עבור לתוכן

חצי מחשב חדש ב-4000~

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני צריך עזרה בלסיים להרכיב מפרט עבור מחשב חדש.

יש כמה חלקים של המחשב העתידי שאמורים להגיע והם:

• מעבד : Core i7 3770K
  • לוח אם : DZ77GA-70K (נא לא לגחך יש סיבה טובה שזה הלוח... ולא, לא כי הוא הלוח הטוב ביותר בעולם לדעתי)
  • כונן : 180GB SSD

הנה התשובות על השאלון :

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000~.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? פחות חשוב.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 4500~.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD , קוד.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מכל הבא ליד, כמובן שגם כאלה עם דרישות גבוהות.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 × 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ++.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד ולוח אם, אני עדיין צריך HDD בשביל לזרוק שם קבצים בטח משהו בגודל 1TB~.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 11 :)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כנראה שלא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם יש לכם המלצה לגבי איזור ירושלים אני אשמח.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). מארז לא צעקני אם אפשר, ללא מופע אורות P: .

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא כרגע.

פורסם

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN, יחידות 1

₪257

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3800

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1

₪517

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3350

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

₪110

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572

ANTEC P183 v3 Front USB3.0, יחידות 1

₪715

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2748

SeaSonic X-560 560Watt 80 Plus Gold, יחידות 1

₪499

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2506

‎Noctua NF-S12B FLX 120mm Case Fan 1200RPM‎, יחידות 4

₪396

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3430

‏Noctua NH-C14 CPU Cooler‎ 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1

₪335

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3347

SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan ברכישת מחשב חדש, יחידות 1

₪1378

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3749

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪4257

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

- מארז,קולר,ספק,מאווררים הכי שקטים שניתן להשיג בארץ

- קשיח עם 3 שנים אחריות

כמו שאתה רואה הדרישה לשקט נוגסת כ 2000 ש"ח מהתקציב

אני מניח כי אתה רוכש את המעבד\לוח\SSD ישירות מאינטל במחיר מיוחד, אחרת עדיף להחליף לרכיבים בעלי יחס עלות תועלת משופר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה, אני שוקל למתוח את התקציב טיפה עכשיו כי הכ.מסך מאד חלש.

אשמח לשמוע למה צריך להוסיף 4 מאווררים, אני מתאר לעצמי ש-0 מאווררים יותר שקטים מארבעה : ) שוב, אני לא מתכנת OC אני לא צריך שהוא יהיה קר במיוחד, רק שיהיה בשקט.

קראתי שהNoctua NH-C14(שאותו לא הכרתי האמת) רועש יחסית (ע"פ הבדיקה הזו ) למאווררים זולים יותר דוגמאת Ninja 3 של Scythe.

האם יכול להיות שמפרט הבא טוב יותר (אגב גם כונן אופטי זה לא משהו שצריך אבל זה זניח) :

קירור למעבד:

Scythe JAPAN NINJA 3 1156 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪241

מארז:

Fractal Desing Define R3

כמות: 1 - מחיר: ₪551

ספק כוח:

SeaSonic X-560 560W Active PFC (Modular) BULK

כמות: 1 - מחיר: ₪509

זיכרון:

Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24

כמות: 2 - מחיר: ₪292

קשיח למחשב שולחני:

Hitachi Deskstar 7K1000

כמות: 1 - מחיר: ₪456

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪2199

סה"כ: ₪4540

ערכתי את סעיף החריגה... אגב הההנחה שלך יחסית מוצלחת...

פורסם

תודה רבה על התגובה, אני שוקל למתוח את התקציב טיפה עכשיו כי הכ.מסך מאד חלש.

הכרטיס אינו חלש כלל וכלל הוא שקול ל 570, רק ברגע ששמים דגש כה כבד על שקט לא נשאר יותר מידי לשאר

אשמח לשמוע למה צריך להוסיף 4 מאווררים, אני מתאר לעצמי ש-0 מאווררים יותר שקטים מארבעה : ) שוב, אני לא מתכנת OC אני לא צריך שהוא יהיה קר במיוחד, רק שיהיה בשקט.

אתה לא מוסיף 4 מאווררים אלא מחליף את הקיימים, הייחוד במאווררי נוקטואה שהם דוחפים המון אוויר יחסית ל RPM והם מאוד מאוד שקטים,

ואם רוצה אקסטה שקט מורידים את ה RPM עד לרמה שלא שומעים אותם כלל והם עדיין ידחפו מספיק אוויר

וזה מה שצריך לעשות כאשר רוצים מערכת אולטרה שקטה עם ביצועים גבוהים.

קראתי שהNoctua NH-C14(שאותו לא הכרתי האמת) רועש יחסית (ע"פ הבדיקה הזו ) למאווררים זולים יותר דוגמאת Ninja 3 של Scythe.

לא מסתכלים על גרף בודד אלא על כלל הביקורת, המעבד נמצא בOC ובמאמץ מלא הוא קר יותר ב 4 מעלות מנינג'ה ורועש יותר ב 2DB

כלומר ניתן להוריד את ה RPM ואז תקבל את אותה טמפ' בפחות רעש וכמו שאמרתי הנוקטואה שקט יותר. מה גם כי אין בכוונתך לעשות OC

כך שמראש ניתן להוריד את ה RPM לרמה שלא תשמע כלל את המאוורים והמעבד עדיין ישמור על טמפ' טובות.

האם יכול להיות שמפרט הבא טוב יותר (אגב גם כונן אופטי זה לא משהו שצריך אבל זה זניח) :

המפרט בעל כ.מסך החזק ב 50% אך פחות שקט משהו כמו 8.5 לעומת 9.5 (כמובן לא בזמן משחק), אין ארוחות חינם - שקט אבסולוטי זה דבר יקר מאוד.

- הקשיח מגיע רק עם שנה אחת אחריות

- במחיר 670 כמעט ניתן לקחת צמד 7850 שיהיו חזקים הרבה יותר (למעשה גם צמד 6870 יהיה חזק יותר), כמובן עם החסרונות שלפעמים מתלווים ולפעמים לא למערך.

חוץ מזה להגדרות "גבוהות +-" כמו שאמרת, אין צורך ב 670

פורסם
  • מחבר

• 50% זה די משמעותי לכן אמרתי חלש... ואגב 8.5 ו-9.5 db?
  • יכול להיות שקצת הטעתי עם אבל גבוהות +/-, זה יותר בסגנון ההדרות הכי גבוהות שקיימות והשאלה היחידה היא האם להוסיף AF/AA וכד'. - עדכנתי.

• אני קראתי בהמון פורומים/ביקורות שה-R3 עדיף על p183 אני חייב להודות שלא ראיתי אפילו תגובה אחת הפוכה... ואגב בגרסה החדשה לפחות של ה-R3 יש בקר מהירות ואפשר להוריד את המאוורר ל-75-60% ולהינות משקט.
  • אתה שופט אותי מהר מדי : ) אני דווקא לא התייחסתי לגרף אלא לשורה הבאה ( שמאד התרידה אותי, כי סביר להניח שאין לבחור סיבה לזרוק סתם מילים לאוויר):
    Lowering fan RPM did not lower the DBA levels the massive airflow in the radiator is responsible for the noise level. As a result the IDLE DBa level is precisely the same as under load.
  • העניין שזה גם כמעט מאד גדול(500 שקל זה כמו כל החריגה שלי) וגם ההתעסקות עם מערך הופכת את זה לאופציה לא טובה, מה גם שאני לא בטוח ששני הכ.מסך האלו יעשו פחות רעש מ-670 בודד.
  • אגב אני מבין שב-load הוא (בעיקר בגלל הכ.מסך) עלול לעשות רעש של שואב אבק, וכנראה שאין לאן לברוח מזה (עד כדי קירורי מים אולי?).

פורסם

• 50% זה די משמעותי לכן אמרתי חלש... ואגב 8.5 ו-9.5 db?

1-10 בסקלת השקט בשאלון

• יכול להיות שקצת הטעתי עם אבל גבוהות +/-, זה יותר בסגנון ההדרות הכי גבוהות שקיימות והשאלה היחידה היא האם להוסיף AF/AA וכד'. - עדכנתי.

• אני קראתי בהמון פורומים/ביקורות שה-R3 עדיף על p183 אני חייב להודות שלא ראיתי אפילו תגובה אחת הפוכה... ואגב בגרסה החדשה לפחות של ה-R3 יש בקר מהירות ואפשר להוריד את המאוורר ל-75-60% ולהינות משקט.

עם עובדות לא ניתן להתווכח, ה P183 שקט יותר (אך פחות מאוורר, זה טיבעו של מארז שקט) אתה מוזמן לקרוא ב SPCR

ציטוט מפי מנהל האתר

The p183 is a very sturdy case, and overall build quality is at least a level higher than in the Fractal, which in comparison is lighter and flimsier -- when you take out the weight of the bitumen sheets -- which have a tendency to peel or slide off. The higher quality, sturdier build translates to better sound blocking. With HDDs, too, the cage/damping in the Fractal is far wrose than in the p183.

• אתה שופט אותי מהר מדי : ) אני דווקא לא התייחסתי לגרף אלא לשורה הבאה ( שמאד התרידה אותי, כי סביר להניח שאין לבחור סיבה לזרוק סתם מילים לאוויר):

על פניו לא סביר שתוריד מאוורר מ 1200RPM ל 750RPM ורמת הרעש תישאר זהה
במיוחד כאשר בדיקות ב SPCR על קולר זה הראו ירידה של 65% ברמת הרעש בין המהירות הגבוהה ביותר לנמוכה ביותר.
  • העניין שזה גם כמעט מאד גדול(500 שקל זה כמו כל החריגה שלי) וגם ההתעסקות עם מערך הופכת את זה לאופציה לא טובה, מה גם שאני לא בטוח ששני הכ.מסך האלו יעשו פחות רעש מ-670 בודד.

ההפרש הוא 350-400 ש"ח לא 500 ש"ח, גם אין צורך לקחת מערך 7850 בכדי לעקוף את ביצועי 670 כאשר צמד 6870 ב 1500-1600 ש"ח יעשו זאת גם.

בשעת משחק אין מה לדבר על שקט

• אגב אני מבין שב-load הוא (בעיקר בגלל הכ.מסך) עלול לעשות רעש של שואב אבק, וכנראה שאין לאן לברוח מזה (עד כדי קירורי מים אולי?).

משום מה אנשים שומעים קירור מים הם ישר חושבים על שקט, קירור מים מבוסס על מאווררים כלומר רעש.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם תופסת של כ-40 אחוז במחיר של המארז וכשליש במחיר של המאוורר באמת שוות את התופסת, הרי עוד 2 דציבל לא באמת יהוו הבדל אתה לא מסכים?

וה-400 שקל הנוספים הם חריגה כפולה, זה באמת יותר מדי...

פורסם

במחיר של הP183 יש גם את גירסת הXL של הפרקטל.

בגלל שיש כבר כונן SSD, אולי אפשר לקחת כונן ירוק ששקט יותר מההיטאצ'י.

אפשרות לשקט במשחקים> CF של HD6770/HD7750 פסיבים.

למרות שהGigabyte GTX670 בגירסה הזו שקט יחסית במאמץ.

פורסם

אם כל המאווררים יהיו על LOW ההבדל יהיה, להערכתי, יותר משמעותי מ 2DB

האם זה שווה את ההפרש במחיר? התשובה כמו להרבה שאלות אחרות היא תלוי, תלוי למי

יש כאלה שכל DB חשוב להם ומוכנים לשלם בהתאם, אתה הגדרת את רמת השקט כ 11

ולכן הרכבתי את שהרכבתי, לרוב האנשים רמת שקט 8.5 היא מעולה.

לגבי החריגה, כמו שכבר אמרתי אם תלך על מערך 6870 לא תהיה כזאת ואף תהיה "בעודף" של 700 ש"ח

לפני שתקפוץ על עגלת CFX אני מציע שתקרא את העץ בפורום כרטיסים על מיקרוסטטרינג רק כדי שתדע

שלא הכל ורוד, מצד שני לא כולם חווים את התופעה.

באופן כללי ההמלצה לרוב האנשים היא ללכת על כרטיס אחד חזק, והכוכב הנוכחי הוא 7850 הנותן ביצועים יפים גם יחסית למחיר

תקרא קצת ביקורות בכדי להתרשם יותר לעומק מביצועיו והאם הם תואמים את ציפיותיך, היה ולא קח את ה 7950 ב 1700 ש"ח

פשוט קשה להצדיק את המחיר של ה 670.

פורסם
  • מחבר

אם כל המאווררים יהיו על LOW ההבדל יהיה, להערכתי, יותר משמעותי מ 2DB

האם זה שווה את ההפרש במחיר? התשובה כמו להרבה שאלות אחרות היא תלוי, תלוי למי

יש כאלה שכל DB חשוב להם ומוכנים לשלם בהתאם, אתה הגדרת את רמת השקט כ 11

ולכן הרכבתי את שהרכבתי, לרוב האנשים רמת שקט 8.5 היא מעולה.

לגבי החריגה, כמו שכבר אמרתי אם תלך על מערך 6870 לא תהיה כזאת ואף תהיה "בעודף" של 700 ש"ח

לפני שתקפוץ על עגלת CFX אני מציע שתקרא את העץ בפורום כרטיסים על מיקרוסטטרינג רק כדי שתדע

שלא הכל ורוד, מצד שני לא כולם חווים את התופעה.

באופן כללי ההמלצה לרוב האנשים היא ללכת על כרטיס אחד חזק, והכוכב הנוכחי הוא 7850 הנותן ביצועים יפים גם יחסית למחיר

תקרא קצת ביקורות בכדי להתרשם יותר לעומק מביצועיו והאם הם תואמים את ציפיותיך, היה ולא קח את ה 7950 ב 1700 ש"ח

פשוט קשה להצדיק את המחיר של ה 670.

תשמע הסיבה העיקרית שסימנתי שקט כ-11 זה כדי שזה יהיה נושא מרכזי, ולא non-issue (פשוט קשה לי להגיד מה זה 8.5 שקט או מה ההבדל בינו לבין 9 או 8 ) אני לא מתכוון להתגנב איתו לשום מקום : ) ושלא תבין לא נכון אני מאד מעריך את העזרה המקצועית שלך ואת העובדה שאתה מייחס חשיבות גדולה לפרטים פשוט מבחינתי הסקאלה הייתה טיפה אמורפית.

האמת הרעיון של Rubi לגבי ה-HDD נשמע לא רע, האם ה-WD ייצור הבדל משמעותי?

אגב יכול להיות שלא שמתי לב אבל גרסאת ה-XL היא שונה במשהו חוץ מהגודל?

פורסם

תשמע הסיבה העיקרית שסימנתי שקט כ-11 זה כדי שזה יהיה נושא מרכזי, ולא non-issue (פשוט קשה לי להגיד מה זה 8.5 שקט או מה ההבדל בינו לבין 9 או 8 ) אני לא מתכוון להתגנב איתו לשום מקום : ) ושלא תבין לא נכון אני מאד מעריך את העזרה המקצועית שלך ואת העובדה שאתה מייחס חשיבות גדולה לפרטים פשוט מבחינתי הסקאלה הייתה טיפה אמורפית.

השאלון נכתב כי כל פרט בו חשוב ומתיחסים ברצינות לכל תשובה, לכן בחירה ב 11 בכדי להעביר נק' הייתה מיותרת

הסקלה היא סובייקטיבית, כל אחד וההגדרה שלו לשקט - יש שמוסיפים תיאור בכדי למקד את הדרישה: "אני לא רוצה שיהיה לו רעש של טרקטור\ B52\ הונדה ג'אז\מחדד עפרונות חשמלי" וכו'

האמת הרעיון של Rubi לגבי ה-HDD נשמע לא רע, האם ה-WD ייצור הבדל משמעותי?

ברעש? אם כן, תצטרך לקרוא ביקורות על הקשיחים השונים

לרוב הירוקים שקטים יותר אך מקרה לגופו

אגב יכול להיות שלא שמתי לב אבל גרסאת ה-XL היא שונה במשהו חוץ מהגודל?

כן, קרא בעיון באתר של פרקטל

פורסם
  • מחבר

שניצקי קח הכל בקלות... בפועל אני חושב שהלוסיף את הנקודה הנוספת גרמה לך לשים לב לעניין, מה שחשף אותי לעוד מוצרים ואתרים שלא הכרתי ומבחינתי זה טוב. שנית ביחס לאנשים אחרים עם מחשבים רציניים שאני מכיר לי מאד אכפת מרעש ולהם לא. הם לעומתי ישמחו לוותר על שקט לטובת כל דבר בערך ולכן אני משתמש בטיעון שלך :

הסקלה היא סובייקטיבית, כל אחד וההגדרה שלו לשקט
מבחינתי לשים 11 זה להגיד שימו לב בניגוד להרבה אנשים אחרים זה חשוב לי. יכול להיות שכדאי להעביר את הסקלה למשהו יותר פשוט (הרי גם אתה כנראה לא תדע להגיד מה ההבדל בין 4.5 ל-5 ול5.5 וכד' ) משהו בסגנון : 1-לא מעניין אותי מצידי לחבר שם דרמל באופן קבוע , 2-ממוצע ו3-נא להיתחשב בשקט באופן מיוחד, קהל הנינג'ות שנוהגים להיסתנן עם ה-Desktop שלהם על הגב ככל הנראה יציין את זה בלאו הכי.

את

יש שמוסיפים תיאור בכדי למקד את הדרישה
דווקא אימצתי, יש לי נסיון עם Antec 900ים ו300ים למיניהם והמטרה שלי שהרעש ביחס ל-900 למשל יהיה אפסי במנוחה ופחות חמור במאמץ. האם המפרט שהצעתי ע"פ הניסיון שלך (או של אחרים, הדיון הזה איכשהו הפך לכמעט דו-שיח) יענה על הדירשה הזו?
פורסם

ה 900 לא נחשב לשקט, ה 300 שקט יותר אך לא ברמה של המארזים עליהם דיברנו כאן.

פורסם
  • מחבר

ה 900 לא נחשב לשקט, ה 300 שקט יותר אך לא ברמה של המארזים עליהם דיברנו כאן.

ספר לי על זה... : )

תודה רבה, עזרת לי מאד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים