עבור לתוכן

בנק - סטודנט

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודים לתואר ראשון ובכך אשנה את הסטטוס בחיי מ"חייל משוחרר" ל"סטודנט".

כרגע אני בבנק הפועלים, אבל הבנתי שבבנקים ה"קטנים" יותר דווקא יש תנאים טובים יותר ככלל ולסטודנטים בפרט.

ה"דרישות" שלי מהבנק באמת מאוד מצומצמות:

* עו"ש בלבד

* פנקס שיקים אחד בשנה מקסימום

* יכולת לבדוק מצב עו"ש באינטרנט

* יכולת למשוך מזומן מכספומטים של בנקים אחרים ללא עמלה

ונראה לי שזהו.

אז אם מישהו יודע, מכיר, יכול לייעץ לגבי בנקים אחרים, גדולים(דיסקונט, לאומי וכו'), קטנים (יהב, ירושלים, מזרחי-טפחות וכד') ולגבי המעבר, אני אשמח שיחלוק קצת מחוכמתו :)

פורסם

לאומי לא לוקחים כלום מסטודנט.

פורסם

בכל בנק מנסים למשוך סטודנטים כיוון שאתה נחשב לקוח שיש לו פוטנציאל בעתיד להיות מאוד ריווחי לבנק. רוב האנשים לא טורחים לשנות את החשבון שלהם אם לא קרה משהו דרמטי ככה שהם מרוויחים סכומים יפים עליך.

אני למשל הייתי בלאומי ואחר -כך במזרחי בתור סטודנט. המשכתי במזרחי למרות שהתחילו לקחת לי סכומים יותר ויותר מעצבנים. בסוף עברתי לבנק יהב.

גילוי נאות: אשתי התחילה לעבוד בבנק 1.5-2 שנים לאחר שהצטרפתי, ככה שעכשיו אני מוגדר בחשבון של עובד בנק וזה אומר גם ריביות טובות יותר מהרבה אחרים.

פורסם

ה"דרישות" שלי מהבנק באמת מאוד מצומצמות:

* עו"ש בלבד

* פנקס שיקים אחד בשנה מקסימום

* יכולת לבדוק מצב עו"ש באינטרנט

* יכולת למשוך מזומן מכספומטים של בנקים אחרים ללא עמלה

אם אלו הדרישות שלך תשאר כבר בפועלים, במילא סטודנטים לא משלמים עמלות עוש ומשלמים 4.5 שקלים על פנקס שיקים. לעבור בנק זה סתם חתיכת פרוצדורה מעצבנת.

פורסם

אם אלו הדרישות שלך תשאר כבר בפועלים, במילא סטודנטים לא משלמים עמלות עוש ומשלמים 4.5 שקלים על פנקס שיקים. לעבור בנק זה סתם חתיכת פרוצדורה מעצבנת.

למה? 4.5 שקל זה לא הרבה, אבל צרכנות נבונה תכתיב שכדאי שהוא ילך למי שיותר כדאי. יהיו מספיק חופשות בלימודים שהוא יוכל ללכת לסניף בנק אחר. זה לוקח רק כמה דקות, אם יש תור אז שעה.

אני נזכר בעוד משהו, אולי כדאי לך לחכות לתחילת הלימודים, יש לא מעט מבצעים לסטודנטים בימים הראשונים של שנת הלימודים. תנסה לנצל אותם.

פורסם

קודם כל, כל הבנקים היום נותנים אפשרות לראות את מצב החשבון שלך באינטרנט.

כמו שיגאל אמר- כרגע עדיף לך להישאר באותו הבנק ובתחילת הלימודים כשהבנקים יצאו עם מבצעים לסטודנטים תראה מה הכי מתאים ומשתלם לך ולפי זה תחליט (הם גם נותנים הטבות למי שפותח חשבון אצלהם-שוברים לארוחות/צימר/מוצרי חשמל.) אם זה גם חשוב לך

לגבי עמלה במשיכת מזומן- לפי מה שאני זוכר אם אתה מושך כסף מבנק אחר אז הבנק האחר לוקח לך עמלה ולא הבנק שלך.. ככה שאין פתרון לבעייה הזאת בכל מקרה לאף אחד.

פורסם

שיקול נוסף - איזה סניף קרוב אליך לבית במיוחד?

פורסם

עם דרישות מצומצמות כמו שלך, ממילא כל הבנקים יתנו לך פטור על פעולות בסיסיות בחשבון,

אז הקריטריון החשוב ביותר, לדעתי, הינו גובה המענק הכספי שהבנק מוכן לתת לך במתנה תמורת הסכמתך להיות לקוח.

לדוגמא:

מזרחי יתן לך 800 שח

לאומי יתן עד 1300 שח אבל יש תנאים נילווים.

https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/mainSubject.jsp?id=189153138

http://students.leumi.co.il/Articles/23458/

כדאי לוודא גם שכרטיס אשראי בינלאומי פטור מעמלה חודשית,

ועדיף בנק שיש לו הרבה סניפים.

למיקום הסניף שלך חשיבות מישנית בלבד, היות וכמעט הכל נעשה דרך החשבון באינטרנט, לפעמים בפקס, ואם צריך להתייצב פיזית בסניף

אפשר לדרוש לשלוח הכל לסניף הקרוב ביותר אליך ולבצע שם את כל החתימות וכו'.

כיום קל מאד לעבור מבנק אחד לאחר, ואסור להסס לאיים במעבר.

אם אתה מביא להם הצעה של בנק אחר הם הולכים לקראתך.

בנק הוא שוק פרסי, אם אתה לא מתווכח אתה משלם הרבה יותר מידי והבנק אוהב אותך מאד.

פורסם
  • מחבר

המענקים האלה נראים נורא מוזר אני חייב לומר.

במזרחי טפחות זה מותנה ברכישות בכ"א שעוברות את ה1000 ש"ח כל חודש למשך 3 שנים נגיד

ובלאומי בכלל לא הבנתי מה קורה שם, יש איזשהו חיוב קבוע שהם פשוט מורידים לי כל חודש, משהו הזוי לאללה.

למה בעצם עדיף בנק עם הרבה סניפים? במה זה "טוב" לי? ואיך אני משיג פטור עמלות על הכ"א הבינלאומי שלי? זו כנראה ההוצאת "בנק" הגבוהה והמעצבנת ביותר שיש לי כל חודש...

פורסם

אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל המתנות מוגבלות, הממונה על הבנקים מגביל את המתנה ואם נותנים לכם יותר זה רק נדמה לכם. תקראו את האותיות הקטנות, אם אני לא טועה המתנה מוגבלת לבערך 250 ש"ח. הם מנפחים את זה בזה שנותנים לכם הרבה תשלומים עם ריבית מופחתת או לא קיימת וכל מיני טריקים חשבונאיים.

פורסם

ואיך אני משיג פטור עמלות על הכ"א הבינלאומי שלי? זו כנראה ההוצאת "בנק" הגבוהה והמעצבנת ביותר שיש לי כל חודש...

אתה פשוט אומר לבנק שלך שאתה רוצה כרטיס אשראי בינלאומי ללא דמי כרטיס בכלל (לא להפתות לכאלה שנותנים פטור רק לשנה). אם אומרים לך שאין אפשרות - אתה הולך לבנק אחר שבו יש אפשרות.

המטרה שלך צריכה להיות - לא לשלם שום דבר על עצם קיום החשבון. כסטודנט כמעט כל בנק ייתן לך פטור מלא מעמלות עו"ש, וגם כרטיס אשראי בינ"ל ללא עמלות לא צריכה להיות בעיה להוציא. פנקס שיקים אולי גם אבל זה כבר פחות חשוב - כי הפנקס עצמו עולה שקלים בודדים, ואתה צריך רק אחד בשנה אולי. עמלות עו"ש ודמי כ"א הם חיובים חודשיים שיורדים ומצטברים.

פורסם

אני אישית בבנק הפועלים, היה לי חשבון חייל שהפך לסטודנט, והונפק לי מאסטרקארד (בינ"ל כמובן) ללא שאלות מיותרות וללא דמי מנוי ל-5 שנים לפחות, במועדון סטודנטים "קאמפוס קארד". לא יסכימו לתת לך? יש אמריקן אקספרס פשוט (כחול, "קרדיט" נדמה לי שקוראים לו) בחינם לסטודנטים, אם יש לך הכנסה קצת יותר גבוה משני שקל בחודש כנראה גם יסכימו לשדרג לך אותו בחינם.

עדיין לא יסכימו לתת לך? תעבור בנק/כרטיס חוץ בנקאי, ויום טוב.

למה חשוב בנק עם הרבה סניפים? זה לא כל כך חשוב, כמו שחשוב שיהיה לו סניף במקום שנוח לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים