עבור לתוכן

עזרה\התלבטות בין HTC לאייפון 4s

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין HTC one X לבין אייפון 4s

השאלה מה יותר טוב?

מבחינת ביצועים,צילום, מעבד,אודיו וכל דבר שעולה לכם לראש שיכול להיות טוב

והאם בכלל כדאי לחכות לאייפון 5?

תודה רבה לכל עוזר :)

פורסם

המכשירים שונים לחלוטין, האייפון כולל מערכת סגורה

מבחינה אישית, הHTC ללא ספק, יש לי HTC שהוא 2 דורות אחורה ואני מעדיף אותו על האייפון

פורסם

ברוך הבא :hi:.

אצלנו (בניגוד לפורומים אחרים) אין צורך לציין בכותרת את מהות הדיון, זה מובן בהחלט מהכותרת עצמה. אם הכותרת אינפורמטיבית (כנדרש ע"פ חוקי הפורום), רק בבון יצטרך את התיוג "עזרה" כדי להבין שאתה מחפש עזרה.

פורום אנדרואיד נועד לדיונים על מערכת ההפעלה מבית גוגל. מועבר לפורום סלולר (וטאבלטים) הכללי.

ההבדל הכי משמעותי ומורגש למשתמש הפשוט הוא מערכות ההפעלה השונות. אתה מוזמן לחפש באינטרנט כתבות וסרטונים על מערכות ההפעלה השונות ולראות למה תתחבר יותר - iOS או Android.

ההבדל במערכות הפעלה ישפיע עליך הרבה יותר מההבדל במעבדי המכשירים, שניהם מהירים מאוד ומהירים דיים כדי להריץ פחות או יותר כל דבר.

השוואת מצלמות יש לך באתר GSMArena.

פורסם

כמו שנאמר, ההבדל בחומרה הוא מינורי בסה"כ, רק של-HTC יש מסך גדול יותר.אני הייתי הולך על הHTC, בגלל שהוא הרבה יותר פתוח לקוסטומיזציה (מבחינת מערכת ההפעלה) מאשר האייפון. לדעתי הוא גם הרבה יותר יפה :smile1:

אבל זה עניין של טעם. תנסה את מה שיש לחברים שלך או לאנשים אחרים שאתה פוגש, ותחליט מה אתה יותר אוהב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל למנהל של הפורום תודה שהפנת את צומת ליבי לגבי זה ואתה צודק במאה אחוז פשוט לא ידעתי איך זה הולך כאן בפורמים כל הקטע של לכתוב עזרה זה די מפגר כי לפי הכותרת מבינים

עכשיו לגבי המערכות הפעלה ניסתי למצוא מידע אך ללא הצלחה

אם תוכלו לעזור לי מה בעצם ההבדל בניהם?

הדבר היחידי שהבנתי זה האפלקציות שיש הרבה יותר משחקים לIOS ובנורמה יותר אפלקציות והאם זה נכון?

גם לפי משחקים איפה נמצאים המשחקים השווים בIOS או באנדרואיד?

ראיתי גם סקירות של אייפון ושל הHTC וHTC ניראה הרבה יותר טוב השאלה האם זה באמת כך?

פורסם

(תשומת)

בסרטון הזה, החל מ- 5:50 יש השוואה בין מערכות ההפעלה, ככה- טעימה. {הביקורת עצמה לא רלוונטית}

כמו שאתה יכול לראות, הממשק של iOS מורכב בעיקר מאייקונים של כל האפליקציות ומתיקיות. ב- iOS5 הם הוסיפו נוטיפיקיישן באר (הרחבה בהמשך), כמו שיש באנדרואיד. למטה יש לך ארבעה אייקונים מרכזיים. הכפתור היחיד לשליטה במכשיר הוא כפתור הבית, שמביא אותך למסך הבית. (יש גם את כפתורי הווליום ואת כפתור הנעילה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) זוהי פחות או יותר כל המערכת- רשימת אפליקציות, באר עליון נגלל עם מידע וכמה אייקונים קבועים. תוסיף לזה את מסך הנעילה וזהו פחות או יותר. המערכת מאוד מינימליסטית וכמו כן לא מאפשרת התאמה אישית.

באנדרואיד כמו באייפון יש לך מסכי בית, אך מספרם נתון לבחירתך וכן תוכנם. אתה יכול לשים שם קיצורים לאפליקציות, תיקיות, קבצים, וויג'טים (תוכנות קטנות שרצות ע"ג מסכי הבית, כמו לדוגמא השעון הגדול שיש בוידיאו) ובעצם מה שתרצה. גרירת הבאר העליון (עם המידע על מצב הסוללה, הקליטה וכל זה) יפתח לך את ה- Notification Bar, בו מרוכזות כל ההתראות- שיחות שלא נענו, סמסים, מיילים חדשים, התראות מאפליקציות שונות וכו'. כאמור, ב-iOS5 הוסיפו פונקציונליות דומה. בתחתית המכשיר יש לך גם כמה אייקונים קבועים, שאחד מהם יוביל אותך למגירת האפליקציות, רשימת כל האפליקציות המותקנות. השליטה במכשיר נעשית עם כמה כפתורים- כפתור הבית, כפתור החזרה (מחזיר למסך הקודם או יוצא מאפליקציות) וכפתור התפריט, שפותח את האפשרויות השונות בהתאם למיקום בו אתה נמצא. המערכת מאוד חופשית ופתוחה (ולמעשה Open Source) ואפשר לעשות איתה כל מה שעולה על הדעת.

(גם אייפון שעבר פריצה יכול לעשות הכל, אבל זה קצת רמאות..)

אני מאמין שהסרטון יתן לך תחושה כללית של המערכות השונות, אם יש לך חברים עם סמארטפונים זה זמן טוב להיפגש איתם :xyxthumbs:.

מספר האפליקציות והמשחקים לא רלוונטי, יש הכל בשתי המערכות. אם אני לא טועה באנדרואיד יש כבר יותר, אבל חוץ מהתנצחות חסרת תועלת אין למידע הזה שום ערך. בכל מערכת יש מאות אלפי אפליקציות ומשחקים כך שלא יחסר לך כלום.

פורסם

מערכות הפעלה- השוואה:

android

יתרונות: קוד פתוח, מבוססת לינוקס. כלומר, אתה יכול לעשות כל מה שבא לך עם מערכת ההפעלה, כולל להתקין רומים (גרסאות משופרות אך לא רשמיות של מערכת ההפעלה, אשר לרוב מציגות שיפור ניכר). מבחר עצום של מכשירים- כמעט בטוח שתמצא מכשיר שמתאים לך פיקס (ולעיתים קרובות במחיר תחרותי). מכשירים עדכניים יותר (כי יוצאים כל הזמן). למעשה קנית מכשיר- ויש לך את החופש המלא לעשות בו כל העולה על רוחך.

חסרונות: החברה שיצרה עבורך את המכשיר עושה לך טובה אם היא מעדכנת אותו חצי שנה אחרי שגוגל הוציאה גרסא חדשה (אתה יכול להתקין רום בעצמך, אבל זה קצת לא נעים שלא עושים זאת עבורך). החברות גם נוטות לדחוף לך את ממשק המשתמש שלהן, שהוא לעיתים מעאפן ביותר (אבל אתה יכול בקלות רבה להחליף). בגוגל פליי, שהוא המקור הרשמי לאפליקציות של אנדרואיד, יש פחות אפליקציות מהאפ סטור, ואין סינון קפדני של אפליקציות כמו אצל אפל. כמו כן, צריבת רום צריכה להיעשות בצורה נכונה, אחרת המכשיר יכול ללכת קאפוט. כדאי לקרוא יותר ממדריך אחד לפני שצורבים.

iOS

יתרונות: מבוססת על BSD, סוג של יוניקס.המערכת מותאמת באופן הדוק לחומרה שלה, ולדעת רבים (אע"פ שמגרסא 4.0 של אנדרואיד זה כבר לא כל כך נכון) הרבה יותר נוחה ואלגנטית. המערכת נחשבת אמינה ויעילה יותר יותר מאותה סיבה- אופטימיזציה מלאה למכשיר. האפ סטור, שהוא המקור הרשמי של אפל לאפליקציות, עובר סינון מקיף- כל אפליקציה עוברת תחת עינם הבוחנת של אנשי אפל, כך שכמות אפליקציות הזבל קטנה משמעותית. כמו כן, יש יותר שם אפליקציות מבפליי (למיטב ידיעתי). נחשב ליוקרתי יותר, ויותר טוב ל"שופוני" (כמו הרבה ממוצרי אפל), אם כי התדמית הזו מתחילה להתפוגג עם הופעתם של מכשירים איכותיים ומעוצבים למשעי עבור אנדרואיד. אפל הם אשפי עיצוב- והרבה אנשים מוצאים את המוצר יפה, אלגנטי ונוח, בלי בלבולי ביצים. בגלל שהכל כל כך סגור, המערכת נחשבת למוגנת יותר מווירוסים (מה שהוכח לאחרונה כלא כל כך נכון).

חסרונות: אצל אפל, כמו אצל אפל, הכל יקר, והכל ייחודי למוצר. זה אומר שאם תרצה כבל נוסף למכשיר או איזה אביזר אחר- זה יהיה משהו מיוחד, ובד"כ גם יקר. אין USB, אין מקום ל-SD, ואפליקציות תוכל להוריד בלעדית רק מהאפ סטור, שלרוב גם יקר יותר מהפליי (אלא אם כן פרצת את המכשיר- נגיע לזה תכף). האייפון הרבה פחות פתוח לקוסטומיזציה של החומרה, ויהיה לך הרבה יותר קשה לתקן אותו לבד מאשר את רוב מכשירי האנדרואיד- אפליו דבר כמו החלפת סוללה הוא מסובך למדי. יש לך מבחר מאוד מצומצם של מכשירים, כי אפל פועלים מתוך תפיסה שהם יודעים מה הכי טוב למשתמש (ולעיתים זה נכון- ישנם הרבה משתמשים שאין להם מושג וגם לא מעניין אותם- העיקר שיעבוד טוב ויהיה יפה). אצל אפל, כמו אצל אפל, אתה חייב לעבור באייטיונז הזוועתי (שאפילו מופיע כדוגמא הראשונה בערך Bloatware בוויקיפדיה האנגלית). חוץ מכמה פאנבויז הזויים, כמעט כולם (כולל כמות גדולה של חובבי אפל) סובלים מהתוכנה הזאת, שהיא אולי הדבר שאנשים הכי שונאים אצל אפל. אתה יכול באופן שהוא אמנם חוקי לעשות jailbreak, מה שפותח את המכשיר ליותר אפשרויות, אבל- א. מבטל את האחריות של אפל, וב. הקוסטומיזציה שההליך מציע מוגבלת למדי. חנות האפליקציות של האייפון הפרוץ היא בדרך כלל סידיה, אבל הוא לא מוגבל אליה. לא יודע עליה מספיק בשביל לכתוב. כמו כן, עידכוני התוכנה של אפל אינם אחידים עבור כל המכשירים- ככל שהמכשיר ישן יותר, הוא מקבל פחות פיצ'רים חדשים (כחלק מהאסטרטגיה של אפל לגרום לך לקנות חדש).

מתוך כל זה, תחליט אתה מה הכי טוב לך :)

נ.ב. כל מה שכתבתי זה מהידע האישי שלי. ישנם פרטים שאולי יתבררו כלא נכונים, ואולי השמטתי חלקים קטנים, אבל עיקרי הדברים מונחים פה לפניך. נראה אותך קורא הכל :P

פורסם

נכון לחודש יוני, בגוגל יש 600,000 אפליקציות ואצל אפל יש 650,000. הפרש לא משמעותי בכלל.

וזה לא תמיד יתרון - הסינון של אפל. הם לדוגמא יסננו אפליקציות שקשורות לאנדרואיד, ועוד כל מיני דברים שקשורים לגחמות שלהם.

פורסם

תודה על התיקון.

איש אייפון:

"אנדרואיד זה לעניים,

אייפון זה למבינים"

איש אנדרואיד:

"אייפון זה לטיפשים,

אנדרואיד זה למבינים"

גם סיכום טוב, לא?

פורסם

(לא חושב שמישהו דיבר על זה, אם כן קבלו את התגובה שלי בהבנה :) )

לדעתי (אפילו יש מצב שלדעת ביקורות נוספות) המצלמה של האיפון יותר טובה מרוב המצלמות שמותקנות במכשירי אנדרויד. לפי מבחני השוואה שראיתי, בתמונה אשר צולמה באיפון הצבעים נראים יותר נאמנים למקור מאשר באנדרויד. כמו כן לדעתי באנדרויד התמונה נראת קצת יותר רוויה, בצילום בחוץ לא ניתן לראות בבירור פרטים בשמיים שנראים מסנוורים, לעומת האיפון שניתן להבחין בפרטים והתמונה נראת מאוזנת. בנוסף, קראתי איפהשהו שאנשים מדווחים על נפילות פריימים בעת צילום וידאו בפורמט 1080.

פורסם

הכללה של כל מכשירי האנדרואיד היא קצת לא הוגנת, לא?

בכל מקרה, קישרתי מקודם להשוואת מצלמות באתר GSMArena, כל אחד יכול לראות ולהתרשם בעצמו.

המצלמה של ה-SGS3 מוציאה תמונות הרבה יותר חדות ובעלות פחות רעש דיגיטלי מאשר האייפון 4S. הצבעים נאמנים דיים למקור, כל מכשיר (גם האייפון) מעוות קצת לכיוון כלשהו, אבל בגדול אין הבדל משמעותי בין המציאות לתמונה.

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=2&idPhone1=4212&idPhone2=4320&idPhone3=4238

פורסם

^ לינק שבור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם עזרתם לי מאוד ואני חושב שאני בסופו של דבר הולך על הHTC one x ויש מצב שאני קונה אותו היום

ובאמת עזרתם לי הרבה :D

רק דבר אחד שיש איתו בעיה שהביטוח שלו מאוד יקר אבל אני יילך עליו בכל זאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים