עבור לתוכן

לוח אם ישן וסינילי.. עצה??

Featured Replies

פורסם

היי...

יש לי מחשב ישן שנקנה ב- 1998 בעל מעבד p3 550 slot1 על לוח אם של MSI מדגם ms-6156 הכולל sound onboard.

לפי הSPEC באינטרנט הלוח תומך בשני סלוטים של זכרונות במהירויות 66 ו- 100 עד 512MB (אני לא בטוחה אם מדובר ב512 לכל סלוט או ב- 512 סה"כ).

עד עכשיו המחשב עבד עם שני צ'יפים של 128MB כל אחד כאשר אחד מהם היה במהירות 100 והשני במהירות 133 (כי זה מה שהיה בחנות).

כאשר הכנסתי במקום אחד מהציפים הישנים (וגם במקום שניהם - ניסיתי את כל הקונפיגורציות) ציפ אחר של 512 במהירות 133 נקרא רק מחצית מהזיכרות ז"א רק ~260MB. בתוספת עם אחד המציפים הישנים יש לי בסה"כ ~390MB.

הוצאתי את כל הזכרונות ושמתי ציפ של 256 במהירות 133. גם במקרה זה נקרא רק מחצית מהזיכרון (ובתוספת עם אחד מהציפים הישנים - ~260MB RAM).

כרגע המחשב עובד עם הקונפיגורציה של 390MB RAM.

ניסיתי למצוא באינטרנט עדכון ל- BIOS של הלוח (ה- BIOS אף הוא מ- 1998) - לא מצאתי משהו שיתאים ל- ms-6156 ...

ועכשיו אני תוהה:

1. האם יכול להיות שבאמת זה שהזכרון במהירות גבוהה יותר גורם לכך שרק מחצית ממנו תיקרא? אם כן אז אין זה שהציפ של ה- 128 במהירות 133 נקרא בשלמותו?

2. האם ניתן לנסות לפתור את הבעיה ע"י שינוי פרמטרים ב- BIOS? אם כן - איזה פרמטרים?

3. האם ניתן לשדרג את ה- BIOS לגרסה ג'נרית שלא מיועדת ספציפית ללוח הזה אלא ללוח דומה?

4. האם כדאי לי אולי בכלל להחליף את הלוח ללוח מתאים אבל קצת יותר חדיש?

5. האם ניתן להמשיך לעבוד בביטחה עם המחשב בקונפיגורציה הזו שבה ניתן לגשת רק למחצית מהזיכרון?

אני אשמח לקבל תשובות לשאלות ממי שמביו ואפילו עצה לגבי מה הכי כדאי לעשות..

תודה,

מירי

פורסם

"

ועכשיו אני תוהה:

1. האם יכול להיות שבאמת זה שהזכרון במהירות גבוהה יותר גורם לכך שרק מחצית ממנו תיקרא? אם כן אז אין זה שהציפ של ה- 128 במהירות 133 נקרא בשלמותו?

2. האם ניתן לנסות לפתור את הבעיה ע"י שינוי פרמטרים ב- BIOS? אם כן - איזה פרמטרים?

3. האם ניתן לשדרג את ה- BIOS לגרסה ג'נרית שלא מיועדת ספציפית ללוח הזה אלא ללוח דומה?

4. האם כדאי לי אולי בכלל להחליף את הלוח ללוח מתאים אבל קצת יותר חדיש?

5. האם ניתן להמשיך לעבוד בביטחה עם המחשב בקונפיגורציה הזו שבה ניתן לגשת רק למחצית מהזיכרון?

"

1. יש שני סוגי זכרונות SDRAM, כאלו עם ציפים מצד אחד ועאלו עם ציפים משני הצדדים. יכול להיות שהלוח שלך תומך רק בסוג אחד והוא קורא את השני כחצי מהכמות. איזה זכרונות אלו.

2. אני לא מאמין שאפשר

3. לא, זה יהרוס את המחשב!!!

4. אם את מחליפה את הלוח, את מחליפה את המעבד והזכרונות, וכבר כדאי להחליף את המארז והספק.... ומשם הדרך מאוד קצרה למחשב חדש.

5. אני לא יודע.

פורסם

שם לב שיש כרטיסים חד צדדים ודו צדדים

ללוחות ישנים יש בעיה להסתדר עם זיכרונות חד צדדים גדולים

פורסם
  • מחבר

מדובר בזכרונות של קינגסטון במהירות 133:

הזיכרון של ה- 512 הוא באמת משני הצדדים - אבל נקרא רק חצי מהזיכרון.

הזיכרון של ה- 256 הוא מצד אחד - אבל נקרא רק חצי מהזיכרון.

הזיכרון של ה- 128 הוא מצד אחד ונקרא במלואו..

פורסם

256 דו צדדי היה עובד יופי

אין הרבה מה לעשות, הסיכוי שביוס חדש יעזור די נמוך

אפשר להחליף את לוח ללוח מקביל תואם אבל יש סיכוי שגם הוא לא יסתדר עם הזיכרון.

אין שום בעיה לעבוד עם היזכון הזה כשרק חצי ממנו מזוהה - זה לא פוגע בשום דבר פשוט זה ביזבוז של זיכרון.

פורסם

הלוח כמו כל לוח 440BX מוגבל ל 128MB לכל BANK (שזה צד של הזיכרון במונחים פשוטים).

ז"א שלא ניתן לשים 512MB בסטיק אחד בכל מקרה ו 256MB רק דו צדדיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים