עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט 5.4K +מסך +כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

שמעתי על הפורום מחבר המלצות טובות על העזרה והתמיכה פה והחלטתי להירשם (כפי שאתם רואים הודעתי הראשונה) אז אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולייעץ, תודה רבה לעוזרים !

1. מה התקציב המקסימאלי? 5200

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט סרטי HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 GTA וכל השאר

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך - כלול כבר

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? -אולי בעתיד (פרטים בהמשך ההודעה)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? SSD בנתיים

כמה שאלות

בהתחלה תכננתי להביא מעבד 3450 או 3550 אבל

בהתחשב בעובדה שאני רוצה להוסיף SSD בהמשך חשוב שיהיה לוח אם שתומך ב- SR לא ?

עכשיו לוח עם צ'יפסט Z77 שתומך ב-SR (תקנו אם אני טועה זאת הערכה המינימלית שתומכת בזה) עולה בסביבות 600+

ואם כבר אני מביא לוח אם כזה משתלם להשקיע במעבד שכבר תומך באוברקלוק למחשבה לעתיד.

ההתייעצות שלי היא כזאת האם שווה להביא מערך שיתמוך גם באוברקלוק עתידי (כי אני לא מבין בתחום למרות שהבנתי שבמעבדים של היום זה פחות מסובך לעשות אוברקלוק פשוט).

או שעדיף לוותר על ה-OC וללכת על מערך רגיל עם לוח אם זול יותר ולוותר על ה-SR (לא יודע כמה הוא קריטי כי עוד לא ראיתי ביצועים של SSD)

במקרה של מפרט עם OC חשבתי על המפרט הבא :[table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1

מחיר: ₪1099[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support

מחיר: ₪139[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-DS3H

מחיר: ₪591[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪249[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]ספק כוח:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪385[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]זיכרון:[/td][/tr][/table][table][tr][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2

מחיר: ₪115[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קשיח למחשב שולחני:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪429[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כרטיס מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP OC Version Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪1305[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]כונן אופטי:[/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪95[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מסך:[/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

מחיר: ₪935[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]הרכבה:[/td][/tr][/table][table][tr][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]

סה"כ: ₪5457

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

כמה שאלות על המפרט

1. מה ההבדל בין הלוח אם שפה ללוח Z77-D3H כי יש הפרש של 70 שקל בינהם.

2. הקירור של המעבד יספיק במידה ויבוצע OC קל ?

במידה ואתם חושבים על מפרט חדש הסכום המקסימילי כולל החריגה הוא 4500 (ללא המסך)

תודה רבה לעוזרים !

פורסם

מפרט טוב אם כי הקירור לא מתאים ל-OC. קח משהו כמו המוגן3.

פורסם
  • מחבר

תודה על החוות דעת והתגובה המהירה.

מה ההבדל בין ה - Z77-D3H ל- Z77-DS3H רק כמות החיבורים שיש לכל פאנל? או שיש עוד משהו שלא שמתי לב.

פורסם

אפשר להסתכל גם על הלוחות של MSI.

פורסם

מפרט מצויין!

רק קח את הקירור הזה..כולה עוד 40 שקל ותוכל לעשות OC יפה בהחלט:

http://www.tms.co.il/product/7388

דבר נוסף הספק שלך קצת חזק מהצורך..אך המחיר ממש משתלם. רוצה לחסוך עוד איזה 50 שקל, כך ספק 500W של SS. אבל אם מתכן שדרוג בעתיד, אל תיגע בו.

פורסם
  • מחבר

אפשר להסתכל גם על הלוחות של MSI.

אני פחות מכיר אותם למרות ששמעתי רק דברים טובים אבל העדפתי ללכת על משהו מוכר.

בכל מקרה אם יש לך לוח אם להציע שהוא נותן תמורה גדולה יותר במחיר הזה משל ג'גהבייט אני אשמח !

מפרט מצויין!

רק קח את הקירור הזה..כולה עוד 40 שקל ותוכל לעשות OC יפה בהחלט:

http://www.tms.co.il/product/7388

דבר נוסף הספק שלך קצת חזק מהצורך..אך המחיר ממש משתלם. רוצה לחסוך עוד איזה 50 שקל, כך ספק 500W של SS. אבל אם מתכן שדרוג בעתיד, אל תיגע בו.

זה יספיק או שעדיף כבר להשקיע במוגן3 ?

פורסם

זה יספיק או שעדיף כבר להשקיע במוגן3 ?

יספיק בהחלט! אם יש לך 33 שקל עודפים להוציא..אז סבבה אבל אל תצפה ליותר ממעלה וחצי פחות בטמפרטורות בין הקירורים! עדיף את הכסף הזה להוציא על עוד קירור למארז שכן ה-Antec Three Hundred מגיע עם שני מאווררים מוצאים בלבד וללא מאוורר מכניס. פה השיפור יהיה הרבה יותר מורגש ומהותי לכל המערכת. זה משו שנזכרתי בו לגבי המארז הזה..תוסיף את זה מקדימה (אם רוצה שניים אבל אחד חובה):

http://www.tms.co.il/product/8428

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה וההערות !בקשר לקירור של המעבד לא יהיה שם צפוף עם הכרטיס מסך והכל? (ברמה שזה יפריע לזרימה האוויר)

למה הקירורים האלה נראים מאוד גדולים.

ובקשר למאוורר קודם כל תודה על ההערה באמת שחכתי את החלק הזה בהזמנה, אבל בקשר למאוורר לא כתוב עליו כלום

מהירות סיבוב/שקט ובהתחשב שהוא מאוורר קדמי זה דיי חשוב לי

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה וההערות !בקשר לקירור של המעבד לא יהיה שם צפוף עם הכרטיס מסך והכל? (ברמה שזה יפריע לזרימה האוויר)

למה הקירורים האלה נראים מאוד גדולים.

ובקשר למאוורר קודם כל תודה על ההערה באמת שחכתי את החלק הזה בהזמנה, אבל בקשר למאוורר לא כתוב עליו כלום

מהירות סיבוב/שקט ובהתחשב שהוא מאוורר קדמי זה דיי חשוב לי

1)אלא באמת קירורים גדולים אך בהתאם אפקטיביים. יהיה צפוף בתוך המארז אבל צפיפות מהצורה הבאה: תהיה חייב לקנות זיכרונות בפרופיל נמוך בגלל הקירור מעבד והמארז צריך להיות רחב כדי להכיל את קירור המעבד. אבל הכרטיס מסך לא יהיה בכל הבלגן הזה ולא תהיה לו צפיפות בכלל. לגבי כל מה שאמרתי אתה מסודר (זיכרונות+מארז). הקירור ישפר את טמפרטורת החלקים האינדיבידואליים כי הרי לשם זה אתה קונה את הקירור. אתה רק צריך לדאוג לסירקולציית אוויר טובה במארז וגם בזה אתה סגור עם הוספת מאוורר מכניס. אם תכניס עוד כ.מסך (מערך) אז לכרטיסים יהיה צפוף גם. ובגדול כמובן שעוד גוף במחשב פוגם בזרימת אוויר אבל בשורה התחתונה התרומה גדולה מהחיסרון אחרת לא היו קונים :)

2)מניסיון אני יודע שהמאוורר הזה הוא 1100RPM +/- 10% (רשום עליו). שקט (לא ברמות היסטריות) ולא הכי חזק שיש. השאלה מה אתה מחפש? שניים כאלו יהיו מספיקים והמחיר יפה אבל ירעישו במצבים בהם המחשב לא בעומס (כי רק אז תשמע אותם). אבל אם אתה רוצה משו יותר חזק/שקט דבר... בכל מקרה אתה חייב קירור מכניס!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הסבלנות והתגובה המעמיקה !

אני לא מתכנן מערך CF ואם אתה אומר שהכרטיס מסך לא מתערבב בכל הבלאגן הזה אז אני יותר שקט.

ובקשר למאוורר הנוסף אני יודע שאני חייב ולא התכוונתי לוותר עליו אבל השאלה היא כזאת, בהתחשב בעובדה שהמאוורר ישב מקדימה אז האם עדיף 2 מהדגם שאמרת או 1 טיפה יותר חזק ואולי איכותי יותר מבחינת רעש.

בכל מקרה הרעש לא יפריע כל עוד זה לא ברמה מוגזמת העיקר שיהיה סירקולציית אוויר טובה !

ושוב תודה רבה

פורסם

קודם כל תודה על הסבלנות והתגובה המעמיקה !

אני לא מתכנן מערך CF ואם אתה אומר שהכרטיס מסך לא מתערבב בכל הבלאגן הזה אז אני יותר שקט.

ובקשר למאוורר הנוסף אני יודע שאני חייב ולא התכוונתי לוותר עליו אבל השאלה היא כזאת, בהתחשב בעובדה שהמאוורר ישב מקדימה אז האם עדיף 2 מהדגם שאמרת או 1 טיפה יותר חזק ואולי איכותי יותר מבחינת רעש.

בכל מקרה הרעש לא יפריע כל עוד זה לא ברמה מוגזמת העיקר שיהיה סירקולציית אוויר טובה !

ושוב תודה רבה

עדיף אחד איכותי ללא ספק!

אחד כזה יהיה בחירה מושלמת בין חוזק לרעש לגבי מחיר עניין שלך:

http://www.tms.co.il/product/5716

גם זה טוב אבל רועש באותה מידה וקצת חלש יותר:

http://www.tms.co.il/product/7950

חפש עליהם באתר היצרן.

פורסם
  • מחבר

אוקי נלך על המאוורר הזה חרגנו קצת אבל משתלם בשביל השקט שלי.

תודה רבה לכולכם ולך בפרט מתן! על הסבלנות והעזרה .

אם הכל יסתדר כבר מחר נבצע את ההזמנה, אם יש למישהו משהו להוסיף עד מחר אשמח לשמוע!

פורסם

בכיף תתחדש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים