עבור לתוכן

איזהשפת תיכנות כדאי ללמוד למתחילים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני חדש באתר ,

ואני מאוד רוצה ללמוד שפת תיכנות באופן עצמאי,

איזה שפה כדאי לי להתחיל ללמוד , ושיהיה לי קל איתה לתכנת ולעבור איתה לשפות תכנות תוספות ?

ממה הכי טוב להתחיל ?.

תודה

מבין-גדול

פורסם

לדעתי השפות שמומלץ ללמוד היום הן אחת מהשלוש: Python, Java או #C (לא צריך את שלושתן, פשוט תבחר אחת).

יש לשלושתן הרבה מדריכים ברשת, רק צריך לחפש.

פייתון (Python) היא שפה שלדעתי מאוד קל ללמוד אותה ולהתחיל לתכנת בה די מהר, וכיוון שהיא די גמישה פחות מתעסקים עם ה"סחלה" של התכנות ויותר מתעסקים באלגוריתמיקה.

Java ו-#C הן שפות די דומות אז אני מכליל אותן יחד. הן השפות הכי פופולריות היום שגם קל ללמוד אותן (בניגוד ל-C ו-++C, שאמנם עדיין יותר נפוצות, אבל משמעותית יותר קשה ללמוד אותן ולהתחיל לתכנת בהן). בניגוד לפייתון הן קצת יותר קשיחות ככה שאולי יהיה טיפה יותר קשה לקלוט אותן בהתחלה, אבל הן מלמדות אותך איך לתכנת בצורה הרבה יותר נכונה, עם דגש על תכנות מונחה עצמים.

בכל מקרה, חשוב לזכור: שפה היא רק כלי - היא אמצעי, לא מטרה. המטרה היא לדעת לתכנת, ולא ממש חשוב באיזו שפה תדע את זה. אחרי שתדע לתכנת ברמה מספיק טובה, תוכל ללמוד שפה חדשה יחסית בקלות.

פורסם

היי, אני מבין את הרציונל של שניצל אבל אני דווקא ממליץ על C. זו שפה שאין בה "קסמים" (GC) ככה שתצטרך להבין מה אתה עושה. מצד שני יש הרבה חומר באינטרנט אתה יכול לחפור יותר ולהגיע לפיתוח מול חומרה או לשדרג את עצמך לכל אחת מהשפות ששניצל הציע עם הבנה הרבה יותר טובה של המערכת.

דרך אגב, כל מה שכתבתי על C תופס ל C++ רק שיש הבדלי גישות וחשוב לשים לב אליהם. ל C++ יש גם יתרון בכך שתבין יותר טוב עקרונות של OO כמו הורשה וכו'.

פורסם

אז מה אם אין בה קסמים?

אני מסכים שאם מישהו רוצה להבין "באמת" איך עובד המחשב אז הוא צריך ללמוד C (ואסמבלי), אבל מי אמר שזו השפה שצריך להתחיל ממנה? זה סתם מסרבל את העניינים.

פורסם

אני ניסיתי לעבור משפות גבוהות מאוד(.net,פייתון,רובי,java) לשפות גבוהות (c,c++) ולבסוף לאסמבלי והמעבר היה יחסית פשוט, כי את העקרונות אתה כבר מבין, וכל שפה פשוט מוסיפה עוד קצת סיבוכיות לעניין, זה עדיין תכנות.

ראיתי אנשים שניסו לעשות מעבר הפוך (מאסמבלי עד לפייתון) וגם הוא היה חלק, פשוט עקומת הלמידה של האסמבלי היתה הרבה יותר חדה.

כמו בכל נושא בעולם, מומלץ להציג לתלמיד בעיה פשוטה וכל פעם ללמד משהו חדש ולחזור לאותה הבעיה רק עם פתרון שמנצל את הידע החדש.

ולכן אני מאמין שמעבר משפות עם "קסמים" (שאגב בימינו יש מתכנתים מקצועיים שאפילו לא מודעים לקסמים) שנועדו להיות נוחות ומאפשרות ללמד נטו עקרונות תכנות לשפות נמוכות יותר זה הצעד הנכון.

פורסם

אמרתי שאני מבין את הרציונל שלכם. אני פשוט לא מסכים איתו. כנראה מהכל אפשר להגיע להכל. זו רק דעתי, מותר, לא?

פורסם

אני גם מאמין בשיטה של שניצל.

ג'אווה היא שפה מצויינת להתחיל ללמוד, מאפשרת הבנה מהירה וטובה של OOP ותכנות ג'נרי.

יותר קל ללמוד C כאשר כבר יש לך מושג בתכנות ואתה מתמקד עכשיו בלמידה על ניהול זיכרון ומצביעים.

++C היא שפה קשה יותר עם סינטקסט לפעמים מאוד מעצבן והמון מקרי קצה.

להערכתי יהיה קצר יותר ללמוד ג'אווה ואז C מאשר C ואז ג'אווה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים