עבור לתוכן

השוואה| Galaxy Note VS Galaxy S3 - רוצה לקנות!

Featured Replies

פורסם

מה השיקולים שעלי לעשות כדי להחליט אם לקנות Note או S3? אל תגיבו "note יותר טוב..." או "s3 יותר טוב..." כי אין דבר כזה יותר טוב. אני מחפש נקודות להשוואה מקיפה על פי צרכים + חסרונות + יתרונות, אני רוצה לקבל קווי השוואה כדי להחליט מה יהיה לי הכי טוב.

בעקרון אני התלהבתי בהתחלה מה note מאוד בגלל הגודל של המסך, זה מבחינתי יתרון גדול כי יותר כיף ונוח לגלוש לדעתי על מסך גדול + לשחק משחקים + לראות סרטים / סדרות / סרטונים בגדול זה הרבה יותר כיף. אני פחות אוהב פיצ'רים ו"שטויות" למיניהן, גם המראה והממשק פחות חשובים. אני רוצה בעיקר שיהיה לי נוח לשחק, נוח לגלוש, נוח לראות סרטים / סדרות / סרטונים, נוח להתכתב, ונוח לעבוד עם אפליקציות. כמובן שגם חשוב המעבד בשביל משחקים כבדים (שכמובן S3 לוקח בגדול במקרה זה), אבל הרי בכל מקרה כיום אין ממש משחקים שדורשים כוח ברמה כזאת מהמעבד. Note יכול הרי להריץ כרגע כל משחק סלולארי שקיים על המקסימום.

בנוגע לדברים האחרים אני לא יודע מה בדיוק התוספות וההבדלים שיש לs3 על פני ה note ולכן אני רוצה שתייעצו לי על מה לשים דגש בהשוואה.

מה מיוחד ב s3 שאין ב note שיגרום לי לרצות לקנות אותו? ומה החסרונות של s3 בהשוואה ל note? (חוץ ממסך יותר קטן שמבחינתי זה דיי מבאס).

תודה רבה לעוזרים. :)

פורסם

המסך של ה S3 רחוק מלהיות "קטן", ההבדל בינו לבין המסך של הנוט הוא סה"כ 0.5"

במסכים של 3.7-4.3 ההפרש הזה ניכר, אבל בין 4.8 ל 5.3 זה כבר לא הבדל כזה ענק.

מבחינת מסך, לשניהם יש מסכי SAMOLED HD, בנוט 1280X800, בגלקסי 1280X720

המסך של הנוט בהיר יותר, אבל לגלקסי גורילה גלאס 2, ככה שיוצא שבשמש שניהם קריאים בצורה דומה (מדובר גם במכשירים עם המסכים הכי ברורים בשמש נכון לרגע זה)

מבחינת משחקים, שניהם מריצים כל דבר אפשרי בצורה חלקה, ביום שיצאו בו משחקים כבדים יותר לאנדרואיד, יכול להיות של S3 יהיה יתרון. ה GPU שלו חזק בערך ב 20-30%.

מבחינת מדיה, הנוט הוא מפלצת מולטימדיה אימתנית עם תמיכה בכל פורמט אפשרי בערך, כתוביות, וכל השאר, ו HDMI דרך MHL.

המצב בגלקסי זהה, אבל מסך גדול יותר תמיד עדיף לצפיה במדיה. סטרימים של וידאו בפלאש ברשת רצים על שניהם בצורה מושלמת, גם אם מדובר ב HD.

גלישה באינטרנט- פה דווקא הגלקסי עדיף, למרות שהמסך של הנוט גדול יותר וזה עושה הכל קל יותר, בדפדפן הסוללה שלו מגרדת את ה 4 שעות מלמטה, בעוד שב S3 מדובר על 5 שעות פלוס.

סוללה- בגלישה ברשת (דפדפן בלבד, לא אפליקציות) ה S3 מנצח, בצפיה בוידאו/האזנה למוזיקה שניהם בערך אותו דבר, בזמן שיחה הנוט מנצח. זה tradeoff, תבדוק מה יותר חשוב לך.

ערך מוסף:

לגלקסי S3 יש את הגרסה החדשה של טאצ'וויז, היא מלוטשת בהרבה מ TW4 שעל הנוט, יש את ה s voice למרות שזה גימיק וניתן להתקנה על כל מכשיר עם ICS (לא בצורה רשמית- אבל כל מה שצריך זה להתקין קובץ APK פשוט), ועוד כמה שטיקים תוכנתיים נחמדים.

הגלקסי S3 קטן בלא מעט וקל בדי הרבה, קל להכניס אותו כמעט לכל כיס, בנוט לובשי ג'ינסים ומכנסיים צמודים יכולים לשכוח מזה.

ומצד שני, לנוט יש את ה S PEN ודיגיטייזר כפול, מדובר כנראה בחיישן המגע הטוב ביותר בשוק (אני לא יודע לגבי ה S3- עוד לא ראיתי פירוט מה יש שם, אבל אין סיבה שישתמשו באותו אחד)

ה S PEN משמש כסטיילוס קפסטיבי רגיל- אבל יש גם רגישות ללחץ. אם אתה בקטע של לקשקש דברים פה ושם או מרבה בשימוש ב MMS, זה מאוד נוח והעסק פועל מאוד חלק. גם בגלישה ברשת קל ללחוץ על לינקים קטנים מאוד בצורה מדויקת בלי צורך להגדיל אותם.

זה פחות או יותר מה תקבל מכל אחד. מבחינת מחיר, הפרש המחירים בארץ גדול מדי, ה S3 לא שווה את ה 3700 ש"ח+ שרוצים עליו בארץ. מחירו בארה"ב 700$, כלומר 2700~ ש"ח, סכום כזה אולי שווה להשקיע עליו, אבל לא יותר. אין בו יתרונות ששווים הפרש של 1300 שקל מעל הנוט ו 1700 שקל מעל ה S2, לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת, מכיוון שהדגשת שאין שיפורים משמעותיים לעומת הנוט, ששווים את המחיר בארץ (ואני מתכוון לקנות בארץ), אני חושב שאלך על הנוט. (כתנאי לכך שהוא יכנס לי לכיס של הג'ינס [אני מאמין שכן, אבל שווה בדיקה לפני כן]).

פורסם

לא נראה לי שזה ישנה לצרכים שלך.

לפי מה שרשמת אין לך הבדל משמעותי הבדל של 0.5 אינצ' לא יעשה לך הבדל מטורף.

לגבי העט גם לגלקסי יש או יותר נכון יהיה הוא יושק בקרוב והוא נקרא c-pen אך מחירו יקר מאוד ראיתי איפה שהו הזמנה מוקדמת לעט והמחיר היה 80 פאונד אבל סביר להניח שהמחיר ירד.

לדעתי החשיקות הגדולה כאן היא זמן סוללה וזכרון וכאן הגלקסי לוקח יש לך המון שטח איחסון 64GB זכרון פנימי (הגרסה הגדולה ביותר) + 64GB על microsd וגם 50GB ב dropbox למשך שנתיים (יש דרכם באינטרנט להפוך אותם ללא מגבלת זמן של שנתיים) + אתה יכול לחבר disk on key עוד (הכי הרבה שאני מכיר זה 128GB) גם עוד חשבונות ענן כמו box.net וgoogle drive שמציעים שטח איחסון חינם, לנוט יש זיכרון פיזי נמוך יותר וגם אין לו 50GB חינם בדרופבוקס.

והסוללה של הנוט חלשה בהרבה משל ה S3 למרות שאתה יכול להסתחב עם עוד סוללה פנימית או חיצונית (לי למשל יש zagg sparq 2 ).

אבל האם אתה חושב שזה שווה את פער המחירים ?

לא לכל אחד יש כסף להוציא בין 2500 ל 4000 שח על טלפון וגם אם יש הרוב לא עושים זאת.

עם יש לך עוד שאלות בנושא שלהם או של מכשירים אחרים אז אתה מוזמן להיתייעץ איתי בפרטי.

פורסם

מאיפה אתה שואב את השטויות האלו?

הסוללה בנוט ממש לא חלשה מבגלקסי S3, הם מחזיקים אותו דבר, בשיחות הנוט יותר, בגלישה בדפדפן ה S3 יותר. מבחינת זמן המתנה, הנוט מחזיק הרבה, הרבה יותר.

ה S3 לא משתמש בדיגיטייזר של WACOM, לכן ה C PEN הולך להיות רק מכשיר הצבעה ולא יותר. לא רגיש ללחץ ולא בעל כפתור לפונקציות נוספות בממשק.

הגלקסי S3 בגרסת 64GB עוד לא מופץ בשוק, ושיופץ, מחירו צפוי להיות מעל 900 דולר (!!!!)

שלא נדבר על המחיר שצפוי לו בארץ, אם בכלל יופץ פה. לנוט יש גרסאות 16 ו 32GB, הרחבת SD, וחיבור USB OTG. אפשר לחבר אליו כמה אחסון שאתה רק רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים