עבור לתוכן

שווי של מחשב מבוסס פנטיום E6700

Featured Replies

פורסם

מערכת מקבילה חדשה לגמרי לפי פירוט הרכיבים, מבוססת על G630 שחזק יותר ופלטפורמה עדכנית עולה בקושי 1400 ש"ח. וזה עם אותו מארז.

ההערכה של DJ-ELECTRIC נראית הוגנת לחלוטין. אם מישהו מוכן לשלם יותר, בעיה שלו.

פורסם
  • מחבר

hero, אני מתעסק עם מחשבים כילד משנות השמונים (של המאה הקודמת, על סינקלר ספקטרום ZX שמעת?), מכרתי וקניתי בחיים שלי הרבה דברים יד שניה, כולל כמה מכוניות ועוד דברים יקרים. קניתי בעבר גם לא מחשב משומש אחד וגם לא שניים. לא סתם הערכת המחיר שחישבתי לעצמי הייתה זהה לזאת שפירסמו כאן וותיקי הפורום (אולם כאמור רציתי חו"ד צד ג' למען ההגינות).

אני יודע בדיוק מה זה מע"מ ומה זה מוצר תחליפי ומה ההבדל בין מוצר חדש לישן ומה זה אחריות ואיך לפעמים בלתי אפשרי לממש אותה, כל זאת משום שאני נמצא בשוק כבר המון זמן. אני עדיין לא הצלחתי להבין אותך.

החלטתי להתווכח איתך לא בגלל הסכום שאתה הצעת (שלמעשה קיבלתי אותה כי החלטתי ביני לבין עצמי לקבל את ההצעה הנמוכה ביותר שתעלה בדיון, באותה מידה יכלתי גם לתת את המחשב במתנה אבל החלטנו שאני "אמכור" אותו), אלא בגלל הנימוקים הלקויים שלך שעלולים לפגוע בשאר החברים של פורום זה. אם היית נותן אותו סכום בדיוק אבל עם נימוקים סבירים שמתבססים על הערכת מחיר של מוצר חדש מקביל, גיל המחשב, מצבו הכללי וכו', לא הייתי אפילו מגיב לך.

זה אתה שלא מוכן לקבל את הביקורת ותמשיך לתת פה הערכות מחיר המבוססות על הנחות משונות.

פורסם

לפעמים אני נדהם מאנשים בפורום הזה.

תאריך רישום: 2.01.2008 בשעה 09:22:28

תאריך רישום: 15.03.2003 בשעה 10:21:42

פורסם

לא הבנתי?

פורסם
  • מחבר

הוא מציין שהוא נרשם לפורום הזה 5 שנים לפני.

אני גם לא מצליח להבין מה הקשר.

אולי אני אתחיל לחפור ולחפש קישורים לדיונים שלי בכל מיני פורומים מ-1995, הי! נזכרתי גם שהייתי מראשוני (2002) carsforum שהייתי רווק צעיר, טיפש וחובב מכוניות - נחשב?

עדיין ההצעה והנימוקים שלך חריגים ביחס לאחרים שפעילים ממך יותר בערוץ הזה וחריגים גם ביחס לכל מה שאני מכיר בנוגע לתמחור מוצרים יד שניה. אולי אתה בוגר קורס תמחור במסגרת לימודיך בכלכלה, אולי אתה שמאי מדופלם, אזי נשמח לקבל את ההסבר לאיפה נעלם מרכיב המע"מ בין הקניה של המוצר החדש ומכירתו כישן וכן את משמעות אותה "פרמייה" שבאה בנוסף לירידת הערך הרגילה של המוצר. כמו כן איך בדיוק רצונו של רוכש היפותטי לרכוש מציאה ולסרב לשלם "מחיר ריאלי" ישפיע על הצעת המחיר (שאמורה להתייחס לשקלול כלל כוחות השוק ולכן לא לרוכש ספציפי אלא למערכת הכוחות בין כלל X הרוכשים ל-Y המציעים למכירה).

הטיעון שלך שאני מתרגז כי לא נוח לי עם ההצעה שלך לא רלוונטי, כי כבר ציינתי מספר פעמים שהחלטתי לקבל אותה. לכן עכשיו אחרי שהבנת שאני לא נעלבתי מגובה ההצעה, אולי תוכל בנחת להסביר למה שיטת התמחור שלך תקפה לא רק לי, אלא לשאר המבקשים הערכה כאן בערוץ.

פורסם

כל מה שנאמר כאן זה בגדר דעה ולא יותר מזה, באופן כללי לרכיבים יד שנייה, אין שום ערך ו/או מקום להערכת מחיר נכונה או שגויה, אתה יכול לקבל את דעתי ואתה יכול לקבל את דעת חברי הפורום האחרים, אני לא פוסל את עמדתי, אך גם לא את דעתם. בסוף תבחר במה שנראה לך הכי נכון.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר יבחר המוכר או הקונה את הצעתו ויתן לשוק החופשי וכושר המיקוח לעשות את דברם.

אבל בחוקי פורום זה נאמר במפורש שבבואו של חבר פורום להציע הצעת מחיר עליו לתת נימוקים להצעתו. כאשר לא היו נימוקים כאלו, או שנימוקים אלו נשמעו לי מאוד מוזרים (נימוקים שמעולם לא שמעתי בעת תמחור מוצר כלשהו), חשבתי שמין הראוי להגיב על

תראה, מאוד מסובך לתמחר מוצר כגון מחשב משומש (או כל מוצר משומש). יש בגדול שתי גישות לעשות כן --

1. מציאת מחשב חדש מקביל פחות או יותר והפחתה ממחירו תוך התחשבות בגיל המחשב המשומש ומצבו.

2. תמחור לפי חלקים, כאשר גם כאן מדובר בנגזרת של המחיר ביחס לחדש, גיל המוצר ומצבו וכמובן התייחסות יחודית לכל רכיב והקצב שבו הוא מאבד מערכו.

כלל אצבע לירידת ערך של מחשב הוא שמדובר בבין שליש לחצי בשנה. כאשר בד"כ, כמו בכל מוצר טכנולוגי, ירידת הערך הגדולה יותר היא בשנה הראשונה. ירידת ערך זאת אמורה לבטא בתוכה גם את "הפרמיה" על מוצר חדש ואובדן האחריות.

לכן מחשב שנקנה ב-1500 ש"ח לפני שנה יוערך (בגדול) על ידי בכ-600-800 ש"ח לאחר שנה של שימוש סביר ובהנתן שלא מדובר באסופה של רכיבים באיכות מאוד נמוכה.

יאמרו - אבל מדובר במוצר משומש שאין עליו אחריות. יאמר אני - הדבר מגולם בירידה של מאות ש"ח ממוצר חדש ולא אמור להיום מגולם בירידת מחיר נוספת. כמו אדם שבא לרכוש רנו ישנה וסוגרים על בסיס מחירון ומצב השוק על 5000 ש"ח ואז אומר הקונה - אבל המכונית ישנה וללא אחריות, אני דורש להפחית עוד שליש מהמחיר בשל כך! המוכר יגיד ובצדק - הדבר מגולם כבר בירידת הערך ומוזמן הקונה בכוח לחפש פריאר אחר.

יאמרו - הוטלו על המוצר החדש מיסים, מדוע מיסים אלו צריכים להיות מגולמים גם בעסקה פרטית ובמזומן של המוצר כמשומש. יאמר אני - יתכבד הקונה וימצא מקום שימכור לו מחשב חדש ללא מע"מ. כל זמן שכל קונה מחשב חדש חייב גם במע"מ, סכומו יתגלגל גם לשוק היד השניה. גם אם המוכר הוא עסק, עדיין יתגלגל המע"מ לרוכש.

לגבי תמחור חלקים --

ישנם חלקים שערכם במכירה חוזרת אפסי וחלקים אלו נפוצים מאוד במערכות הזולות שעל פיהם לפעמים מבוצעים פה החישובים. הערך של ספק או מארז גנרי בשוק היד השניה הוא בעיני אפסי. הערך של רכיבי זיכרון noname - כנ"ל. קירור גנרי של מעבד - כנ"ל. דבר זה צריך לבוא בחשבון בעת חישוב מערכת מקבילה חדשה לצורך חישוב מחיר המערכת הישנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים