עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים - תקציב 3.2K

Featured Replies

פורסם

אהלן...

אני מרגיש צורך לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-5 שנים. בסה"כ אני די מרוצה ממנו ואני מרגיש שעדיין יש לו כוח מתחת למכסה המנוע אבל הייתי רוצה לשפר את הביצועים שלו... חשבתי בהתחלה לשדרג רק זכרון ולהוסיף SSD כדי להגביר תגובתיות אבל העניין הוא שלוח האם ישן יחסית ותואם רק DDR2 ועד 1066Mhz.

המחשב משמש אותי לעבודה ורוב השימוש בו הוא לעיצוב גרפי (ממשקי משתמש, אתרים ואפליקציות) ופיתוח, בעיקר PHP, פייסבוק וקוד פתוח.

המפרט הנוכחי הוא

לוח אם: Gigabyte P35-DS3L

מעבד: Intel Q6600

זכרון: OCZ 1*4 = 4Gb

כרטיס מסך: Nvidia 9600GT

כוננים קשיחים: WD 1TB | WD 320GB | WD250GB וכונן חיצוני לגיבויים - WD 1TB.

ספק כוח: corsair 450W

מארז... אין לי מושג, אני מניח גנרי.

מסכים: 2 מסכים דל וסמסונג 21 ו 22 אינצ'

1. מה התקציב המקסימאלי? 3200

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, כתיבת קוד בכללי יש לי כל הזמן תוכנות פתוחות במקביל. עבודה משרדית, קצת משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

משמש לפרנסה - פוטושופ - עיצוב ממשקים | אילוסטרטור | דרימוויבר | אקליפס | קוד פתוח משמע מותקן שרת PHP

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - COD, BF3 וכד'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני עובד עם שני מסכים גודל 21' ו 22' רזולוציה - 1680*1050 אני מניח שניתן להעלות את הרזולוציה אבל זו הרזולוציה שהכי נעימה לי לעבודה.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא!!

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן,במערכת הקיימת יש 3 HD + אחד חיצוני.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור הצפון- קריות וצפונה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 יכול להיות מעניין.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא כרגע.

תודה :)

פורסם
  • מחבר
:jump: אשמח לעזרה...
פורסם

השאלה הקשה היא איפה אתה מרגיש שהוא לא מספק אותך כיום.

אם זה במשחקים, כדאי להשקיע בכיוון מסוים, אם במשחקים אתה מרוצה מהביצועים אפשר להשקיע בכיוונים אחרים:

הנה כיוון כללי שמשפר בערך את הכל, ונשען רק על הקשיחים הקיימים ועל הספק הקיים:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG SATA x 24 Black

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 / SCYTHE KATANA 3

Gigabyte GA-B75M-D3H

Cooler Master Silencio 450 RC-450-KKN1 / אפשר להסתפק במארז מסדרת הNSK של ANTEC

Sandisk SSD SDSSDX-120G-G25 Extreme 120GB 550/510 / CRUCIAL M4 128GB

8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz

Intel Ivy Bridge Core i5 3450 6MB 3.1Ghz Tray

GeForce GTS450 1GB GDDR5

סה"כ מחיר כ3250 ש"ח.

מעבד חזק מהותית, 8GB זיכרון עם אפשרות הרחבה, SSD מהיר למערכת ותוכנות לשיפור זמן תגיבה, תמיכה עדיפה בCUDA עם ביצועי משחקים טובים יותר, תמיכה בUSB3 וSATA3 ושקט.

אפשר לוותר על צורב אם יש לך אחד בחיבור SATA.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

העניין הוא שחוץ ממהירות התגובה הוא אחלה מחשב... לדוגמא כאשר אני פותח את פוטושופ / אילוסטרטור לוקח לו כ- 22 שניות להיות מוכן לעבודה, אשתי אומרת שאני קטנוני... "לך תכין קפה, זה יהיה מוכן כשתחזור" :).

מבחינת משחקים... אני לא משחק בו הרבה למעט משחקים שאני לא אוהב לשחק ב PS3 (לא יודע למה אבל עכבר ומקלדת עובדים איתי טוב יותר מג'ויסטיק)

חשבתי שעם כבר לשדרג אז ללכת על משהו שיחזיק עוד כמה שנים טובות (לא אוהב את כל התהליך המייגע של ההתקנות) - מעבד I5 2500K או I72600K עם לוח Gigabyte Z68XP-UD4 / Gigabyte Z68X-4D3H-B3 האם זה כדאי?

תודה

פורסם

הדגמים שהזכרת של לוחות אם יקרים ומבוזבזים מאד, אין טעם בהם.

לגבי המעבדים, לשימושים כמו שאתה מציין כל הI5ים ייתנו ביצועים דומים מאד ואין טעם של ממש בהשקעה בI7 אלא אם יש לך תקציב חופשי נוסף. אם זה בא על חשבון משהו אחר, זה לא כדאי פה.

לגבי העליה של פוטושופ / אילוסטרטור, הפעלה מתוך SSD כן אמורה לשפר את זה קריטית, ייתכן אבל גם שהבעיה היא בכמות הPLUGINS הגדולה שיש לך מותקנים.

במילים אחרות, גם התקנה מחודשת של מערכת ההפעלה והתוכנות אמורה לתת פה שיפור מסוים.

פורסם
  • מחבר

אין לי הרבה פלאגאינס מותקנים בפוטושופ :) אני חושב שחלונות קצת עייפה (לא פרמטתי/התקנתי מעל 3-4 שנים)

אוקיי, אם כך הייתי רוצה לבדוק מארז יותר אוורירי... משהו כמו NZXT TEMPEST 410 מתוך ניסיון מאוד חם עם המערכת שיש לי היום.

אגב, האם הלוח שהומלץ תומך ב RAID? לא ממש מבין בזה אבל המליצו לי לעשות את זה גם בגלל שאני לפעמים שוכח לגבות וגם לזכור כל מיני הגדרות/ שינויים שעשיתי בקבצי מערכת (php.ini וכד'), וקרה כבר שאיבדתי חומר והמון זמן בגלל נפילת HD.

תודה :)

פורסם

עם SSD לא תוכל לעשות RAID....

למה צריך מאוור כזה חזק הוא לא הולך לעשות אוברקלוק ...

תיקח מאורר רגיל גם מארז רגיל שים את הכספ איפה שבאמת תרגיש כמו כרטיס מסך

עם כבר BT3 וכאלה וגם לעתיד 450 זה פחות מבינוני אז עם כבר לנצל את התקציב וגם להרגיש.

את המארז לא כל כך זה מעניין...

Processor Intel Core i5 3450 - With Graphics Tray 1155

Cooler CPU Zalman 7000V Al System Integration Edition - בקניית מחשב חדש בלבד

DVD-RW LG SATA x24

Mainboard Gigabyte GA-B75M-D3H LGA 1155

OCZ AGILITY 3 SATA III 2.5" SSD 120 GB

Memory Kingston 4G Hyper-X BLUE בקניית מחשב חדש בלבד

Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח

Case Gigabyte LUXO X10 Black MidiTower ATX

PSU Seasonic 430Watt S12II-430b Bronze BULK

3.4K

פורסם

Doom מן הסתם שהכוונה בRAID פה היא לא עבור הSSD, אלא עבור קשיחים מכאניים, או לשיפור ביצועים בRAID0 או להגנה במקרה של כשל עם RAID1.

אצלי במערכת לדוגמא יש RAID1 של קשיחים מכאניים וSSD למערכת בלי שום קשר. לוח האם הנזכר במפרטים לא כולל בקר RAID, זה בדרך כלל נכלל בלוחות יקרים יותר. כן כדאי לא להתפשר בכמות הRAM ולעלות ל8GB..

6850 ייתן יותר ביצועי משחקים, אבל לא תומך בCUDA שעלולה להיות יעילה.

זה גם יוצא פחות שקט.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להיות ברור יותר... מה שחשוב לי זה הפרודקטיביות ולא המשחקיות במחשב.

מדובר במחשב עבודה ואני מעדיף להשקיע את התקציב במערכת חזקה ואיכותית שתיתן מענה לצרכי העסק ולגיבוי המידע

וכמו ש YZ101 אמר... אני מעוניין ב-Raid לשם גיבוי המידע ולא עבור ה SSD.

יכולתי להגדיר תקציב של 6-8K ולהתפרע אבל נראה לי שזה מיותר עבור הצרכים שלי והתקציב שהגדרתי נראה לי מספיק לשדרוג הקיים.

אגב, אין צורך ב-

צורב - יש לי וכמעט לא עושה בו שימוש.

ספק כוח - יש corsair 450w.

ואני מעדיף SSD של crucial וזכרונות לפחות 8gb ולא של kingston היה לי ניסיון מר איתם (גם עם השירות שלהם).

פורסם

yz101

אולי אולי לא ..לא יודע על מה חשב בן אדם לגבי RAID ... :-\

אני רואה אתה געה בעצמך RAID וכו...לבריאות נשמה :lol:

לפוטושוף לא צריך CUDA או משהו כזה צריך 8 גיגה מעבד מחמד ו כרטיס בנוני זהו...

אלצי עבד נחמד מאוד גם על 4850....

בתוכנות שהוא ציין ראיתי שלא מציינים ב System requirements

CUDA או משהו כזה כי לא מדובר פה על תלת מימד ...אבל OPENGL כן

פורסם

יכולתי להגדיר תקציב של 6-8K ולהתפרע אבל נראה לי שזה מיותר עבור הצרכים שלי והתקציב שהגדרתי נראה לי מספיק לשדרוג הקיים.

אגב, אין צורך ב-

צורב - יש לי וכמעט לא עושה בו שימוש.

ספק כוח - יש corsair 450w.

ואני מעדיף SSD של crucial וזכרונות לפחות 8gb ולא של kingston היה לי ניסיון מר איתם (גם עם השירות שלהם).

סבבה תחליף את הדברים לחברות אחרות במה שאתה כן יותר בטוח.

עם הספק והצורב תחסוך פה כמה שקלים.

לוח אם שהיה מתאים עם תמיכה בRAID

GA-H77M-D3H

וOCZ תחליף לcrucial M4 וזכרון לcorsair.

פורסם
  • מחבר

Doom :xyxthumbs: תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים