עבור לתוכן

גלישה סלולרית - הון תועפות לחסרי חבילת גלישה

Featured Replies

פורסם

גלישה סלולרית – ללא תוכנית גלישה

אני רוצה להזהיר אתכם מהחיובים שאתם עלולים לקבל במקרה ותגלשו מחוץ לחבילה, לחלק נכבד מהאוכלוסייה יש היום סמארטפון ויחד איתו חבילת גלישה לא מוגבלת בנפח (רק במהירות) לכל אלו אין בעיה וזה לא נוגע להם.

הבעיה מתחילה בפלאפונים מדור ישן יותר, לפני מס' חודשים משרד התקשורת הוציא תקנה שמחייבת את חברות הסלולר לבטל חבילות גלישה ללקוחות שלא מעוניינים בהן יותר, בתור משתמש "קל" שלא גולש ברשת דרך הסלולר החלטתי לחסוך את 26 השקלים בחיוב חודשי וביקשתי מסלקום שיבטלו לי את החבילה, ביטלו לי את החבילה בלי תלונות אבל לא טרחו לומר לי שמעתה במידה ואגלוש דרך הסלולר אני אחויב עפ"י "תעריפי גלישה מזדמנת"

למי מאיתנו שאינו בקיא בסדרי גודל של קבצים :

1000 Kb = 1Mb | 1000 Mb= 1 Gb

חבילת גלישה של 100 mb עולה בסלקום כ26 ₪

בתעריפי גלישה מזדמנת אותם 11.8 MB ראשונים יעלו לכם כ500 ₪! ולאחר מכן המחיר ירד משמעותית ל0.01 אג' למגה בית.

חבילות גלישה לסמארטפונים לרוב מקבלות נפח גלישה של 1-3 GB ולאחר מכן מאטים את מהירות הגלישה, רוב המשתמשים לא מגיעים לסדר גודל כזה.

חבילות גלישה למכשירם פשוטים יותר הן בסדר גודל של 100MB וגם במקרה זה רוב האנשים לא מנצלים את הנפח המקסימלי של החבילה.

טעינת דף אינטרנט = 40 KB כך שמשתמש פשוט יכול לצפות ב2500 דפי אינטרנט בחודש ולא לחרוג מהחבילה.

עפ"י תעריף זה כל MB גלישה עלותו 26 אג'.

עכשיו מגיע הקאצ' הגדול, כשמבטלים חבילת גלישה וגולשים עפ"י תעריפי גלישה מזדמנת, התעריפים לא פרופורציוניים כלל! מסדר גודל של 10-26אג' לMB

התעריפים משתנים ל5-10 אג' לKB ! זינוק של פי 500-1000, משמעות הדבר היא כשתגלשו ל5 דפי אינטרנט תשלמו על 200 ק"ב = 20 ₪!

אם תורידו אפליקציה/יישום ששוקל 4-5 מגה בייט תחויבו על 240-300 ₪ על ההורדה בלבד.

במידה ואתם לא גולשים כלל ומעוניינים לבטל את חבילת הגלישה אל תשכחו לבקש לחסום לחלוטין את גלישת האינטרנט אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם עם חשבון חודשי מנופח.

ראוי לציין שנשלחת אליכם הודעת SMS אם אתם גולשים בגלישה מזדמנת והחשבון עולה על 100- 200 שקל, לפעמים זה מאוחר מדי כי גם גלישה קצרה או הורדה של אפליקציה קטנה עולות הרבה כסף.

אני פניתי לסלקום מיד עם קבלת ההודעה, להגנתם הם הסכימו מיידית לבטל לי את החיוב וליצור חסימה על שירותי אינטרנט. למרות שלדעתי התעריפים הלא פרופורציונליים הללו לא הוגנים כלל.

לסיכום - אין לכם צורך בחבילת גלישה? תחסמו את האינטרנט, או תוודאו שהתעריפים הם הגיונים (לדוגמה HOTmobile לוקחים 10 אג' לmb לגלישה מזדמנת, היום עברתי אליהם ואצלם אני לא אחסום)

פורסם

בוקר טוב. עכשיו גילית?

פורסם

Kb = 1Mb

?

KKb= Mb

חוץ מזה אני לא מבין למה היית צריך לכתוב את כל הסיפור הזה

יכולת פשוט לכתוב : הזהרו מהמלכודת המנוולת של סלקום ועברו מיד לחברה אחרת.

היום עברתי

מזל טוב והצלחה בהמשך הדרך, מאחל לך שיהיו לך חשבונות שלווים, אמינים, ללא הפתעות מנוולות, וכשתבחר להתנתק יחייכו אליך ותהיה מפסוט

פורסם

לא הבנתי. ביטלת בצורה יזומה ואקטיבית את חבילת הגלישה שלך, בכוונה תחילה ובמודע, ואז בכל זאת גלשת באינטרנט? ואז התפלאת שהם לקחו על זה כסף?

פורסם

מילפורד! תרשה לי לשאול את השאלות שלך יותר נכון:

לא הבנתי. היית בסלקום ביטלת בצורה יזומה ואקטיבית את חבילת הגלישה שלך, בכוונה תחילה ובמודע, ואז בכל זאת גלשת באינטרנט? ואז התפלאת שהם לקחו על זה כסף?

בעצם אפשר לשאול רק את מה שהוספתי:

היית בסלקום? :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

כתבתי 1000 KB אבל זה הקפיץ את זה הצידה.

וכן ביטלתי חבילת גלישה של 100 מגה שאין לי צורך בה, אתה היית יכול לשער שהתעריפים יהיו פי 500 ויותר?!

אם התעריפים של הגלישה מזדמנת לא היו יורדים אחרי ה12 מגה הראשונים אז מחיר גלישה של 100 מגה היה 6000 שקל.

אם אתה היית יכול לצפות את זה יש לך דמיון מפותח.

פורסם

לא הבנתי. ביטלת בצורה יזומה ואקטיבית את חבילת הגלישה שלך, בכוונה תחילה ובמודע, ואז בכל זאת גלשת באינטרנט? ואז התפלאת שהם לקחו על זה כסף?

הוא מתפלא על התעריף...

היה לי סיפור דומה בפלאפון - לא הייתה לי חבילת גלישה מעולם, ואף ביקשתי לחסום שירותי אינטרנט בזמנו.

כאשר קניתי סמארטפון, הכנסתי את פרטי הג'ימייל, גיליתי להפתעתי כי הוא מסנכרן אנשי קשר וכו' ללא חיבור WIFI. עד שביטלתי את הגלישה, הייתה תעבורה של 2MB. התעריף שהופיע בחשבון הוא יותר מ-10 שקלים ל-1MB - כלומר יותר מ-20 שקל.

כשהתקשרתי לפלאפון, הם אמרו שהאינטרנט שלי אכן חסום כפי שביקשתי אך זה כולל את הפורטל שלהם ולא גלישה סלולרית. לאחר דין ודברים זיכו אותי על הסכום הנ"ל.

העסק אכן לא חדש - מדובר בשיטת מצליח הגובה תעריפים חסרי כל פרופורציה עבור משהו שחלק מהאנשים כלל לא ישימו לב אליו - אני מניח שלרוב זה אכן מצליח.

פורסם

הדמיון המפותח הוא לא שלו, הוא שלהן.

לפעמים התחושה היא שהחברות האלה שוכרות את הטובים שבסופרי הפנטזיה.

אני מניח שאומרים להם משהו בסגנון: "אתם" תכתבו אנחנו נגשים"...

אך, אם הם רק היו מנהיגי העולם החופשי... היכולת שלהם לקדם אינטרסים מרשימה ביותר (כמובן שצריך לסדר להם קודם עולם לא תחרותי...).

פורסם

וכן ביטלתי חבילת גלישה של 100 מגה שאין לי צורך בה, אתה היית יכול לשער שהתעריפים יהיו פי 500 ויותר?!

כן.

גם כשאתה טס לחו"ל ולא טורח לעשות חבילת חו"ל אתה מתפלא אח"כ שיוצאים לך מחירים גבוהים?

פורסם
  • מחבר

איך אתה משווה חו"ל לגלישה סתמית בארץ?! מילא כשאתה בחו"ל אפשר לתרץ את העלויות על עמלות לחברות במדינה שאתה נמצא בה אבל כאן אין שום הצדקה ושום הגיון בזה, אבל כנראה שזה לא הצד החזק שלהם.

זו בהחלט שיטת "מצליח", מי שלא מוכן להתעמת מול החברות האלו או לא שם לב לזה משלם על זה, ולא בצדק.

גם החוזים שאנחנו חותמים עליהם בשביל מסלול מסוים/רכישת מכשיר הזויים לחלוטין בהחלט אנשים עם דמיון.

פורסם

כן.

גם כשאתה טס לחו"ל ולא טורח לעשות חבילת חו"ל אתה מתפלא אח"כ שיוצאים לך מחירים גבוהים?

זו "גניבה" בדיוק באותה מידה - אם אתה עושה חבילת חו"ל בחינם (במקרה של שיחות)- מדוע לא לקבוע שאלו יהיו התעריפים באופן קבוע?

גם אם לחבילת חו"ל יש תשלום קבוע מסוים - מדוע המחירים הרגילים גבוהים במאות אחוזים?

כמובן שהעסק חוקי, אבל מסריח למרחקים.

פורסם

מה מסריח בזה? זכותם לקבוע איזה תעריף שבא להם, בעיה שלך שאתה לא בודק כמה עולה משהו לפני שאתה צורך אותו... ::) על אחת כמה וכמה כאשר אתה בעצמך (לא אתה ספציפית, כל אחד. פותח הדיון) ביטלת את החבילה הספציפית הזאת בצורה יזומה.

פורסם

אם התעריפים על גלישה ללא חבילה היו נמוכים, למה שמישהו ירכוש חבילת גלישה? אם ביטלת את חבילת הגלישה ולא ביקשת לחסום את הגלישה, ויתר על כך - המשכת לגלוש - על מה בדיוק אתה מתלונן?

עובדה שעכשיו כשאתה בהוט אתה יודע בדיוק כמה עולה כל MB גלישה. למה לא שאלת גם בסלקום?

פורסם
  • מחבר

זה מסריח אומנם חוקי אבל מסריח, זה מתוכנן כדי להפיל אותך בפח, זה בסה"כ עניין של פרופורציה אם בתוך חבילה "יחידה" תעלה X אין כל הגיון (גם אם זה חוקי) שאותה יחידה תעלה פי 500, אין שום הסבר הגיוני לזה.

בסה"כ אמרתי פה שלמי שאין חבילת גלישה שלא יגלוש בכלל! לדעתי כשאתה קונה חבילת גלישה של 100 מגה זה כי אתה גולש הרבה, אבל אם פעם-פעמיים בשנה יוצא לך להוריד אפליקציה של 4 מגה אז אין סיבה לשלם במשך כל חודש 20 ומשהו שקל על חבילת גלישה.

אפשר להגיד שהחברות יכולות לקבוע כל תעריף שהן רוצות ושזה אחריות המשתמש לבדוק, לוודא ואז לצרוך - לגיטמי, חוקי ,אתה יכול להסתכל על זה איך שאתה רוצה אבל לדעתי זה לא הוגן כלפי הצרכן חוסר הפרופורציה חסר ההגיון הזה.

בכל מקרה דשנו בנושא הזה מספיק, כל אחד שישאר עם הדעות שלו, מי שלא הכיר עכשיו מכיר.

יום טוב.

פורסם

אם התעריפים על גלישה ללא חבילה היו נמוכים, למה שמישהו ירכוש חבילת גלישה? אם ביטלת את חבילת הגלישה ולא ביקשת לחסום את הגלישה, ויתר על כך - המשכת לגלוש - על מה בדיוק אתה מתלונן?

עובדה שעכשיו כשאתה בהוט אתה יודע בדיוק כמה עולה כל MB גלישה. למה לא שאלת גם בסלקום?

+1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים