עבור לתוכן

"רפורמת הסמארטפונים" יוצאת לדרך

Featured Replies

פורסם

וזה נראה לך הגיוני שמבחינת הצבא הפיתרון הריאלי לתסריט הזה הוא פשוט למנוע מהמדינה להתקיים כמדינה אזרחית תקינה, ולהפוך אותה למדינת-צבא?

איפה אמרתי את זה? הפוך.

• תגובות 97
  • צפיות 14.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

http://finance.walla.co.il/?w=%2F3%2F2542098

חזרה לנושא, אם מישהו בכלל זוכר אותו, וסליחה לכל " פון בראונים " על קטיעת הדיון

המרתק אך הלא קשור :) .

אובכן, מישהו אמר אייפון 4 ב - 200 שקל ( בעוד חודש ) ?

:nixweiss:

פורסם

לעניין התדרים - אם זה באמת היה פוגע במשהו בצורה קונקרטית אז פשוט לא היו מאפשרים את זה :) . מה שכן, עכשיו יש לצבא תירוץ לבקש עוד מיליארדים...

וגם לא נראה לי שהמהלך הזה הולך להביא להנחה משמעותית כשלהי. להזכיר לכולם שעדיין יש מס קנייה בסך של 15% ועוד מע"מ של 16%.

פורסם

כל ההצהרה הזאת חסרת תועלת

גנץ (כמו כל אחראי אחר) רק מזמר את התירוץ של הדרג ה"מקצועי" ולכן זה אותו דבר שיוצא מפה אחר

פורסם

מתי הרפורמה תחל? האם היא תגרום לירידת מחירים בכל חברות הסלולר? האם המחיר של הסמסונג גלקסי S3 ירד בצורה משמעותית? האם המחירים ירדו באופן מיידי או שייקח זמן מכניסת הרפורמה עד לירידת המחירים?

פורסם

צר לי לאכזב את כולכם אבל המחירים לא ירדו בכלל.

הרווח של החנויות הפרטיות הוא במילא נמוך, רוב ההפרש בין מחירי חו"ל לארץ נובע ממיסים, שנשארים כמו שהם.

פורסם

אז למה בעצם הרפורמה טובה?

פורסם

קורה שמשרד התקשורת אוסר על יבוא של מכשירים סלולאריים עד אשר הוא מאשר שהוא נבדק על ידי היבואן הרשמי או חברת הסלולאר, עכשיו משרד התקשורת לא ידרוש אישורים של תקנים ויהיה אפשר חופשי לייבא מכשירים סלולאריים שגם לא קיימים בשוק.

פורסם

אז למה בעצם הרפורמה טובה?

האמת שאין לי מושג. בשביל לחסוך כמה דקות של באסה בשביל אנשים שמייבאים טלפון באופן עצמאי אני מניח, או מקרים מאוד נדירים של מכשירים שמסיבות של בירוקרטיה מוזרה לא מקבלים אישור של משרד התקשורת, כמו שקרה עם האייפד 2 בזמנו.

אבל על המחירים? לא תהיה לזה שום השפעה. אני לא מבין מה גורם לאנשים לחשוב שכן.

פורסם

לאנשים שמייבאים טלפון אחד באופן עצמאי לא היה אפילו כמה דקות לחסוך, אין הגבלה כבר היום

אבל עכשיו חנויות יכולות לייבא כל מכשיר בכל כמות

אם הם מקבלות הנחת כמות הן (כביכול) יכולות לגלגל חלק ממנו לצרכן

בפועל זה כמובן לא יקרה

פורסם

זה גם חוסך את האישורים והבדיקות שהיבואן הרשמי היה צריך להביא דבר שבתיאוריה אמור להוריד את מחירי היבואן הרשמי.

פורסם

ועדיין להזמין מחו"ל ברוב המקרים יהיה זול יותר

פורסם

להבנתי הרעיון הוא להפוך לכדאי יותר יבוא מכשירים זולים מיצרנים רבים, דבר שעשוי להשפיע על מחיר הטלפונים הזולים.

נכון, סביר מאוד להניח שלקנות מחו"ל יהיה יותר זול, אבל בישראל ישנם אנשים רבים שלא מעוניינים לקנות מחו"ל.

בגדול הרפורמה הזאת יכולה להשפיע על המחירים (או יותר על ההיצע של מכשירים זולים), אבל היא ללא ספק גם "רוכבת" על הייפ עצום.

זאת רפורמה טובה (כי אין סיבה אמתית כנראה שזה יהיה אחרת) אבל גם לשר התקשורת וגם לתקשורת עצמה, יש אינטרס להציג אותה כגדולה ממה שהיא באמת.

פורסם

קורה שמשרד התקשורת אוסר על יבוא של מכשירים סלולאריים עד אשר הוא מאשר שהוא נבדק על ידי היבואן הרשמי או חברת הסלולאר, עכשיו משרד התקשורת לא ידרוש אישורים של תקנים ויהיה אפשר חופשי לייבא מכשירים סלולאריים שגם לא קיימים בשוק.

אישור סוג זה עניין של להוריד טופס אחד מאתר משרד התקשורת, לפקסס אותו, ולקבל אישור חזרה תוך גג גג גג 3 ימים. עשיתי את זה כבר מספר פעמים עם ציוד "בעייתי" בהרבה.

בנוסף, אם משום מה מחליטים "לא לתת לך אישור" (שזה אומר שאיבדו את הפקס ששלחת ולא רוצים להודות בזה, כי אין סיבה בפועל לא לתת אישור), אתה מחכה יומיים, מפקסס את הבקשה מחדש, והפלא ופלא- האישור יתקבל.

הרפורמה הזו היא מהומה רבה על לא מאומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים