עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב למחקר ב6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הבנאדם אמר תוכנות CAD, אם הוא מתכוון בין היתר לתוכנות אופטימיזצייה ותוכנות סימולצייה בדיוק נתון...אז אין אחת כזו שלא נהנית מריבוי נימים וכל OC שהוא יעשה ייתן שיפור מיידי בזמני המתנה. וזיכרון כמה שיותר נפח יותר טוב...בתוכנות כמו CST מי שמכיר..ברגע שאתה מריץ אופטימיזצייה או חתימה פיסיקלית לאנטנה שתכננת למשל...לפעמים זה לוקח 3 ימים אם מדובר באלמט מסובך. מה שיפה הוא שבתוכנות המתקדמות אתה פשוט מגדיר בהגדרות כמה ליבות יש לך וכמה זיכרון RAM ופשוט אין הגבלה לתוכנה. כל תוספת OC פר ליבה או זיכרון פשוט מקצרים זמנים קריטיים.

איפה שאני לומד, הזמינו מפרט לתוכנה CST (תכנון אנטנות) עם 64G RAM ומעבד 3960K ובזמן אופטימיזצייה או סימולצייה של חתימת אנטנה, אני רואה שכל הזיכרון של המחשב בתפוסה מלאה וכל ליבות המעבד ב- 100% ועדיין מחכים לפחות שעה וחצי אפילו לאלמנט 2D..כמובן עם הגדרת דיוק מעל 96% לפחות.

לכן מה שאני אומר, על פותח התרד לדעת מה השימושים והתוכנות שלו ומימה הם נהנות. יש תוכנות שצריכות כמה שיותר ליבות ותדר, יש כאלו שזוללות זיכרון ויש כאלו שצריכות כרטיס גרפי חזק עם CUDE. ממליץ לעשות בדיקות מקיפות לפני.

אם רוב השימוש ל- MATLAB, אז לא חושב שיהיה שימוש ביותר משני ליבות, אבל צריך זיכרון לפחות 16G.

פורסם

אם רוב השימוש ל- MATLAB, אז לא חושב שיהיה שימוש ביותר משני ליבות, אבל צריך זיכרון לפחות 16G.

מתן, החלק הראשון של המשפט האחרון שלך אינו נכון. יש ישומי MATLAB שיהנו מאוד מריבוי ליבות. בכלל החלק הזה תפס תאוצה ובגרסאות האחרונות של מטלב רואים יותר ויותר פונקציות ששוכתבו לצרכים האלה.

לגבי הזכרון אתה צודק בהחלט. הייתי ממליץ על הרבה זכרון כמעט ללא תלות בישום הספציפי של מטלב.

פורסם

בעבודה עם MATLAB אני פשוט לא רואה את כל הליבות של המעבד בפעולה. אתה אומר שיש גרסאות מתקדמות שתומכות בריבוי נימים..בכנות אני לא יודע ויכול להיות. בכל אופן זה מחזק יותר את הטענה שצריך מעבד חזק SBE כמו 3930K שהמלצתי ולצורך העניין אפילו MATLAB יהנה מריבוי הליבות לשיטתך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בשעה טובה חזרתי, הנה מפרט שקיבלתי מאחד הספקים:

לוח אם: INTEL BLKDZ77SL50K SpurLake Z77 4DDR3 6SATA/R 8CH PCI-E x16 HDMI LAN1000 ATX

מעבד: INTEL Core i7-3770 3.40GHz/5GTs/8MB EM64T 1155P Box

זכרון (כפול 4 יחידות): KINGSTON KVR16N11/4 4GB 1600MHz CL11 Non-ECC DDR3 DIMM

כונן קשיח: WD WD1002FAEX 3.5" 1TB 7200RPM 64MB SATA III

כרטיס מסך: GAINWARD NVIDIA GeForce GT 520 1GB DDR3 DVI HDMI PCIE X16

צורב: LG GH22NS50 DVD±RW Dual Layer 22X SATA Bulk Black

מארז: HEC 6AR6-NPS Midi Tower ATX 4x5.25"+2x3.5"+5x3.5" NPS Black/Silver

ספק כח: ACBEL iPower 85H PCA009 ATX 550W 12V 24P 6SATA 4PCI-E 1x12cm

מקלדת+עכבר

אחריות 3 שנים והתקנת Windows 7 (חובה מההסכם כנראה)

מחיר (ללא מסך) 4400 ש"ח לפני מע"מ

מסך הציעו לי שתי אופציות:

1) PHILIPS 236V3LSB 23"w 0.265 1920x1080 250cd/m² 1:10,000,000 5ms DVI Black

700 ש"ח

או

2) PHILIPS 247E3LSU 23.6"w 0.272 1920x1080 300cd/m² 1:20,000,000 5ms DVI Black

900 ש"ח

כל המחירים לפני מע"מ

אשמח לקבל חוות דעת יותר לגבי המפרט מאשר המחיר, כי כמו שציינתי בהתחלה המחשב נקנה מתקציב מחקר ואני מוגבל בספקים גם ככה...

תודה רבה

פורסם

כרטיס המסך די מיותר מאחר ויש לו מעט מאוד מעבדי CUDA, המארז פשוט מאוד (אבל בסדר), מסכי המחשב לא משתלמים ובעלי פאנל TN.

חוץ מזה המחיר יקר מאוד.

פורסם

גם הספק לא נראה לי איכותי במיוחד.

כרטיס מסך בהחלט לא משתלם משום בחינה. אם CUDA רלוונטי עבורך אז זה לא מספיק, אם לא אז פשוט חבל בכלל לקחת כרטיס.

לגבי המחיר הוא אכן יקר, אבל מנסיוני כשאתה מוגבל מבחינת הספקים שמותר לך לקבל מהם הצעה אז אין יותר מדי מה לעשות בנדון. אין סיבה לצפות שספק אחר יהיה משמעותית יותר זול הואיל והם כולם מודעים למגבלות האלה ומנצלים אותן בלי בושה.

פורסם

איזה גזל..חבל שאתה חייב לקנות מהם, בתקציב הזה אפשר להוציא חומרה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על העצות!

אז לסיכום, אם אני מבין נכון:

1) או להוריד בכלל את כרטיס המסך או להחליפו לכרטיס אחר (יש לכם המלצות? משהו שלא ייקר בהרבה, גם ככה המנחה שלי לא יאהב את המחיר)

2) המסכים לא משתלמים? מה זה אומר? שהם יקרים או שכדאי לי לבקש מסך אחר? (אשמח להמלצה אם כן)

3) באמת חבל על הגזל, דרך אגב תקציב המחקר שלי מגיע מגוף ממשלתי כך שכולנו בעצם משלמים את הגזל הזה מהמיסים שלנו... :(

פורסם

3) באמת חבל על הגזל, דרך אגב תקציב המחקר שלי מגיע מגוף ממשלתי כך שכולנו בעצם משלמים את הגזל הזה מהמיסים שלנו... :(

עכשיו אני כבר לא מסכים לך לקנות את המערכת הזו :nono: זה גם כסף שלי :pissed:

פורסם

לדעתי? לא צריך בכלל כרטיסי מסך אם השימוש העיקרי שלך הוא מטלב.

הדל שכבר הוצע כאן מסך טוב בהרבה ובאותו מחיר בערך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים