עבור לתוכן

מפרט למחשב מעבדה - מתחת ל 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי, אני צריך מחשב עבודה / תכנות פשוט שישב בתחנת מעבדה שאני מקים.

ירוץ עליו Visual Studio 2010 עם כל מיני תוכנויות שכתובות - ב C# / C++ ותכנות מיקרו-בקרים.

כל שאר העבודה תיהיה משרדית, הרבה PDFים ודפדפן עם המון (20+) טאבים פתוחים.

ביצועי הגרפיקה פחות חשובים, אבל יהיה נחמד אם אוכל להריץ משחקים מודרניים / קצת ישנים על הגדרות נמוכות, מה שנקרא Casual. לכן אני קצת מתלבט בין A6-3500 של AMD שכאמור מגיע עם כ.מסך יחסית מכובד, לבין ה HD 2000 של אינטל. הרזולוציה של המסך היא 1440*900.

מבחינת שקט - חשוב אבל לא קריטי, משהו כמו 6.

אין צורך בכונן קשיח, כונן אופטי ובמאוררים למיניהם. את כל אלו יש לי כבר.

התקציב, כמו שרשום בכותרת הוא לכל היותר 1000 ש"ח. אבל אני רוצה לחסוך בכמה שאפשר.

אין צורך בהרכבה ואני גם מוכן לפצל את הקניה בין 2 חנויות, לטובת ספק או רכיב אחר לדוגמה.

אני לא מאמין בשאלון מכיוון שלכל אחד הצרכים הנפרדים והלבטים שלו, אך אני אמלא אותו רק למען הפרוטוקול:

1. מה התקציב המקסימאלי? כ 1000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלתי אפשרי.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל מהכל. בעיקר תכנות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS 2010 - תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי Casual / Indie ולפעמים גם משחקים כדוגמת TF2.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440*900

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות / בינוניות. תלוי בדרישות המשחק.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במאוררים, כונן קשיח וכונן אופטי.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בעיקרון לא מתוכנן. אבל אולי OC קל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רכיבים בלבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. קרבה פיזית לא מעניינת, אני אשתמש במשלוח. העדפה לחנות שמספקת משלוח עם שליח עד הבית ב 0 ש"ח (כדוגמת TMS), או לכל הפחות מספקת משלוח חינם בדואר רשום (אך אני לא מתלהב לקבל מארז בדואר רשום, לכן אופציה כזאת עדיפה רק לחלקים קטנים).

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). דרישה לסלוט PCI אחד לפחות.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מומלץ לשמור על אפשרות השדרוג העתיד, אך לא מתוכנן שדרוג מאסיבי.

הרכבתי את המפרט הבא ב SkyPC (או ZED) אך אני לא סגור לגבי ספק כח.

חשבתי על הקולט מאסטר הבא, אך אני לא בטוח לגבי איכותו: http://skypc.co.il/pl_product~RS-460-PCAR-A3~24~0.htm

סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט תמונה

₪ 262 ₪ 262 1 מעבד Intel Pentium G630 Tray IG630T

₪ 267 ₪ 267 1 לוח אם Gigabyte GA-H61M-S2PV 951H6120

₪ 70 ₪ 70 1 זכרון Rendition DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 35649

₪ 155 ₪ 155 1 מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 430 80320-101-39

4 פריטים

754 ₪ סכום כולל מע``מ

תודה!

פורסם

הספק סביר, למערכת כזו לא ממש קריטי מה תיקח כל עוד הוא מוכר. בTMS יש FSP 350W 60HCN עם 3 שנים אחריות ועולה טיפה פחות. צריכת חשמל פחותה זה גם בעדיפות?

הזכרון נשמע כמו טעות באתר, אולי התכוונו ל2GB.

מבחינת מארז, מארז טוב במחיר טוב מאוד, השאלה היא עד כמה אתה רוצה לחסוך כי יש שם מעט זולים יותר..אם ממש מקצינים, מחשב כזה אפשר סתם להבריג על פלטה מעץ :silly:

גם הHD INTEL( מה שיש בפנטיום, זה 2000 מקוצץ, בלי QS ועוד כמה טכנ' שאתה לא צריך) יהיה מספיק למשחקים כאלו, חוץ מזה A6 ולוח מתאים יעלו יותר.

פורסם
  • מחבר

ספק: בהחלט צריכת חשמל זו עדיפות די גבוהה. להבנתי ה APU צורך פי 2 יותר חשמל מה G630, לכן האינטל עדיף מהבחינה הזו? (וגם מבחינת מחיר).

מי נציל יותר, ה FSP400HCN או ה eXtreme Power+ 460W? מה בנוגע לסיסוניק למיניהם, אפשרי לדחוס בפחות מ 200? או קומבו מארז + ספק Antec EarthWatts, ידוע לך על דיל כזה? (אין לי מושג איזה ספק מגיע עם כל מיני שילובים של מארז+ספק כאלו).

אני מעדיף אגב לקחת ספק קצת יותר חזק, ההבדל הוא ממילא לא יותר מכמה עשרות שקלים ולטעמי שווה את ההשקעה למקרה שאוסיף כרטיס מסך חיצוני, או שאמחזר את הספק למערכת אחרת בעתיד הרחוק.

זיכרון: אין לי מושג אם זה טעות או לא, אבל במחיר הזה ניראה לי אפילו שכדאי לקחת 2, לא? :)

מארז: ממש לא משנה לי יותר מידי המארז. עדיף כמובן לחסוך, אבל גנרי לא בא בחשבון. הדרישות שלי מהמארז הן שהוא יהיה קטן ולא רועש (אני לא אומר שקט כי אני יודע שזה לא אפשרי בתקציב הזה, פשוט שיהיה מקום למאוררי 120מ"מ ומתכת בעובי נורמלי). אשמח אם תוכל להפנות אותי למארזים שחשבת עליהם, או אפילו על שילובי מארז + ספק מעניינים. כמובן שלא חובה ב SkyPC.

אני אשתמש במאוררי 120מ"מ שקטים של Akasa, או ב AC F12, אגב.

תודה רבה!

פורסם

ספק: אם איני טועה, ה-FSP בעל נצילות מעט גבוהה יותר. כך או כך, יש לך סיסוניק 350W עם תקן נצילות 80+ בפחות מ-200 שקלים.

זיכרון: ככל הנראה מה שרשום להם באתר זאת טעות. מה שכן, אתה יכול לנצל זאת. בקש מהם את הזיכרון הנ"ל במחיר שמוצע- אם זאת טעות, זאת כבר בעיה שלהם כי זה נחשב להטעיית צרכן.

מארז: לדעתי המארז שבחרת (430) בסדר גמור, בעיקר בגלל מחירו המצויין. אם אתה רוצה באנדל, יש לך את מארזי NSK של אנטק שבד"כ באים עם ספק מסדרת EarthWatts שלהם (אחלה ספקים) אבל לרוב המחיר לא כ"כ משתלם- עומד באיזור ה-450 שקלים.

אם אתה רוצה לחסוך ולקחת משהו משתלם, יש לך את הבאנדלים של HEC כמו זה, זה או זה.

פורסם
  • מחבר

ספק / מארז: הבעיה ה HECים למיניהם או הסיסוניק 350ES זה שכולם מגיעים עם מאוררי 80 מ"מ. המארזים האלו של HEC גם כן מגיעים עם מאוררים שכאלו, ולכן ע"פ הבנתי אצטרך להיגרר להוצאה נוספת של מאוררים (אין לי 80מ"מ), או/ו שאפגע ברמת השקט.

ניסיתי לחפש ביקורות על הסיסוניק הספציפי הזה בנוגע לרמת הרעש, אבל לא מצאתי כלום. אשמח להפניות לעוד ספקים של 80+ נצילות, לא בהכרח סיסוניק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הזמנתי את המפרט הבא:

₪140 ₪70 2 זכרון Rendition DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27

₪155 ₪155 1 מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 430

₪267 ₪267 1 לוח אם Gigabyte GA-H61M-S2PV

₪262 ₪262 1 מעבד Intel Pentium G630 Tray

סה``כ: ₪824

אני עדיין מתלבט בנוגע לספק:

FSP 400/350-60HCN

Seasonic SS-350ES

Antec VP450P

Enermax NAXN 450W - ENP450AST

Enermex Tomahawk 450W- ETK450AWT

הסיסוניק זול יותר מהאנרמקס ואמור להיות פי כמה טוב יותר - אבל המאורר 80מ"מ די מפריע לי.

יש למישהו התנסות ממשית איתו?

פורסם

ספק:

הAPU צורך יותר במקס'(כרטיס מסך+ מעבד) השאלה היא מה תהיה הצריכה הממוצעת שלו בשימושים שלך. אבל הוא בכל מקרה ירד כי הוא יקר יותר ולא מביא ערך מוסף.זה לא משנה מי נציל יותר ב20 אחוז, בצריכת חשמל של המערכת המתוכננת הנצילות של כולם צוללת מטה. היה פה דיון משנה על צריכת חשמל של מערכות כאלה ועניין החסכון, מה שחשוב זה כמה זמן המחשב הזה יעבוד כל יום, מה יהיה הבדל הצריכה בפועל ברמת עומס כזו נמוכה. אפשר גם לקנות ספק פיקו של80 וואט שיעבוד בנצילות טובה.(חסרון>מעט חיבורים).שים לב בביקורת הזו כמה צורכת מערכת עם הלוח שאתה מתכוון לקנות + מעבד סלרון G530(שההבדל בינו לG620 זניח לשימושים, והוא בהחלט אופציה מכיוון שהוא זול יותר). יש גם ביקורת עם G620.

זיכרון:

מחיר מעולה(אם זה אמיתי מישהו צריך לשים את זה בתרד מבצעים ודברים מומלצים), אם אתה צריך עוד אז למה לא..

מארז:

למה ג'נרי לא בא בחשבון? המארז בסה"כ צריך להחזיק כמה חלקים פשוטים וקרירים יחסית, מחשב חרישי בהחלט אפשרי בתקציב הזה(קירור סטוק על מינימום וספק פיקו). אני לא מבין למה בכלל צריך לשים מאוורר 120 למערכת כזו, יש לי דוגמא אישית לאיך המעבד הזה מתפקד במארז קטנטן עם כרטיס מסך בינוני וקירור מינימלי.

מה לגבי יד 2?

פורסם
  • מחבר

מארז: אני חושב על המחשב הזה בתור השקעה לעתיד. יכול להיות שארצה לשדרג אותו - או למחזר את המארז באחד מן הימים. אני ממש לא אוהב מארזים גנרים, במיוחד שה CM הזה הוא כ"כ זול והפרש בינו לבין מארז גנרי הוא זניח. אגב, ה G630 בסקאי הוא בין הזולים שראיתי. רק 262 ש"ח, וה G620 רק 5 שקלים זול יותר. ה G530 לא נמצא בסקאי, ובמקומות אחרים יקר יותר מ 262 ש"ח.

בהודעה הקודמת שלי ציינתי כבר שרכשתי את המפרט, ללא הספק. המוצרים כבר נשלחו.

ספק:

אני לא חושב שפיקו בא בחשבון, מכיוון ש 160W (לצורך מרווח לשדרוג כ.מסך Low End בעתיד) עולה כבר קרוב ל 200 ש"ח:

http://www.mini-box.com/picoPSU-160-XT

וזה לא כולל משלוח וספק AC-DC.

האם ידוע על ספקים חרישים בהספקים כאלו נמוכים במתחת ל 200 ש"ח?

זיכרון: המחיר היה כנראה טעות אך הוא עדיין זול יותר מכל הזכרונות שראיתי. עכשיו 90 ש"ח:

http://skypc.co.il/pl_product~35649~15~0.htm

נציג החנות התקשר אלי היום בבוקר וטען ש"הזיכרון אינו במלאי" והציע לי A-DATA באותו המחיר, לקחתי.

140 ש"ח בשביל 8GB מחברה אפילו מוכרת. נייס :)

פורסם

מארז: אם כך ה430 הוא השקעה מצויינת במחיר הזה. בTMS יש G530 ב227. שוב זה עניין של רצון לחסוך אפילו כמה עשרות.

ספק:

פיקו היה רק אופציה אם אתה רוצה משהו שקט לחלוטין שיעבוד גם עם נצילות גבוהה בעומס של המערכת ואין כל רצון לשדרג.

לגבי ספקים מוכרים שקטים וזולים, לא רק שבארץ מגוון הספקים האלו קטן מאוד, גם אין הרבה ביקורות שנוגעות לעניין הרעש בעומסים שונים של ספקים כאלה במיוחד אם אלו גרסאות OEM שונות, צריך לעשות קצת מחקר.

אתה הולך לשים קירור סטוק של אינטל?

פורסם
  • מחבר

כן, אני הולך להשתמש בקירור סטוק שקיבלתי עם ה 2500k שלי.

פורסם

הוא עדיף מהסטוק של הפנטיום, וגם יהיה שקט אם תשים אותו על מינימום RPM במנוחה.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר רכשתי את הסיסוניק SS-350ES. הספק נורא שקט, למרות שיש לו מאורר 80מ"מ, וזה בגלל שהוא משתמש ב "S2FC" של סיסוניק - המאורר על 5V עד משהו כמו 50% עומס, ככה שהוא נורא חרישי.

המערכת עוד לא הורכבה, אבל אני אעדכן במידת הצורך.

רציתי רק ליידע שאת המעבד (G630 TRAY) שקיבלתי מסקאי (יותר נכון זד, החשבונית הייתה שלהם), הייתה עליו מדבקה ישירות על ה IHS עם מספר סיריאלי. אני כמובן לא אוהב תרגילים מלוכלכים שכאלו, אז הסרתי את המדבקה בזהירות (אבל לא יותר מידי - זו בעיה שלהם!) והדבקתי אותה מתחת למעבד, באמצע, איפה שהקבלי SMD נמצאים. אם הם מתעקשים לשים מדבקה, שמה זה צריך להיות!

בדרך נמרח לי הדיו של הברקוד, אבל ממש לא מעניין אותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים