עבור לתוכן

מפרט למחשב שישמש בעיקר לגיימינג , צפיה בסרטים FHD ותיכנות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כבר קרוב לשנתיים עם לפטופ די חזק שקניתי תחת האשליה שלפטופ עם מפרט טוב יכול להוות איזושהי תחלופה למחשב

נייח למשחקים.

המחשב מתחיל להראות סימני עייפות, ובשביל לתת לו עוד כמה שנים טובות לחיות(ולפנק את עצמי) החלטתי לקנות מחשב נייח חדש

שישמש בעיקר לגיימינג(Guild Wars 2, Diablo 3, ועוד משחקים שיבואו), כאשר כמובן שיהיה לי שימוש של גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ותיכנות עם כל מיני סביבות עבודה (MATLAB VISUAL STUDIO ועוד)

המחשב הולך לרוץ על שני מסכים, שהעיקרי הוא עם רזולציה 1920 על 1080.

התקציב שלי הוא 5000 ש"ח, חריגה של עד 500 שקל שתביא לשיפור ניכר אפשרית.

אני לא מעוניין בOC, לא עכשיו ולא בעתיד.

אין לי צורך בציוד היקפי, אין לי צורך בכונן דיסקים.

הייתי רוצה מפרט מIQPC

http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputer.asp

כמו כן הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי כמה יכול להועיל SSD קטן עבור הצרכים שלי

(שמעתי ששמים SSD עם המערכת הפעלה עליו, וכונן קשיח רגיל עם שטח אחסון גדול בשביל לשפר ביצועים, אבל למחשב גיימינג זה יכול לשנות כלכך ?)

תודה מראש !

אביב.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

כונן SSD יביא לשיפור בעליה של מערכת ההפעלה ובתוכנות היותר כבדות שמותקנות עליו.

אם תשים עליו משחק, הוא יטען מהר יותר.

להלן דוגמא למפרט אפשרי מתאים, שים לב להערות בתחתית.

מעבד:

[..] INTEL 3550 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.3Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪1043

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H77-D3H ₪537

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪115

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ! - זמין במלאי ₪1298

מארז:

[..] NZXT SOURCE 210 ELITE (BLACK) w/o PSU - FRONT USB3 - זמין במלאי ₪266

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR RS 550W - RETAIL - זמין במלאי ₪353

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪112

דיסק קשיח:

[..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪534

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪85

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4458

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

הערות:

- אם אתה רוצה להוסיף כונן SSD, יש לך לדוגמא את הדגם הזה.

- אם אתה רוצה לחסוך מעט, אתה יכול להחליף את לוח האם ששמתי לך לדגם הזה שמעט בסיסי יותר, אך עדיין איכותי וכולל גם יציאות USB3/SATA 6Gb/s

- ניתן להחליף את המארז והספק לבאנל הבא, קרא על המארז הזה סקירות לפני הקניה.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=9219

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה!

אני הולך להוסיף מספר שאלות שיעזרו לי להבין קצת יותר עם מה אני מתעסק ואשמח אם תוכלו לענות עליהן !

1)מה היתרונות של לוח אם יקר יותר לעומת לוח אם פשוט?

2)שמעתי פעם שצריך ספק כוח חזק למחשבים ולא את הגנריים שמציעים בחנות בדרך כלל, יש בזה משהו ? זה שהציעו לי פה נחשב טוב?

3)באותו מחיר בערך מוצע הGEFORCE 570, שבחלק מהמקומות אומרים שהוא עדיף על הHD7850, עד כמה זה נכון ?

4) מבחינת קירור מספיק רק המאוורר למעבד שהוצע פה? אני די לחוץ כי הרבה מחשבים סבלו אצלי מטמפרטורה גבוהה שגרמה לבעיות מפה עד מחר

תודה מראש !

פורסם

1) אם אתה שואל בכללי, לוחות-אם יקרים יותר מציעים לך יותר חיבורי USB3 ו-SATA 6GB/s, תומכים בעוד מספר טכנולוגיות שוליות, ביצוע אוברקלוק למעבד, כמות חריצי זיכרון וכמות חיבורים כלליים, איכות ועוד.

2) הרבה לא מבינים זאת, אבל ספק כח גנרי יכול לגרום להמון בעיות ולקיצור של חיי המחשב. כמובן שהספק שהוצע לך כאן איכותי (בכל מפרט בפורום הזה שמים דגש על ספק איכותי) עם תקן נצילות חשמל גבוה.

3) ה-HD7850 נושק לביצועיו של GTX570, אך הוא עדיף ממנו כי לרוב הוא זול יותר (ב-IQPC זול ביותר מ-150 ש"ח) וצורך פחות חשמל, מה שמוביל בחלק מהפעמים גם בהוזלה של ספק הכח. היתרון של GTX570 במשחקים הוא די שולי על פני HD7850, והוא מומלץ בעיקר לאנשים שגם מתעסקים בתוכנות דו ותלת-מימד בגלל תמיכה ב-CUDA.

4) המאוורר שהוצע לך כאן למעבד הינו משופר וישמור על טמפרטורות טובות למעבד גם בזמן מאמץ.

בכללי, יש לך גם עוד 2 מאווררים איכותיים על המארז לזרימת אויר תקינה.

פורסם
  • מחבר

1) אם אתה שואל בכללי, לוחות-אם יקרים יותר מציעים לך יותר חיבורי USB3 ו-SATA 6GB/s, תומכים בעוד מספר טכנולוגיות שוליות, ביצוע אוברקלוק למעבד, כמות חריצי זיכרון וכמות חיבורים כלליים, איכות ועוד.

2) הרבה לא מבינים זאת, אבל ספק כח גנרי יכול לגרום להמון בעיות ולקיצור של חיי המחשב. כמובן שהספק שהוצע לך כאן איכותי (בכל מפרט בפורום הזה שמים דגש על ספק איכותי) עם תקן נצילות חשמל גבוה.

3) ה-HD7850 נושק לביצועיו של GTX570, אך הוא עדיף ממנו כי לרוב הוא זול יותר (ב-IQPC זול ביותר מ-150 ש"ח) וצורך פחות חשמל, מה שמוביל בחלק מהפעמים גם בהוזלה של ספק הכח. היתרון של GTX570 במשחקים הוא די שולי על פני HD7850, והוא מומלץ בעיקר לאנשים שגם מתעסקים בתוכנות דו ותלת-מימד בגלל תמיכה ב-CUDA.

4) המאוורר שהוצע לך כאן למעבד הינו משופר וישמור על טמפרטורות טובות למעבד גם בזמן מאמץ.

בכללי, יש לך גם עוד 2 מאווררים איכותיים על המארז לזרימת אויר תקינה.

נשמע מעולה !

עכשיו שתי שאלות אחרונות, ולדעתי אני אלך להזמין כבר מחר! :)

1)לגבי המעבד, ממליצים פה לפעמים את ה i5 3570k , ואתה הצעת לי את ה3550, עכשיו קראתי קצת באינטרנט והבנתי שאנשים לוקחים בעקרון את ה3570 אם רוצים לעשות OC, זו הסיבה שהעדפת לשים במפרט את ה3550 ?

2)אם אני הולך על הHD7850 שהצעת, קראתי שהוא מאוד מוצלח מבחינת טכנולוגיות חדשות, ומאוד "אוהב" שמחברים אותו עם עוד כרטיס, בגלל צריכת החשמל הנמוכה שלו וכו', השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להוסיף עוד כרטיס מסך(נניח זהה), אני אצטרך להחליף ספק או משהו במערכת בשביל זה ?

שאלת מליון הדולר : המחשב יריץ את כל המשחקים החדשים על HIGH ? וסביר שיעמוד בקצב שיפור הטכנולוגיה של השנתיים הקרובות ?

קשה לי לעכל פשוט שאני חוסך פה איזה 600 שקל ממה שתכננתי להוציא,

ושזה לא יראה כאילו אני מנסה לבזבז את ה5000 בכוח, אני פשוט רוצה לדעת שהמחשב יספק אותי בשנתיים-שלוש הקרובות, ולא לבזבז כסף על מחשב חדש עוד שנה:)

אני רוצה באמת להודות לך על התשובות הענייניות והמהירות !

תודה מראש

פורסם

1) אכן זאת הסיבה. אין סיבה להוסיף כסף ולקחת מעבד אשר תומך ב-OC אם אינך מתכנן אחד שכזה.

ע"מ לקבל מערכת התומכת באוברקלוק, יש צורך להוסיף כמה מאות שקלים עבור במעבד ובלוח-אם תומכים (במקרה שלך, מעבד מסוג "K" ולוח-אם מסדרת Z) וקירור משופר עוד יותר.

2) אתה לא תוכל להוסיף עוד כרטיס מסך כי לוח האם ששמתי לך לא מאפשר לך.

בכללי, הייתי ממליץ לך בעתיד פשוט למכור אותו ולרכוש אחד חדש שמעבר לעובדה שיהיה חזק יותר, הוא יהיה חדיש מבחינה טכנולוגית.

תשובת מליון הדולר: הוא יריץ לך את כל המשחקים על הגדרות גרפיות גבוהות מאוד (לרוב מקסימאליות).

אני מאמין שגם עוד שנתיים הוא יריץ משחקים בצורה לא רעה בכלל, אם כי איני נביא ולא יכול להגיד לך בדיוק כיצד יתנהג אז.

אין שום סיבה לנצל את כל תקציבך על חלקים מיותרים. הדבר היחידי שניתן לנצל אותו זה לקבלת מערכת התומכת ב-OC. אם בעתיד תבצע אחד שכזה, תוכל לקבל עשרות אחוזי עיבוד מצד המעבד מה שיאריך את חיי המחשב מבחינת ביצועים. יש כאן באתר מדריך כיצד עושים זאת, קרא אותו ותחליט אם אתה רוצה. במידה וכן, אין לי בעיה לבנות לך מפרט תואם גם לאוברקלוק.

פורסם

אם אין כוונה לעשות OC קח את המעבד הזה, חבל להוציא 100 ש"ח בשביל 0.2Ghz

המערכת הנ"ל לא תצרוך יותר מ 270W, ניתן לקחת את הספק הזה שנחשב לאיכותי ולחסוך עוד כמה עשרות שקלים, אם משום מה תתעקש על ספק חזק יותר קח את זה המגיע עם 5 שנים אחריות

פורסם

^ במידה ולא מתוכנן פה OC, לא הייתי מתפשר על המעבד. כן, אומנם תוספת של 100 שקלים ל-200 מגה-הרץ זה לא הכי משתלם, אך זו אינה תוספת כספית גדול ובד"כ אלו הם ההפרשים במחירים ממילא בין המעבדים (בוא נגיד שגם ה-3550 לא הכי משתלם).

לגבי הסיסוניק 430- מתנגד. אומנם ספק מצויין, אבל לא הייתי משלם עליו 280 שקלים. את ה-520W- מחזק את ההמלצה, לא שמתי לב אליו.

פורסם

המפרט מעולה.

אם אתה רוצה לשים 2 כ"מ בעתיד (CF) אז צריך ספק קצת יותר חזק לדעתי.

הנה מפרט דומה מTMS עם ספק חזק יותר שיוצא אף יותר זול.

[table][tr][td][/td] [td]Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td][/td] [td]

1279₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray[/td] [td][/td] [td]

968₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Gigabyte GA-H77M-D3H[/td] [td][/td] [td]

473₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td][/td] [td]

230₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Scythe FenrisWolf Aluminum, 2X 120mm Slip Stream + 4X HD Stabilizer + eSATA[/td] [td][/td] [td]

279₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td][/td] [td]

385₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש[/td] [td][/td] [td]

429₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td][/td] [td]

135₪

[/td] [/tr] [tr] [td][/td] [td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח[/td] [td][/td] [td]

0₪

[/td] [/tr][/table] [table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table] 4178

פורסם

בסדר, כל חנות והמחירים שלה.

הוא ביקש מ-IQPC, משם הוא קיבל.

נ.ב- הייתי ממליץ להחליף את לוח האם לדגם ה-ATX הסטנדרטי ולא מיקרו, כי על הדרך הוא גם מקבל יותר יציאות.

פורסם

- אכן אלו הפרשים כספיים מקובלים בין מעבדים ולכן בדור הזה כמו בדורות קודמים יש מעבדים משתלמים ויש שפחות.

בהחלט יש מקום לגישה ששווה לשלם טיפה יותר בשביל עוד אקסטרה ביצועים רק שלדעתי זה אינו המקרה ,תוספת 0.2Ghz לא תורגש מצד שני ה 100 ש"ח כן (אם זה היה 40 ש"ח אז בכיף)

- כל עוד לא מתוכנן CF\SLI למה לקחת ספק 520-550W אשר לא ינוצל ולשלם יותר, כאשר ב 80-100 ש"ח פחות מקבלים ספק שיעשה את אותה עבודה ובעל מרווח ביטחון נאה.

פורסם
  • מחבר

אם אני כן מתכנן CF של עוד 7850 בעתיד שירדו המחירים, 550W יספיקו ?

או שיש צורך ביותר ?

ואיזה לוח אם צריך שיתמוך בזה ?

פורסם

- מערך בונים מעכשיו לעכשיו לא מעכשיו לעוד שנה

- 520W יספיקו לצמד 7850

פורסם

הספק אמור להספיק, אם כי אמליץ לקחת 600W למרווח נשימה נוסף.

לוח-אם תומך עולה כמה מאות שקלים יותר.

כמו שאמרתי- איני רואה סיבה לעשות שינויים אלו.

אתה משלם עכשיו אקסטרה עבור לוח-אם יקר יותר+ספק ובעתיד תוסיף עוד כמה מאות שקלים עבור כרטיס מסך מתיישן.

אתה תקבל אחלה ביצועים אבל לא תשחק על הגדרות הגרפיות המקסימליות ממילא בגלל אי תמיכה טכנולוגית (כמו DX12 וכדומה).

קח כרטיס, תהנה איתו שניים. לא מספק אותך? מכור אותו וקנה אחד חדש- חזק ומודרני.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבסופו של דבר אני הולך על המפרט הראשון שיאיר הציע פה

רק דבר אחרון (אמרתי את זה הרבה בנושא :) )

יש לוח אם מבית ASUS באותה רמה של זה שהוצע ? (בIQPC אני מתכוון)

ומה בנוגע למהירות של הזכרון? אמרו לי כמה אנשים שיכול להיות שווה לקחת זכרון עם יותר מ1333, ולדאוג שהלוח אם תואם לכך,

מה היתרון של זכרון מהיר מזה שהוצע לי, והאם צריך לוח אם שונה מזה שהוצע ?

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים