל מעולה חוץ מהמעבד! לפי שיטוטים בגוגל, עד כמה שה-i3 2120 הוא מעבד טוב, למשחק BF3 (זנחתי את WOW, אז הוא יהיה העיקרי) הוא ממש לא מספיק! הרבה מדווחים איתו על FPS נמוך יחסית, כזה לפחות שלא יתן לי את ההנאה שאני מצפה לה ממחשב חדש שבניתי למשחקים! אז שיניתי את המעבד, החלפתי את החנות לאחת שגם קרובה אלי לבית ומוכרת לי מקניות בעבר וגם זולה יותר, והמחיר יצא כמעט זהה (בתוספת 150 ש"ח!). כמובן צריך רק אישור סופי.

זה המפרט:

[table][tr][td][/td][/tr][/table]

[table][tr][td]Processor Intel Core i5 2500 LGA1155 Box With New Computer Only[/td][/tr][/table]872 ש"ח

[table][tr][td]Mainboard Gigabyte GA-B75M-D3H LGA 1155[/td][/tr][/table]385 ש"ח

[table][tr][td]Sparkle Geforce GTX560 1024MB DDR5, 256Bit with new pc only[/td][/tr][/table]633 ש"ח (בקניית מחשב חדש)

[table][tr][td]Memory Corsair DDR3 4Gb 1333Mhz X2

272 ש"ח

[table][tr][td][table][tr][td]Case Gigabyte GZ-G1 Black MidiTower ATX[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]218 ש"ח

[table][tr][td][table][tr][td]PSU Seasonic 430Watt S12II-430b Bronze BULK[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]280 ש"ח

[table][tr][td][table][tr][td]Cooler CPU Zalman 7000V Al System Integration Edition - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]45 ש"ח

[table][tr][td][table][tr][td]DVD-RW LG SATA x24[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]103 ש"ח

סה"כ: 2808 ש"ח.

[/td][/tr][/table]

[table][tr][td]מה דעתכם? הספק אמור להחזיק את כל החבילה הזו?

אני צריך לברר עם החנות למה אין את אופציית ה-tray במחיר הנ"ל, כי אם אקנה את הבוקס אני מחוייב להישאר עם הקירור שלו לפי התקנון או שהאחריות פגה! במקרה הכי גרוע, עד כמה נוראי קירור הבוקס? מרעיש/גרוע?

[table][tr][td]

1. מה התקציב המקסימאלי?

2800 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כבר חרגתי מעבר...

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

BF3 בעיקר, ומשחקים דומים שיצאו בשנה וחצי-שנתיים הקרובות

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי

? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? קצת, 4-5 אולי...אפשר לוותר אם אין אופציה לשקט

6. האם מתוכנן OC

? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. זיגזג2000/ וולקום מחשבים (ראשל"צ בלבד). רק אלה!

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? נמאס לי כל שנתיים-שלוש להחליף את כל המפרט! אם זה אפשרי, שבעוד שנה בטח אשדרג כרטיס מסך (ואיתו כנראה גם ספק). בהמשך מעבד כשיחלש...

[/td][/tr][/table][/q][/td][/tr][/table]

פורסם

מי אמר שאתה חייב להישאר עם הקירור המקורי? איפה ראית תנאי אחריות מגוכחים כאלו?

פורסם
  • מחבר

יצא שטעיתי בעניין, לפחות בהקשר של מעבדי אינטל.

- מעבדי BOX של AMD יתקבלו אך ורק עם המאוורר איתו הם נמכרו. המספר הסידורי על המאוורר חייב להיות זהה למספר הסידורי של המעבד.כפי שכתוב בהוראות היצרן.

החנות היא וולקום מחשבים.

תנאי שימוש של כיסוי תחת, שתמצא אותן כמעט בכל חנות אחרת. לא רואה כאן משהו מיוחד. אבל כמו שאמרתי, יצא שזה נוגע רק ל-AMD, אז לא אכפת לי :)

אז מה אתה אומר בנוגע למפרט? הכל בפרופורציות, או משהו לא מתאים בגלל החלפת המעבד?

פורסם

מה זה קשור להשאר עם הקירור? מדובר פה על מקרה כשמממשים אחריות, ואז צריך לשלוח עם המעבד גם את הקירור המקורי שלו(עם אותו מספר סידורי).

פורסם
  • מחבר

חברה, זה לא משנה גם כך, ההערה לגבי מעבדי AMD ולא מעבדי אינטל :) .

רובי, מה אתה אומר בנוגע למפרט עצמו?

פורסם

הZalman מיותר המעבד מגיע עם קירור סטוק

יש זכרונות זולים יותר

יש אפשרות לקחת את הספק+ המארז ביחד בזול יותר

בעצם לגבי הספק+מארז, לא שמתי לב שאתה מדבר על וולקום, חשבתי TMS. וכנראה שאין את השילוב הזה שם.

פורסם
  • מחבר

נכון, זה מוולקום.

חשבתי להחליף את הסטוק בזלמן, כי לסטוק יש תמיד מוניטין של קירור לא יעיל ורעש איום. זה נכון במקרה הנ"ל?

יש זכרונות זולים יותר, אבל הבנתי שעדיף וולט 1.5 למעבד, ולזולים יותר לא מצויין כמה הוולט...

עריכה:

שינוי כיוון חד מאוד ברכיבים, זו הצעה מחנות מחשבים שאין צורך לציין את שמה. אני רק צריך את הדעה שלכם לגבי ההמלצות שלהם לגבי הרכיבים הבאים שאציין, איך המפרט כולו בהשוואה למפרט העליון שהבאתי (כשאני מכניס בו את התיקונים של רובי לגבי הקירור וזהכרונות).

**באותה חנות ספציפית, שני המפרטים באותו מחיר! גבוהה יותר משל וולקום ואחרות, אבל עדיין שניהם אותו המחיר אצלם.. רק הייתי רוצה לשמוע את הדעה שלכם בכללי על המפרט הנ"ל, רק בגלל שאותה חנות הרכיבה אותו ושלחה לי את ההצעה. הם החליפו ואני מצטט: מעבד ("מהדור החדש, ביצועים טובים יותר"), לוח אם ("מתקדם יותר") כרטיס מסך ("חדש/דור/ביצועים טובים יותר"), זכרונות("1600 משפרים ביצועי מעבד וכרטיס מסך"), ספק כוח ("חזק וטוב יותר") ומארז ("כולל תוספת USB3").

Intel Core i5-3470 Tray מעבד

Zalman CNPS5X Performa קירור למעבד

ASRock B75M לוח אם

G.Skill DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 RipjawsX זיכרון

Sapphire Radeon HD7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 PCIe כרטיס גרפי

LG GSA-GH24N x24 SATA Black DVD צורב

Antec EarthWatts EA-380D 380W ספק כוח

Cougar 67M3 Solution 3x120mm Silent Fans מארז ללא ספק

פורסם

אני בספק אם אפשר לקרוא למפרט החדש הזה שיפור, לי אישית זה נראה כמו הדרדרות דווקא.

השיפור במעבד כמעט ולא יורגש וכנ"ל הזכרונות. לוחות האם שווים פחות או יותר והייתי אומר אפילו שיש יתרון קל ללוח של gigabyte. גם הספק חלש יותר.

ההבדל המשמעותי ביותר הוא בכרטיס המסך ששם הכניסו לך כרטיס חלש יותר משמעותית (פער של 10-15% לטובת ה-560).

מה שכן, במפרט החדש המארז והקירור למעבד (בהנחה שאתה בכלל צריך קירור יותר חזק) טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

קירור למעבד אני אוותר, אסתפק בבוקס או אחד זול של זלמן/ארקטיק.

מארז אם כך אני אאמץ מהמפרט שלהם, גם נראה יותר יפה לפי דעתי.

כל השאר, די שיערתי לבד שאין שום שיפור, או אחד שמורגש, ברכיבים השונים שהכניסו.

***כאן נסגר הנושא של המפרט האחרון שצירפתי, תודה :) .

אני אשגע אתכם רק בהתלבטות אחרונה :P .

מה שעומד על הפרק הוא המפרט הראשוני שצירפתי, עם המעבד I5 2500, שנבנה בחנות וולקום. מחיר סופי 2800 ש"ח, ונראה לי כמכונה די טובה לשנתיים הקרובות, כשמקסימום אצטרך אולי לשדרג את כרטיס המסך אחרי שנה+.

עכשיו, אני אתחיל בלומר שאין לי דבר רע לומר על שתי החנויות הבאות, זו העדפה אישית שלי בלבד ואין כל כוונה להשמיץ אותן! גיליתי במקרה שוולקום בעצם שייכת לאותם הבעלים של TMS. עד כמה שהמפרט מהם זול ומשתלם, אני מעדיף לא לקנות משם. כאמור, אין סיבה מיוחדת אם בכלל, פשוט העדפה אישית שלי.

נשארתי עם זיגזג, שם אותו מפרט כולל הרכבה יעלה 546 ש"ח יותר. הם אולי אמינים ונותנים שירות מעולה, אבל צורם ההפרש הזה :-\ .

מה שמביא אותי לאופציה אחרונה, RSM, ותנו לי בבקשה דעה בנוגע למפרט הנ"ל.

*המעבד חלש יותר, אבל אני לא מתכנן OC, והפרש המהירות בסטוק מתמבטא בפועל רק ב-3-6 FPS במשחקים לפי בנצ'מרקים שראיתי...

*כרטיס המסך הוא החלופי של החברה המתחרה, לפי בנצ'מרקים הוא פחות מתקדם מה-GTX560, אבל גם בהפרש זניח ולא משמעותי.

*לוח אם פחות מתקדם, אין USB3 אבל למי אכפת! אין SATA3, אבל גם למי אכפת? אני לא מתכנן SSD בכלל בשנים הקרובות, רק שדרוג כרטיס מסך מקסימום כשיגיע הזמן...

*זכרונות אני לא יודע, פשוט בחרתי הכי זול!

השינויים האלה הגיעו כדי שאשאר במסגרת התקציב, אבל עדיין מבלי לפגוע דרסטית באיכות המפרט. פשוט מחירים מחנויות שהן לא וולקום/TMS יקרים בהרבה, אז צריך לרדת טיפה ברכיב או שניים...המפרט בתמונה...

לפי ביקורות שונות, זה אמור להחזיק טוב את BF3 בהגדרות גבוהות ולהוות מכונת משחקים טובה לאלה שיצאו בשנה הקרוב.

*אני לא מומחה, מכאן מתייעץ אתכם. כל המידע שצוין קיבלתי מחפירות בגוגל, אבל עדיין לא מספיק כדי להגיע להחלטה לבד. אם יש לכם הערות, אקבל אותן בשמחה.

*ידעתי ששכחתי משהו במפרט, צורב DVD! אז תוסיפו למחיר הסופי 105 ש"ח, לא קריטי...

פורסם

המפרט ב-RSM דווקא נראה לי סבבה, רק 2 הערות קטנות:

1. חבל לוותר על usb3, בעוד שנה שנתיים זה כבר יהיה מאסט וחבל שתחסוך עכשו בשביל לשלם ביוקר אח"כ. הייתי ממליץ לך לרדת במעבד ל-i5 2310 שעולה 100 ש"ח פחות ולהשקיע את הכסף בלוח אם תומך usb3 (ו-sata3) למשל זה. הפער בביצועים יהיה זניח.

2. אין ממש הבדל בין ה-560 ל-HD 6870, ולכל כרטיס יש את המשחקים שמתאימים לו יותר או פחות. אבל אם מתעקשים דווקא ה-6870 הוא זה שקצת יותר חזק, וזה בא לידי ביטוי ככל שהרזולוציה עולה.

בכל מקרה אני ממליץ שתחכה להערות של מומחים ממני, נראה מה הם יגידו.

פורסם

לא הבנתי למה לא TMS או KSP (על KSP אני יכול להבין)?

פורסם
  • מחבר

מ-KSP אני דווקא מוכן, אם יצא מפרט מתאים. TMS כמו שציינתי אין סיבה, פשוט לא מעוניין...

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אבל יש שינוי ענק במפרט. אחרי חפירות באינטרנט, הבנתי שנמאס לי ממערכות גיימינג שלא שוות כלום ואחרי חצי שנה מריצות הכל על הגדרות נמוכות. הקפצתי את התקציב משמעותית, והחנויות האפשריות הן זיגזג, rsm, KSP ואייבורי.

אני מקווה שהמפרט הזה נחשב למפרט גיימינג מעולה, שיריץ לי אפילו בהגדרות אולטרא על 1050*1680, ויחזיק מצויין לשנה וחצי+. מה אתם אומרים?

סה"כ- 3835 ש"ח (כולל הרכבה). המפרט מזיגזג. אם יש אופציה זולה יותר אבל באותה הרמה מחנות אחרת שציינתי, זו גם אופציה. אבל לא בשביל הפרש של 100-200 שקלים, כי הפרש כזה קטן שווה את האמינות של זיגזג...

Intel Core i5-3470 Tray - 943NIS

Zalman CNPS7000V-Al - 69NIS

Gigabyte GA-B75M-D3H - 414NIS

2XG.Skill DDR3 4GB 1333MHz 9-9-9-24 NT - 270NIS

Sapphire Radeon HD7850 2GB GDDR5 PCIe - 1279NIS

LG GSA-GH24N x24 SATA Black DVD - 115NIS

Cougar 67M3 Solution - 225NIS

Seasonic S12II 620W - 370NIS

פורסם

מפרט בסדר גמור ואכן מעט יקר יותר מחנויות אחרות (לי יש ניסיון טוב עם IQPC) אבל אם לך יש ניסיון עם זיגזג, לך על זה.

המחיר כולל הרכבה?

פורסם
  • מחבר

תיקון טעות: מחיר סופי בזיגזג הוא 3700 ש"ח, כולל הרכבה.

אותו מפרט ב-

IQPC עולה 200 ש"ח פחות, אבל לא יודע אם הם לוקחים על הרכבה תוספת. בכל אופן, הם רחוקים ממני, לעומת זיגזג שהם כמה דקות נסיעה וכבר מכיר אותם. אז נראה לי שעדיף להשאר עם מה שמוכר וטיפה יקר יותר.

רק לוודא שהרכבתי נכון ב-IQPC, צירפתי תמונה עם המחיר הסופי. בחרתי ספק כוח חלש יותר, 520W כי יש להם הלאה רק 650W והוא יקר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים