עבור לתוכן

"רפורמת הסמארטפונים" יוצאת לדרך

Featured Replies

פורסם

אני חושב שהבנתם את זה הפוך. התדרים במדינת ישראל שייכים לצבא. למה? ככה זה מבחינה היסטורית. עד שלא תגיע חקיקה כלשהיא שתוציא אותם מהצבא ברור שהכל יהיה תלוי באישורים ובנוחות של הצבא. חוצמזה - אם הבעיה אמיתית (ולא עצלנות או חפשנות) אני מעדיף כיפת ברזל נורמלית מאשר עוד כמה מגהביט בפלאפון שלי.

• תגובות 97
  • צפיות 14.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהבנתם את זה הפוך. התדרים במדינת ישראל שייכים לצבא.

אני חושב שאתה הבנת את זה הפוך.

ה"תדרים" לא שייכים לאף אחד. ה"תדרים" הם טכנולוגיה. לכל היותר הם "שייכים" לאלוהים אם אתה בוחר להאמין שהוא קיים.

המדינה מאפשרת לצבא להכתיב לה הגבלות על דבר בסיסי כמו טכנולוגיה. וזאת הבעיה.

המדינה צריכה להפסיק עם זה.

פורסם

הבעלות על התדרים במדינה היא של הצבא. ככה זה. זה כמו שתטען שהקריה שייכת לאלהים והמדינה רק נותנת לצבא להשתמש בה.

פורסם

הצבא לא ממש יכול לבחור לשחרר את התדרים שלו

מכשירי קשר עובדים בתחומים מסויימים

מכמים עובדים בתדרים מסויימים

tough shit

בכל מקרה העניין של כיפת ברזל לא מושפע מה5GHZ אלא מה2.4 GHZ שבשימוש נרחב עוד לפני הרפורמה של הפלאפונים

פורסם

הבעלות על התדרים במדינה היא של הצבא. ככה זה.

אתה מסרב להבין.

המדינה קובעת על הצבא, ולא להיפך.

כרגע, היא מסכימה לצבא לכפות עליה מדיניות של מדינות עולם שלישי/דיקטטורות סטייל סין.

אם המדינה היתה מדינה מתוקנת, היא היתה מפסיקה להסכים לזה.

מכשירי קשר עובדים בתחומים מסויימים

מכמים עובדים בתדרים מסויימים

tough shit

בצבא אומרים על דברים כאלה "כל הזין".

בשביל זה יש להם תקציבים של עשרות מיליארדי דולרים. שיתמודדו.

גם אם זה אומר להחליף את כל הציוד המחורבן והמיושן שקיים בצבא.

מעניין שצבא ארה"ב לא "תופס בעלות" על טכנולוגיות ולא מגביל את המדינה (אבסורד!) בדברים בסיסיים כלכך כמו סטנדרטים בינלאומיים.

נ.ב.

מתוך ציטוט של כחלון:

"אם מגיעים לישראל בכל שנה מיליוני תיירים עם המכשירים שלהם והרשתות לא נופלות, לא ניתן לטעון שמכשירים שכאלה מסוכנים ליבוא ולמכירה גם בישראל".

אבל העיקר שהצבא ימשיך לאסור על אזרחי המדינה להכניס את אותם מכשירים בדיוק, כי אחרת מדינת ישראל תושמד תוך דקות... ::)

ציטוט נוסף של כחלון:

כחלון פנה לנציגי מערכת הביטחון שהיו בדיון וטענו כי יבוא חופשי של מכשירי סלולר עלול לפגוע בישומים צבאיים, ואמר כי "הגיע הזמן שתתאימו את עצמכם לאזרחות. אנחנו מדינה שיש לה צבא, לא צבא שיש לו מדינה".

פורסם

צריך חוק בשביל זה, וגם זה לא מדוייק. תדרים הם נכס בדיוק כמו שאדמות הם נכס ואפילו הסכמי עבודה קיבוציים הם נכס. בדיוק כמו שהמדינה לא יכולה לקחת את כל הפנסיות הצה"ליות "כי הוא שייך לה" היא לא יכולה לקחת סתם ככה תדרים. אני לא אומר שזה לא אפשרי, אני אומר שצריך חקיקה\תשלום\הסכם כלשהו בשביל זה.

פורסם

בצבא אומרים על דברים כאלה "כל הזין".

בשביל זה יש להם תקציבים של עשרות מיליארדי דולרים. שיתמודדו.

גם אם זה אומר להחליף את כל הציוד המחורבן והמיושן שקיים בצבא.

לא הבנת אותי

דבר ראשון, הטענה של צה"ל היא טיפשית ולא נכונה.סוף

דבר שני, לא משנה כמה תקציב ואין פה שום קשר לציוד מיושן (כיפת ברזל ונגזרותיה הם ממכמ"י בקרת האש הטובים בעולם)

אתה לא יכול לבנות מכ"מ למשימות בקרת אש כמו כיפת מבלי להשתמש בתחום תדרים מסויים. אי אפשר לעקוף את הפיזיקה עם כסף

פורסם

ממתי צבא ארה"ב פועל על אדמתה? המלחמות שהם מנהלים נמצאות חצי עולם מהאזרחים, ולכן גם הניתוק המלאכותי ביניהם.

פורסם

כדאי להזכיר שהרוב המוחלט של תחומי התדרים הם בשימוש חופשי של הצבא. גם אם המדינה תיקח לצבא לחלוטין את טווחים 4900-5900Mhz, (מה שאפילו לא קיים בשום מדינה בעולם) עדיין רוב רובם של התדרים מעל ומתחת, הצבא (והמשטרה) יכולים להשתמש חופשי.

תחומי התדרים שבשימוש אזרחי כלשהו, מאוד צרים.

ומילפורד, ההשואה לארה"ב אחרי הכל לארה"ב היא שגויה. יש להם שטחים עצומים שבהם הצבא יכול להשתמש בתדרים, מבלי שיושפע והישפיע על הצבא.

בנוסף, האיומים על ארה"ב הם מחוץ לגבלותיה, לא בתוך גבולותיה. (כמו גם אצל רוב שאר מדינות המערב)

פורסם

נ.ב.

מתוך ציטוט של כחלון:

"אם מגיעים לישראל בכל שנה מיליוני תיירים עם המכשירים שלהם והרשתות לא נופלות, לא ניתן לטעון שמכשירים שכאלה מסוכנים ליבוא ולמכירה גם בישראל".

אבל העיקר שהצבא ימשיך לאסור על אזרחי המדינה להכניס את אותם מכשירים בדיוק, כי אחרת מדינת ישראל תושמד תוך דקות... ::)

ציטוט נוסף של כחלון:

כחלון פנה לנציגי מערכת הביטחון שהיו בדיון וטענו כי יבוא חופשי של מכשירי סלולר עלול לפגוע בישומים צבאיים, ואמר כי "הגיע הזמן שתתאימו את עצמכם לאזרחות. אנחנו מדינה שיש לה צבא, לא צבא שיש לו מדינה".

פשוט בנאדם גדול :)

פורסם

אתה לא יכול לבנות מכ"מ למשימות בקרת אש כמו כיפת מבלי להשתמש בתחום תדרים מסויים. אי אפשר לעקוף את הפיזיקה עם כסף

זה נכון, אם בדיוק התדר האידאלי לישום יוצא באותו תחום אזרחי צר.

ועדיין במקרה כזה, הם יכולים לזוז טיפה בתדר למעלה או למטה, ולקבל את אותם ביצועים בתכלס.(פרומיל פחות)

ממתי צבא ארה"ב פועל על אדמתה? המלחמות שהם מנהלים נמצאות חצי עולם מהאזרחים, ולכן גם הניתוק המלאכותי ביניהם.

הניתוק המלאכותי? לי דווקא נראה ש"השיטה" שלנו היא מלאכותית. ולא שיש לנו ברירה.

פורסם

אני אומר שצריך חקיקה\תשלום\הסכם כלשהו בשביל זה.

תשלום???

איש חכם שאני מכיר פעם אמר: "הגיע הזמן שתתאימו את עצמכם לאזרחות. אנחנו מדינה שיש לה צבא, לא צבא שיש לו מדינה"

אתה ברצינות מאמין שאי אפשר בעזרת כסף להתגבל על "מכשולים" טכנולוגים, שכלכך פשוטים באופן יחסי לפיתרון?

מה הבעיה לשנות תדר? מה הבעיה לקודד אותו בצורה כזאת שהפרעות חיצוניות לא ישפיעו עליו?

הכל ניתן לפיתרון טכנולוגי. כל מה שצריך זה לשלם לצוות שיוציא את הפיתרון לפועל.

פורסם

אתה מתעלם לחלוטין מהנקודה שאני מנסה להעביר - הנכסים. אגב, צריך לקחת את האמירה של כחלון (אע"פ שיש בה מן האמת) בערבון מוגבל.

פורסם

אתה ברצינות מאמין שאי אפשר בעזרת כסף להתגבל על "מכשולים" טכנולוגים, שכלכך פשוטים באופן יחסי לפיתרון?

מה הבעיה לשנות תדר? מה הבעיה לקודד אותו בצורה כזאת שהפרעות חיצוניות לא ישפיעו עליו?

חלקם הם מכשולים פיזיקליים ועליהם לא ניתן להתגבר ב 100%, במידה ותחום התדר האידאלי יושב בדיוק בתחום האזרחי. כן ניתן לצמצם בפרומיל את מידת הפגיעה ביעילות, בכך שלעבור לתדר פנוי קרוב או פיתרון אחר.

אבל זה לא משנה. כי הצבא הרי כל הזמן מתפשר על מידת יעילות כלי הנשק משיקולי תקציב. לא יקנו את טיל האוויר הטוב ביותר אם הוא עולה פי 2 מאשר טיל שיעילותו היא "רק" 99.9% מהטיל היקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים