עבור לתוכן

מחשב עם דגש על מהירות - עד 6300ש'

Featured Replies

פורסם

הי,

חברה ביקשה לעזור לה עם מפרט למחשב חדש - הדגש העיקרי הוא שהכל יהיה מהיר מהיר.

היא משתמשת במחשב בעיקר להורדה והקרנה של תכני HD לטלויזיה ועוד מיני תוכנות משרדיות, השמעת מוזיקה וצריבה.

היא ביקשה גם מארז שייראה מדליק, ושאולי אפשר גם להוסיף לו לדים.

מצרפת את הטופס שמילאתי עבורה, וכן הצעה למפרט שקיבלה בינתיים (המארז בהצעה הוא בעל ה"לוק" שמוצא חן בעיניה).

נשמח לשמוע כל תגובה או הצעה לשיפור המפרט לכיוון רכיבים איכותיים או מהירים יותר.

1. מה התקציב המקסימאלי? --6300

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --אפשר לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? --אולי קצת

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? --תכני HD והשאר יישומים פשוטים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --ללא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. --ללא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? --ללא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? -- 1

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? --ללא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? --ללא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. --ללא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). --נחוצים חיבורים מהירים והרבה USB3

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? --ללא

Intel-Core I7-3770 3.4GHZ מעבד

GIGABYTE GA-H67MA-USB3-B3 SATA3 לוח אם

RAID 0/1 - 500GB 7200 64MB Buffer דיסק קשיח X2

DDR3 2X4GB Kingstoe זיכרון

700W Pure ספק

NZXT Phantom V2 מארז

Gigabyte ATI 6450 1GB DDR3 כ.מסך

DVD צורב

סה"כ: 6,300 ש"ח

[הצעת המחיר כוללת גם העברת כל הנתונים מהמחשב הישן והתקנת מערכת הפעלה]

תודה מראש לכל המגיבים :)

פורסם

לשימושים שלה יספיק I3 לא צריך לבזבז כסף על I7

במקום מערך רייד שהוא יותר יקר (גם יותר מהיר אבל לשימושים שלה זה לפי דעתי בזבוז כסף) ויספיק דיסק אחד של טרה (יש לי אותו הוא מצוין)

אין צורך להוציא כסף על כרטיס מסך ניתן להשתמש במובנה לצרכיה

המארז Phantom הוא Full Tower ולא משתלם לכן שמתי את המארז שנראה אותו דבר רק הוא קצת יותר קטן

פורסם
  • מחבר

הי,

תודה על התגובה ועל המפרט (לא רואים מחירים כי הPNG נחתך בצד, אבל אפשר להבין).

את שינוי המארז אני מאמצת, אך על אף שאלת הנחיצות - היא מתעקשת להשקיע במחשב שיצוייד במעבד I7 ובכרטיס מסך טוב.

גם הרייד חשוב לה. היא אפילו רוצה דיסק נוסף של SSD בשביל מערכת הפעלה ותוכנות.

היא רוצה הכל מהר מהר - זה מה שחשוב לה.

זה גם חיוני עבורה כי היא עובדת מול לקוחות במשרד ביתי (היא דיג'יי), והיא רוצה שהכל יטוס בלי מאמץ ובלי שהמחשב ישמיע קולות מאמץ (זה ציטוט).

אשמח לשמוע עוד הצעות למיטוב המפרט וגם מחירים/מחיר כללי.

תודה!

פורסם

הi7 באמת מיותר, מילא i5. לא יהיה שום הבדל לצרכים שלה (ההבדל בין i5 לi7 זה תוספת ליבות וירטואליות לאחרון)

הRAID- נשמע מיותר. שתיקח SSD טוב\גדול יותר במקום וזהו.

כרטיס מסך טוב-בשביל מה, אין לה שימוש בו

המפרט שבנו לך למעלה לא אופטימלי (קירור, זכרונות,לוח אם) אבל הכיוון שלו נכון.

ישמיע קולות מאמץ- WTF, מחשבים זה לא בן אדם, מקסימום המאוורר מרעיש ולכן צריך לבחור באחד שקט

אם היא מחפשת מארז שקט במיוחד זה גם אפשרי, היתי הולך על משהו אחר מהRAIDMAX, מצד אחר אמרת שהשקט לא חשוב

פורסם

קבלי מפרט תותח אבל עדיין מאוזן. יותר מיזה זה כבר לעוף לדעתי וסתם מתחיל להיות ביזבוז כסף:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

968₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]MSI ZH77A-G43 Sata3 Usb3 DVA/DVI/HDMI[/td][/tr][/table][table][tr][td]

487₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

115₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש[/td][/tr][/table][table][tr][td]

429₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Crucial 128G SSD Marvell M4[/td][/tr][/table][table][tr][td]

610₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

56₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td]

273₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

95₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Design Define Mini[/td][/tr][/table][table][tr][td]

476₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]3509₪[/td][/tr][/table]

המעבד חזק מאוד לצרכים. 4G זיכרון יספיק והלוח אם מפוצ'ר בכל טוב כולל USB3. חוץ מיזה יש SSD איכותי שיהפוך את המחשב ל- F-15 אם היא יודעת לעבוד איתו (להתקין עליו מערכת הפעלה ותוכנות). לגבי המארז הוא שקט ברמות היסטריות ונראה טוב (לדעתי :biglaugh: ). אם רוצה אפשר לחסוך במעבד ולהסתפק ב- I3..אבל אם היא החליטה להוציא כמה אלפים על המחשב בכל מיקרה..יותר מיזה יהיה כמו לקנות פורשה לנסיעה בעיר..שתיתן לך תהפרש כעמלה :)

פורסם
  • מחבר

חחחחח... אכן

תראו, הבחורה רוצה מהיר ולא אכפת לה להוציא על זה בוחטה.

מאחר וכך -

האם תשיג יותר עם זיכרון גדול מ-4G?

או אולי זיכרון יותר מהיר?

האם כדאי לרכוש SSD יותר גדול?

האם בכל זאת תרגיש ביעילות של מעבד I7?

או אולי I5 יותר גדול?

מדוע לא נחוץ כ.מסך נפרד אם היא רוצה להוציא ממנו להקרנה ב-HD מקסימלי (גם לרזולוציות עתידיות)?

האם SATA2 זה החיבור הפנימי המהיר ביותר?

שמעתי על חיבור I/O חדש של אפל - THUNDERBOLT או משהו כזה, שמהיר פי 2 מ-USB3 - האם זמין גם ל-PC?

ובכלל אם יש עוד אמצעים להשגת מהירות ביצועים במחשב שאין לי מושג עליהם (די בטוחה שאין לי מושג על כלום, על אף שאני נחשבת "זאת שמבינה" במשפחה :) ) - אשמח לשמוע.

ובשם שתינו - תודה!

פורסם

כואב לי הראש רק מלקרוא את זה (וזה לא בגלל השעה, נראה לי). חוסר ידע גדול מאוד. באופן כללי גם מעבד G620 עם מובנה ו-4G במהירות 1333MHz היו אוברקיל. אפשר לקנות היום מחשב ב-2000 ש"ח, עוד שנתיים עוד אחד באותו מחיר ושנתיים אחרי זה עוד אחד באותו המחיר, רוב הסיכויים שהעלות תועלת תהייה לטובת השיטה הזאת.

I7 לשימושים של לא יכבידו על כפולי ליבה מלפני 6 שנים? בושה לחשוב על זה.

אני מבין את חוסר ההבנה שלך, אבל מדובר כאן בכסף, לא צריך לזרוק כמות כזו על ללא צורך ממשי. היום לגיימרים לא מומלץ I7, אז לשימוש הכי בסיסי? כרטיס מסך יעודי, בשביל מה? היום המובנים יכול לספק חווית גיימינג קלה, אז רק לצפייה בסרטים כרטיס מסך מעבר למובנה זה בזבוז כסף. היום המובנים כבר חזקים (יחסית לפעם והם גם עברו מהלוח למעבד), זה לא כמו פעם.

פורסם

חחחחח... אכן

תראו, הבחורה רוצה מהיר ולא אכפת לה להוציא על זה בוחטה.

מאחר וכך -

האם תשיג יותר עם זיכרון גדול מ-4G?

או אולי זיכרון יותר מהיר?

האם כדאי לרכוש SSD יותר גדול?

האם בכל זאת תרגיש ביעילות של מעבד I7?

או אולי I5 יותר גדול?

מדוע לא נחוץ כ.מסך נפרד אם היא רוצה להוציא ממנו להקרנה ב-HD מקסימלי (גם לרזולוציות עתידיות)?

האם SATA2 זה החיבור הפנימי המהיר ביותר?

שמעתי על חיבור I/O חדש של אפל - THUNDERBOLT או משהו כזה, שמהיר פי 2 מ-USB3 - האם זמין גם ל-PC?

ובכלל אם יש עוד אמצעים להשגת מהירות ביצועים במחשב שאין לי מושג עליהם (די בטוחה שאין לי מושג על כלום, על אף שאני נחשבת "זאת שמבינה" במשפחה :) ) - אשמח לשמוע.

ובשם שתינו - תודה!

את מתכוונת הבחורה רוצה להוציא בוחטה ולא אכפת לה מה :lol: יש לי למסור לה חשבון בנק עם הרבה מקום בשביל זה :jump1:

זה כבר אמור להיות ברור אבל בכל מקרה...נסי להשתחרר מסתם לדחוף דברים יקרים בלי טעם (למרות שקוראים לך I7):

1)לא צריך יותר מ- 4G! לגבי מהירות..חרטא אין הבדל.

2)לדעתי לא צריך יותר מ- 128G SSD. לא מאכסנים עליו סרטים רק תוכנות, אז זה כבר גדול מהצורך!

3)I7 לא תרגיש הבדל במיל.

4)I5 שהמלצתי לך עליו הוא אקסטרה לארג' אין מידה גדולה יותר. מעבר לזה זה גרסת OC (או המהרה בעברית צחה).

5)לא צריך כ.מסך נפרד לניגון סרטים יש מובנה במעבד שהוא חזק ביותר לכך. כ.מסך צריך למשחקים! אם היא רוצה להתכונן "לרזולוציות עתידיות"...אז שתחסוך למסך עתידי כי בשנים הקרובות הסטנדרט זה FHD...ושיה משו שיותר..מחיר לא יהיה עממי.

6)במפרט שהמלצתי לך יש SATA3 שדרוש ל- SSD והמחשב יטוס ביגללו!

7)כמו סעיף 5, שתחסוך כסף להתקן עתידי תומך THUNDERBOLT, לבנתיים אין כאלו שימושיים ל- PC.

תראי את המפרט שהצעתי לך כאופצייה פסיכית של להתפרע על כל הקופה...מעבר לזה תרדי רק במפרט כי לא צריך יותר וחבל על הכסף. כמו שמישו אמר פה, עדיף להחליף כל שנתיים עם מפרט פחות טוב אבל יעשה תעבודה. או כל 3.5 שנים עם מפרט כמו שהצעתי שגם יעשה תעבודה!

יאללה חתחתי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה MATAN007 על התשובות הענייניות (ברובן) - מבינה עכשיו יותר טוב את המצב ואמסור לה את המידע בהתאם.

מן הסתם לא ניסיתי "לדחוף דברים יקרים בלי טעם", ואת הבחור עם הכאב ראש לא הבנתי בכלל (אבל זה באמת בעיה שלו).

באתי לקבל אינפורמציה, וקיבלתי בעיקר תחושת עדר חזקה ואנטי לא ברור. סבבה.

תודה בכל אופן - גם עם האנטי הייתם לעזר.

פורסם

מחזק, לצרכים שתוארו, I3 עם 8GB זיכרון (שבכל מקרה זול למדי כיום) וSSD זה מטוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים