עבור לתוכן

HTPC כמה שיותר קטן, למטרת ניגון FHD D3, עד 2500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

קיבלתי במתנה טלוויזיית 3D חדשה. אני מעוניין לשדך לטלוויזיה מחשב HTPC קטן (בדגש על קטן). אשמח עם תעזרו לי בבניית המחשב, אין לי ניסיון עם מארזי HTPC.

1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל (זה חלק מהמתנה ;D ).

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100-200 ש"ח לא יותר, עדיף בכלל ללא חריגה אם מתאפשר.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ו-D3.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מקסימום GTA San Andreas, לא יותר מזה, הוא לא מיועד למשחקים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שהתקציב מאפשר.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-9.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? התקציב לא מאפשר, אז התשובה היא לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לי WIN7 64x, אז אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך בהרכבה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. TMS.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3, SATA3, לפחות 4GB RAM, מארז כמה שיותר קטן בצבע שחור (עדיף עם USB3 קדמי ושהלוח יתמוך בזה), קשיח של לפחות 1TB (עדיף יותר).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי שינוי/הוספה של כרטיס מסך.

פורסם

HTPC.

פורסם

מפרט חזק עם מארז שיאפשר לך להוסיף כרטיס מסך נורמלי בעתיד במקום המובנה שבמעבד ונשאר לך כסף לסט אלחוטי:

מעבד Intel Core i3-2100 Tray

קירור למעבד Arctic Alpine 11 GT Rev.2

לוח אם Gigabyte GA-H61N-USB3-B3

זיכרון G.Skill DDR3 4GB 1333MHz 9-9-9-24 NT

כונן קשיח Seagate Barracuda ST500DM002 3.5" 500GB 16MB SATA3

צורב Sony AD-7700S x8 Slim SATA DVD

מארז כולל ספק SilverStone Sugo SST-SG05B Black 300W

כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN723N USB

2,343 ש"ח

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף (וצריך) מארז קטן יותר. אפשר להוריד את הסט האלחוטי של המקלדת והעכבר (יש לי סט של MK320, אני משתמש עכשיו רק במקלדת שלו, אבל אני יקנה לי מקלדת חדשה), אני מוותר על הכרטיס רשת אלחוטי, אני יוציא מהקיר חיבור. ערכתי את ההודעה הראשית. אין צורך להשאיר מקום לכרטיס מסך, אם זה אומר מארז גדול בהרבה, גם ככה היעוד שלו הוא לא משחקים.

פורסם

* ללא כרטיס מסך איך תנצל את יכולת ה-3D של המסך?

* למארזים קטנים במיוחד (ITX) יש לרוב ספקים יחודיים וברמה בסיסית למדי.

יקרים להחלפה ובד"כ לא שקטים במיוחד.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהליבה הגרפית יכולה להציג D3.

אתה יכול להביא מפרט עם כרטיס מסך מתאים? הדרישות שלי השתנו, אז יש יותר תקציב לשיפור והוספה של רכיבים עדיפים.

פורסם

לא חייבים כרטיס מסך חזק מאוד, ולא חייבים להתפשר על הגודל יותר מדי. תקרא את זה:

http://www.tomshardware.com/reviews/blu-ray-3d-3d-vision-3d-home-theater,2636-13.html

אני הייתי הולך על מפרט דומה לזה -

מעבד Intel Core i3-2120 Tray

לוח אם Gigabyte GA-B75M-D3H

קירור למעבד Scythe Big Shuriken 2

כונן קשיח Hitachi Deskstar 7K1000.C 3.5" 500GB 16MB SATA2

צורב Sony AD-7280S x24 SATA Black DVD

מארז כולל ספק Enermax Laguna 300W

כרטיס גרפי Sapphire Radeon HD6670 HM LP 1GB GDDR5 PCIe

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 2,677 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 2,623 ש"ח

עריכה:

עוד אפשרות היא ללכת על מפרט AMD ולנצל במקרה הזה את 2 הליבות (המובנית ושל הכרטיס) לקבלת ליבה "מקבילה" - 6690.

כונן קשיח Hitachi Deskstar 7K1000.C 3.5" 500GB 16MB SATA2

צורב Sony AD-7280S x24 SATA Black DVD

מארז כולל ספק Enermax Laguna 300W

כרטיס גרפי Sapphire Radeon HD6670 HM LP 1GB GDDR5 PCIe

מעבד AMD X3 A6-3500 Box

לוח אם ASRock A75M-HVS

קירור למעבד Scythe Kozuti

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי):2,490ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות:2,440ש"ח(2% הנחת מזומן שטרות)

פורסם
  • מחבר

לא חייבים כרטיס מסך חזק מאוד, ולא חייבים להתפשר על הגודל יותר מדי. תקרא את זה:

http://www.tomshardware.com/reviews/blu-ray-3d-3d-vision-3d-home-theater,2636-13.html

לא כתוב אם המובנים בהדורות האחרונים (SB ו-IB) תומכים ב-D3. אני יודע על הצורך ביציאת HDMI בתקן 1.4, אשר תומכת ב-FHD D3.

המפרט נראה טוב מאוד (אהבתי את העיצוב של המארז), נראה לי שאני ילך עליו. המארז לא קיים ב-TMS, מאיזו חנות הוא?

יש עוד הצעות, אני רוצה לדעת בוודאות, איזה מפרט הכי עדיף.

פורסם

המפרט מזיגזג. ל-TMS אין אפילו מארז HTPC אחד במחיר משתלם (כולל ספק כוח).

ואני לא חושב שהם מחזיקים את ה-6670 בתוצרה הנמוכה שלו (LP)

לאחר קריאה של הביקורות האלו -

http://www.rage3d.com/reviews/video/sapphire_hd6670_ultimate/index.php?p=4

http://www.goldfries.com/hardware-reviews/amd-a8-3850-llano-desktop-processor-apu-review/2/

עושה רושם שמפרט מבוסס AMD יהיה עדיף עבורך. המחיר זול יותר, והביצועים הגרפיים מקבילים כמעט ל-6750.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים