עבור לתוכן

סלולרי על טלפון ביתי

Featured Replies

פורסם

היי,

כשאני מגיע הביתה, אני שם את הסלולרי איפהשהוא, שוכח ממנו ולא שומע שיחות נכנסות. האם יש מכשיר דמוי טלפון קווי שאני יכול לחבר לו (אלחוטית/בלוטות') את הסלולרי כך שיצלצל כשנכנסת שיחה ? כזה שאפשר לחבר לו שלוחות (אלחוטיות) לחדרים אחרים בבית.

אני מנוי אורנג' ושאלתי אותם אם הם מציעים קו ביתי שיצלצל יחד עם הסלולרי, אמרו שאין.

תודה.

פורסם

לא הצלחתי להבין מה הבעיה להוציא אותו מ"רטט" או מ"שקט" כשאתה מגיע הביתה? שוכח? יש אפליקציות שבשעה X יעבירו את המכשיר למצב "רגיל" בישבילך אם זה כ"כ קשה

פורסם
  • מחבר

לא הבהרתי את עצמי: אני מסתובב בבית, הסלולרי בחדר אחר, ואני לא רוצה לרוץ אליו כשנכנסת שיחה. אני גם לא רוצה לסחוב אותו עלי כשאני בבית. בנוסף, אין לי כמעט קליטה סלולרית בבית.

מה שחשבתי לעשות זה לשים בכל חדר בבית מכשיר טלפון, כך שבהגיעי הביתה, המספר הסלולרי שלי יהפוך להיות המספר הביתי שלי.

דרך אגב, אני די מפגר טכנולוגית בכל הקשור לטלפונים, אני לא יודע למשל מה היכולות של טלפון DECT ויש לי כרגע סלולרי Samsung Monte עלוב. אבל אני מתכוון להשתדרג ל-Galaxy SII בקרוב.

בינתיים נראה לי שהפתרון הכי פשוט עבורי יהיה לקנות מבזק קו ביתי זול ולעשות עקוב אחרי מהסלולרי לבזק כשאני בבית. אבל זה עולה זמן אוויר לשיחות נכנסות ... באסה.

האם יש אפליקציה לסמארטפון שמאפשרת לו להעביר שיחות ב-WIFI למכשירי טלפון בבית, נניח למכשירי VOIP ?

פורסם

לא הבהרתי את עצמי: אני מסתובב בבית, הסלולרי בחדר אחר, ואני לא רוצה לרוץ אליו כשנכנסת שיחה. אני גם לא רוצה לסחוב אותו עלי כשאני בבית. בנוסף, אין לי כמעט קליטה סלולרית בבית.

מה שחשבתי לעשות זה לשים בכל חדר בבית מכשיר טלפון, כך שבהגיעי הביתה, המספר הסלולרי שלי יהפוך להיות המספר הביתי שלי.

לא מכיר/שמעתי על אפשרות כזו

דרך אגב, אני די מפגר טכנולוגית בכל הקשור לטלפונים, אני לא יודע למשל מה היכולות של טלפון DECT ויש לי כרגע סלולרי Samsung Monte עלוב. אבל אני מתכוון להשתדרג ל-Galaxy SII בקרוב.

טלפון DECT הוא טלפון ביתי בכלל ואין כרגע מה להרחיב בנושא פשוט כי זה לא רלוונטי. לגבי השדרוג - מבורך, אבל כשזה יהיה רלוונטי מבחינת זמן תחזור אלינו לקבל המלצה, לא בטוח שכדאי לך דווקא ללעת כל S2.

בינתיים נראה לי שהפתרון הכי פשוט עבורי יהיה לקנות מבזק קו ביתי זול ולעשות עקוב אחרי מהסלולרי לבזק כשאני בבית. אבל זה עולה זמן אוויר לשיחות נכנסות ... באסה.

ברור שזה עולה - כל דבר שאולי יאפשר לך אופציה כזו יעלה כסף. היתי מברר כמה עולה קו "קל" כזה בבזק/הוט או בשאר החברות (יש היום גם קווים לספקיות האינטרנט) וכמה עולה בדיוק העקוב אחראי הזה. יכול להיות שתגלה שלא כרוכה בכך הוצאה כספית רצינית. וזה בכל מקרה נראה לי הפיתרון הכי קל, פשוט, נוח ויישים.

האם יש אפליקציה לסמארטפון שמאפשרת לו להעביר שיחות ב-WIFI למכשירי טלפון בבית, נניח למכשירי VOIP ?

אני לא מכיר כזו. גם אם קיימת המכשיר שלך לא תומך בזה. זה יהיה רלוונטי (אולי) רק לאחר שתשדרג למכשיר אנדרו' או IOS כלשהו. אבל אני לא מכיר אפליקציה כזו בכל אופן. אתה מוזמן להיכנס ל-Google Play ולחפש בעצמך בנתיים.

תשובותי באדום

פורסם

נחמד ויחסית לא יקר - אבל האם זה יתאים לו?

הבנתי שהבחור רוצה להשאיר את המכשיר בחדר ולטייל לו ברחבי הבית, במקרה כזה בלוטות', גם בבית בגודל סטנדרטי יחסית, לא בעל טווח מספק, לא כך? על אחת כמה וכמה יהיה כך המצב במידה ומדובר על דירה גדולה/בית שני מפלסים וכו'

פורסם

אני מניח שהפלאפון מתקשר עם הטלפון המרכזי וצריך להיות קרוב אליו (יחסית), אבל הטלפונים האחרים בטח לא עובדים עם בלוטות' ולא מתקשרים ישירות עם הסלולרי. יש להם דגמים עם 4 טלפונים ויותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.

אם אני שם מכשיר משולב בלוטות' ומחבר אותו לשקע טלפון ביתי, האם אני יכול לשים מכשירי טלפון רגילים (לא בלוטות') על שאר שקעי הטלפון בבית ולקבל בהם שיחות ? כלומר כשהמכשיר משולב בלוטות' יצלצל כתוצאה משיחה נכנסת לסלולרי, האם גם שאר הטלפונים בבית יצלצלו, והרמת שפופרת באחד מהם תחבר אותי לשיחה ?

פורסם

למיטב הבנתי,

לא תוכל לקבל בטלפונים רגילים שיחות מהסלולר.

הם יוכלו להמשיך לתפקד כטלפונים רגילים.

כמו שצויין מקודם, יש דגמים עם מספר רב של טלפונים משניים.

פורסם
  • מחבר

הממממ, כולנו מכירים את זה שאפשר לענות לשיחה מכל טלפון בבית. השאלה היא האם זה בגלל המרכזיה של בזק או מפני שהקוים בבית כולם חלק מ-"bus" תקשורת אחד, כך שהתערבות בזק לא נחוצה.

אם אין ברירה אלא לצרף שלוחות אלחוטיות, האם לשלוחה כזו בממ"ד (קירות מתכת) לא יהיו בעיות קליטה מול תחנת הבסיס ? למשל קליטה של נתב אלחוטי בממ"ד אין לי, ונאלצתי להתממשק אליו דרך home plug על תשתית החשמל בבית.

פורסם

אין קשר לבזק.

הטלפונים האלו מפעילים שתי רשתות תקשורות בו זמנית (או רק אחת אם לא חיברת את השנייה):

1. עם טלפון סלולרי ובלוטות' - זמין רק במכשירים התואמים של החברה.

2. תקשורת טלפון קווי רגיל.

טלפונים רגילים עובדים יחד כי הם יושבים על קו תקשורת אחד, אין התערבות של בזק.

יכול להיות שהתחנות המשניות של הטלפונים הנ"ל לא מתחברות לשקע תקשורת כלל, אלא מנהלות את כל התקשורת דרך התחנה הראשית. צריך לבדוק.

אם אתה מעביר שיחות מהסלולרי, אתה כבר לא משתמש בקו היחיד של בזק, אלא בטכנולוגייה מיוחדת של הטלפונים, ללא התערבות של קו הטלפון הקווי, ולכן לא תוכל להשתמש בטלפונים רגילים כדי לשמוע את הסלולר.

אם הטווח לא עובר את הממ"ד, יש להם גם מגבר תואם, אולי הוא יכול לעזור-

http://www.amazon.com/Uniden-DRX100-Accessory-Extender-Landline/dp/B004XVNZ36

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר זה שהטלפון המיוחד לעולם לא משכפל על תשתית הטלפון הביתית את השיחה שהוא מקיים דרך הסלולרי. האם זה נכון לכל הדגמים של טלפוני בלוטות' נייחים, לרבות http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-telephone&keyword=hdt-l110 ? אם כך, חבל שאין כזאת אופציה מתבקשת, הרי בהרבה בתים יש יציאת טלפון בכל חדר.

פורסם

אני לא יודע להגיד לך האם זה כך בכל הטלפונים, ואני אפילו לא בטוח ב-100% שזה ככה באלו שאני קישרתי אליהם. אבל זה די הגיוני, העברת השיחות הסלולריות ע"ג הרשת הקווית זה דבר לא יעיל ומיותר.

פורסם

בדיוק היום דיברתי עם בזק ויש להם משהו דומה (אבל "הפוך" :lol: )...

אפליקציה לסמארטפון שמאפשרת לך להתקשר ולענות לטלפון הנייח של בזק מהסמארטפון, אפילו אם אתה מחוץ לבית/בחו"ל (כל עוד יש WIFI כמובן). תבדוק איתם - אולי יש להם גם את מה שאתה מבקש... :nixweiss:

נראה לי הכי פשוט להגדיר לאנדרואיד (עם automateit או tasker למשל) להעביר את השיחות לנייח ברגע שהוא מזהה שאתה בבית (למה יש GPS?).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים