עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט עד 3.5K לשימוש שוטף עם אופק שדרוגי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוזר לחבר לבנות מפרט שמיועד לרכישה מתישהו שבוע הבא.

אשמח להערות וחוות דעת. אשמח גם לשמוע אם עלולה להיות אי התאמה מסויימת בחומרה.

אענה על השאלון בקצרה:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, לנצל, אם לחרוג אז לא יותר מב-300.

2. מה שימושי המחשב? שימוש יומיומי תכוף, גלישה מרובה, תכנות, פוטושופ מידי פעם, solidworks. מהירות תגובה של המחשב חשובה מאוד.

עם המחשב יירכש מסך Dell U2312HM, יש שאיפה לשחק diablo 3 אבל זה לא מפרט שמיועד לגיימינג ממש, כשישוחק יהיה שימוש במאפיינים גרפיים נמוכים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח מכני

5. עד כמה חשוב השקט? 7 - במטרה לבנות מערכת שקטה בסך הכל.

6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא בהתחלה, רוצה שתהיה אפשרות, במידה וכן המהרה קלה.

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? ללא מע' הפעלה, הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מעדיף אייבורי

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? מאוד חשוב. רוצה לבנות מכונה שתהיה אפקטיבית לאורך זמן וקלה לשדרוג.

להלן המפרט שהרכבתי:

מעבד: Intel Core i5-3570K - לא מתוכננת רכישה של כרטיס מסך ומקווה שה-GPU יענה על הצרכים.

לוח אם: GA-Z77X-D3H או GA-Z77-DS3H או GA-Z77-D3H - יש הבדל משמעותי?

זיכרון: Corsair 8GB DDR3 1600MHz דגם CMZ8GX3M1A1600C10 - מעדיף סטיק אחד של 8 מאשר 2 של 4 כדי לא לתפוס סלוטים לשימוש עתידי.

SSD: דיסק Corsair Force 3 120GB

קשיח מכני: אין צורך, יוכנס דיסק קיים בנפח חצי טרה.

ספק כוח: Seasonic S12II-620 620W

מארז: CoolerMaster Silencio 450

קירור למעבד: מחפש המלצה למשהו שקט שמתאים.

קירור נוסף: אני מקווה שהמאווררים של המארז יעשו את העבודה בלי קירור נוסף, אם אני טועה אשמח לשמוע.

כרטיס מסך: לא בשלב זה. המטרה להוסיף בהמשך כרטיס מסך סביר שיאפשר להתמודד עם משחקים בצורה טובה. ז"א שהמכלול של החומרה צריך להיות כזה שיתאים להוספה כזו בעתיד.

אשמח ואודה לקבל חוות דעת.

אני לא ממש צריך הרכבה של מפרט חדש (אלא אם ממש אני לא בכיוון) אלא יותר חוות דעת ברמת הרכיבים ואם יש משהו מומלץ יותר.

וכמובן בנושא הקירור שהשארתי פתוח אשמח לקבל המלצה ספציפית.

תודה!

פורסם

-מעבד- בסדר גמור.

- לוח אם- אמליץ על GA-Z77-D3H שכן הה-DS3H נחות מבחינת גיוון היציאות ועיקר ההבדל בינו לבין ה-X הוא התמיכה בכרטיס מסך נוסף בתצורה של SLI/CF (לשימושיך, אינך צריך תמיכה זו).

- זיכרון- קח 2 סטיקים של 4GB הכי זולים, מחברה מוכרת. מהירות 1333Mhz תהיה מספקת, שכן לא תרגיש שום הבדל בן מהירות זו ל-1600Mhz.

- SSD- אמליץ על M4 128GB של חברת Crucial, כי לדעתי מדובר על אחד הכוננים היותר אמינים שיש.

- ספק כח- למה לקחת כה יקר? ספק של 400W יספיק מעל ומעבר, גם אם תצטרף כרטיס מסך חלש-בינוני.

אם אתה רוצה ספק עם מרווח נשימה גדול יותר, קח 550W של HEC מסדרת Cougar-RS/ספק מסדרת neo-eco או ET/S12II של סיסוניק (כפי שבחרת, אך חלש יותר).

- מארז0 טוב ושקט. אם אתה רוצה מארז איכותי ושקט עוד יותר יש לך את ה-define של fractal design או P280 של אנטק.

- קירור למעבד- קירור כמו mugan3 של Scythe יהווה פיתרון מצויין לקירור חזק אך שקט מאוד. אם אתה מתכנן לבצע אוברקלוק נמוך-בינוני בלבד, אתה יכול ללכת על freezer 13 pro של AC שזול בכמה עשרות שקלים.

- קירור נוסף- אין צורך.

* קח בחשבון שאם אתה לא תבצע אוברקלוק, אתה יכול ללכת על מעבד מרובע ליבה מעט חלש יותר, לוח-אם זול יותר מסדרת B75 וקירור זול יותר כמו freezer 7 pro של AC ובכך לחסוך מאות שקלים.

למען האמת, לפי שימושיך, עושה רושם שגם מעבד כפול-ליבה מצויין (כמו i3-2120) יעשה את העבודה- לשיקולך.

פורסם

אין טעם לעשות OC קל ולשלם על זה הרבה, זה כלום או הכל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת.

לא ידעתי שה-mugan3 נחשב לשקט מאוד.

ובאמת הייתה לי התלבטות עם ה-SSD בין ה-M4 ל-Force, פשוט יש לי ניסיון מוצלח עם הקורסייר.

אתה יודע אולי (או מישהו) להפנות אותי לפוסט בפורום שמתייחס לביצועים של ה-M4 או השוואה ביניהם. (אני גם אעשה חיפוש בעצמי)

שוב תודה, שבוע טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים