עבור לתוכן

קבוצת רכישה - Galaxy S III

Featured Replies

פורסם

אני לא בא כאן להגן על אף אחד, ואני חושב שההתנהלות של הקבוצה הקודמת הייתה לא טובה. עם זאת אני קניתי מכשיר אחד דרך הקבוצה, ויצאתי מרוצה מהעסקה (פחות מרוצה מהשירות של סאני, אבל זה כבר לנושא אחר), עוד מכשיר קניתי דרך Clove.

עכשיו אני שוב בקבוצה, וכנראה אשדרג את המכשיר ל- SGS3.

ברשותכם נעשה חשבון קטן (מתייחס ל- SGS2)...

לייבא את המכשיר מחו"ל באופן פיזי לרובנו לא אפשרי, כך שמחיר נטו חו"ל לא נקבל.

יש לנו אופציה לייבא במשלוח או לקנות בארץ.

לייבא מחו"ל באופן חוקי היה עולה לנו כ- 3,500ש"ח (מי שיש ספק שיגיד, אני אפרט לו את החישוב אחד לאחד).

עם קצת מזל ובאופן לא חוקי היה עולה לנו כ- 2,600ש"ח (במידה ורוכשים במכירה המוקדמת שהייתה, עלות 390 פאונד ללא VAT + משלוח כ- 26 פאונד).

בארץ היה ניתן לקנות אותו ב- 2,800ש"ח דרך חנויות פרטיות או במחיר "הרשמי" של מעל 4,500ש"ח.

דרך הקבוצה הראשונה מי "שזכה" להיות בין ה- 500 שנבחרו, קנה אותו ב- 3,000ש"ח דרך היבואן הרשמי.

לי יש ניסיון ארוך עם רכישה מחו"ל ורכישה מחנויות פרטיות בארץ, מהניסיון הזה למדתי שיש לעיתים הרבה כאב ראש בקטגוריות הללו. למשל את המכשיר שרכשתי מ- Clove הייתי צריך לשלוח חזרה, היות והייתה לו את בעיית השמע הנודעת לשימצה, כשהמכשיר חזר, חייבו אותי שוב בכ- 900ש"ח מכס+מע"מ. הייתי צריך לרדוף אחריהם עם הקבלה על התשלום הקודם כדי לקבל את כספי בחזרה... בחנויות השונות שבחנתי, לא הייתה חנות אחת שסיפקה את המכשיר "אטום מהמפעל" (ומטען מקורי) בתירוצים שונים ומשונים, חלקן אפילו רצה למכור לי ללא אריזה, ורואים על המכשיר שהוא לא בתול.

אז לסיכום, הקבוצה הקודמת אכן סיפקה את הסחורה בשבילי. אני בתקווה שבאמת רמי ועוזריו למדו מההתנהלות הקודמת, והפעם יוכלו להציע מחיר יותר אטרקטיבי, וביצוע יותר הולם (לכל חברי הקבוצה). אני יודע שלא קל לבצע עסקה כזו, היות וחנויות פרטיות אינן יכולות להתמודד עם הביקוש הגדול, ומצד שני יבואן שעושה שרירים (לראיה סאני פותחת מכירה מוקדמת לדעתי כדי לפגוע בקבוצת הרכישה, אני מאמין שסאני תציע תג מחיר גבוה, אך קרוב למחיר שנקבל בקבוצה, ותשחק על התרגום שלה לעברית וזה שהיא "היבואנית הרשמית").

פורסם

אם קראת את התגובה הקודמת שלי, אתה יכול להבין שזה לא יקרה בקבוצה הנוכחית והמצב שאתה מתאר התרחש כתוצאה ישירה מעבודה מול היבואן הרשמי.

איך ננסח זאת בעדינות? התנהלות הקבוצה בעבר לא גורמת לי לסמוך על זה.

פורסם

אני עדיין לא מבין משהו פשוט: אם אתם מצטרפים לקבוצה מישהו יכריח אתכם לרכוש דרכה את המוצר? התשובה: לא. אז למה ההתנגדות? הבחור אומר שהוא הפיק את הלקחים מהעבודה מול היבואן סאני בקבוצת הרכישה הקודמת. בואו נניח שהוא מורח אתכם, למרות שאני אישית לא מאמין בכך. אבל נניח שהוא עדיין לא יודע להתנהל כמו שצריך, נניח אפילו שהוא מתכנן "למכור" אותנו ולהשיג לעצמו מכשיר בחינם.

מה יקרה אז:

אתם מצטרפים לקבוצה ומקבלים באמצעותה מידע על המחיר שרמי השיג לקנייה הקבוצתית, על התנאים (אחריות, עברית וכו'), על דגם המוצר (צבע, גודל זיכרון). אתם בודקים את המחירים בחנויות פרטיות, אצל היבואן, בהזמנה מ-UK, בקנייה מאיביי, אצל הדוד מאמריקה שבדיוק מגיע לביקור. אתם שוקלים ומשווים את התנאים והמחיר ומחליטים מה עדיף לכם, ועל זה אתם הולכים. אם ההצעה של הקבוצה לא טובה מספיק - אל תקנו, אף אחד לא מצמיד לכם אקדח לרקה. העניין היחיד הוא שככל שהקבוצה גדולה יותר (לא פיקטיבי, אלא אנשים שבאמת שוקלים בחיוב לרכוש את ה-S3), כך כוח המיקוח של רמי גדול יותר. בדיוק כמו שהיה עם הקנייה הקבוצתית של ה-SSD שהתארגנה עכשיו דרך האתר הזה.

אז אני מאוד אשמח אם מישהו יסביר לי מה הסיכון. איך קשור מה שקרה בפעם הקודמת למה שיקרה עכשיו. איך בדיוק אתם חושדים שאפשר להפיל אתכם בפח כלשהו, אם אתם צרכנים נבונים או אפילו סבירים שיודעים לחפש ב-zap. מה זה "עולה" לכם להצטרף לקבוצה (בהנחה שאתם באמת מעוניינים לרכוש את ה-S3 כמובן). איך שזה נראה לי, בטיעונים נגד הקבוצה יש כשל לוגי, ולמעט חדוות ההתנצחות וההתלהמות בפורומים אין בהם כל היגיון.

פורסם

^בפעם הקודמת אנשים חיכו וציפו לשווא למחיר המצויין המיוחל ולא רק שהתאכזבו - הם גם התעכבו עם הקנייה.

חבר שלי היה באנגליה וחשש לקנות שם מכשיר בגלל שהוא לא היה בטוח שיהיה חיסכון גדול מספיק בשביל לא לקבל אחריות (וטעה).

פורסם

^בפעם הקודמת אנשים חיכו וציפו לשווא למחיר המצויין המיוחל ולא רק שהתאכזבו - הם גם התעכבו עם הקנייה.

חבר שלי היה באנגליה וחשש לקנות שם מכשיר בגלל שהוא לא היה בטוח שיהיה חיסכון גדול מספיק בשביל לא לקבל אחריות (וטעה).

מי שהייתה לו הזדמנות טובה והחמיץ אותה בגלל משהו שאף אחד לא הבטיח או התחייב לו, טעה בשיקול דעתו. קבוצת הרכישה מוסיפה עוד מידע לחבריה, אופן השימוש במידע הזה נתון בידי הצרכן. אני לא מבין איך עוד מידע ועוד אפשרות פוגעים במישהו. צרכן סביר לא מחכה לניסים אלא מפעיל שיקול דעת.
פורסם

הנקודה היתה שסאני שמרה קהל לקוחות פוטנציאלי לעצמה ע"י הבטחות למחיר מפתה ולא קיימה. קהל לקוחות שמן הסתם היה קונה קודם בחנויות פרטיות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי בעבר, הרכישה לא תתבצע דרך סאני.

המשיכו להצטרף, אנו כבר ב1100+ אנשים.אנחנו נמצאים בעיצומו של התהליך ובשיחות עם היבואנים השונים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אנו מגיעים כבר כמעט ל 3000 חברים.

המחיר ייחשף בשבוע/שבועיים הקרובים.

הקבוצה קיבלה סיקור תקשורתי נרחב:

לילה כלכלי 4.6.2012, דקה 20:50 http://10tv.nana10.co.il/Category/?CategoryID=40078

NRG: http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/374/556.html?hp=16&cat=1924

Feeder: http://www.feeder.co.il/article-a-facebook-group-for-galaxy-s-3-sale-1000753712

Tgspot: http://www.tgspot.co.il/samsung-galaxy-s3-pre-order-start-shipping

פורסם

זה מה שמעניין, סיקור תקשורתי נרחב?

ניראה מה יהיה המחיר.. וכמה בפועל מה "3000" אנשים באמת יקנו.

פורסם

כשבפועל המחיר שלו כרגע הוא 3700 שח ועוד יירד, אני לא רואה סיבה שקבוצתית של 3000 איש לא תוריד את המחיר ל 3200 לפחות.

פורסם

פעם שעברה בילבלתם בשכל חודש ובסוף יצא מחיר מופקע.

תפסיקו למשוך באף ופרסמו כבר את המחיר שמציעים לכם. "משא ומתן.. מגעים.." אפשר לחשוב שאתם מארגנים הסכם שלום.

אם אתה רוצה - שלח הודעה פרטית, אני אעזור לך לנסח מכרז שימקסם את ההנחה שיציעו לך. בדיוק עשיתי בזה קורס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים