עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב למחקר ב6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה הגיע תקציב המחקר וצריך לקנות מחשב. המחשב ישמש להכל - עבודה משרדית, סימולציות, מחקר וכו'

1. מה התקציב המקסימאלי?

6000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו בלב שקט

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולציות נומריות ב-MATLAB, תוכנות אלמנטים סופיים, שימוש משרדי למחקר (אופיס + חיפושים באינטרנט), תוכנות CAD (לא בתדירות אינטנסיבית)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

צריך ציוד היקפי פשוט (עכבר, מקלדת וכו') ומסך שיהיה נוח לעבודה (23" או 24" אינץ' מספיק, לא?)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 (לא צריך דממת קבר, אבל שלא יטרטר בטירוף)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, אין צורך בתוכנות (אני מניח שהן יותקנו עם רשיון של הטכניון...)

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ניתן לרכוש מחנויות ספציפיות המאושרות ע"י הטכניון

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

תודה רבה.

פורסם

אין לי מושג על איזה חנויות מדובר, המפרט הבא הורכב בTMS ואמור להספיק בהחלט.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1578

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪651

מארז:

Gigabyte LUXO X10 Black MidiTower ATX 3x 120 MM FAN TOOLESS USB 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪238

ספק כוח:

SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪346

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 2 - מחיר: ₪295

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪636

קשיח למחשב שולחני:

OCZ Indilinx Everest 128G Octane - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪440

כרטיס מסך:

Sparkle GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪633

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪799

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6135

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6013 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/x34k2m8w

מעבד 4 ליבות חזק בסדרת הIVY בעל HT לתוכנות שלך, קירור מעולה למעבד יחסית שקט,

לוח אם הZ77 בשביל פיצ'רים שאולי תצטרך לעבודות מסויימות, זיכרון 16GB מהיר בערוץ כפול,

כרטיס מסך הGTX560 שלדעתי יספיק לשימושים האלו עקב ה336 ליבות הCUDA שלו,

כונן קשיח 2TB מהיר לאכסון + כונן SSD בשביל SRT לכונן ה2TB לביצועים גבוהים בכל הנפח,

מארז איכותי של GIGABYTE יחסית שקט ובעל עלות\ביצועים גבוה, ספק כוח 500W איכותי,

מסך הU2312HM מסך מעולה בעל פאנל IPS ובעל LED לשימוש ממושך לעבודה גרפית כבדה.

סה"כ אני חושב שאין לך צורך ביותר מי המפרט הבא, תלוי כמובן באופן השימוש בתוכנות שלך.

פורסם

מה המטרה סתם לזרוק מפרטים מבלי להבין לעומק את השימוש במחשב? שים לב, כבר הוזהרת בעבר.

פותח התראד, ספר לנו קצת על ייעוד המחשב ואילו תוכנות הוא אמור להריץ, מה הציפייה ממנו, באילו נויות אתה יכול לקנות ובעצם כל מה שיעזור

לנו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

תוכנות שיורצו עליו: MATLAB בשימוש אינטנסיבי יחסית.

בנוסף הוא צריך להיות מסוגל להריץ תוכנות אלמנטים סופיים (כנראה PATRAN/NASTRAN, אולי משהו אחר כגון Stresscheck) וקצת SolidWorks (לא בשימוש מסיבי).

כמובן תוכנות אופיס למיניהן וחיפושים במאגרי מידע באינטרנט (עבודה במקביל, תמיד כל חיפוש מסתיים עם לפחות 20 חלונות פתוחים באותו בזמן...)

אני מצפה שאוכל להריץ על המחשב את אותן הסימולציות (כמובן בזמן קצר ככל הניתן), ושאוכל לעבוד איתו בחיפושים ועבודה שגרתית מבלי שהוא יקרטע גם כאשר דברים רבים יחסית פתוחים במקביל...

מבחינת חנויות\ספקים: מדיאטק, MDS אלירן מחשבים, חיון מחשבים, קדם דור מחשבים, מודוסיס מערכות, ג. הראל מחשבים ותקשורת, דורקום, א. נין-נון - נדמה לי שזה הכל... (קיבלתי רשימה ומחיפוש קצר באינטרנט נראה לי שלא כל הספקים הללו מתעסקים במחשבים שולחניים)

שוב פעם תודה על העזרה.

פורסם

זורק מפרטים סתם ?

כל מה שהוא אמר תואם למפרט הזה.

ככה שעם אתה והצוות שלך רוצים להימנע מאנשים כמוני והמפרטים שאנחנו זורקים, אתם פשוט צריכים לעשות את התפקיד שלכם,

גם אני מנהל בפורום מחשבים מסויים אבל להגיד כאלו שטויות עם הראש למעלה זה פשוט בזיון לHWZONE, אתר כזה יורד למטה,

ושלא תבין אותי לא נכון אתם עושים עבודה מעולה בלעזור לאנשים, אבל HWZONE נהיה כמו FXP כל אחד חושב שהוא חכם יותר מהשני.

כן אולי צריך לשפר את המפרט ולהוסיף כרטיס מסך מקצועי במקום הרגיל, אבל בMATLAB ליבות הCUDA נבדקו ויש שיפור,

במיוחד עם משתמשים בSSD או בSRT לעבודות גרפיות כבדות, ככה שלמפרט ראשוני זה מעולה ונותן אינדיקציה לאן להמשיך.

לסוקט הS2011 אי אפשר להרכיב מפרט בגלל שהתקציב דחוס מידי, וOC גם כן אי אפשר להכניס בגלל שזה אוניברסיטה.

פורסם

במקרה המפרט שלך די מתאים חוץ מכמה היערות (זכרונות יקרים, SSD לא מומלץ במיוחד אם כי זול, ה-SRT מוגבל בנפח ועדיף להשתמש ב-SSD

ככונן רגיל המציג ביצועים גבוהים יותר ועם נפח מספיק, לוח יקר כנראה ללא סיבה למרות ש-OC כן יכול לעזור פה ואני לא רואה מה הקשר שמדובר

באוניברסיטה. הספק של סיסוניק לא משתלם במיוחד כאשר דגם ה-S12II 430W מוציא זרם דומה על מסילות ה-12V, שקט ואיכותי יותר ועולה פחות.)

בכל מקרה, אני לא חושב שאני חכם מכולם כאן. זרקת מפרט שאתה לא יודע בודאות שמתאים לצרכים ואתה אפילו לא יודע אם כל החומרה כאן

נמצאת וזמינה באחת החנויות שהוא יכול לרכוש בהם את המחשב. בטח שלא מבצעים מיוחדים כמו כרטיס המסך שבמחיר מצויין ב-TMS ובכלל,

לא בטוח שהוא צריך כרטיס כזה, תלוי באופי השימוש ב-solidworks שהיא התוכנה היחידה שתנצל אותו.

פורסם

מפרט עם מעבד SBE לתושבת 2011 מאוד יתאים לצרכים לדעתי. אם להיות ספציפיים אז זה I7 3930K שעולה בסביבות 2800 ש"ח ונכנס יפה לתקציב. כמו כן מאוד ממליץ לך לשקול OC שיראה שיפור יפה, בעיקר ב- MATLAB ובזמני המתנה. זיכרונות לפחות 16G ופה כבר יש הבדל בתדרים, לכן אני ממליץ על 1600M לפחות מה שיהיה מורגש בעיקר בתוכנות CAD לאופטימיזצייה (אתה הולך להשתמש בו לאופטימיזצייה גופים תלת ממדיים כמו אנטנות למשל?) ובכלל בתוכנות אופטימיזצייה אם אתה הולך לעבוד על גופים גדולים ב- 3D, אזי אתה צריך כמות זיכרון וכמה שיותר OC! אם מדובר על תוכנות CAD בלי הרצות אופטימיזצייה ובעיקר תכנונים כבדים גרפית, רק אז הייתי שוקל בכלל להוסיף כ.מסך חיצוני.

דבר נוסף שהוא בגדר חובה, זה SSD איכותי ומהיר למערכת הפעלה ותוכנות. ואם בכלל רוצה לנצל את המקסימום מהמעבד אז שקול אפילו כמות זיכרון מאוד גדולה ויצירת RAM-DISK שגם יראה שיפור בכל הנוגע לתוכנות ערכיים סופיים ו- CAD.

לא ממליץ לך על מפרט כי לא מכיר אף חנות שהזכרת.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה!

בהחלט יש לי עכשיו מספיק מידע כך שאוכל לבקש הצעות מחיר מהספקים.

כמו שכתבתי, שימוש בתוכנות CAD הוא ממש לא השימוש העיקרי, אלא עיקר העבודה היא MATLAB - מה לעשות, אני בעיקר תיאורטיקן :)

(תוכנות אלמנטים סופיים זה משהו שאני אצטרך עוד מס' חודשים, אז נראה לי עדיף להיות מוכן מראש מאשר להתחיל לבקש שדרוגים למחשב)

פורסם

במקום העבודה שלי עובדים עם אחד הספקים שהזכרת (בכוונה אני לא מזכיר את שמו...) ולצערי המצב הזה של מגבלת התקשרות מוביל למחירים לא כ"כ אטרקטיביים בלשון המעטה.

לדוגמא המפרט שהציעו לך למעלה עולה אצל הספק שלנו כ-2000 ש"ח יותר בין היתר עקב תשלום גבוה יותר על אחריות ושירות שלא ניתן להפריד מהחבילה.

המשמעות מבחינתך היא לדעת לאילו רכיבים לתת עדיפות. אם כלי העבודה העיקרי שלך הוא מטלב אז כרטיס גרפי תומך CUDA לדוגמא יהיה רלוונטי רק עבור מספר מאוד מצומצם של שימושים שמנצלים חישובים מקביליים. אני מציע לך לבדוק כבר עכשיו באילו TOOLBOX-ים אתה משתמש ואם זה רלוונטי עבורך.

זכרון הייתי לוקח כמה שיותר כבר עכשיו מכיוון ששדרוג במקומות כאלה יכול להיות סיפור. כמו שכתבו מעלי, אל תסתפק בפחות מ-16GB.

לגבי SSD זה משהו נחמד שיהיה אותו אבל לא יתרום לך יותר מדי לעבודה השוטפת ב-MATLAB אז השאלה היא אם זה יכול להיכנס במסגרת התקציב לאחר שכבר הרכבת את שאר הרכיבים.

שוב מכיוון ששדרוג כנראה לא יהיה רלוונטי עבורך, הייתי הולך על מעבד כמה שיותר חזק מהתחלה, שוב בדומה למה שהציעו מעלי. שני הדברים הכי חשובים לעבודה עם MATLAB הם מעבד וזכרון.

אולי תעלה את הצעת המחיר שתקבל לפה כדי לקבל יעוץ נוסף.

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב, אעשה זאת! (כשאחזור מהמילואים כנראה...)

תודה

פורסם

MATLAB לא יודעת ( או כמעט ולא - תלוי בגרסה, בכל מקרה השינוי הוא מינורי) לנצל ריבוי ליבות\נימים, כך שהשקעה ב 3770 או 3930 מיותרת, היא כן נהנת מתדר גבוה ועל כן 3570K או אפילו 2500K יהיו בחירה עדיפה.

גם אני מנהל בפורום מחשבים מסויים

באיזה פורום?

OC גם כן אי אפשר להכניס בגלל שזה אוניברסיטה.

לא נכון

פורסם

דווקא המון toolboxes כן תומכים בריבוי נימים ומתוכננים לכך.מצד שני stresscheck, solidworks ושאר תוכנות האלמנטים נהנים מאוד מריבוי נימים וריבוי ליבת.

פורסם

השאלה היא האם תדירות השימוש באותן תוכנות מצדיקה תוספת של 50-180% (500-1800 ש"ח) למחיר המעבד

או שהשימוש העיקרי יהיה MATLAB ללא אותם toolboxes נתמכים.

פורסם

טוב, זה נתון לשיקול דעתו של פותח התראד :xyxthumbs:

פורסם

יהיה כדאי לשמוע את דעתו של tmpusr בנושא, יש לו לא מעט ניסיון עם MATLAB .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים