עבור לתוכן

בקשה למפרט גיימינג סביב gtx 670 (יקנה בנפרד), כולל מקלדת ועכבר בתקציב של 4K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח (לא כולל כרטיס מסך)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, קצת עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dead space 1+2, Batman Arkham City, Deus Ex HR

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900x1200, בגודל 24 אינץ'.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במקלדת ועכבר. אני רוצה לנסות מקלדת מכאנית, ועכבר שיהיה נוח ליד קטנה-בינונית.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס גרפי - יגיע בנפרד. צורב/קורא דיסקים יגיע מהמחשב הישן.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7. אני לא לגמרי בטוח בסקלה כי אין לי קנה מידה להשוואה, אבל במחשב הנוכחי שלי הכרטיס הגרפי (HD 5870) מתחיל לטחון ולהשמיע צליל גבוה ומעצבן ביותר עם כל מאמץ, וגם המאוורר של המעבד (קירור סטוק של אינטל) עושה רעש.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתוכנן OC, כנראה קל, בעיקר כדי להתנסות ולנסות לסחוט עוד קצת אורך חיים מהמעבד וכרטיס המסך.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין לי בעיה לרכוש ממספר חנויות, אבל שיהיו באזור חיפה או שיאפשרו משלוח זול.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני לא יודע אם יש דבר כזה, אבל אשמח אם לוח האם יכלול כרטיס רשת אלחוטי מובנה שגם נתמך בלינוקס (מתכנן להתנסות בזה קצת).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג מאסיבי, אבל אני כן רוצה שיהיה אפשר להוסיף עוד זיכרון או להחליף כרטיס גרפי אם צריך. עם המעבד ולוח-האם אני מקווה להישאר כמה שיותר זמן.

הבעיה הראשונה שלי היא בבחירת מעבד, כפי שכבר רשמתי בדיון בפורום מעבדים ולוחות אם (ולצערי לא ממש קיבלתי תשובות):http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=535595.0

בקצרה: אני מתלבט בין ה-2500k ל-3570k, כי הראשון זול יותר והבנתי שהוא פחות מתחמם ב-OC, ואני לא ממש יודע מה השני יתרום לי. וגרוע מכך, אין לי מושג למה לצפות מלוח-אם ואיזה פיצ'רים לחפש (מעבר לכמות מספקת של USB3 וכו').

עוד קצת התלבטויות וחפירות:

מתלבט בעיקר בין ה-fractal design R3 ל-antec P280 בשביל מארזים שקטים במחיר שפוי ובלי אורות מעצבנים על המאווררים.

מתלבט גם לגבי הקשיח: התרשמתי מהביקורת שהייתה כאן על ה-barracuda החדש של סיגייט (עם פלטה אחת של 1TB), אבל נראה כאילו שהאחריות על זה היא רק שנה או אולי שנתיים, קצת מפחיד אותי.

אני גם לא ממש צובר הרבה מידע, ויש לי כונן חיצוני של 500GB, אז אני תוהה אם בכלל יש טעם לקנות 1TB כי: א) לא בטוח אם אצליח למלא אותו. ב) אם כן, תהיה לי בעיה לגבות אותו עם הכונן החיצוני שלי.

תודה רבה מראש לעונים!

פורסם

בבקשה מערכת לשימושים שלך

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1099

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪215

לוח אם:

MSI Z77MA-G45 Sata3 Usb3 DVI/VGA/HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪590

מארז:

Fractal Desing Define R3

כמות: 1 - מחיר: ₪546

ספק כוח:

Seasonic PSU 620W Active PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪420

זיכרון:

4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪115

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata 3 Caviar Blue

כמות: 1 - מחיר: ₪489

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪101

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3690

ניתן להוסיף לפה עוד SSD של CRUSIAL M4 בעוד 610 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל קצת בעיות שיש לי עם המפרט שהצעת:

אני מעדיף לוח ATX רגיל ולא אחד קטן, מה גם שאין בו wi-fi, אבל בעצם אני לא יודע אם זה משהו שאני בכלל אמור לצפות לו ומה הסטנדרט.

לגבי ההארדיסק, לא עדיף כבר לקנות 500GB מסדרת black כלשהי?

וכמובן, אשמח להמלצה על מקלדת ועכבר.

פורסם

Kolan המפרט לא משתלם.

אם יש כוונה ל-OC, אז ה-2500K עדיף על ה-3570K. דור ה-IB ידוע בבעיות התחממות קשות. עם 2500K תוכל להגיע ל-4.5GHz ואף יותר ללא כל מאמץ.

פורסם
  • מחבר

מקווה שזה בסדר להקפיץ כבר. אשמח לעוד תגובות או חוות דעת.

אולי באמת עדיף לוח mATX? הם נראים לי קטנים ודחוסים כאלה, זה לא מפריע לזרימת אוויר?

אבל אם ההבדל היחיד הוא בכמות ה-PCI אז אולי זה לא כל כך נורא.

פורסם

אז יש לך לוח הזה

http://www.tms.co.il/product/11411

בקשר למעבד, קראתי ב TOM'S שהם ממליצים בכל זאת ללכת על IVY BRIDGE עם בוחרים לוח Z77.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים