עבור לתוכן

מה הבעיה עם Symbian Bell?

Featured Replies

פורסם

אני שוקל קניית סמארטפון ראשון - נוקיה 808. בעיקרון אני לא חסיד של touch ומעדיף כפתורים פיסיים אבל בשביל המצלמה של ה-808 אני חושב שאוכל לעשות את הויתור הזה. אם אחליט לקנות אותה אז בשבילי זו תהיה מצלמה עם טלפון ולא להיפך.

הקטע הוא שהיא הושקה עם Symbian Belle וכל העולם ושכנו טוענים שהיא מערכת הפעלה מיושנת. אני לא מפקפק בכך (אם כולם אומרים כנראה שזה נכון - הגשש החיוור ;D ) אבל אני מאד מעוניין לדעת איך זה מתבטא בשטח.

תודה מראש.

פורסם

תלוי למה אתה קורא מיושנת.

מבחינת פונקציונאליות יש בה דברים שאין באחרות כמו שבאחרות יש דברים שאין בה.

מבחינת יעילות, היא יעילה מאוד ומנצלת טוב את החומרה אבל מבחינת פעולה שוטפת ומולטי טאסקינג היא די נופלת.

הקטע היא גם שהיום המערכת מתפקדת כמו שהיא הייתה אמורה לתפקד לפני שנתיים ואז לא היו תלונות, אבל נוקיה איחרה ועדכנה את סימביאן מאוחר מידי ולכן היא נחשבת מיושנת.

והדבר שהכי פוגע בה כיום הוא העדר אפליקציות, או יותר נכון העדר אפליקציות איכותיות בעיקר, שכן מפתחים פחות אוהבים לפתח לסימביאן ורוב האפליקציות הטובות נשארות באיזור האייפון ואנדרואיד.

אם אתה מחפש את המצלמה, שהיא באמת משהו יוצא מן הכלל ופחות חשוב לך טלפון משוכלל עם אפליקציות, לך על ה808 בלי לחשוב בכלל.

פורסם
  • מחבר

מבחינת פעולה שוטפת ומולטי טאסקינג היא די נופלת.

מולטי טאסקינג לא ממש מעניין אותי אבל מה הבעיה בפעולה שוטפת? זה נשמע מפחיד.

והדבר שהכי פוגע בה כיום הוא העדר אפליקציות, או יותר נכון העדר אפליקציות איכותיות בעיקר, שכן מפתחים פחות אוהבים לפתח לסימביאן ורוב האפליקציות הטובות נשארות באיזור האייפון ואנדרואיד.

רוב האפליקציות באמת לא מעניינות אותי אבל יש כמה שכן.

1. יש לה אפליקציית GPS עם הכוונה קולית?

2. יש לה אפליקציה של SMS בחינם כמו what's up?

3. אפשר לשים בה סקייפ?

אם אתה מחפש את המצלמה, שהיא באמת משהו יוצא מן הכלל ופחות חשוב לך טלפון משוכלל עם אפליקציות, לך על ה808 בלי לחשוב בכלל.

כנראה שזה מה שאעשה.

פורסם

מולטי טאסקינג לא ממש מעניין אותי אבל מה הבעיה בפעולה שוטפת? זה נשמע מפחיד.

רוב האפליקציות באמת לא מעניינות אותי אבל יש כמה שכן.

1. יש לה אפליקציית GPS עם הכוונה קולית?

2. יש לה אפליקציה של SMS בחינם כמו what's up?

3. אפשר לשים בה סקייפ?

כנראה שזה מה שאעשה.

הכוונה בפעולה שוטפת, זה שלא תרגיש נוח לזוז בטלפון למשך זמן ארוך כי יש קצת איטיות פה ושם אבל בגדול לא רציני.(אבל אולי זה כי לי יש טלפון עם מעבד 680 מגה הרץ ו256 זכרון ולא 1.3 ג'יגההרץ ו512 מגה זכרון כמו ה808, אז יכול להיות שאין בעיה כאן)

יש waze גרסא ישנה יותר מהגרסאות לאייפון ואנדרואיד, אבל עובדת סבבה.

יש וואטסאפ ויש סקייפ.

בנוגע לwp7, זאת מערכת טובה ומהירה אבל כרגע עדיין אין תמיכה כל כך בעברית.

בגלל שהיא מערכת חדשה גם מבחר האפליקציות שלה קטן עוד יותר משל סימביאן.

לך תדע מתי ייצא הטלפון הזה אם בכלל, או שבכל מקרה אתה מתכוון לחכות ולראות.

בכל מקרה כמו שזה נראה בשבילך אתה יכול לרכוש את הטלפון בראש שקט אם הוא נכנס לך בתקציב כמובן.

פורסם
  • מחבר

אני אף פעם לא רוכש משהו מיד כשהוא יוצא לשוק כי לפעמים יש באגים. אני מעדיף לחכות קצת ואז לרכוש. בכל אופן, תודה רבה על המידע. עכשיו באמת יש לי ראש שקט.

פורסם

אם תחכה ל WP7 אז סביר להניח שהוא יהיה יותר חזק והוא יהיה יותר עדכני לשוק אבל הוא כנראה יהיה יקר יותר וחוץ מזה יש לך את מה אתה צריך בטלפון הזה 808 אתה לא צריך משחקים ולא אפליקציות למעט כמה וכמה אז אני חושב ש simbian דווקא תתאים לך יותר כי היא תסרס אותך מהאפשרות.

שאלה שונה מהנושא למה לא לקנות מצלמה קומפקטית ואיכותית שתשמש אותך? לדעתי החא תשמש אותך יותר טוב אפילו אם אתה יכול אז דמוי SLR או SLR.

אין לך מה להפסיד. הצילום איכותי יותר וגם אתה אמרת שאתה לא חובב גדול של מסכי מגע אז אם אתה קונה טלפון נייד רק בשביל מצלמה טובה אז עדיף כבר לקנות מצלמה טובה.

פורסם

לפני שעברתי לאנדרואיד, היה לי סוני K800I. טלפון פשוט עם לחצנים, אבל עובד.

אחרי 4 שנים הוא עשה קצת בעיות, אז הביאו לי איזה נוקיה C7 שהיה לאבא שלי.

גם אחרי שדרוג הגרסא ל-BELL, השימוש בטלפון היה בלתי נסבל.

אני זוכר שלכתוב SMS היה מאד מעצבן, שלא היו לו הרבה אפליקציות, שהוא לא היה מתחבר אוטומטית לדיבורית באוטו (ולהתחבר כל פעם ידנית היה דורש איזה 7 לחיצות) וגם עריכת אנשי הקשר הייתה מייגעת.

המערכת לא הייתה אינטואיטיבית בכלל, אבל החומרה לא היתה גרועה.

המצלמה טובה, המסך עבד יפה והמכשיר הגיב יחסית מהר. אבל עם BELL היה מאד לא נוח להשתמש.

פורסם
  • מחבר

אם תחכה ל WP7 אז סביר להניח שהוא יהיה יותר חזק והוא יהיה יותר עדכני לשוק אבל הוא כנראה יהיה יקר יותר וחוץ מזה יש לך את מה אתה צריך בטלפון הזה 808 אתה לא צריך משחקים ולא אפליקציות למעט כמה וכמה אז אני חושב ש simbian דווקא תתאים לך יותר כי היא תסרס אותך מהאפשרות.

שאלה שונה מהנושא למה לא לקנות מצלמה קומפקטית ואיכותית שתשמש אותך? לדעתי החא תשמש אותך יותר טוב אפילו אם אתה יכול אז דמוי SLR או SLR.

אין לך מה להפסיד. הצילום איכותי יותר וגם אתה אמרת שאתה לא חובב גדול של מסכי מגע אז אם אתה קונה טלפון נייד רק בשביל מצלמה טובה אז עדיף כבר לקנות מצלמה טובה.

מצלמה טובה כבר יש לי (קנון 7D עם 4 עצמיות ושני פלאשים). למען האמת, היא לא רק טובה. היא ממש מעולה. הבעיה היא שהיא גדולה וכבדה ופעמים רבות קורה שנשארת בבית. הקטע הוא שאני מחפש מצלמה קטנה שתהיה איתי תמיד. לארגונומיה של ה-P&S (ניסיתי כמה) לא הצלחתי להתחבר וחוץ מאלו של הדור האחרון, יש להן חיישן זערורי שנותן תוצאות זוועתיות. אני בהחלט שוקל קניה של P&S חדשה וטובה כמו הפוג'י X10 או אפילו מל"מ כמו האולימפוס E-M5 ושתי עצמיות פריים קטנטנות.

המצלמות הקיימות בכל המצלפונים הן פשוט בדיחה ומעולם לא הבאתי אף אחת מהן בחשבון אבל ה-808 טרפה את כל הקלפים. זה נראה יותר כמו מצלמה שהרכיבו מסביבה טלפון ולא - כמו בכל שאר המקרים האחרים - להיפך. הענין שלי ב-808 נובע מכך שיש חיישן ענק (במונחי P&S), טכנולוגיה מעניינת (צימוד פיקסלים) ועצמית של צייס. כמו כן, הצילומים שפורסמו ברשת הם לא פחות ממדהימים. אבל כמובן, צריך לחכות גם לדיווחים ממשתמשים אמיתיים.

בגדול, אני מחפש קומבינציה של איכות, גודל ומחיר. מאחר ויש כאן המון וריאציה בכל אחד מהפרמטרים זו ממש לא החלטה קלה.

פורסם
  • מחבר

לפני שעברתי לאנדרואיד, היה לי סוני K800I. טלפון פשוט עם לחצנים, אבל עובד.

אחרי 4 שנים הוא עשה קצת בעיות, אז הביאו לי איזה נוקיה C7 שהיה לאבא שלי.

גם אחרי שדרוג הגרסא ל-BELL, השימוש בטלפון היה בלתי נסבל.

אני זוכר שלכתוב SMS היה מאד מעצבן, שלא היו לו הרבה אפליקציות, שהוא לא היה מתחבר אוטומטית לדיבורית באוטו (ולהתחבר כל פעם ידנית היה דורש איזה 7 לחיצות) וגם עריכת אנשי הקשר הייתה מייגעת.

המערכת לא הייתה אינטואיטיבית בכלל, אבל החומרה לא היתה גרועה.

המצלמה טובה, המסך עבד יפה והמכשיר הגיב יחסית מהר. אבל עם BELL היה מאד לא נוח להשתמש.

אאוץ'. אני מבין שלדעתך WP7 יכולה רק להיות שיפור, נכון?

פורסם

אני עדיין חושב שעדיף לך לקנות קומפקטית כלשהי.

נכון היא לא תיהיה 41MP אבל הרבה אמרו שזה בעיקר גימיק.

ואני לפחות חושב שדי תתאכזב ממנו מבחינת שימוש יומיומי.

אבל בכל מקרה בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בהחלט יכול להיות. אני עדיין לא סגור על כלום. אני עדיין בקטע של ברור עובדות.

פורסם

מהדוגמאות שראיתי, האיכויות של ההמצלמה של ה-808 פנטסטיות יחסית לסלולרי, אבל הן לא משתוות לרמה של מיקרו 4/3 אפילו מדור קודם.

לדעתי הן כן משתוות ללא מעט מצלמות קומפקטיות. אבל הוא סובל אפילו יותר מקומפקטיות מבעיות של רעש באיזו גבוה.

(חוות הדעת היא מדוגמאות באינטרנט במקרה של ה-808, התרשמות אישית במקרה של השאר)

בנוסף, כמו שאמרו מעלי, סימביאן היא מערכת מאוד בעיתית היום, כמישהו שנאלץ להשתמש כרגע במכשיר כמה דורות אחורה שמריץ סימביאן(5800), על אף האהבה הרבה שיש לי לפלטפורמה(התמיכה שלה במולטיטאסקינג לטעמי, הרבה יותר טובה מאנדרואיד\iOS) לא הייתי קונה מכשיר חדש שמריץ אותה.

ווינדוס מוביל מערכת יפיפיה שנותנת חוויות שימוש שבהרבה מקרים עדיפה על אנדרויד\iOS, בהנחה שאתה לא צריך\רוצה כולכך אפליקציות\משחקים צד שלישי. אם השמועות נכונות, מכשיר כזה יכול להיות מאוד מענין.

פורסם
  • מחבר

נו, אז אני מניח שכדאי לחכות. ממילא אני לא מתכוון לקנות מחר.

תודה רבה לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים