עבור לתוכן

גלישה סלולרית - הון תועפות לחסרי חבילת גלישה

Featured Replies

פורסם

אם התעריפים על גלישה ללא חבילה היו נמוכים, למה שמישהו ירכוש חבילת גלישה? אם ביטלת את חבילת הגלישה ולא ביקשת לחסום את הגלישה, ויתר על כך - המשכת לגלוש - על מה בדיוק אתה מתלונן?

עובדה שעכשיו כשאתה בהוט אתה יודע בדיוק כמה עולה כל MB גלישה. למה לא שאלת גם בסלקום?

כי חבילת גלישה משתלמת יותר?

מדוע חברות הסלולר לא חסמו גלישה מלכתחילה (כפי שעכשיו משרד התקשורת מחייב אותן) לכאלו ללא חבילת גלישה, במקום לחייב אותם בתעריף של עשרות לשקלים למגה, כאשר כל סמארטפון מודרני מתחבר לרשת גם ללא התערבות המשתמש?

למה בגולן יכולים להציע גלישה מזדמנת ב-9 אג' למגה ולא ב-20 שקל?

פורסם

זה באמת שיטת המצליח וזה גם התוצאה שיש איש קשר שאתה צריך לבטוח בו שיעשה את מה שאתה אומר ולא יסבן או יעשה תרגיל מגעיל מחוסר ידע או טעות או לא יודע מה.

וזה גם למה כל כך שמחתי שיש לי פתאום מפעיל שלא מצריך מרכז שירות להלן:

פורסם

כי חבילת גלישה משתלמת יותר?

מדוע חברות הסלולר לא חסמו גלישה מלכתחילה (כפי שעכשיו משרד התקשורת מחייב אותן) לכאלו ללא חבילת גלישה, במקום לחייב אותם בתעריף של עשרות לשקלים למגה, כאשר כל סמארטפון מודרני מתחבר לרשת גם ללא התערבות המשתמש?

למה בגולן יכולים להציע גלישה מזדמנת ב-9 אג' למגה ולא ב-20 שקל?

לא שמעתי על כך שמשרד התקשורת מחייב לחסום את הגלישה למי שמבקש לבטל חבילת גלישה, אפשר לראות מאיפה שמעת את זה?

פורסם

אתה גם לא תשמע על כך כי זה לא נכון. לקוח יכול לחסום באופן יזום את אופצית הגלישה באינטרנט, אבל ביטול חבילת הגלישה היא אינה הדרך - אלא דרך פניה יזומה למוקד שירות הלקוחות או ביטול במעמד חתימת חוזה בטופס גישה לשירותים. יותר מזה, בטופס הגישה לשירותים, השירות הראשון שמופיע (לפחות בחלק מהטפסים שראיתי) הוא שירות הגלישה הסלולרית, ובאופן מאוד ברור צריך לבחור פתוח וחסום.

זה מסריח - נכון, אבל זה חוקי לגמרי לקחת גם 100 שקל למגה. אם הלקוח לא בדק את התעריפים מראש, בקו התחתון זו בעיה שלו ושלו בלבד. החברה עמדה בהתחייבות שלה כלפיו והוא יכול לבכות עד מחר, אבל זו בעיה שלו. אם החברה החליטה לזכות אותו זה מטוב ליבה בלבד.

פורסם

לא כל סכום הוא חוקי ויעמוד במבחן בית משפט

אם נקח דוגמה שזכורה לי מהקורס בדיני חוזים:

נגיד שנכנסת לבית קפה והזמנת מיץ תפוזים (ידעת מראש מה אתה רוצה ולא ביקשת תפריט)

כשהגיע החשבון אתה רואה שהסכום שלו על 1,000 ש"ח

האם אתה מחוייב לשלם כזה סכום?

גם בחוזה של חברות הסלולר לא מציינים בחוזה את המחיר למגה גלישה ללא חבילה

ואתה יכול להכנס ולראות אותו באינטרנט כמו זה למשל:

http://repo.cellcom.co.il/MediaServer/PDF/hachi_pashut_takanon_2011.pdf

וגם אם זה מופיע בחוזה, יש עוד סעיפים בחוק החוזים שעוסקים בנושא, כמו חוסר תום לב ותנאי מקפח בחוזה

מצ"ב דוגמה לפס"ד בנושא

http://www.fridmanwork.com/x12.html

מעבר לכל הצד הפורמלי, הרי כל התנהגות הנתבעת יש בה טעם לפגם. אדם מן היישוב הרוכש שירות בסכום של פחות משלוש מאות ₪ לחודש, איננו מצפה בשום שלב ומצב לקבל חשבון על שלושת אלפים שמונה מאות ₪. לטעון כי ידע זאת, או כי יכל לצפות זאת, זוהי טענה בעייתית. בכלל, איך מוסבר התמחור הכל כך יוצא דופן של אותו שירות? אציין כי יש היגיון רב בטענת התובע כי סבר לתומו שבמידה ויחרוג מהגלישה ינותק לחלוטין. לחילופין, יכל היה לסבור כי ישלם מעבר למחיר המקורי (כשם שמשלמים ריבית גבוהה על משיכת יתר, אבל הפרש שכזה?).

אוסיף גם כי ההסכם שלפני כתוב באותיות קטנות להפליא שלא נוח היה לקוראם (וקטנות מהמותר בחוק אם כי התובע לא התייחס לכך). אם רצתה הנתבעת לחייב את התובע בסכומים אלו, הייתה צריכה להחתימו בבירור ובאופן בולט על הסכמתו לחיובים אלו, וגם אז אינני בטוח שלא היה זה תנאי מקפח. מכל אלה אני קובע כי הנתבעת הטעתה את התובע והפרה את חובת הגילוי שנדרשת ממנה ובכך גרמה נזק לתובע

אגב, אם היו לוקחים 100 ש"ח למגה (שלטענתך זה חוקי לגמרי) הוא היה מקבל חיוב של 700 אלף ש"ח

אתה באמת חושב שבית משפט כלשהו היה מכריח אותו לשלם כזה סכום?

פורסם

לא שמעתי על כך שמשרד התקשורת מחייב לחסום את הגלישה למי שמבקש לבטל חבילת גלישה, אפשר לראות מאיפה שמעת את זה?

לא אמרתי שמי שמבטל חבילת גלישה, הגלישה נחסמת.

כאן יש הצהרת כוונות בעניין (2009): http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3369481,00.html

זכור לי שזה נכנס לתוקף, אך יתכן ואני טועה.

פורסם

לא כל סכום הוא חוקי ויעמוד במבחן בית משפט

אם נקח דוגמה שזכורה לי מהקורס בדיני חוזים:

נגיד שנכנסת לבית קפה והזמנת מיץ תפוזים (ידעת מראש מה אתה רוצה ולא ביקשת תפריט)

כשהגיע החשבון אתה רואה שהסכום שלו על 1,000 ש"ח

האם אתה מחוייב לשלם כזה סכום?

אתה צודק, אבל מי קובע איפה עובר הגבול?

נתת דוגמה קיצונית של 1,000 ש"ח לכוס מיץ תפוזים, כי זה היה לך נוח ונחמד..

אבל אם זה היה עולה 50 ש"ח?

נשמע לך מוגזם? כוס וודקה עם רדבול במועדון ממוצע עולה סכום כזה. בקבוק שלם בסופר עולה סכום זהה. מדובר בערך על אותו יחס ושם אף אחד לא פונה לבית משפט.

פורסם

בסמארטפונים יש אפשרות לבטל את האינטרנט בהגדרות של הפלאפון או אפילו להגביל עד כמה MB תוכל לגלוש.

פורסם

אתה צודק, אבל מי קובע איפה עובר הגבול?

נתת דוגמה קיצונית של 1,000 ש"ח לכוס מיץ תפוזים, כי זה היה לך נוח ונחמד..

אבל אם זה היה עולה 50 ש"ח?

נשמע לך מוגזם? כוס וודקה עם רדבול במועדון ממוצע עולה סכום כזה. בקבוק שלם בסופר עולה סכום זהה. מדובר בערך על אותו יחס ושם אף אחד לא פונה לבית משפט.

אבל צירפתי פסק דין ספציפי על הנושא

מיותר לציין שמנסיון, אם תתעקש מספיק מול חברת הסלולר הם יוותרו על רוב הסכום.

בדיוק בגלל שהם מבינים שיהיה להם קשה להצדיק את המחיר.

שקול למיץ תפוזים ב100 ש"ח :)

פורסם

אבל צירפתי פסק דין ספציפי על הנושא

מיותר לציין שמנסיון, אם תתעקש מספיק מול חברת הסלולר הם יוותרו על רוב הסכום.

בדיוק בגלל שהם מבינים שיהיה להם קשה להצדיק את המחיר.

שקול למיץ תפוזים ב100 ש"ח :)

ברור ש100 שקל למגה זה מחיר מוגזם ובכוונה הקצנתי - רק רציתי להעביר נקודה מסוימת. גם 20 שקל למגה זה מחיר חצוף ובתכלס המחיר הריאלי עומד על לא יותר מכמה אגורות, תאמין לי ש-10 אגורות זה די רווחי. הנקודה שלי היא שיש פה קטע מסריח, והחברות אולי מוותרות, אבל זו שיטת מצליח - וגם אם הן מקצצות את החוב הוא עדיין מייצג מחיר גבוה וחצוף.

פורסם

הנקודה שניסית להעביר לא היתה נכונה...

בפסק דין לא התירו להם אפילו מחיר שקרוב לחצי שקל למגה.

אם אתה הולך איתם ראש בראש, הסיכויים לטובתך.

פורסם

עמרי אולי יש נקודה שאתה לא מודע אליה - ברוב המוחלט של חברות הסלולר, כאשר אתה גולש ללא חבילה לאחר סכום מסוים (בפרטנר 250 שקל, בשאר החברות לדעתי 500 שקל), הגלישה סובלת מהאטת קצב והמחיר שלה יורד פלאים לאגורות ספורות או ל-0, כדי למנוע מקרים כאלה של חיוב של 700 אלף שקל, שהוא כמובן לא יקרה מעולם.

פעם לא היה את הדבר הזה, אבל היום כן.

פורסם

זה משהו יחסית חדש

לא מזמן אבא שלי קיבל חיוב על חריגה של 10gb במודם סלולרי של סלקום.

אחרי ויכוחים חייבו במחיר חבילת גלישה בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים