עבור לתוכן

איך משדרגים כרטיס SD באנדרואיד?

Featured Replies

פורסם

נשמע אדיוטי, אבל יש לי כרטיס 2GB בנייד ואני רוצה להחליף אותו ב-16G. את התמונות/סרטונים לא בעיה להוריד, אבל מה לגבי אפליקציות שעליו, הגדרות ומי יודע מה עוד?

ניתן סתם לעשות copy-paste לתוכן שלו לתוך הכרטיס החדש וזהו?

תודה.

פורסם

אתה רוצה להחליף את כרטיס הזיכרון בblade שלך ?

פורסם
  • מחבר

כן...

פורסם

הרום שי לך שם משתמש בapps2sd, אתה לא יכול פשוט להחליף כרטיס זיכרון.

התהליך הוא כזה:

0.3 שים קסדה על הראש.

0.8 תוודא שיש לפחות 80 אחוז סוללה במכשיר.

1. תחבר את הכרטיס למחשב, ותעביר את כל הקבצים שנגישים לך למחשב.

2. תפעיל את המכשיר בrecovery - אמורה להיות לך אופציה בתפריט הכיבוי של המכשיר.

3. בתפריטים שיהיו לך שם, תעשה backup - תהליך זה ישמור לך את הכל הרום יחד עם מחיצת הext3 שיש לך על הכרטיס כרגע, נראה לי הext3 שם הוא של 512 מגהבייט.

4. תעלה את הטלפון מחדש, תחבר למחשב שוב פעם, ותעתיק את תיקיית הגיבוי של הרום למחשב - היא תקרא nandroid, ותחתיה יהיו תיקיות עם תאריכים, תראה את התאריך של היום.

5. תכניס את כרטיס הזיכרון החדש, ושוב פעם תכנס לrecovery של המכשיר.

6. בתפריטים, כנס לadvanced , תהיה לך שם אפשרות לpartition sd או משהו מנוסח דומה, אני לא זוכר מה יש בrecovery שיש לך.

7. ההתקנה תשאל אותך לנפחים:

ext3 - כמו שהוא היה, תגדיר ל512 מגה.

swap - אין צורך , תשאיר על 0

כל שאר הכרטיס יפורמט אוטומטית לfat32.

8. מחברים את המכשיר למחשב, ומחזירים אליו את תיקיית הnandroid + כל הדברים שהעברת למחשב בשלב הראשון.

9. מפעילים שוב פעם לתוך הrecovery , נכנסים לbackup/restore , שם תהיה לך אפשרות לשחזר רק את מחיצת התוכנות, הext3. אם לא תראה אפשרות כזאת, תבחר פשוט בשחזור מלא של כל הרום שביצעת בשלב 3. תהליך זה יחזיר לך את האפליקציות שלך לתוך מחיצת הext3 שיצרת בשלב 7.

אם עשית את הכל כמו שצריך, הרום יעלה מחדש, עם כל התוכנות שהיו לך לפני זה, ועם כל הדברים שלך על הכרטיס החדש, ויהיה לך מקום פנוי של באזור ה5 עד 6 גיגה, תלוי כמה דברים היו לך על הכרטיס של 2 גיגה.

פורסם
  • מחבר

ניתן סתם לעשות copy-paste לתוכן שלו לתוך הכרטיס החדש וזהו?

:lol::screwy::facepalm:

תודה על המדריך :xyxthumbs:

אני אדחה את זה להמשך השבוע כשיהיה לי יותר זמן להתעסק עם זה (ועד שאמצא קסדה)...

עריכה: מה הקטע עם הסוללה? אי אפשר לטעון את המכשיר מחדש בין שלבים או לחבר לו את המטען?

פורסם
  • מחבר

2. תפעיל את המכשיר בrecovery - אמורה להיות לך אופציה בתפריט הכיבוי של המכשיר.

אין לי אופציה כזו בתפריט הכיבוי (לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה).

מותקן לי recovery manager שיש לו אפשרות שנקראת reboot into recovery תחת 'recovery' ו/או אפשרות שנקראת backup current firmware תחת 'Firmware'. אני מניח שלזה הכוונה?

יש גם אפשרות ב-settings שנקראת "unmount SD card". זה קשור גם כן?

תודה.

פורסם

הreboot into recovery אמור לעשות את העבודה, נסה להכנס איתו.

פורסם
  • מחבר

יש לי גם ROM MANAGER עם כל מיני אפשרויות מעניינות, כולל partition SD וגם reboot into recovery

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה עוד קצת... זה בעצם תרגיל קלאסי בגיבוי-שחזור, לא?

קצת כמו לפרמט מדי פעם את המחשב, רק שכאן זה אמור להיות קל יותר כי כמעט הכל מגובה ב-google, לא?

אם אני פשוט מוציא את כרטיס ה-SD הישן ושם את החדש, מה בעצם אני "מפסיד"?

* כל אנשי הקשר, היומן והמייל ממילא בחשבון שלי בגוגל.

* התמונות מגובות אוטומטית בזמן אמת ע"י DROPBOX ו/או SUGARSYNC

* כל האפליקציות (חינמיות וכאלה שקניתי) ממילא מגובות ב-google play/ מקסימום אפשר להתקין מחדש מה שלא יעבוד.

בהנחה שלא מפריע לי לקסטם מחדש פה ושם מסכי-בית/הגדרות מחדש - האם יש מידע קריטי שהולך לאיבוד ולא ניתן לשחזור?

אם כן, הרי שטכניקת הגיבוי שלי לא יעילה בעליל!

הרי אם מחר המכשיר יהרס או יאבד לא תהיה לי היכולת לעשות את כל הפרוצדורה הנ"ל, נכון?

אני קצת חושש לעשות restore to factory defaults כי קניתי את המכשיר יד2 ואולי יש עליו תוספות/הגדרות שלא אדע להחזיר :nixweiss: למשל כמו ZTE BLADE WIFI FIX או אפליקציות ROOT/OC/BACKUP למיניהן שבאו איתו (תודה immortal!)

פורסם

הכל מגובה, זה נכון, אבל בכל מקרה אתה תצטרך להגדיר את הכרטיס החדש למחיצות, כדי שתוכל לעבוד עם קצת יותר מה150 מגה לאפליקציות שיש במכשיר הזה.

מה שכן, אולי על הדרך גם תשדרג את הרום שלך, תן לי לבדוק מה קורה בmodaco היום עם הרומים שרצים שם :)

פורסם
  • מחבר

^

תודה :xyxthumbs: ... איזה ROM מהיר וחדש יהיה נחמד מאוד כי יש לי לאגים מעצבנים מדי פעם (אם כי זה לא אשמת הרום כי בהתחלה הוא היה זריז מאוד).

* אי אפשר לעשות PARTITION של ה-SD עם ROM MANAGER בלי RECOVERY?

* אם לא הסתדר לי משהו בסוף, אני יכול פשוט להחזיר את ה-SD הישן במקרה הגרוע ביותר?

פורסם

http://www.modaco.com/topic/350875-romgen2-swedish-snow-rls7-android-235/

יש קובץ צריבה מלא כולל TPT, הוא יעביר אותך אוטומטית לGEN2 במידה והמכשיר שלך עדיין לא שודרג.

כן תצטרך להריץ על הרום תיקון עברית, תוכל לקרא כאן איך לעשות את זה:

http://iandroid.co.il/forum/topic5657.html

לגבי כרטיס הזיכרון, לא חובה ליצור ext3 אבל מומלץ. תוכל לעשות זאת גם מתוך rom manager וגם מתוך הrecovery אחרי שדרוג הרום.

פורסם

לא קראתי את כל השירשור, אבל החלפת כרטיס ע"י copy & paste עובדת מצוייין ולא משנה עם יש לך אפלקציות על הSD

מנסיון כמובן

פורסם

זה עובד מצויין במידה ואתה עובד בלי מחיצת ext3 או ext2 על כרטיס הזיכרון שלך ... אך כאן לא המקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים