עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב

Featured Replies

פורסם

קודם כל נתחיל עם מילוי השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש''ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי וגיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד + עיצוב גרפי בפוטושופ

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

- במחשב ישוחקו משחקים כמון באטלפילד 3, מקס פיין 3, כו' (משחקים שיצאו לארונה ודורשים מפרטים די חזקים בשביל לשחק בהם בהגדרות הגבוהות ביותר.

- הרזולוציה המקסימלית 1920x1200

- הגדרות גרפיות גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? אין חשיבות רבה,אך מומלץ שהיה שקט ככל האפשר למחשב מהסוג הזה. (ניתן לומר 5)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, אך יבוצע בעתיד, ואם יבוצע בעתיד אפשר לומר שזהו היה אוברקלוק קל עד בינוני

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. חנות מועדפת היא KSP

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא, אין בקשות מיוחדות.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מתוכנן אולי שדרוג אך בעתיד של עוד כ3 שנים בערך וגם אם כן הוא לא היה מאסיבי.

בניתי מפרט שנראה לי מתאים בסביבות המחיר, חשוב לי לדעת מכם מה דעתכם על המפרט ועד כמה הוא כדאי ואם בכלל כדאי לחסוך במקומות כלשהם.

מפרט מעודכן:

[table][tr][td]מעבד אינטל : [/td][td] [/td][td]Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל : [/td][td] [/td][td]Z68AP-D3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]זכרונות : [/td][td] [/td][td]2x8GB G.Skill Ripjaws-X Dual Channel CL9-9-9-24 [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]כרטיסי מסך : [/td][td] [/td][td]GTX670 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]דיסקים קשיחים : [/td][td] [/td][td]Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD10EARX [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]דיסקים קשיחים : [/td][td] [/td][td]Sandisk Extreme 2.5'' 120GB SSD SATA III Retail [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]ספקי כוח : [/td][td] [/td][td]High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 (Retail) [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr][td]מארזים : [/td][td] [/td][td]Dark Fleet DF-10 ATX Midi Tower Black Case (No PSU)[/td][/tr][/table]

קירור למעבד: Freezer 13 PRO

כפי שניתן לראות הוספתי הארד דיסק SSD, זה די חשוב. ונבוסף בחרתי מארז ללא שיקול כמעט, כיוון שלא הייתי בטוח מה כדאי ורציתי לחסוך כמה שאפשר במחיר של המארז, פחות חשוב לי המארז.אשמח לקבל עוד דעות בנוגע למארז ובכלל למרט עצמו ומה כדאי לשנות אם כדאי.

תודה רבה על העזרה והתמיכה!

פורסם

1. המעבד לא מתאים ללוח - והוא יקר ומאד לא משתלם.

2. אין פה שום כרטיס מסך.

3. אין קירור למעבד.

הנה מפרט:

מעבד I7 2600K TRAY

לוח אם: GIGABYTE Z68AP-D3

קירור מעבד: FREEZER 13 PRO

זיכרונות: 2X8GB G.SKILL 1333MHZ CL9

קשיח מערכת: SANDISK EXTEREME 120GB SATAIII

קשיח אכסון: WESTERN DIGITAL 1TB BLUE

כ.מסך: GIGABYTE GTX670

צורב: LG X22/24

ספק ANTEC / SEASONIC 550W ומעלה.

מארז: מה שיש לKSP - קשה להבין מהאתר החדש שלהם שמגיע עם 2 מאווררי 120MM ויכול להכיל GTX670.

יוצא קצת פחות מ7000 ש"ח. מתחבר לכדי מערכת מחשב וייתן ביצועים מצויינים. ניתן לחסוך בירידה למעבד מבוסס I5, ואם השימוש בפוטושופ לא קריטי, אז אפשר לרדת לכרטיס מסך 7850. ואז המערכת תצא זולה ב1700 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

מצטער שחכתי להוסיף את הכרטיס מסך, הכרטיס הוא GTX 670 של GIGABYTE

ותודה על ההמלצה. מודה לך על העזרה.

עריכה:

הינה המפרט החדש שיותר מותאם למה שאמרת:

[table][tr][td]מעבד אינטל : [/td][td]sm11848.jpg [/td][td]Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]לוחות אם למעבדי אינטל : [/td][td]sm15442.jpg [/td][td]Z68AP-D3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]זכרונות : [/td][td]sm14039.jpg [/td][td]2x8GB G.Skill Ripjaws-X Dual Channel CL9-9-9-24 [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]כרטיסי מסך : [/td][td]sm15704.jpg [/td][td]GTX670 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]דיסקים קשיחים : [/td][td]sm14095.jpg [/td][td]Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD10EARX [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]דיסקים קשיחים : [/td][td]sm15084.jpg [/td][td]Sandisk Extreme 2.5'' 120GB SSD SATA III Retail [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]ספקי כוח : [/td][td]sm13635.jpg [/td][td]High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 (Retail) [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]מארזים : [/td][td]sm12224.jpg [/td][td]Dark Fleet DF-10 ATX Midi Tower Black Case (No PSU)[/td][/tr][/table]

תגיד לי אם אתה עדיין חושב שיש מה לשנות פה או להתאים. יוצא אולי קצת יותר זול ממה שאני עשיתי, דרך אגב איזה לוח אם כן מתאים למעבד הקודם שרשמתי במפרט הראשון?

בקשר למארז אולי תוכל להמליץ לי אחד. לא כלכך הבנתי את כוונתך למארז.

בנוסף גוף קירור אני יוסיף בהמשך עדיין אני בבדיקות על זה, בנתיים תחשיב את מה שהמלצת במפרט.

המחיר שיוצא כולל הקירור שנתת הוא כמעט 7000 ש''ח, מעט פחות.

מודה לך על העזרה שוב, ומקווה לקבל עוד תגובות ודעות.

פורסם

למעבד ששמת מתאים לוח-אם עם סוקט מסוג 2011 (כלומר ערכת שבבים X79). כפי שנאמר כאן- אין סיבה לקחת את המעבד הזה, כי מעבר לעובדה שהוא יקר, הוא גם גורר איתו לוח-אם יקר מאוד ולא משתלם.

אוסיף ואומר שאם השימושים העיקריים במחשב הם משחקים ופחות עריכה גרפי, והעריכה הגרפית תהיה בעיקר בפוטושופ- איני רואה סיבה לקחת כרטיס יקר כמו GTX670. בהחלט אפשר ללכת כאן על HD7850 ולחסוך כמה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

למעבד ששמת מתאים לוח-אם עם סוקט מסוג 2011 (כלומר ערכת שבבים X79). כפי שנאמר כאן- אין סיבה לקחת את המעבד הזה, כי מעבר לעובדה שהוא יקר, הוא גם גורר איתו לוח-אם יקר מאוד ולא משתלם.

אוסיף ואומר שאם השימושים העיקריים במחשב הם משחקים ופחות עריכה גרפי, והעריכה הגרפית תהיה בעיקר בפוטושופ- איני רואה סיבה לקחת כרטיס יקר כמו GTX670. בהחלט אפשר ללכת כאן על HD7850 ולחסוך כמה מאות שקלים.

ראשית תודה רבה על המענה.

בקשר למעבד ששמתי ראיתי כבר את הטעות שלי ותיקנתי, וכפי שתוכל לראות שיניתי את המעבד שיתאים ללוח אם.

בנוסף אני מתעקש להשאר עם הGTX 670, מסיבות נוספות.

אני שמח מאוד שהגבת ורשמת הערות נוספות זה חשוב מאוד, ורציתי לדעת אם ישנם עוד כמה דברים שעלי לדעת ושאתה רוצה להוסיף, כי הדעה שלך מאוד חשובה לי, אשמח לקבל עוד הערות והמלצות.

ואם תוכל לעזור לי גם בנוסף למציאת מארז מתאים אשמח מאוד.

תודה רבה.

פורסם

הבנתי.

להלן מספר הערות לגבי מפרטך:

- לוח האם נותן אחלה תמורה לכסף, אך אני הייתי מוסיף מעט והולך על הלוח הזה אשר מעט חדיש יותר (לא שזה רלוונטי) וכולל יציאות מגוונות יותר כמו אקסטרה יציאות USB3 והאודיו. לשיקולך.

- שכחת לשים קירור למעבד. תכניס את הקירור ש-yz101 שם לך.

- הדיסק הקשיח הוא מסדרה ירוקה, לכן מעט איטי יותר מכוננים קשיחים סטנדרטיים. יש לך את הכונן הזה שמעט מהיר יותר.

- ספק הכח מצויין אך די יקר. גם הספק הזה יהיה מצויין למערכת שלך.

- המארז זה כבר משהו שתלוי בטעם שלך. לדעתי המארז שבחרת איכותי אך לא ממש משתלם למחירו.

בדוק את אנטק 300, one S3 כדגמים משתלמים, או Eleven Hundred כמארז גדול ומרווח יותר או P280 אשר כולל בידוד רעשים בחלקו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

להלן מספר הערות לגבי מפרטך:

- לוח האם נותן אחלה תמורה לכסף, אך אני הייתי מוסיף מעט והולך על הלוח הזה אשר מעט חדיש יותר (לא שזה רלוונטי) וכולל יציאות מגוונות יותר כמו אקסטרה יציאות USB3 והאודיו. לשיקולך.

- שכחת לשים קירור למעבד. תכניס את הקירור ש-yz101 שם לך.

- הדיסק הקשיח הוא מסדרה ירוקה, לכן מעט איטי יותר מכוננים קשיחים סטנדרטיים. יש לך את הכונן הזה שמעט מהיר יותר.

- ספק הכח מצויין אך די יקר. גם הספק הזה יהיה מצויין למערכת שלך.

- המארז זה כבר משהו שתלוי בטעם שלך. לדעתי המארז שבחרת איכותי אך לא ממש משתלם למחירו.

בדוק את אנטק 300, one S3 כדגמים משתלמים, או Eleven Hundred כמארז גדול ומרווח יותר או P280 אשר כולל בידוד רעשים בחלקו.

אני מאוד מודה לך על העזרה, לקחתי את כל הערות שלך לצומת ליבי.

תודה רבה על עזרתך ותמיכתך אני מאוד שמח שהצלחתי להגיע לאן שרציתי בזכותך.

פורסם
  • מחבר

כרגע זהו המפרט הסופי בערך שהחלטתי:

[table][tr][td]מעבד אינטל : [/td][td]sm11848.jpg [/td][td]Intel Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]מאוורר למעבד : [/td][td]sm12519.jpg [/td][td]Arctic Freezer 13 Pro [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]לוחות אם למעבדי אינטל : [/td][td]sm15442.jpg [/td][td]Gigabyte Z68AP-D3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]זכרונות : [/td][td]sm14090.jpg [/td][td]G.Skill 4x4GB RipJaw Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]כרטיסי מסך : [/td][td]sm15704.jpg [/td][td]Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]דיסקים קשיחים : [/td][td]sm15084.jpg [/td][td]Sandisk Extreme 2.5'' 120GB SSD SATA III Retail [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]דיסקים קשיחים : [/td][td]sm11651.jpg [/td][td]Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]ספקי כוח : [/td][td]sm10264.jpg [/td][td]SeaSonic 600W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-600ET (Oem) [/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][tr] [td]מארזים : [/td][td]sm14809.jpg [/td][td]Antec Eleven Hundred The Advanced Gaming Authority Case (No PSU)[/td][/tr][/table]

כמו שאתם רואים עשיתי כמה שינויים אחרונים, החלטתי לשנות את הזיכרונות.

לא בטוח אם הקודמים כדאיים יותר, כיוון שאלו 1600Mhz, היתרון של הקודמים שהם היו רק שניים שיעבדו על שני סלוטים ופה מדובר בארבעה, לא בטוח עד כמה היה הרגשה בביצועים, אולי תוכל לתת לי עצה אחרונה ודעה בקשר לעניין הזיכרונות?

פורסם

לדעתי אין שום סיבה ללכת על 16GB זיכרון לשימושים שלך, אלא אם כן אתה מתעסק בצורה כה כבדה בגרפיקה שאתה מנצל יותר מ-8GB- משהו שאני בספק לגביו.

אין צורך ללכת על זכרונות 1600Mhz כיוון שאתה לא תרגיש הבדל ביניהם ל-1333Mhz בכלל.

אתה יכול לקחת 2 סטיקים כאלה, או את הבאנדל הזה או זה שכולל גם צלעות קירור (לא שזה רלוונטי).

פורסם
  • מחבר

לדעתי אין שום סיבה ללכת על 16GB זיכרון לשימושים שלך, אלא אם כן אתה מתעסק בצורה כה כבדה בגרפיקה שאתה מנצל יותר מ-8GB- משהו שאני בספק לגביו.

אין צורך ללכת על זכרונות 1600Mhz כיוון שאתה לא תרגיש הבדל ביניהם ל-1333Mhz בכלל.

אתה יכול לקחת 2 סטיקים כאלה, או את הבאנדל הזה או זה שכולל גם צלעות קירור (לא שזה רלוונטי).

אוקי הבנתי, אני מודה לך מאוד על עזרתך המרובה.

אני חושב שהגעת לאן שרציתי להגיע והגעתי להחלטה.

תודה רבה על עזרתך, ומקווה להראות שוב בהמשך.

אם ואמצא עוד שאלות שכדאי לי לשאול אני אשאל כאן, ואני בטוח שאקבל תשובה בעלת שיקול טוב מספיק בשביל להחליט.

שוב, אני מודה לך מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים