עבור לתוכן

בקשה למפרט מחשב גיימינג ועריכה גרפית - 4K

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב. מה אני עושה איתו? בעיקר עריכה גרפית בתוכנות דו ותלת מימד, כולל מידול ורינדורים (אהם מעבד אהם). פעם הייתי גיימר כבד ועדיין בא לי לשחק מדי פעם במשחקים החדשים שיוצאים, ממש לא חייב על הגדרות אולטרא, אבל שירוץ טוב. בין היתר אני כמובן צופה בסרטים וסדרות HD כמו כולם, אבל נדמה לי שהמפרט שאני מבקש יריץ בלי בעיה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר לחרוג ב- 200 שקל ולקבל עוד 20% ביצועים/אפשרות לשדרוג/משהו אחר שנראה לכם מספיק חשוב - לכו על זה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית, משחקים על מדיום-היי, תכני HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PHOTOSHOP, AUTOCAD, SKETCHUP, מנועי רינדור שונים... תדירות שימוש: כבד-פרנסה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,MAX PAYNE3, COD, BF3, :) BUMPY

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

Dell U2412M UltraSharp With LED IPS 24'' 1920 x 1200 at 60 Hz‎

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? MID-HIGH

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא נדרש כלום

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך צורב.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא ממש חשוב, אבל אל תבנו לי טרקטור בבקשה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתכנן OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בלבד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם אפשר לבנות מהאתר של KSP, אני מתכנן לרכוש שם במזומן.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3 חשוב לי. משהו נוסף שרציתי להתייעץ איתכם- שמעתי הרבה וגם קראתי על כוננים קשיחים פלאש, שהם מאוד מהירים ומתאימים לדרישות העבודה שלי עם המחשב. לכן חשבתי לכלול במחשב כונן נוסף של 64/32GB עבור מערכת הפעלה, פוטושופ וכל העריכה הגרפית.. אשמח לחוות דעת בנושא, אם כדאי מבחינה תקציבית וכמה זה באמת ישפר את מהירות העבודה/טעינת קבצים/וינדוס...

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא קריטי, אבל אם אפשר להוסיף זיכרון אח"כ או להחליף מעבד זה יהיה מעולה אבל לא יותר מזה.

בקשה אחרונה - יש לי ניסיון רע עם ספקי כוח, אני מבקש לא להתפשר בנושא, גם אם המשמעות היא חריגה.

תודה רבה אנשים!

פורסם

לגבי SSD, בעוד שזה בהחלט משפר את זרימת העבודה, העלות הגבוהה לגיגה והשיפור עצמו בביצועים לא מצדיקים את זה בתקציב שלך. 64GB הם כמות נמוכה למדי לשימושיך ואילו 120GB כבר מצריך חריגה מהותית מהתקציב - בהנחה שביצועי המשחקים חשובים.

מעבד: I5 2400

לוח אם: GIGABYTE Z68AP-D3

זיכרונות: 2X4GB DDR3 1333MHZ

קירור מעבד: KATANA3 / FREEZER 7 PRO.

כ.מסך: GTX560TI הזול ביותר שבנמצא - נבחר עקב התמיכה בCUDA.

קשיח: WESTERN DIGITAL BLUE 1TB

מארז: ANTEC VSK-1000 - למעשה כמעט כל מארז MIDI יתאים.

ספק כוח: 500/550W ממותג, 500ET של SEASONIC יהיה בחירה הגיונית.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה,

לגבי ה SSD- אם אתה מוותר על ה1TB (יש לי מאיפה להביא) ומכניס במקומו 60GB SSD, זה יותר כדאי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים