עבור לתוכן

נט בוק נוח בין 1200-2000 שח? יש המלצות?

Featured Replies

פורסם

[הקדמה: לפני שנתיים וחצי נעזרתי בפורום וחבריו בשביל לקנות מחשב נייד. תודה ל-tgolin, Qttp, usagi ו- iluxa1 על הייעוץ! :xyxthumbs:

קניתי DELL Vostro 1015 ואני עדיין מאוד מרוצה ממנו! :D ]

אז ככה - כעת אני וגם חברה שלי צריכים מחשב חדש (אחד לכל אחד מאיתנו) שמהותו היא גודלו הקטן (aka Netbook) בגלל שאנחנו נוסעים בקיץ ללמוד בוינה ולטייל, וגם שיהיה לצרכי ניידות טובים.

אז הנה קצת מידע על הצרכים:

* מטרות המחשב? סטודנטיאליות (אופיס, אטנרטנט וכו'), מוזיקה, וסרטים ללא צורך באיכות קולנועית.

* גודל המסך? העניין החשוב - איפשהו בין 10" ל13". קטן, אבל שיהיה גם נוח. אנחנו צריכים לגעת ולבדוק קצת את ההבדלים בין 10" ל12". האם יש מסכים בגודל 11"?

* משקל רצוי? העניין החשוב השני- הגודל הקטן של המסך רצוי בגלל המשקל הקטן שאנחנו רוצים. איפשהו בין 1.2-1.7 ק"ג נראה לי יתאים.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? הבנתי שמחשבים כאלו בעלי חיי סוללה ארוכים של עד 10 שעות. אבל לא נדרש זמן סוללה מאוד מאוד ארוך.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - אם יש, אז מה טוב (כמו גג נפתח במכונית), אבל ממש לא חשוב.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB

* צורב DVD? עדיף מחשב קטן וקל ללא צורב

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? חשוב שתהיה אחריות טובה במעבדות החברה למשך שנתיים. יכול להיות שבשנה הבאה אלמד בסין, לכן עדיף אם תהיה אחריות שתעבוד גם שם.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הנסיון האישי שלי עם לפטופ של DELL הוא מצויין. אז יש לי חיבה אליהם. יצא לי להרגיש, לראות ולהתרשם לטובה גם מAsus Eee PC1011PX של אחד השותפים בדירתי.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא צריך להתייחס לזה.

תודה רבה לכל מי שיענה, וכמובן שבמקביל אני גם קורא הודעות של אחרים ומחפש בפורום ומעבר!

רועי

8)

פורסם

אני הייתי ממליץ על המחשב הבא:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14961

גודל 11.6", היתרונות על פני נטבוקים בגודל 10" הם רזולוציה גדולה יותר (למעשה היא זהה למסכים גדולים יותר כמו 13.3" -15.6") ו-2 ג"ב זכרון עם אפשרות הרחבה.

הבעיה היא רק שנת אחריות אחת. בתקציב הזה אני אישית לא מכיר נטבוקים עם אחריות ארוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

באמת היום נתקלתי במחשב לנובו הזה.

נראה אבל שיש חיסרון למחשב הנ"ל: מסך מבריק ולא מט, מה שפחות מוצא חן בעיני.

היום קראתי שהנטבוקים הקטנים (10.1") של סמסונג זוכים לתשבוחות. יש אמת בכך?

נראה שגודל מסך 11.6" הוא הכי מתאים.

תודה,

רועי

פורסם

אני לא יודע על איזה נטבוקים של סמסונג מדובר.

יש נטבוקים עם מסך מט, כמו זה למשל:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=15373

החסרונות הם סוללת 3 תאים בלבד, וכאמור 1 ג'יגה זכרון.

אם תגדיל קצת את התקציב יהיה שווה להסתכל על הלפטופ הבא:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14546

עונה על כל הדרישות מעל ומעבר כולל 3 שנות אחריות בינלאומית, אבל מעט יקר.

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-X121, בחריגה אבל יאפשר לך את ה"שקט" הדרוש וגם אחריות בינ"ל.

רק שים לב שהמחשב מגיע עם מכסה בצבע אדום.

ראיתי אצל חבר דגם אחר מהחברה (E320, לא רלוונטי אליך) עם המכסה האדום וזה לא כזה נורא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אני יכול לעבור קצת את התקציב שכתבת (בגלל תוספת של מערכת הפעלה בכל מקרה)

לגבי הלנובו X-121, אני לא ממש מתלהב ממנו בגלל העיצוב. אני פשוט לא אוהב/לא נוח לי ה"עכבר" וגם הנקודה האדומה באמצע של ה-thinkpads.

קראתי ומצאתי עוד כמה דגמים אפשריים, ואשמח לשמוע את דעתכם עליהם. לא מצאתי מחשבים עם מסכי מט בתקציב, כולם מבריקים. חבל... :s05:

* Asus Eee PC 1215B. נראה נחמד מאוד וגודל 12.1" שגם טוב מאוד עבורי. 2GB זיכרון.

יש גם דגם עם 4GB זיכרון ו-HDD של 500GB במקום 320GB, בתוספת של כ-200 ש"ח.

* HP Pavilion DM1-4111EJ. יתרון גדול שאני רואה, זו האחריות - 3 שנים בינ"ל, ולא שנה אחת כמו אסוס ולנובו Idea.

יש לו גם 4GB DDR3

* Samsung 300U1A A01IL. גם לו יש אחריות של 3 שנים בינ"ל.

(עדיין נשארת האפשרות של ה-Lenovo IdeaPad S205)

תודה,

רועי

פורסם

אם התקציב מאפשר, אני לא הייתי מתפשר על נייד ללא 3 שנות אחריות.

פורסם
  • מחבר

ומבחינת המחשבים עצמם שרשמתי, מה דעתך עליהם יאיר?

האם ניתן לרכוש עוד שנתיים אחריות אם אני בוחר לקנות אסוס או לנובו?

פורסם
  • מחבר

...מממ... מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים