עבור לתוכן

מוטורולה Defy נתקע לעיתים קרובות

Featured Replies

פורסם

לבן שלי יש את המכשיר הזה. הבעיה היא שהוא נתקע לעיתים קרובות מאד - כ-4 פעמים ביום ולפעמים יותר. תיחקרתי אותו וניסיתי למצוא קורלציה למצב מסויים שבו הוא נתקע אבל נראה שאין כזה. הוא יכול להתקע במסך הפתיחה, בעת משחק, בזמן גלישה וכד'. הפתרון היחיד הוא להוציא את הסוללה ולהחזיר אותה. יש לו עוד 2 חברים עם אותו המכשיר והם מדווחים על אותה הבעיה. האם זו בעיה ידועה?

בחיפוש מצאתי את הלינקים הבאים אבל לא נראה לי שהם קשורים ישירות כי גרסת המכשיר לא שונתה מעולם.

http://faq.orange.co.il/6250/%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%99-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA

http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=8209434

מה זה בדיוק ROM?זה בטח לא Read-only memory , נכון? איזה ROM צריך להיות בו? איפה בהגדרות המכשיר אני יכול לראות איזה ROM מותקן עליו? האם זה משנה בכלל?

גירסת האנדרואיד שיש לו היא 2.2.2. אולי צריך לעדכן? אם כן, איך?

תודה מראש.

פורסם

למען האמת ROM זה כן Read Only Memory. הרום הוא בעצם מערכת ההפעלה של המכשיר, אסופת כל הקבצים הללו.

הרום הוא גרסאת מערכת ההפעלה הספציפית שמותקנת על המכשיר. שדרוג/שינויי רום זה החלפת מערכת ההפעלה.

יש כמה סוגי רומים-

* מהיצרנית המקורית : הרומים הטהורים ביותר ישירות מהיצרנית

* מהמפעילות הסלולריות : מלאים בזבל ועובדים גרוע

* עצמאיים (מבוססי יצרן) : אנשים פרטיים לוקחים את הרומים המקוריים מהיצרניות ומשנים אותם, מוסיפים דברים, מורידים דברים וכו'.

* עצמאיים (מבוססי קוד מקור) : הרומים האלו נבנו מקוד המקור של גוגל למערכת האנדרואיד, ולא מהרומים של היצרניות. בניגוד לכל השאר, שהם דומים אחד לשני, רומים כאלו מהווים שינויי דרסטי (ולא דווקא ויזואלי) מהאחרים. דוגמאות לרומים כאלו הם CayongenMod ו- MIUI.

הרום בעצם מגדיר את כל מערכת ההפעלה- הפן הוויזואלי, מבנה המערכת (מבחינת UI), וכן הביצועים - מה שמעניין אותך.

כדי לראות איזה רום מותקן כנס להגדרות, About.

הפתרון לבעיה יהיה החלפת רום. וכדאי בכל מקרה, 2.2 הוא ממש עתיק.

כדי למצוא פרטים ספציפיים (לרבות רומים) קרא בפורומים של iAndroid.co.il ו- XDA-developers.com (אנגלית).

{ומועבר לפורום אנדרואיד}

פורסם
  • מחבר

למען האמת ROM זה כן Read Only Memory. הרום הוא בעצם מערכת ההפעלה של המכשיר, אסופת כל הקבצים הללו.

הרום הוא גרסאת מערכת ההפעלה הספציפית שמותקנת על המכשיר. שדרוג/שינויי רום זה החלפת מערכת ההפעלה.

יש כמה סוגי רומים-

* מהיצרנית המקורית : הרומים הטהורים ביותר ישירות מהיצרנית

* מהמפעילות הסלולריות : מלאים בזבל ועובדים גרוע

* עצמאיים (מבוססי יצרן) : אנשים פרטיים לוקחים את הרומים המקוריים מהיצרניות ומשנים אותם, מוסיפים דברים, מורידים דברים וכו'.

* עצמאיים (מבוססי קוד מקור) : הרומים האלו נבנו מקוד המקור של גוגל למערכת האנדרואיד, ולא מהרומים של היצרניות. בניגוד לכל השאר, שהם דומים אחד לשני, רומים כאלו מהווים שינויי דרסטי (ולא דווקא ויזואלי) מהאחרים. דוגמאות לרומים כאלו הם CayongenMod ו- MIUI.

הרום בעצם מגדיר את כל מערכת ההפעלה- הפן הוויזואלי, מבנה המערכת (מבחינת UI), וכן הביצועים - מה שמעניין אותך.

טוב לדעת.

כדי לראות איזה רום מותקן כנס להגדרות, About.

נכנסתי לשם אבל יש שם המון נתונים, ובאף אחד מהם אין את המילה ROM. דוגמא למה שיש זה baseband version, kernel version, APflex version, BPflex version, Build number, Model number, System version ועוד ועוד.

הפתרון לבעיה יהיה החלפת רום. וכדאי בכל מקרה, 2.2 הוא ממש עתיק.

זאת אומרת שאם אחליף את גרסת האנדרואיד תוחלף גם גרסת ה-ROM, נכון? אם כן, לאיזו גרסה כדאי להחליף ואיך עושים את זה? האם אתה ממליץ לי להרשם לפורום iAndroid.co.il ולשאול שם?

בגדול, הילד מוריד הרבה משחקים ושירים מהאינטרנט אז אני מעדיף להחליף לגרסה היציבה ביותר ולא איכפת לי אם היא מהיצרן או עצמאית.

הערה: בטלפון הזה מעולם לא הוחלפה גרסת האנדרואיד וכן גם גרסת ה-ROM (שזה אותו דבר?).

פורסם

רום = גרסאת אנדרואיד.

לאיזו גרסה.. שאלה טובה. אתה יכול לשאול שם, לחפש לבד או לחכות אם מישהו פה ידע לתת לך המלצה. תנסה CM, הם טובים.

בדרך כלל, הגרסאות הטובות ביותר (מבחינת ביצועים) יהיו העצמאיות (בין אם הן מקוד המקור של גוגל ובין אם הם גרסאות מותאמות של היצרן.).

מדריכים להחלפת רומים תמצא באתרים שקישרתי אליהם, ואם תתקין CM יש להם ויקי עם מדריך מפורט.

כדאי שתקרא את המדריך למונחי אנדרואיד ב-iandroid, זה יתן לך רקע טוב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אני אקרא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים