עבור לתוכן

מפרט למחשב Linux/וירטואליזציה/פיתוח 5K-6K

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מנסה להרכיב מפרט למחשב הבא:

• שימוש עיקרי: מכונת Linux למחקר/פיתוח: קמפול מהיר, תמיכה במספר מסכים, 64bit.
  • וירטואליזציה מרובה (לצרכי Windows, 32bit)- תמיכת חומרה בוירטואליזציה- חובה, Hyperthreading - רצוי.
  • מעבר לזה, שיהיה מסוגל לנגן סרטי HD בלי בעיות (גם על שני מסכים).
  • מחשב שקט יהיה פלוס רציני.
  • יהיה נחמד אם הוא יהיה מספיק חזק למשחקים (Oblivion, Civ V) בדואל בוט.

לכן, החלטתי להתבסס על המפרט הרב-תכליתי ב-6K שמוצע כאן.

בגלל הדרישות הלא כ"כ שגרתיות שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי- גם בהמלצות כלליות ובעיקר בנוגע לשאלות הבאות:

[list type=decimal]

[*]מעבד- הבנתי שאתם לא ממליצים על i7 בגלל שיקולי תועלת, אבל הבנתי גם שלצרכי וירטואליזציה יכול להיות שהמצב שונה- תוכלו לאשר? מה גם שלאור הדרישות שלי יכול להיות שבכל זאת שווה לי להקריב חלקים אחרים לטובת מעבד טוב יותר אפילו במעט...

[*]Chipset - בגלל ההשקעה הרצינית במחשב, אני מתכנן להישאר איתו במשך כמה שנים טובות- אני חושש ש-Socket 1155 תתיישן ויהיה לי קשה למצוא חלפים בעוד שנתיים-שלוש... שווה לעבור ל-LGA 2011 בגלל זה?

[*]SSD - במדריך כתוב שצוואר הבקבוק העיקרי הוא ההארדיסק- זה נכון גם כשה-RAM הוא בגודל 16GB? זו השקעה די רצינית וקשה לי להבין איך זה נכון כשה-RAM גדול כ"כ.

[*]כרטיס מסך - מהניסיון המועט שלי, ל-Linux יש תמיכה טובה הרבה יותר בכרטיסים של nVidia מב-ATI (שלא משחררים דרייברים קניינים ללינוקס). מצד שני, הבנתי שהכרטיס המוצע- Radeon HD7850 משתלם יותר מהמקביל לו (GeForce GTX570). למישהו יש נסיון עם התאימות הספציפית הזו?

תודה מראש!

פורסם

אענה לך בינתיים כמה תשובות מהירות עד שירכיבו לך מפרט

מעבד- אכן, אפשר לשקול את ה3770 (בלי הK), או אם I5 אז גם בלי הK. בנוסף אפשר לחסוך 100 שקל על קירור אם אתה לא עושה OC רציני.

ה2011 לא יותר חדש מה1155 ואין סיבה שיחזיק יותר, לדעתי יותר סביר שה1155 יזכה בתמיכה טובה יותר בעתיד (בגלל הפפולאריות הרבה יותר היום)

SSD- אתה מערבב בין RAM לדיסק קשיח. אז אוקי יש לך הרבה זכרון RAM פנוי, אבל אתה רוצה לקרוא משהו מהדיסק קשיח או לכתוב אליו, ומה לעשות זה איטי בלי קשר לRAM או לדברים אחרים. אכן זאת השקעה די רצינית, אני לא יודע כמה זה יעזור לך לצרכים של פיתוח\קימפול וכו', אבל לעליית מערכת ההפעלה ושימושים אחרים זה אכן יתן תוספת. הM4 המדובר עולה 550-600 שקל כיום.

בנוסף, אפשר לחסוך גם בכרטיס מסך אם אין לך מטרה לשחק משחקים כבדים, ולקחת אחד ב700-800 שקל (חיסכון של 500 ש"ח). אכן ATI בזמן האחרון יותר משתלמת, בקשר לדרייברים אין לי תשובה.

בנוסף, אפשר למצוא מארז+ספק ב600-700 שקל בכיף.

עריכה- מפרט שאפשר להתחיל איתו

מעבד:

[..] INTEL 3770 : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.4Ghz - TRAY ₪1451

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z77M-D3H ₪555

זיכרון:

[..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪120

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] HIS 6870 "FAN" 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪745

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

מארז:

[..] ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ₪669

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪645

דיסק קשיח 2:

SEAGATE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪540

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5433

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

נקודות לחשוב עליהן

א. כאמור מעבד, I5 יחסוך לך כמה מאות שקלים, כמו ה3550 ב1050 שקל

ב. מארז, בחרתי מארז לא רע אולם "פשוט", הוא לא כולל חיבור USB 3 מקדימה, או סידור מיוחד לכבלים, אולם הוא שם דגש על שקט מה שיתאים לך, כולל ספק שקט ואיכותי ופילטר אבק וגם מספיק נוח ואלגנטי לדעתי

ג. כרטיס מסך- הגזרת הג'יפורס זה ה550TI ב600 שקל, או ה560TI ב1000 שקל, בכל מקרה על כרטיסים כאלו כמו שבחרתי אוביליבון יהיה בקטנה

ד. הלוח אם יחסית דל בחיבורים, תראה האם החיבורים שלו מספיקים לך, אם לזה אז עוד 100 שקל אפשר לשדרג

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה, שוקו! :)

על בסיס מה שהצעת הרכבתי את המפרט הבא, אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם:

מעבד:

Intel Core i7 3770, ב-1481 ש"ח.

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H-MVP, ב-541 ש"ח.

זכרון:

Kingston 4096GB 1333MHz x4, ב-536 ש"ח.

(או כל קיט דומה של Kingston/Crucial/Corsair/G.Skill וכו')

כרטיס מסך:

GeForce GTX 550 Ti, ב-~600 ש"ח.

יש לי שאלה ספציפית לגבי אופן המכירה של הכרטיס בהמשך...

דיסק קשיח A:

Seagate 1TB SATA3 64MB Cache, ב-480 ש"ח.

(או כל דגם דומה של Seagate/WD/Hitachi/Samsung)

דיסק קשיח B:

Crucial M4 128GB SATA3 SSD, ב-664 ש"ח.

מארז + ספק כוח:

Antec P280, ב-634 ש"ח + Seasonic S12II 520W, ב-370 ש"ח.

או

Antec Sonata III 500, ב-688 ש"ח.

קירור למעבד:

Scythe Katana III, ב-135 ש"ח.

כונן אופטי:

LG GH22NS40 x22, ב-118 ש"ח.

(או כל דגם דומה)

סה"כ:

5559 ש"ח או 5243 ש"ח.

יש לי כמה שאלות בקשר לזה, בחשיבות יורדת:

1. מה ההבדל בין הדגמים הספציפיים של GTX 550 Ti שנמכרים? בחנויות (IQPC) למשל לא ראיתי אף דגם "של Nvidia", אלא רק דגמים הרשומים תחת Twintech, Forsa, Palit ועוד. מה השוני ביניהם? מה עדיף? למה לא קיים דגם Nvidia אם היא החברה המייצרת?

2. כמו שכתבתי, מאוד אשמח אם המחשב יהיה שקט. מצאתי ביקורת מהללת על ה-P280 ומצא חן בעיניי שהוא מאוד שקט, אבל- האם מדובר בהשקעה מוגזמת עבור התקציב הזה? האם כדאי להסתפק ב-Sonata למפרט יותר מאוזן? האם יהיה שוני ברמת השקט בהתחשב בשאר הרכיבים שבחרתי?

3. אני לא מוצא סיבה לקחת לוח אם Z77 ולא H77, אבל ההפרש במחיר מאוד נמוך. אני מפספס משהו? כדאי לקחת Z77 מסיבה מסוימת בכל זאת?

4. בחנויות כתוב ש-Scythe Katana 3 תומך ב-S1155, אבל באתר הרשמי זה לא מצוין. בנוסף, בחנויות נמכר הדגם Katana 4 (ומצוין שהוא תומך ב-S1155), אבל אין שום אזכור שלו באתר של Scythe. אין כאן איזה בלבול?

תודה מראש!

פורסם

1. נוידיה לא מייצרת את הכרטיסים בעצמה (למעט מקרים מיוחדים שהיא בערך עושה את זה), אלה היא נותנת את הכרטיס לחברות אחרות ליצור.

הן יכולות לבנות את הכרטיס בדיוק כמו שאמרו להן (מבחינת קירור ומהירות), או שיכולות לשפר את הקירור ולעשות קצת OC באופן עצמאי.

2. השקעה במפרט שקט- זאת הכל בחירה שלך במה להשקיע. יש לך גם את הfractal design שהוא יותר זול וגם מאוד שקט וכולל ספוג להשתקת רעש וכו', בנוסף כולל USB3 וסידורים נוחים לכבלים ושאר שיט.

הSONATA לא רועש והוא גם נחשב שקט, כאמור תלוי בך, תקרא גם עליו כמה ביקורות

3. Z77 זה שדרוג של H77 (נראה שחשבת שההפך)- הוא כולל את האפשרות לעשות עוד OC למעבד, להשתמש בכרטיס מסך המובנה ביחד עם החיצוני לצרכים מסוימים, ולהשתמש בSSD בתור קאש ענקי. לא חושב שאחת מהתכונות האלו חשובות לך אבל אם ההבדל זה 20 שקל אז לך על הZ

http://www.pugetsystems.com/blog/2012/04/12/z68-z77-and-h77-whats-the-difference/

http://www.tomshardware.com/reviews/z68-express-lucidlogix-virtu-ssd-caching,2888.html

4. ה3 תומך גם ב1155, אני מניח שהם פשוט לא עדכנו את האתר שלהם (הקירור יצא לפני שיצאו מעבדים ל1155), אבל כל מה שמתאים ל1156 מתאים גם ל1155

חיפוש מהיר בגוגל העלה שקיים קירור כזה עם הספרה 4, נראה שזה משהו שרק יצא\עוד לא יצא\לא ברור- צריך לבדוק

בקשר לשקט- בגדול הקירור למעבד שקט, בקשר לכרטיס מסך צריך לחפש אבל לא חושב שיהיה לך איזה מטוס ממריא

בקשר לנוידיה או ATI, בגדול הATIים עדיפים במקרים האלו. ה550TI כרטיס די חלש ואם אתה מתכוון לשחק היתי הולך על משהו רציני יותר.

אם באמת צריך ג'יפורס בגל לדרייברים ללינוקס וכו' (לא מכיר את התחום) אז תוסיף ל560

פורסם

כמה שאלות/הערות

1.כמה זה מספר מסכים?

2.למשחקים שרשמת הHD4000 המובנה יספיק, ככה שאין צורך בכלל בכרטיס דיסקרטי.

3.אם צריך I7 או לא, זה תלוי בשימוש שלך/איפה יהיה צוואר הבקבוק במכונות.

4.איזה חיבורים אתה צריך מהלוח?

וסתם כדרך אגב הKATANA 4 יצא לפני חודשיים בערך, לארץ הכל מגיע באיחור..

פורסם
  • מחבר

תודה, שוקו ו-{Rubi}. :)

בסוף החלטתי להחליף ל-Fractal Design Fractal R3 כמו שהמלצת, ולהישאר עם GeForce GTX550Ti (בגלל החריגה מהתקציב, ובגלל שאני בעיקר רוצה לדעת שתהיה תמיכה בעתיד בסביבות גרפיות 3D ללינוקס וזה כנראה מספיק).

כמה שאלות בנוגע למה שכתבתם:

[list type=decimal]

[*]יש עדיפות מסוימת ל-Twintech/Forsa/Palit/Gainward? במקרה הזה ההבדל במחיר מגיע ליותר מ-100 ש"ח.

[*]בנוגע ללוחות אם- Gigabyte, למשל, מפרסמת חלק מהלוחות שלה כ-WiFi Enabled (למשל זה)- יש הבדל בין הלוחות האלו ללוח רגיל + כרטיס WiFi?

רובי-

[list type=decimal]

[*]כרגע יש לי 2 מסכים, בעתיד הרחוק יחסית יש סיכוי ל-3 (אבל גם ל-H77 וגם ל-Z77 יש תמיכה ב-3 Independent Displays, לא?).

[*]למרות שהמחיר הוא חלק לא מבוטל מסה"כ, אני מעדיף לקחת כרטיס דיסקרטי מהסיבה שהזכרתי וגם עקב דרייברים...

[*]למה בדיוק אתה מתכוון? בגדול, התכנון הוא להריץ במשך רוב היום עוד 1-2 מכונות Windows (אחת XP, אחת 7) ועוד מכונת Linux, עם אפשרות הרחבה סבירה בעתיד.

[*]בסביבות 4 USB3 ו-4 USB2, שלוש יציאות Video (כלשהן, עדיף לא יותר מאחת VGA), אודיו ואת'רנט סטנדרטיים. ובלי קשר לחיבורים- תמיכה חומרתית ל-Smart Response יהיה נחמד.

תודה שוב. :)

פורסם

1. בקשר לחברה של הכרטיס- כל עוד הכרטיסים זהים אז לך על הזול ביותר עם ה3 שנות אחריות, אם בתוספת קטנה של עשרות שקלים אתה מקבל אחד עם קירור אחר (יש להם נטייה לעשות כאלו) וOC אז כדאי להריץ חיפוש לביקורת ולראות איך הוא ביחס לקירור המקורי (במיוחד אם חיפשת שקט)

2. בקשר לWIFI- בגדול לקחו כרטיסי WIFI וBLUETOOTH והוסיפו אותו ללוח, אני מניח שהכרטיס לא רע ואם אתה בכל מקרה מתכוון לקונת את הרכיבים הנ"ל אז זאת אופציה (רק שצריך למצוא אותו בארץ במחיר אטרקטיבי), אבל אין איזה הבדל מהותי מלקנות בנפרד

3. בקשר ל3 יציאות למסכים- אני חושש שאי אפשר לחבר ל550 יותר מ2 מסכים (כדאי לבדוק אולי אפשר לשלב עם היציאה המובנת של הלוח), גם צריך לבדוק

פורסם

• כרגע יש לי 2 מסכים, בעתיד הרחוק יחסית יש סיכוי ל-3 (אבל גם ל-H77 וגם ל-Z77 יש תמיכה ב-3 Independent Displays, לא?).
  • למרות שהמחיר הוא חלק לא מבוטל מסה"כ, אני מעדיף לקחת כרטיס דיסקרטי מהסיבה שהזכרתי וגם עקב דרייברים...
  • למה בדיוק אתה מתכוון? בגדול, התכנון הוא להריץ במשך רוב היום עוד 1-2 מכונות Windows (אחת XP, אחת 7) ועוד מכונת Linux, עם אפשרות הרחבה סבירה בעתיד.
  • בסביבות 4 USB3 ו-4 USB2, שלוש יציאות Video (כלשהן, עדיף לא יותר מאחת VGA), אודיו ואת'רנט סטנדרטיים. ובלי קשר לחיבורים- תמיכה חומרתית ל-Smart Response יהיה נחמד.

1.אכן לZ77/Z75/H77 יש תמיכה ב3 מסכים.

2.אבל אין טעם לשים כרטיס מסך נוסף, המשחקים האלו יעבדו על HD4000 בלי בעיה לפי דרישות המערכת, לאינטל יש דרייברים ללינוקס, גם פחות רעש, וגם מפנה תקציב לדברים אחרים.

3.הכוונה היא שאתה צריך לצפות איפה יהיה צוואר הבקבוק בשימוש במכונות בכפוף למה שמתרחש בהן, אם לדוגמא יש פעולות קלט/פלט רבות עם ה HD ופחות צורך בכוח חישוב/זכרון, אז הן יחנקו אותו במידה והן ישבו עליו - במקרה הזה לשים אותן על SSD(ולקנות אחד גדול יותר אם הוא לא מספיק) יעזור יותר מI7.

4.אם כך רוב לוחות Z77 יתאימו, חוץ מזה שאני לא רואה מה הטעם בSRT אם משתמשים בSSD למערכת הפעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים