עבור לתוכן

ישראל 2004- מדינת עבדים

Featured Replies

פורסם

כידוע לכם במדינתנו עובדים כיום הרבה מאוד פועלים זרים. למעשה עד כדי כך הרבה שהממשלה

החליטה שנמאס לה וביקשה ממשטרת הגירה "לטפל" בבעיה ולשלוח כמה שיותר עובדים בחזרה לביתם

ולמולדתם. אך יש גם אנשים אחרים במדינה. אנשים הדוגלים בזכויות אדם, באשר הם, מתחשבים ואכפתים,

מוכנים לעזור. הנה יש לה משפחה בעמק יזרעאל. ולמשפחה יש מפעל. ונחשו מה? במפעל כמובן עובדים עובדים זרים

מתאילנד. רק יש בעיה קטנה. העובדים מנוצלים כמו עבדים, עובדים משעות בוקר עד לילה, ללא אוכל, שינה נורמלית,

על סף התמוטטות, וכמובן במשכורת גרושים. הפניות לשגרירות תאילנד ומשרד התע"ש לא עזרו במיוחד ורק לאחר התערבות

אגודה לזכויות העובד הועברו העובדים למעסיק אחר. נכון שאתם שמחים שיש אנשים כאלה טובים במדינה שלנו

שמתייחסים בכבוד ובהערכה לעובדים שלהם ושומרים על הזכויות שלהם?

הערה קטנה, חדשות 10 הוכיחו עוד פעם שהם החדשות הכי טובות בעיר, שמספקים סיפורים וחדשות איכותיות

מדי ערב וערב. המשיכו כך!

פורסם

ועל זה נאמר :

אין עבדה

אין שפה

קשה...קשה...

:-\ :D

פורסם

סיפור עצוב של ניצול.

זה צריך להפסק.

חוץ מזה, יש הרבה עבודה בארץ, אנשים פשוט עצלנים תחת, הם בוכים על זה שאין עבודה, ובאותו זמן,כשמציעים להם עבודה הם אומרים "לא רוצה, מה אני פרייאר?, שהתאילנדי יעשה את זה!".

ישראלים צריכים להחליף את התאלנדים, ורק שהעובדים הזרים החוקיים ישארו פה.

אחרת, נמצא את עצמנו בעוד 10 שנים כמיעוט יהודי בארצינו , והרוב יהיה לא יהודי (ערבי + נוצרי + אחר), עקב הטמעות של העובדים הזרים במדינה.

וזאת תהיה סופה של מדינה.

פורסם

עדיין לא הבנתי איך הגעת שממקרה אחד של ניצול עובדים בעמק יזרעאל הפכה ישראל למדינה של עבדים..

אתה לא חושב שהגזמת קצת? (הרבה מאוד!!)

פורסם
  • מחבר

עדיין לא הבנתי איך הגעת שממקרה אחד של ניצול עובדים בעמק יזרעאל הפכה ישראל למדינה של עבדים..

אתה לא חושב שהגזמת קצת? (הרבה מאוד!!)

אני ראיתי מקרה אחד אבל אני בטוח שיש יותר, היחס שמקבלים העובדים הזרים במדינה הוא יחס גרוע ומשפיל,

ואני מסיק זאת לא רק מכתבה אחת, אלא משלל ארועים אשר חלקם מופיעים בעתונות וחלקם בטלוויזיה. השכר

שמשולם לעובדים בארץ הוא שכר מגוחך שאפילו ילד בתיכון לא יסכים לקבל, תנאי עבדוה, ביטוח בריאותי, זכויות

העובד- על אלה לא נשמרים ונאכפים כמו שצריך על ידי המדינה והמעסיקים. אני מדבר גם על עובדים חוקים.

מעסיק שמתנהג לעובדיו כאל עבדים ומדינה שעוצמת עיניים זה מדינת עבדים.

להרבה אנשים כמובן לא אכפת, לרוב האנשים יש פה הורים שמרוויחים משכורת ממוצעת ומעלה, להם

יש הכל ודי הותר בחיים(האייפוד לא מראה על סימני מצוקה לדעתי) אז מה להם ולאיזה עובדים זרים שמתייחסים

אליהם כמו חיות. אנשים כמוך(יוט) ואנשים שחושבים שאנחנו חיים במדינה מתוקנת ונורמלית טועים,

וגם ללא השיעבוד של העבדים הזרים אנחנו ממש, אבל ממש לא מדינת רווחה. מדינה שבה לוקחים מעניים ומחלקים

לעשירים זה תעודת עניות. תגידו שאני יפה נפש, תגידו שאני פסימיסט, תגידו מה שאתם רוצים אבל העובדה שאצל אימא

שלי שהיא חד הורית ומרוויחה מינימום לקחו הבטחת הכנסה ואילו לקולה קולה המונופוליסטית,ממש חברה במצוקה,

נתנו 65 מיליון דקל כדי להעביר את המפעל זה בושה.בושה.בושה.אני יכול להגיד את זה עוד פעם.בושה.

סליחה שאני גלשתי לפסים אישיים וסטיתי מעט מהנושא אבל אני ממש לא אוהב אנשים שחיים בבועה שלהם

ולא אכפת להם משום דבר אחר, בלי כוונה אישית אליך יוט אבל התגובה שלך הראת שאתה משתייך לאותם אנשים

שבוחרים לעצום עינים על צרות של אחרים ולחיות בחדר שלך, עם המחשב שלך ולחשוב שהכל בסדר. אני מזמין אותך

אליי ולשכונה שלי, לכמה חודשים. יהיה שמח.

פורסם

90 אחוז מהעובדים הזרים במדינה הם לא חוקיים. אני אפרש לך את המונח לא חוקיים, הם עוברים על החוק. אסור להם לעבוד בארץ.

ככה שאם הם נתקלים בבעיות של התעללות או תנאי עבודה, אין לחוק אצלנו מה לעשות.

וכבר אמרתי לך באיי סי,

כשבאזור יהייה שלום,

כשיהיו 5 אחוזי אבטלה,

כששכר המינימום יהייה 5000 שקל,

אז

יהייה לי ראש לרחם על העובדים המסכנים.

עד אז...

פורסם

תפסיקו כבר לרחם עליהם הם באו לפה כי הם רצו אף אחד לא מכריח אותם להישאר שילכו למקום שממנו באו ויתנו לישראלים לעבוד.אני לא מבין מה אתם רוצים?האם עבדתם פעם במדינה אחרת בתור עובדים זרים?..WELL אני כן ,ועם כל הכבוד היחס שם גם מכפיר וחרא ..למה ?ככה! כי אני לא שייך לשם, אני עובד בלתי חוקי, וקורעים לי את הצורה בשביל גרושים.וככה זה יהיה בכל מדינה שבה יהיו עובדים בלתי חוקיים

אני מסכים עם העובדה שאת חלקם הקטן צריך להשאיר אבל לא יותר מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים