פורסם 2012 ביוני 613 שנים אני כרגע נמצא בהתלבטות אם שווה לנסות לשדרג את המפרט הקיים או לבנות מחשב חדש מ 0 ולהשאיר את הקודם לשימושים כלליים.היעד: ביצועים טובים בפוטושופ בעבודה עם קבצי תמונות גדולים (עד 2GB)המפרט הנוכחי: לוח: GA-P35-DS3מעבד: Intel Q9505זכרון: 6GB DDRII 800כ.מסך: 9800GT 1GBקשיח: WD Caviar Black 1TB אם ללכת על מחשב חדש, אז לפי השאלון המצורף 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון הביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל לא לחרוג2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר פוטושופ ו לייטרום. שימוש כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1200. עבודה על 2 מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ספק כוח, מסך5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5-66. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. גר ברחובות9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 16GB זיכרון, קשיח SSD של 250GB, USB3, 2 קשיחים נוספים של 1TB בתצורת RAID 1. רצוי ESATA ולפחות 6 יציאות SATA להרחבת אחסון בעתיד.10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בעיקר הרחבת זיכרון אם יתאפשר ישנה אפשרות להשתמש בכרטיס מסך מהמפרט הנוכחי, יש לי כרטיס גיבוי למחשב הישן. כמו כן יש לי ספק כוח חדש בקופסה של קורסייר של 550W.אני רוצה להוסיף ולהדגיש. יציבות המערכת מאוד חשובה במקרה הזה. בנוסף לכל זה, אשמח להמלצה על KVM ל 2 מחשבים עם יציאות DVI ותמיכה ב 2 מסכים (אם יש חיה כזאת)תודה
פורסם 2012 ביוני 713 שנים הדרישות שלך מבחינת התקני אכסון מכבידות מאד על התקציב. זוג קשיחים של 1TB עולים יחדיו כ1000 ש"ח. וSSD בנפח של 256GB (בערך) עולה כ1200-1300 ש"ח מה שאומר שכ2200 ש"ח מהתקציב נעלמים להם רק על זה. ניתן - אבל לא כדאי. SSDים עדיין יקרים כרגע, למעשה רק בחודשים האחרונים כונני SSD בנפח ~128GB הגיעו למחירים סבירים.לגבי לוח האם, רוב הלוחות, בין אם הם לוחות H67 / H77 / Z68 / Z77 כוללים 6 מחברי SATA, כאשר בחלקם אחד מהם מוחלפת בESATA ו/או mSATA. ברגע שאתה דורש יותר מ6 אתה מחפש לוח עם בקר נוסף שהוסף ע"י היצרן הספציפי וזה בדרך כלל בלוחות היקרים יותר - מה ששוב מכביד על התקציב. לכן בהחלט שווה להישאר במסגרת ה6 כניסות כולל.בהתבסס על הספק הקיים שלך:LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Kit 16GB (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Intel Core i7 2600 TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5הרכבה Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm Caviar BlueX2Sandisk SSD SDSSDX-120G-G25 Extreme 120GB או Crucial M4 Sata3 128GBNZXT Source 210 Black / או משהו שווה ערך.MSI P67A-C43 / לוחות P67 / H67 אחרים יהיו טובים באותה מידה אם הם כוללים את אותו מספר מחברי הSATA וUSB3,SATA3. הדגש פה יהיה על יחס עלות / תועלת.סה"כ מחיר כ:5000 ש"חמתקבלת מערכת עם SSD למערכת הפעלה בנפח 120GB, עם RAID 1 כמו שנתבקש, מעבד I7 + זיכרון בנפח 16GB שניתן להרחבה + כ.מסך תומך CUDA, מארז מרווח עם מקום להרבה קשיחים
פורסם 2012 ביוני 1013 שנים מחבר תודהבהתבסס על ההמלצה שלך, בניתי מפרט דומה עם שינויים קלים ואופציה להרחבה בהמשך. אשמח לחוות דעתGA-P67A-UD4-B3Intel I7 2600Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600Gigabyte GTS450 1GB GDDR5Crucial M4 128GB SSD SATA IIICaviar Black 1TB SATA IIILG DVD-RWAntec Eleven Hundred Caseהמפרט הורכב ב KSP, עלות כוללת 2425ש"ח (כן התגמשתי קצת)שמתי דגש על זיכרון קצת יותר מהיר.הלכתי על לוח של GIGABYTE שעונה על הצרכים שלי ומקבל אחלה ביקורותוויתרתי על מערך RAID בשלב הזה, אוסיף עוד כונן בהמשךאני יודע שאמרתי שאני לא מתכוון לבצע OC, עם זאת כמו שאומרים never say never, לכן ההתלבטות שלי אם להישאר עם המפרט הקיים או להוסיף כמה עשרות שקלים ולקחת 2600K
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.