עבור לתוכן

מחשב נייח לעריכת תמונות ווידאו ב-HD, ללא ציוד היקפי, עד 5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שצריך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. התקרה היא 5K..

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות וגם וידאו באיכות FULL HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Avid, Maya 3D, Final Cut. מיועד לשימוש תדיר וכבד במהלך קורס ואולי בהמשך גם לפרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא (אולי OC קל לכרטיס מסך עוד 2-3 שנים).

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב. אני אדאג לWINDOWS 7/64 BIT

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לראשון, אבל אפשר גם להמליץ על מפרט במקומות אחרים ואנסה להרכיב מפרט דומה בחנות שבה אני קונה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

להשתדל להיצמד למפרט שלי בדגש על core i7, לפחות 4 ג'יגה זיכרון ו1TB של HD.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? שדרוג מאסיבי לא. לכל היותר כרטיס מסך משופר/עוד זיכרון/דיסק קשיח בנפח גדול יותר.

הערה: המחשב מיועד לאחותי לעריכה גרפית (תמונות+וידאו ב-HD), אבל ייתכן שנרצה לשחק בו וחשוב שהוא יוכל לאפשר הגדרות גבוהות ברזולוצייה של לפחות 1080P עם 30FPS במשחק רשת ביתית כדוגמת DIRT 3 או סתם SIMS 3 לוקאלי.

אני לא מצליח לצרף מפרט אז אני מוסיף תמונה...

פורסם
  • מחבר

וזו אופצייה ב' שחשבתי עליה (http://www.tms.co.il):

[table][tr][td]מעבד: [/td] [td] Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1578 [/td] [/tr] [tr] [td]לוח אם: [/td] [td] Gigabyte GA-H77M-D3H

מחיר: ₪482 [/td] [/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] Thermaltake V6 BlackX edition 2X 120mm + BlackX HD dock

מחיר: ₪379 [/td] [/tr] [tr] [td]ספק כוח: [/td] [td] Seasinic 650W SS-650JT Active PFC 120mm 80+ Bulk

מחיר: ₪387 [/td] [/tr] [tr] [td]זיכרון: [/td] [td] 4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2

מחיר: ₪115 [/td] [/tr] [tr] [td]קשיח למחשב שולחני: [/td] [td] WD 1.0TB Sata 3 Black Caviar

מחיר: ₪675 [/td] [/tr] [tr] [td]כרטיס מסך: [/td] [td] SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪719 [/td] [/tr] [tr] [td]כונן אופטי: [/td] [td] SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7280S BLACK

מחיר: ₪101 [/td] [/tr] [tr] [td]הרכבה: [/td] [td] הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td]

סה"כ: ₪4551

[/td][/tr][/table]

פורסם

הנה דרך מוצלחת יותר למצות את התקציב:

Intel Sandy Bridge Core i7 2600

מאוור Cooler Master Hyper TX 3

Gigabyte GA-Z68AP-D3

16GB (2X8GB) DDR3 1333Mhz

צורב LG SATA x 24 Black

NZXT Source 210 Black שחור

Antec EarthWatts EA500D 500Watt 80Plus

הרכבת מחשב כולל בדיקות

GeForce GTX560Ti 1024MB GDDR5

Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm Caviar Blue

סה"כ מחיר כ4950 ש"ח.

מעבד חזק, הרבה RAM עם אפשרות להוסיף, כ.מסך חזק תומך CUDA, שעדיך לשימושים, לוח מבוסס Z68 תומך QUICK SYNC וגם ביצועי משחקים טובים.

קח בחשבון שעם 4GB של זיכרון AFTER EFFECTS לא ייתן לך להגיע רחוק מדי.

פורסם
  • מחבר

מספר הערות ושאלות:

1. בקשר למעבד, נכנסתי לקישור הבא:

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-i7-3770K-vs-AMD-FX-8150-and-Core-i7-2600K-CPU-Review/1537/18

כתוב שם שעדיף ה3770 למי שחשובים לו הביצועים בעיקר בעריכת וידאו ועיבוד 3D. זה בדיוק המצב..

האם בכל זאת לדעתך יספיק?

2. המאוורר הוא למעבד? האם זה אומר שזה TRAY ולא BOX? מה זה אומר על האחריות?

3. 1333Mhz זה מספיק מהיר? לא עדיף ה1600Mhz? ובאיזו חברה מדובר?

4. 500W לספק זה לא גבולי מדי? לא עדיף משהו בין 520 ל650?

5. עושה רושם שכרטיס המסך הזה הרבה יותר מעולה משדמיינתי שאוכל להשיג. הבנתי שברמה הוא בין hd6870 לhd6950.

6. בקשר לדיסק הקשיח - BLUE זה לא איטי יותר מBLACK? זה עלול להשפיע על הביצועים אולי, לא?

7. חשוב לי לדעת איפה הרכבת את המפרט כי אני לא מוצא חלק מהרכיבים בTMS.

אם תוכל להגיד לי מהי החנות ולתת לי מחיר או מק"ט של כל רכיב - זה ממש ממש יעזור לי!

פורסם
  • מחבר

מישהו? אתם משאירים אותי באוויר..

בכל מקרה, מפרט שלא נבנה בחנות שבה אני קונה הוא לא כ"כ פרקטי..

באייבורי בכלל אין אפשרות לקנות SANDY BRIDGE כי זה מיושן והם לא מוכרים את זה (ואגב, האופצייה של PCI-E 3 לשדרוג כרטיס מסך עתידי וQUICK SYNC 2 עם ביצועים משופרים הם פיצ'רים דיי אטרקטיביים).

אז בתמונה ניתן לראות את המחשב שכרגע הרכבתי ב - 5204 ש"ח (אני אנסה בחנות לרדת במחיר עם מזומן + מעבד TRAY במקום BOX + שימוש במותגים פחות יקרים).

מה דעתכם?? האם הייתם משנים פה משהו? אם כן, מה?

האם מורגש ההבדל בין 1333Mhz ל1600Mhz? חבל לי לבזבז עוד כ-200 שקל על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים