עבור לתוכן

עדכון-התייעצות לגבי מפרט למחשב שיתאים לHTPC חסכוני בחשמל ושקט עד 2.5K

Featured Replies

פורסם

קודם כל זה פוסט ראשון שלי אבל אני בהחלט משוטט רבות באתר ולומד המון

אני מחפש לרכוש מחשב שיענה לי על הדרישות הבאות

1.חסכון בחשמל

2,יכולות של HTPC

3.שקט ככל האפשר

הסרתי את הדרישה ליכולות גראפיות מתקדמות.

הייתי עדיין שמח לשמוע האם כדאי להמתין ליציאה של הדור השני של מעבדי ה-AMD Vision (Trinity) או לגרסאות ה-i3 של אינטל הכוללות את ה-hd4000

אשמח לשמוע את דעתכם ולעזור לי לבנות מפרט שיענה לי על הדרישות :

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, התקציב הוא הרף העליון.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מתוכנן להיות HTPC, זה יהיה המחשב הנייח היחיד בבית, ישנם עוד שני לפטופים אישיים לי ולאשתי. המחשב מתוכנן להריץ תכני HD בצורה הכי חלקה שאפשר מבחינת ניגון ודילוג וחשוב שיתמוך בכל הפורמטים הקיימים, המחשב יהיה דלוק כל הזמן וימצא בסלון.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - כן, ערכת מקלדת ועכבר אלחוטיים, כרטיס טלויזיה לקליטת שידורי "עידן +"

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? קייםהרד-דיסק 1.5 טרה מהסדרה הירוקה של WD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 חשוב שיהיה שקט כי הוא ימצא בסלון ויהיה דלוק כמעט כל הזמן בבית שהסלון הוא המרכז בו (דירת שני חדרים בתל אביב)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אפשר לכלול הרכבת מחשב בחנות במידה והחנות מרכיבה ברמה גבוהה מבחינת cable management וכמובן מאפשרת לפתוח את המחשב מבלי לפגום באחריות כלשהי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כתפיסת עולם מעדיף חנויות קטנות בעלות תודעת שירות גבוהה מרשתות מחשבים גדולות.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כן, הבקשה הכי חשובה היא חסכון בחשמל בנוסף לפחות 2 יציאות של USB3 ומקום לעוד שני הרד דיסקים מעבר למה שקיים בשביל גדילה עתידית.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג מסיבי של הרכיבים כן הייתי מעדיף שיהיה אפשרות להוסיף נפח אכסון ללפחות עוד שני HD (סה"כ 3) ושיהיה אפשרות להוסיף כרטיס גראפי במידה והמפרט שמציעים לא כולל כבר אחד כזה.

המון תודה!

אסף

פורסם
  • מחבר

ראיתי שהרבה אנשים נכנסו אבל אין תגובות ולכן חשבתי שאולי הבעיה העיקרית היא שאני מחפש מחשב שהוא שילוב של שני כיוונים מנוגדים ולכן החלטתי להתמקד בכיוון אחד כלומר ללכת על מחשב HTPC שקט ללא היכולות הגראפיות המתקדמות אותם אני אעשה על הלפטופ שלי.

אז הכיוון עכשיו הוא קצת שונה, מקווה שזה עושה את הסיפור פשוט יותר.

עדכנתי את הדרישות למעלה, החלטתי גם להמתין לרכישה הקבוצתית מבחינת הכונן הנוסף של ה-2 טרה. בגלל השינויים אני חושב מבחינת המחיר ללכת על 2-2.5K

ניסיתי לבנות מפרט כזה בעצמי, אשמח לשמוע מה ניתן לשפר או לשנות

שוב תודה!

אסף

מעבד:

[..] INTEL 2120 : CORE I3, S1155, 3.3GHz - TRAY - זמין במלאי ₪605

לוח אם:

[..] ASROCK H77M ₪514

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪116

צורב DVD:

[..] ASUS DVDRW DRW-22B2ST - SATA - RETAIL - זמין במלאי ₪116

מארז:

[..] ANTEC NSK2480B + 380W EARTHWATTS PSU ₪561

סט מקלדת ועכבר:

[..] GIGABYTE GK-KM7580 - WIRELESS MULTIMEDIA SET ₪152

וידאו וטלוויזיה:

[..] KWORLD USB DVB-T UB450-T ₪174

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪79

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2317

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין וקראתי פה באתר כרטיס גראפי יוביל לצריכה גבוהה יותר של חשמל והמעבד שבחרתי (ה-I3) אמור להיות מספיק כדי להריץ בלי בעיה את כל התכני וידאו החדשים.

עוד שאלה שלי, אם אני משקיע כסף נוסף במפרט לא עדיף לי לקחת מעבד ivy bridge שמכיל ליבה גראפית חזקה יותר ועדיין צריכת חשמל נמוכה?

אשמח לקבל תשובות על השאלות הללו כי כבר התבלבלתי לגבי הכיוון שכדאי ללכת בו.

פורסם

בקשר לצריכת חשמל- לא היתי מטריח את עצמי לחשוב על זה יותר מידי, ההבדלים בחשבון החשמל במעבד כזה או אחר די אפסיים.

בנוגע לivy i3, לפי ויקיפדיה הם יוצאים שבוע הבא, כדאי לחפש בנושא. לא מדובר באיזה הבדל רציני בביצועים או בצריכת חשמל

בנוגע למפרט- נראה בסדר סה"כ

מארז- אם בא לך תשקול מארז יותר קטן\שוכב\קוביה אם זה לסלון. יש את הsonata שהוא יותר שקט לדעתי אם אתה מחפש שקט. מקסימום תצטרך להחליף מאווררים (כ50 שקל מאוורר מארז) או קצת משחק עם החשמל שלהם שיעבדו לאט יותר

כרטיס הTV- לא מכיר

פורסם

אין צורך ב I3 להרצת סרטי HD ה G620 יספיק

חובה מארז HTPC?

הרכישה הקבוצתית לקשיחים כנראה לא תצא אל הפועל, לכלול קשיח במפרט?

2500 ש"ח כוללים את ה 500 ש"ח חריגה?

פורסם

כרטיס מסך נפרד יהיה מיותר. ה-i3 שבחרת מספיק לשימושים אז חבל על הכסף.

שים לב שעדיין לא יצא דור שלישי למעבדי i3, והדור השני מכיל ליבה גרפית hd 2000. זה לא כל כך משנה כי זה מספיק לשימושים, ולקנות כרגע אייבי ברידג' יהיה בזבוז של כסף עבורך.

מעבר לזה, מארז חמוד מאוד, את הציוד ההיקפי אני אישית לא מכיר, ולגבי הלוח לדעתי קח את הזול ביותר שתמצא ושמכיל את החיבורים שאתה צריך (USB3 וכו').

עריכה:

ראיתי שכבר ענו לך, אבל לא יזיק אם גם אני אפרסם תגובה...

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות.

לגבי מעבד אני רוצה ללכת על ה-core i3 זה סתם תחושת בטן אבל נראה לי שמבחינת המשימות מעבר לצפיה בסרטים ה-I3 יהיה מהיר יותר.

לגבי המארז אני מתלבט בין שניים ה-fractal mini וה-antec 2480 כאשר הסיבה שאני מסתכל גם על מארז שהוא לא HTPC היא שהוא עיצובית מוצא חן בעיני ואני אוהב את העובדה שאפשר לגדול איתו מבחינת כמות הדיסקים ושהוא עושה רושם מאוד שקט.

2500 לא כוללים את החריגה.

לגבי הכרטיס טלויזיה אני אחפש על זה בפורום המתאים, לי לא נורא אם זה לא יהיה ב-day1 פשוט שמתי את מה שהיה ב-IQPC.

שוב תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים