עבור לתוכן

בבקשה קצת עזרה:בניתי מכונה לחיתוך ביצים-ויש לי בעיות עם כמה שאלות ארדואינו וחשמל

Featured Replies

פורסם

בניתי את המכונה שלי בהשראה מן המכונה לחיתוך ביצים הבאה:

עכשיו אלו השאלות שנתקעתי בהם:

1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו?

2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ?

והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי?

3.אז ככה אני צריך לחבר ריליי לארדואינו-כדי להפעיל את הריליי אני חייב לתת לו 3.5 וולט ...

הבעיה עכשיו היא,כשאני מחבר אותו דרך הארדואינו(דרך 5 וולט-מה שהבקר נותן) (ללא טרנזיזטורים ודברים אחרים) המתח שהוא מקבל הוא פחות מ 3.5 וולט...

יש למישהו פתרון לבעיה שלי -איך אני מעלה המתח לריליי בכדי שיעבוד?

אם יש למישהו מעגל חשמלי שיכול להסביר לי איך לחבר את המגביר מתח-מאוד יעזור לי לראות אותו

4.אם אני מחבר 6 וולט ,0.5 אמפר לבקר ארדואינו-הוא יעבוד לי?או שהבקר שלי יישרף?

5. הסרוואים שלי פועלים במהירות סיבוב גדולה-איך אני יכול לשלוט במהירות סיבוב המנוע(רק ע"י התוכנה ללא פטציומטר)?

6.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ...

ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול.

הבעיה היא זאת:

אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד)

אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש

#include <Servo.h>

Servo servo2;

int pos = 0;

const int buttonPin = 12;

int buttonState = 0;

void setup()

{

pinMode(buttonPin, INPUT);

servo2.attach(5);

}

void loop()

{

buttonState = digitalRead(buttonPin);

if (buttonState == HIGH)

{

servo2.write(10);

delay(2000);

servo2.write(170);

delay(2000);

}

}

תודה מראש לכל מי שהסתכל

ותודה עוד יותר גדולה למי שיצליח לתת לי פתרון לחלק מהשאלות שלי

פורסם

3) אתה מחבר BUFFER מתאם רמות בין רגלי הבקרה של הממסר לבקר שלך, או מחבר דרייבר דוחף זרם בניהם.

4)למה שתעשה את זה..תשתמש במייצב מתח 78XX בהתאם למתח שצורך הבקר הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה לך מתן שהקדשת לכתוב לי תגובה...

לגבי שאלה 3 שענית לי עליה-אתה חושב שיש לי אפשרות פרימיטיווית שכזאת-לחבר 2 בטריות של 1.5 וולט בטור(מה שייתן לי 3 וולט באופן קבוע-אבל עדיין לא יפעיל לי את הריליי) לרגל של הריליי ובכך ברגע שאני אפעיל את הארדואינו (נותן לי בסביבות 2 וולט לריליי) הריליי שלי יקבל בסביבות 5 וולט...מה שיגרום להפעלת הריליי(כי הריליי שלי סוגר מעגל רק כאשר הוא מקבל יותר מ- 4.5 )

...

אם אכן זה יוכל לעבוד?והאם יש חשיבות כיוון חיבור הבטרייה(אם כן-איך כדאי לחבר)

תודה.

פורסם

המכונה בסרטון מגניבה מאד!

איזה מין ריליי יש לך? הארדואינו מוציא 5 וולט וזה מה שהרכיב אמור לקבל... אבל מה בעניין צריכת הזרם שלו? אולי את זה הארדואינו לא יכול לספק? מה כתוב במפרט?

תוספת מאוחרת: מה זאת אומרת 6 וולט 0.5 אמפר לבקר ארדואינו - ללוח הארדואינו הכחול, או שאתה עובד עם המיקרו-בקר בנפרד? כי מבחינת הלוח המתח הוא קצת מתחת למינימום (מומלץ לחבר 7-12 וולט), ואילו הזרם בסדר גמור, אפשר גם יותר.

פורסם

בנאדם אגיד לך תאמת..אין לי מושג מה זה המיקרו בקר הזה ארדואינו שתמדבר עליו. אני מכיר כמאט כל מעבד, מיקרו בקר מיתכנת FPGA, אבל לא את זה. לא ברור לי אם אתה בונה מעגל אלקטרוני עם רכיבים פריפריאליים סביב רכיב מרכזי (מעבד מיקרובקר וכ"ו) אם כן אז פשוט תוסיף BUFFER או דוחף זרם כמו שאמרתי לך. מה שאמרתה על הבטריות לא ממש יעבוד לאורך זמן בגלל עניין זרם..גם אם הממסר לא נפתח בזמן שאתה נותן לו את ה- 3V הוא עדיין שואב זרם מהבטריות ואורך החיים שלהם ייתקצר מהר..אז זה יעבוד אולי כמשהוא לתצוגת תכלית אך לא כדבר קבוע. דבר נוסף הוא שממסר הוא רכיב מכאני וגם ב- 3V יהיה מספיק שדה כדי לפתוח חלק מהמתג ויהיו לך זליגות אלא אם כן זה ממסר ממש מדוייק ויקר או Solid State Relay. הייתי אומר לך שתיקח ממסר ל- 3V אבל גם אז ספק אם הבקר הזה שלך יוציא מספיק זרם.

בקיצור כל המעגל הזה למימוש מכונה כמו בסרט שלנקקת הוא די פשוט למעט המכניקה שבו (מנועים, מסוע וכ"ו)..אבל לא ברור לי איך אתה מממש אותו.

אם זה מעגל שאתה בונה פשוט תעלה סירטוט.

פורסם

(לmatan007 - ארדואינו זה לוח שמבוסס על בקר של AVR, בדרך כלל ATmega328.)

תחבר את הממסר דרך טרנזיסטור NPN, תקרא על זה עוד כאן.

פורסם

(לmatan007 - ארדואינו זה לוח שמבוסס על בקר של AVR, בדרך כלל ATmega328.)

תחבר את הממסר דרך טרנזיסטור NPN, תקרא על זה עוד כאן.

חמוד הלוח הזה ראיתי עליו עכשיו..יש עוד מלא ערכות פיתוח כאלו עם בקרים בעלי יותר יכולות ויותר דברים BUILT IN על הערכה...לא מבין מה ההתרגשות ברשת מהערכה הזו.

בכל מקרה עם אתה צריך יותר ממסר אחד ובכלל עדיף לך לשים חוצץ בין כל מיקרו בקר לרכיבי פריפרייה במעגל..שתמש ברכיב מוכן כמו SN5470 שכולל בתוכו כבר כמה טרנזיסטורים. כל מה שתרואה ברכיב כזה זה כניסה-יציאה. בכניסה 3V מזוהה כ- 1 לוגי מה שייתן ביציאה 5V עם יכולות זרם יפות וכמובן הפרדה לוגית בין הבקר לצרכן (לצורך העניין ממסר). אם מדובר על צורך באחד כזה אז שתמש בטרנזיסטור אחד עם נתוני זירמי זליגה טובים (לא אחד בשקל).

פורסם
  • מחבר

בקשר לתגובה של igendel

1.הריליי שלי הוא JQX 15F(כשאני מריץ אותו בגוגל ראיתי תמונות שלו),חוץ מזה ברגע שאני מחבר אותו למתח 5 וולט דרך הארדואינו כאשר אני בודק עם "מודד מתח" אז אני מקבל 1.8 וולט על הרגליים של הריליי (כלומר הריליי אוכל לי 3.2 וולט)-ואני צריך בסביבות 3-3.5 מינימלי כדי להפעיל את הריליי.

אם אכן אני צריך להשתמש בטרנזיסטור ודיודות-בכדי להגביר את המתח לריליי איך מחבר אותן????

יש לי 2 טרנזיסטורים כאשר הראשון הוא 2N2369536 והשני הוא 2N2907ACG9710 (האם אחד מהם טוב לי בכדי להגביר את המתח? אם כן איזה? והאם יש איזה שרטוט של מעגל חשמלי שאומר לי איך לחבר הטרנזיזטור לרכיב חשמלי (ריליי)?)

לגבי הדיודות שיש לי-איך אני יכול לדעת מה הערך שלהם?חשוב לי דיודה בכלל במעגל החשמלי הנ"ל?

2.לגבי הארדואינו שיש לי: ארדואינו ATMEGA 1280

קניתי אותו מאי ביי- ובמפרט לא רשום מה המתח המקסימלי שהוא יכול לקבל? יש למישהו לינק לגבי מה הערכי מתח מקסימלי שהרכיב שלי יכול לקבל?

3.לגבי הלינק של מתן-תודה רבה אני מתחיל לעבור עליו...

4.חוץ מזה-למישהו יש פתרון לאיך אני מפסיק פעולה של סרוו על ידי פקודת קוד לארדואינו?(לולאות /תנאי)-רשמתי את התוכנית שלי בראש הדף-ואין לי מושג איך אני גורם למנוע סרכוו שלי לבצע פעולה אחת ולעצור.

5.עוד יותר בעייתי לי-איך אני יכול למנוע מהמנוע סרוו שלי להסתובב מעצמו ואיך אני קובע מהירות סיבוב שלו (בראש הדף שאלות 5 ו 6)?

תודה מראש לכולם

פורסם

בחייך מתן, החוצץ שהבאת זה בכלל FF, זאת ועוד הזרם שהוא יודע לספק נמוך מאוד.

ולפותח התראד:

אתה יכול להשתמש בטרנזיסטור שיש לך: 2N2907.

יש שרטוט בלינק שצירפתי, (שים לב שזה תחת הכותרת Basic transistor relay driver, actuated on LOW input (PNP), סוג הדיודה פחות משנה כל עוד זאת דיודה רגילה ולא דיודת זנר.

והנגד בבסיס של הטרנזיסטור צריך להיות בסדר גודל של בערך 1K אוהם.

פורסם

אני לא מומחה לרכיבי ריליי, אבל משהו נראה לי מוזר בתיאור שלך - הריליי לא אמור להתנהג ככה. אתה בטוח שהוא תקין? אתה בטוח שחיברת כל דבר למקום הנכון? נסה להפעיל בעזרתו משהו פשוט, כמו נורית LED עם סוללה עצמאית. וודא קודם כל שאתה יכול להשתמש בו בתור מפסק פשוט, ורק אז תעבור הלאה. עזוב בינתיים את הטרנזיסטורים והדיודות, הם לא רלוונטיים לעצם הפעולה של הריליי.

ה-ATmega1280 זה רק המיקרו-מעבד, "ג'וק" שחור עם רגליים. אני מניח שמה שיש לך ביד זה "ארדואינו Mega", שזה לוח כחול עם כל מיני רכיבים וחיבורים וג'וק ATmega1280 באמצע. נכון?

בקשר לקביעת מהירות הסיבוב של הסרבו: בעיקרון, הוא מסתובב הכי מהר שהוא יכול לזווית שהוא מקבל מהפקודה. מה שאתה יכול לעשות בתוכנה זה לחלק את הטווח לצעדים קטנים ולעשות delay ביניהם. לדוגמה, אם הסרבו כרגע בזווית 0, אז במקום לכתוב

servo2.write(180);

אתה יכול לכתוב

for (int j=1; j<=180; j++) {
servo2.write(j);
delay(10);
}

יהיה עיכוב של 10 אלפיות השניה אחרי כל זווית בודדת - אתה לא תרגיש את הקפיצות הקטנות האלה, וזה ייראה לך כאילו הסרבו מסתובב לאט יותר - מאה ושמונים מעלות ב-1.8 שניות.

פורסם
  • מחבר

תודה MIKE

ותודה על הקוד igendel

1.איך אני יודע איזו דיודה יש לי?

2.יש אפשרות לדעת מי מבין הרגליים של הטרנזיסטור הוא ה

DRAIN GATE SOURCE ?

פורסם

בחייך מתן, החוצץ שהבאת זה בכלל FF, זאת ועוד הזרם שהוא יודע לספק נמוך מאוד.

אתה צוחק עלי..מה הקשר FF! לא יודע מה מצאת, אבל זה הדף נתונים:

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn5407.pdf

זה חוצץ עם קולקטור פתוח (מגביר זרם ומתח) והשתמשתי בו מלא לרכיב FPGA שמוצי 3.3V כאחד לוגי אז זה תיאם לי ל- 5V עם זרם גבוה.

כבר במאפייני המוצר רשום שמתאים לבקרת ממסרים ומתאם בין רמות לוגיות..לפותח התרד, רכיב אידיאלי בשבילך (כמובן גם לא יקר)

פורסם
  • מחבר

בהמשך להודעה הקודמת שלי...

אולי אני ככה יהיה יותר ברור.

בקשר לארדואינו עם הסרוואים:האם יש פקודה שזורקת אותי מהללואה (void loop) ?

ובכך תסתיים התוכנית-כך ייפסק תנועתו של הסרוו

פורסם

מתן - בהתחלה רשמת SN5470 שזה AND-GATED J-K POSITIVE-EDGE-TRIGGERED

FLIP-FLOPS WITH PRESET AND CLEAR.

----------

mistanen, אתה מצליח לראות אם כתוב משהו על הדיודה ? איך היא ניראת ?

לכל ג'וק/טרנזיסטור או כל דבר אלקטרוני יש דפי נתונים שמתארים את אופן הפעולה של הרכיב, את המגבלות שלו, את אופן חיבורו וכו'.

אם תחפש בגוגל 2N2907, תמצא datasheet (בקובץ PDF) שבעמוד הראשון אמור להיות ציור סכמתי שלו וגם ציור פיזי של הרכיב שרגליו ממוספרות ומוגדרות.

לגבי יציאה מללואה, יש כמה דרכים:

דרך אחד משפט break;

ודרך נוספת היא להשתמש בתנאי נוסף בללואה ולגרום לו לא להתקיים.

פורסם

מתן - בהתחלה רשמת SN5470 שזה AND-GATED J-K POSITIVE-EDGE-TRIGGERED

FLIP-FLOPS WITH PRESET AND CLEAR.

צודק..התכווני 07 ולא 70. טעות בהקלדה :)

אז אם פותח התרד רוצה רכיב פשוט בלי להסתבך בסוג הטרנזיסטור, זרמי זליגה וכ"ו זה הרכיב: SN5407:

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/sn7407.pdf

נכנס 3V ויוצא 5V עם זרם גבוה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים