עבור לתוכן

עזרה: מחשב נייד מתקשה לנגן סרטים ב-HD

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה לנגן סרטי HD עם המחשב הנייד HP Pavilion dv3-2150 (קישור), כאשר הוא מחובר לטלוויזיית LCD דרך חיבור HDMI. החיבור מוגדר כ-1080p. אני משתמש בגרסה האחרונה של VLC ועדכנתי את הדרייבר של כרטיס המסך באתר של NV.

סרטי XVID מנגנים כראוי, אבל סרטים באיכות של 720p או 1080p (קבצי MKV), נתקעים לא מעט, נמרחים על המסך וכו'. גם אם פה ושם יש דקה רצופה שמנוגנת כמו שצריך, בתכל'ס אי אפשר לצפות בסרט.

השאלה שלי:

1. האם זה נובע מחומרה חלשה של המחשב הנייד? או שמשהו תוכנתי לא תקין והמחשב הנ"ל אמור להריץ את זה כמו שצריך?

2. אם המחשב חלש מידי, אשמח להמלצה למחשב נייד באותו גודל (מסך 13 אינץ', כדי שיהיה נוח לקחת ללימודים) שיהיה מסוגל לנגן בהצלחה סרטי HD דרך חיבור HDMI.

תודה מראש!

פורסם

לא אמורה להיות בעיה.

תסיר לחלוטין כל זכר לקודקים שונים.

תתקין CCC או K-LITE Codec.

תריץ עם VLC או Media Player Classic.

תוודא שלא רצות לך תוכנות מיותרות ברקע (כנס ל-msconfig ושם ב-startup תסיר את הסימון מתוכנות שלא בשימוש).

וכהערה לא קשורה הייתי נפטר מהויסטה :P

פורסם

איזה VISTA יש לו? אני רואה WIN7.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אבדוק.

על המחשב מותקן win7.

אני משתמש ב-VLC, זה לא אמור להגיע עם כל הקודקים הנחוצים? למה אני צריך להתקין קודקים בנוסף?

פורסם

תבדוק,

יעבוד? סבבה. לא? תסיר.

מחשב כזה צריך להריץ HD עם הקודקים הנכונים בלי בעיה.

איזה VISTA יש לו? אני רואה WIN7.

הקישור שהוא הביא למחשב נייד, רשום שהוא מגיע עם ויסטה.

לא התייחסתי ל"אייקון" ליד הפרופיל שלו שמראה שהוא כותב ממחשב עם Win7. (הנחתי שהוא כותב ממחשב אחר ולא מהמחשב הנייד המדובר)

פורסם

אתמול התקנתי על נייד את ה-K-lite אני חייב לומר שזה עשה פלאיים. לא הוא (VLC) לא מגיעה עם כל המקודדים שצריך.

פורסם

גם הנייד שיש לי עכשיו צריך להגיע עם VISTA, אבל קיבלתי אותו עם 7. בדרך כלל מחדשים במחשבים שיצאו מאוחר ל-7 (למשל הם יצאו לפני 7, אבל המשיכו לייצר אותם הרבה אחרי ש-7 יצא).

פורסם
  • מחבר

המחשב באמת הגיע במקור עם ויסטה, אבל התקנתי עליו WIN7.

ה-VLC שלי ניגן את הסרטים, הם פשוט נתקעו. כך שאני מניח שהוא הגיע עם קודקים מתאימים לסרטים האלה.

אבל אני בכל זאת מוריד עכשיו את K-LITE Codec. הבעיה שהוא מתקין לי נגן חדש, Media Player Classic ולא היה שם כל אזכור ל-VLC, בו אני משתמש היום. האם מה שהורדתי יהיה רלוונטי גם ל-VLC או שאני אהיה חייב להשתמש מעכשיו ב-Media Player Classic?

פורסם

אתה יכול לבטל בזמן ההתקנה את ה-Classic (אפשרויות מתקדמות, זה מה שאני עשיתי), זה ישפיע גם על ה-VLC.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

התקנתי את K-LITE Code יחד עם Media Player Classic. ביטלתי ב-msconfig כל מיני שטויות שאין בהן צורך.

1. יש שיפור בהרצת תכני 720p. ב-Media Player Classic הסרט רץ חלק, אבל ב-VLC הוא עדיין נתקע (נראה יותר חלק מקודם, אבל עדיין "מג'עג'ע" קצת).

2. תכני 1080p לא רצים חלק באף אחד מהנגנים. השמע קטוע, הוידאו קופץ וכו'.

מה עוד אפשר לעשות? האם יכול להיות שבכל זאת המחשב הזה חלש מידי להריץ HD?

פורסם

המחשב הזה צריך להריץ 1080P בלי בעיה.

תנסה להריץ עם הנגן של מיקרוסופט (תבדוק ליתר בטחון שהמערכת מעודכנת, אולי זה יכול להשפיע) יחד עם klite (במקרה הצורך תתקין את החבילה שוב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים