עבור לתוכן

ישי: "המסתננים מפיצים מחלות". השמאל: "גזען!". איכילוב: "הם באמת מפיצים מחלות..."

Featured Replies

פורסם

השמאל: "אמ... אה... גם אתם גזענים ואה... אמ... לא מבינים כלום ברפואה?"

באמת שאני מחכה להתנצלות מכל השמאלנים שאמרו שישי גזען כשאמר ש"המסתננים מביאים לכאן מחלות של עולם שלישי".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4250086,00.html

• תגובות 32
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא המצאנו שום דבר חדש.

באירופה כל זר עובר שיקוף ריאות עם הגעתו, על מנת לאבחן מחלות כאלה, ללא קשר לארץ מוצאו.

יחד עם זאת הבעייתיות כאן היא פרסום.

ועוד ברגע ששר אומר כזה דבר, וכן לא בושה גם לומר שר דתי, אז הדבר מהווה בעייתיות גדולה יותר.

אמצעי התקשורת בארץ מחפשים כל מילה שיוצאת מפי פוליטיקאים ומעצימה אותם פי כמה מונים.

יש דברים שמוטב שיעשו בצנעה, לא תמיד לתלות את הכביסה בחוץ(אני מניח שאלה דברים שכל סלבריטאי יודע).

הבעיה היום היא שאין צנזורה. (חוץ מכמובן כאן בHWZONE שאסור לומר על חברות גדולות שהן עו*קות או גו*בות אותנו)

צונזר צונזר

פורסם

שר בכל מקרה לא צריך להתבטא ככה. הוא פוליטקאי במקצועו, משמע, עליו להתנהג כמו פוליטקאי, במיוחד אם הוא שר.

יש2 אפשרויות:

1. הדברים נאמרו לא לאחר בירור עם רופאי בתי החולים אלא מתוך גזענות. אם כך, זה לא משנה אם הדברים נכונים או לא.

הרי תסכים איתי שגם אם יתגלה שהיהודים בגרמניה אכן שלטו בכסף וברפובליקת וימאר זה לא יהפוך את הנאצים לפחות גזענים, נכון?

(*אין פה השוואה בין ישי לנאצים, והם לא עולים כטיעון אלא כדוגמא לא מוקצנת, אז אני חושב שאני לא עובר על חוקי ויכוחים אינטרנטים)

2.האופציה השניה היא שהשר אלי ישי קיבל עידכון מרופאי איכילוב ורצה להתריע על בעיה תבאורתית חמורה ולכן אמר את מה שאמר (במקרה זה האימרה נכונה ונניח שלכן לא היתה מעורבת בה גזענות).

במקרה זה השר עשה טעות בבחירת מילים וכך גרם לחלק מהציבור שיאמין (גם אם הוא טועה) כי הדברים נאמרו מתוך גזענות. אם כך, השר נכשל בנסיונו להזהיר את כלל הציבור, והכל בגלל בחירת מילים לא נכונה.

בקיצור: טוב שזה עורר "סערונת" אם זה יגרום לאלי ישי להבין את החשיבות של בחירת מילים ולכן ישקול מילים בפעם הבאה, אולי למשל כשהוא יתבטא בנוגע לגיוס חרדים למשל...

אבל זה לא באמת יקרה.... :'(

פורסם

עליו להתנהג כמו פוליטקאי

כלומר, לשקר ולהונות את הבוחרים שלו?
פורסם
  • מחבר

שר בכל מקרה לא צריך להתבטא ככה. הוא פוליטקאי במקצועו, משמע, עליו להתנהג כמו פוליטקאי, במיוחד אם הוא שר.

במילים אחרות, שר צריך לשקר, או לשמור את דעתו לעצמו? מעניין שזה מה שאומרים כל אימת שפוליטיקאי ימני (או כזה שנתפש כימני) אומר אמת שהשמאל מסרב לשמוע.

1. הדברים נאמרו לא לאחר בירור עם רופאי בתי החולים אלא מתוך גזענות. אם כך, זה לא משנה אם הדברים נכונים או לא.

אתה מניח שבירור מקצועי וגזענות הן שתי האופציות היחידות כאן. אני טוען שקיימת אופציה שלישית - שכל ישר. אמנם זה משהו ששרי (ובוחרי) ש"ס לא מצטיינים בו במיוחד, אבל בסוגיות מסויימות הם צודקים. הנה, גם אני לא רופא, וגם לי היה ברור שהמסתננים מביאים לפה מחלות של עולם שלישי שכבר אינן קיימות כאן (וחבר שלי, רופא, אישש את ההנחה הזו זמן מה אח"כ, הרבה לפני הפרסום הנוכחי).

הרי תסכים איתי שגם אם יתגלה שהיהודים בגרמניה אכן שלטו בכסף וברפובליקת וימאר זה לא יהפוך את הנאצים לפחות גזענים, נכון?

בטח שזה יהפוך אותם לפחות גזענים. זה לא יצדיק את מעשיהם כפי שנעשו, אבל זה יהפוך את מניעיהם מכאלו שמבוססים על דעה קדומה ושקרית לכאלו המבוססים על עובדות.

2.האופציה השניה היא שהשר אלי ישי קיבל עידכון מרופאי איכילוב ורצה להתריע על בעיה תבאורתית חמורה ולכן אמר את מה שאמר (במקרה זה האימרה נכונה ונניח שלכן לא היתה מעורבת בה גזענות).

במקרה זה השר עשה טעות בבחירת מילים וכך גרם לחלק מהציבור שיאמין (גם אם הוא טועה) כי הדברים נאמרו מתוך גזענות. אם כך, השר נכשל בנסיונו להזהיר את כלל הציבור, והכל בגלל בחירת מילים לא נכונה.

זו כמובן המסקנה, אם אתה מתעקש לפשפש במניעים של ישי לפני, או אף במקום, שאתה מקשיב למה שיש לו להגיד. בחירת המילים היתה נכונה: הוא אמר טענה עובדתית שנמצאה כאמת. כל השאר זו פרשנות שאתה דחפת לדבריו. הוא לא "כשל" בלהזהיר אף אחד. מצד שני, הייתי צריך לצפות שיבוא כאן השמאלני התורן, מאלה שבמקור צרחו על ישי שהוא גזען ושהוא מפיץ דעות קדומות, ויגיד לאור הממצאים שהוא "לא עשה מספיק להזהיר את הציבור" בגלל "בחירת מילים לא נכונה".

בקיצור: טוב שזה עורר "סערונת" אם זה יגרום לאלי ישי להבין את החשיבות של בחירת מילים ולכן ישקול מילים בפעם הבאה, אולי למשל כשהוא יתבטא בנוגע לגיוס חרדים למשל...

אבל זה לא באמת יקרה.... :'(

"שקילת מילים": אמירת דברים באופן שהשמאל היה רוצה לשמוע. צבועים הייתם וצבועים תשארו.

פורסם

מעקב אנטי-פאשיסטי

פורסם

כלומר, לשקר ולהונות את הבוחרים שלו?

כלומר, פוליטיקאי צריך להיות מודע וללמוד כל דבר שהוא עוסק בו ומדבר עליו וכמובן לא לצאת בהצהרות כאלה. היה צריך לומר משהו בסגנון:

"פליטים שבאו ממדינות מוכות מגיפות ועם מערכת בריאות שלא קיימת - יש לבצע בדיקות רפואיות ובדיקות תברואה ולנקוט בצעדים באופן אחראי ודחוף."

פורסם

איזה פליטים? אלה מהגרי עבודה והם באמת מפיצים מחלות.

מה לא ברור בזה.

פורסם
  • מחבר

כלומר, פוליטיקאי צריך להיות מודע וללמוד כל דבר שהוא עוסק בו ומדבר עליו וכמובן לא לצאת בהצהרות כאלה. היה צריך לומר משהו בסגנון:

"פליטים שבאו ממדינות מוכות מגיפות ועם מערכת בריאות שלא קיימת - יש לבצע בדיקות רפואיות ובדיקות תברואה ולנקוט בצעדים באופן אחראי ודחוף."

אלא שזו לא היתה אפילו הכוונה בדבריו. הוא לא ניסה לומר שהם פליטים מסכנים וצריך לטפל בהם, הוא רק נתן סיבה אחת מיני רבות למה אין להכניס כלל מסתננים אפריקאיים לארץ.

פורסם

ישי הוא פוליטיקאי... ובתור אחד כזה הוא אמור להכיר מושג די בסיסי politically correct...

אדם שפותח את הפה ומעליב (לשון הרע מישהו?) מגזר שלם של אנשים (לא ניכנס לעובדה של מי ומה הם) לא אמור להיות פוליטיקאי

רופא שיגיד אותו דבר לא צריך להתחבר במה politically correct או לא, הוא מדבר על נטו עובדות בשטח מהתחום שלו

פורסם
  • מחבר

"פוליטיקלי קורקט" זה שם מכובס להמנעות מאמירת אמת לא נעימה שמישהו צריך לומר.

פורסם

האמת היא תמיד יחסית ואפשר להציג אותה בלא מעט דרכים...

פורסם
  • מחבר

ואגב, מעניין שאלו שפתאום מצפים לקורקטיות כזו מצד ישי (לאחר שתקפו את האמירה עצמה, ועכשיו מתברר מי צדק ומי אדיוט), ממש לא מצפים לה מפוליטיקאי מהשמאל שמתבטא נגד מתנחלים או חרדים - וזאת אפילו אם ההתבטאות עצמה אינה אמת.

פורסם

אני ממש התכוונתי לומר שישי לא רוצה להכניס אותם מלכתחילה: "ולנקוט בצעדים..." = לסגור את הגבול בפניהם.

רק אם היה מציג את זה כך, אני בטוח שהייתה הרבה פחות התלהמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים