עבור לתוכן

מחשב לעריכת ווידאו

Featured Replies

פורסם

אני אתן קצת רקע כדי שלא יהיו סתם מילים ריקות.

סבתא שלי עורכת סרטים כבר כמה שנים וכל פעם קונה מחשב חדש מהטכנאי הגנב שלה כי הוא לא מספיק חזק לתוכנת הפינקאל החדשה.

עכשיו היא החליטה שהיא רוצה מחשב חדש כי הi5,8GB RAM וכרטיס מסך QUADRO 600 אינם מספיקים כי התוכנה קורסת לה ובגלל שהיא עוברת עכשיו לתוכנה אחרת בשם AVID והטכנאי מחשבים שלה אמר לה שהיא תצטרך כרטיס מסך ב6000 שקל. בכל מקרה אבא שלי ודוד שלי החליטו שצריך לקחת על זה פיקוד ולא להשאיר את זה לטכנאי האינטרסנט שלה עוד פעם.

אז אני אגיד ככה מבחינת תקציב אין מקסימום והמחשב שיעשה את העבודה יקנה אך זה יהיה במטרה של לא לקנות מחשב במשך הכמה שנים הקרובות ולספק את גחמותיה של סבתא שלי שהתוכנה לא תקרוס לה.

1. מה התקציב המקסימאלי?

מפורט למעלה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

מפורט למעלה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

מפורט למעלה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עריכת ווידאו.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

AVID, pinnacle

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

בכלל לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920X1080 אבל היא עובדת על רזולוציה נמוכה יותר מכיוון שזה קטן לה מדי

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא יודע לענות על השאלה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אני לא חושב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

הכול חדש

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

כן

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא רלוונטי, החנות שתתן את החלקים הכי טובים במחירים הכי זולים היא זאת שנקנה ממנה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא חייב אבל אופציונלי לשים התקנים מתקדמים

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מעוניין להוציא שקל אחד יותר על המחשב אחרי הקנייה הזאת

נ"ב חשבתי על זה שיהיה עדיף להזמין כונן SSD אחד מחול האם זה יתרום למערך המחשב?

פורסם

תקשיב, זה מאוד מוזר מה שאתה מתאר כאן.

מחשב עם מפרט שכזה לא מספק לתוכנות הנ"ל? קח בחשבון שאם התוכנה/מחשב קורס, זאת כנראה בעיה אחרת.

כרטיס מסך מקצועיים (כמו קוואדרו שיש לה) יקרים מאוד ולא משתלמים לרוב, לכן ככל הנראה תקבל כאן כרטיס ג'יפורס סטנדרטי.

מבחינת שאר המערכת, מקסימום יביאו לך i7. בסופו של דבר, אתה תזרוק כאן אלפי שקלים בשביל תוספת קטנה יחסית בביצועים.

תוכל בבקשה לרשום את המפרט הנוכחי של המחשב שלה?

אודה לך אם תוכל לפרט יותר על הבעיה, ע"מ שנוכל אולי לאבחן אותה.

פורסם
  • מחבר

תקשיב, זה מאוד מוזר מה שאתה מתאר כאן.

מחשב עם מפרט שכזה לא מספק לתוכנות הנ"ל? קח בחשבון שאם התוכנה/מחשב קורס, זאת כנראה בעיה אחרת.

כרטיס מסך מקצועיים (כמו קוואדרו שיש לה) יקרים מאוד ולא משתלמים לרוב, לכן ככל הנראה תקבל כאן כרטיס ג'יפורס סטנדרטי.

מבחינת שאר המערכת, מקסימום יביאו לך i7. בסופו של דבר, אתה תזרוק כאן אלפי שקלים בשביל תוספת קטנה יחסית בביצועים.

תוכל בבקשה לרשום את המפרט הנוכחי של המחשב שלה?

אודה לך אם תוכל לפרט יותר על הבעיה, ע"מ שנוכל אולי לאבחן אותה.

התוכנה קורסת או משהו כזה אבל אני מניח שהתוכנה קורסת כי תוכנות כבדות טבעם לקרוס ואפחת מהם לא מושלמת במיוחד כשהווינדוס לא נקנה מחנות וגם לא התוכנה הכבדה.

בכל מקרה היא רוצה מחשב חדש ואני לא הולך להתווכח איתה על זה כי אחרת היא תגיד "טוב אז אני רוצה לפטופ".

את המפרט המדויק אין לי אני אלך לבדוק בימים הקרובים.

בכל מקרה אשמח לקבל בינתיים מפרט שיענה על הבקשות המוגזמות שלי כדי שהיא לא פתאום תרוץ לאייבורי ותגיד שהיא רוצה מחשב ב10 אלף כדאי כמה שיותר לעכב את העניין של הקנייה אם אני לא רואה שאני מצליח לתקן את זה

פורסם

תגיד לה שבמקום להשקיע בחומרה, כדאי לקנות את התוכנות שבהן היא משתמשת.

אולי עם עדכונים סדירים הם לא יקרסו.

אגב, יכול להיות שמו לה ספק כח גנרי במחשב?

פורסם

אסכם את מה שאמרו חברי למעלה לבקשה בסיסית,

אנא השג לנו מפרט של המחשב הנוכחי בו היא משתמשת.

על פניו נשמע שהוא מפרט חזק ויתכן שקיימת בו חוליה חלשה שדי להחליפה בכדי להשיג תוצאות מעולות.

הכל כולל הכל בבקשה, ואם אפשר, גם טמפרטורות במאמץ.

ועוד אפשרות מעניינת, אולי הפיקוד שהחלטתם לתפוס ישתלם גם לך במידה ויוחלפו חלקים איכותיים במפרט שלה.

פורסם
  • מחבר

מעבד i5-2500k

זיכרון RAM

27zzs5k.png

יש שני כרטיסים ^^

לוח אם asus p8h67-m lx

כרטיס מסך nvidia quadro 600

והספק כוח נראה כג'נרי כתוב עליו JTC

לפי סבתא שלי הבעיה היא שבאיזה שלב התוכנה נתקעת וכאשר הייתה לה מצלמה לא HD זה גם קרה אך זה היה הרבה פחות קשה אך עכשיו כשעברה למצלמה FHD זה נתקע הרבה יותר בכל מקרה אני מעביר אותה עכשיו לתוכנה חדשה (AVID STUDIO במקום pinnacle 15) וזה יעשה באופן חוקי ככה שאני מקווה שלא יהיו בעיות

פורסם

תגיד לטכנאי של סבתא שלך, שיחפש...

מה Quadro ?

הדבר הזה נידון כבר כ"כ הרבה פעמים.

וזה חד משמעי!

לAVID אין שום יתרון בעבודה עם Quadro על פני הGeforce.

פורסם

בהחלט יכול להיות שהספק לא עומד בעומס ובגללו המחשב קורס.

פורסם

כמו שכתבו פה לפניי ייתכן והתוכנה קורסת בגלל הספק הג'נרי (שלא עומד בעומס?) אבל ייתכן מאוד ומדובר בבעייה בתוכנה ולא בחומרה (דרייברים שלא הותקנו או התקנה של דרייבירים לא נכונים למשל),באוויד יש המון סיבות למה זה לא יעבוד בגלל בעיית תוכנה ולא חומרה לוו דווקא.

פורסם

אם זה היה קורה בוידאו רגיל, וקורה לעיתים תכופות יותר ב-HD, יכול להיות שהקריסה קשורה לעומס הגדול של עיבוד HD.

יכול להיות שזו בעיה של מעבד שמתחמם, ואז בפעולות ארוכות יותר הוא יגיע לטמפרטורה קריטית בצורה עקבית יותר.

פורסם
  • מחבר

אני בספק שזאת בעיה של מעבד שמתחמם יותר מדי עקב כך שזה מחשב שבאמת אין עליו יותר לחץ מאשר התוכנת עריכה וכי הוא לא עובד שעות ארוכות כאשר כל פעם שסבתא שלי מתרחקת מהמחשב היא מכבה אותו ולא נותנת לו לעבוד יותר מ8 שעות ברציפות.. אני אנסה לעשות בדיקה של התחממות המעבד עם התוכנה בכל מקרה כדי שאפשר יהיה לשלול את זה

הספק באמת יכול לגרום לבעיות תוכנה? כי לפי מה שהיא אומרת אין לה בעיות של מסך כחול או מחשב שנכבה תחת עומס אלא רק בעיות של 'תקיעה'

והתוכנה שהיא השתמשה עד כה הייתה pinnacle ולא avid studio וכעת אנחנו עושים את המעבר הזה כי אולי עצם העובדה שהתוכנה הייתה לא חוקית היא הבעייה

פורסם

למעבד לא לוקח 8 שעות להתחמם.

זה עניין של כמה שניות.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הAVID בינתיים זה עובד בסדר ואין תלונות על בעיות בכל מקרה עשיתי בדיקות מאמץ למחשב בocct ואת האמת אני לא יודע מה התוצאות אומרות אז אני אעלה אותם ואני אשמח אם תגידו לי מה דורש שיפור

http://imageshack.us/g/716/2012062812h2333v.png/

מצטער על הבלגן

פורסם

המעבד לא אמור להגיע ל80+

איזה קירור יש עליו? איזה מארז ואיך הוא מאוורר?

ספק ג'נרי תמיד כדאי להחליף.

פורסם
  • מחבר

המעבד לא אמור להגיע ל80+

איזה קירור יש עליו? איזה מארז ואיך הוא מאוורר?

ספק ג'נרי תמיד כדאי להחליף.

לא זכור לי איזה מארז יש לו אך לפי דעתי הוא לא ג'נרי, במארז יש מאוורר אחד אם אני לא טועה והקירור של המעבד הוא BOX....

את הספק אני אחליף

בכל מקרה נניח ואני כן מחליף לה את הספק כוח ואת הקירור למעבד על איזה הייתם ממליצים מאיבורי שיתאימו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים