עבור לתוכן

האם מחשב נייד יכול להחליף מחשב נייח לשימושים שונים?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי חוגג 5 והגיע הזמן לשדרג.

חשבתי שאולי כדאי לקנות מחשב נייד ולא נייח כדי לקבל את היתרונות שלו: תופס פחות מקום, מייצר פחות חום, נייד ,לא מצריך UPS, צורך פחות חשמל - מה שאני יכול לחשוב כרגע.

>>> השאלה, האם מחשב נייד יכול להיות סוס עבודה כמו מחשב נייח? כלומר לעבוד הרבה שעות ביום מתוכן כמה שעות באופן אינטנסיבי כל זאת בצורה יציבה וללא פגיעה ברכיבים

.

השימושים שלי: פיתוח (בעיקר WEB), פוטושופ קבצי RAW, עריכה בסיסית של וידאו וקידוד וידאו וכל שימושי ה-WEB. * לא משחקים *

החסרונות שאני רואה: מחיר יותר יקר לאותה עוצמה, אין מקום ל-STORAGE רציני.

התקציב ~6000 למרות שאני לא מבקש מפרט עדיין, רק עזרה להחליט בין נייד לנייח.

תודה

פורסם

המחשבה שאני יכול לחשוב עליה בהתאם לשימושים שרשמת זה לשלב בין לבין.

מחשב נייד חזק + מסך חיצוני גדול (ובעל רזולוציה גבוהה בשביל עריכה ובעיקר דיוק צבעים וזוויות צפייה) + ובשביל Storage יהיה כונן חיצוני בגודל שתבחר + מקלדת ועכבר.

יש כיום הרבה מאד דגמים שכבר באים עם דיסק קשיח לא רע בכלל בגודל 750GB\1TB.

כמו כן, במספר דגמים ניתן לקנות מתאם-תושבת מיוחד שיכיל דיסק קשיח נוסף במקום כונן הדיסקים.

אם לא, אז אתה תמיד יכול לחפש מחשבים נייחים עם מארז קטן יחסית מה שיספק לך מימדי מחשב מינימליים יחסית.

למרות שזה לא משתווה לניידות של מחשב נייד שיכול לשמש אותך תמיד גם מחוץ לבית או סתם לשבת על הספה/מיטה בכיף.

פורסם
  • מחבר

יש לי מסך DELL 2209 שאני כרגע מרוצה ממנו.

חשבתי לקנות נייד בעל מסך FHD מט איכותי.

האם מחשב נייד יעמוד בעומס של קידוד וידאו 2-3 שעות, הרצת VM וכו'?

חשבתי שעדיף SSD לאמינות ומהירות ל-OS, אבל נראה שרק ULTRABOOKS באים עם SSD.

תודה

פורסם

אין בעיה לשים SSD במחשב נייד רגיל, זה יהיה:

במקום הכונן הקשיח הרגיל הקיים - או - אם יש אפשרות אז כמו שרשמתי לך במקום כונן הדיסקים ואז יהיו לך 2 כוננים.

פורסם

חשבתי לקנות נייד בעל מסך FHD מט איכותי.

האם מחשב נייד יעמוד בעומס של קידוד וידאו 2-3 שעות, הרצת VM וכו'?

חשבתי שעדיף SSD לאמינות ומהירות ל-OS, אבל נראה שרק ULTRABOOKS באים עם SSD.

מעבד כמו ה-i7 3610qm מדור הסנדי ברידג' החדש, נותן ביצועים מקבילים ל-i5 2500k השולחני.

נכון שלא מדובר בביצועים שווי ערך לדור הנוכחי ובטח שלא בהשוואת מחירים, אבל כן אפשר לקנות היום מחשב נייד שיציג ביצועים חזקים.

בשלב זה, ניתן להשיג בארץ מחשב כמו E530 של לנובו שמגיע עם מעבד קצת פחות חזק ממנו מדגם 3612qm שעדיין יהיה חזק מאוד.

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20260&cf=zap

בשאר התקציב, יש לך אפשרות להחליף את הכונן האופטי בכונן קשיח ולקבל מחשב עם כונן SSD וכונן "רגיל" לשילוב של ביצועים ונפח אכסון.

אופציה אחרת היא להזמין מחשב כמו ה-W530 מחול לארץ, ולנצל את מלוא התקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים