עבור לתוכן

עצה לגבי שדרוג מחשב + כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

מה קורה חברים,

רציתי להתייעץ אתכם לגבי שדרוג שאני מתכנן למחשב בקרוב, מכיוון שמעבדי ה-Ivy החדשים מעבר לפינה אני שוקל לעשות שדרוג ל i5 וגם להחליף לוח וזכרונות, כיום יש לי Q9550 מומהר ל 3.8GHz ולוח EP45-UD3P וזכרונות DDR2-1066 של G SKILL.

כרטיס מסך נוכחי הוא Gigabyte 6950 פתוח ל-6970.

ספק כח נוכחי Seasonic X-650

שאלה: אני יודע שהכרטיס די חזק ומספק את הצרכים שלי בשלב זה, אבל אי אפשר שלא להתפעם מהביצועים של ה-680 החדש וסדרת 7000 החדשה של ATI, אז במקום לשפוך 2800 שח על כרטיס חדש חשבתי אולי להוסיף 6950 וליצור מערך CFX. אני משחק על טלוויזיה 42" ברזולוציית 1080p.

התהיות שלי הן:

- האם הספק הנוכחי שלי (שלפי ביקורות מסוגל לתת גם 700W ללא בעיה) יחזיק שני 6950 פתוחים ל-6970?

- האם כדאי ומשתלם לרכוש עוד 6950 נוסף ב-1000 ש"ח או למכור את ה-6950 הנוכחי וללכת על 680 שיספק ביצועים טובים יותר בצריכת חשמל נמוכה יותר מזוג 6950? ואגב קראתי גם שה-680 הנוכחי יצא בעוד גרסא במאי האם מישהו יכול לתת על זה עוד מידע כי לא הבנתי בדיוק מה יהיה שונה בו

- המארז הנוכחי שלי הוא Antec P182, מארז מעולה ואני מרוצה ממנו מאוד, אבל אני בספק אם אוכל להכניס שם עוד 6950 וגם הקיר האחורי די עמוס בכבלים ולא בטוח שאוכל להשחיל שם עוד כבלים לכרטיס נוסף. בנוסף אני לא בטוח אם אוכל להכניס בו לוח בתצורה גדולה יותר מהלוח הנוכחי שלי כיום, אז לשם יצירת מערך כזה האם כדאי גם למכור את המארז הנוכחי ולרכוש חדש?

תודה

פורסם

נשמע שאתה מאכיל את עצמך סרטים ללא סיבה.

1. המערכת הקיימת שלך אמנם לא שיא הטכנולוגיה, ובכל זאת Q9550 ב3.8GHZ לא תוקע אותך בשום פינה.

2. 6950 פתוח ל6970 עדיין נותן מענה יפה מאד לכל דבר שתזרוק עליו, אלא אם אתה משחק ברזולוציות של מעל לFHD - עם ריבוי צגים או צג 1600X2560.

3. שים לב שהשדרוג של פלטפורמה+הוספת כ.מסך נוסף - כבר יהיה בעלות גבוהה של ממש.

המלצה אישית, להמתין, לא נראה בינתיים שיש סיבה לשדרג דבר.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך בחלק מהדברים, עם הכרטיס מסך אני מסוגל להסתדר עוד תקופה הוא באמת נותן ביצועים מעולים ואני ממש מרוצה ממנו והרזולוציה המקסימלית שלי היא 1080 כי זה המירב שהטלוויזיה תומכת. אבל אני חושב שאת המעבד והלוח יש להחליף. דוגמא, למשל כשאני מנגן סרטים ברזולוצית 1080p יש מקרים שבהם יש Stuttering וירידות פריימים ברורות, ניסיתי את זה עם חבילות מקודדים ונגני מדיה שונים והבעיה חוזרת עדיין קורית, גם פירמוט לא עזר במקרה הזה ובנוסף אני חושב ש i5 או i7 יתנו לי גם בוסט בביצועים הגראפיים במקרים מסויימים. בכל זאת מדובר במערכת שכבר אצלי 3 ומשהו שנים... מה דעתך?

פורסם

זה בעיה עם המקודדים שלך. נסה להתקין CCCP עם LAV video מהגירסה האחרונה.

http://www.cccp-project.net/download.php?type=cccp

http://code.google.com/p/lavfilters/downloads/detail?name=LAVFilters-0.50.1.exe

יש גם את CoreAVC שמנצלת ריבוי ליבות אבל היא עולה כסף.

או שיש בעיית יציבות ביגלל האוברקלוק, אם איזה תוכנה בדקת יציבות?

פורסם
  • מחבר

אנסה תודה :xyxthumbs:

דעתך לגבי שדרוג המעבד\זכרונות\לוח?

פורסם

לדעתי ביגלל שעשית אוברקלוק אתה יכול להישאר עוד שנה בכיף עם המערכת.

פורסם

אצלי אין שום בעיה בניגון סרטי HD, זה בעיה שלא קשורה לחומרה שלך.

מבחינת שדרוג באמת שאין לך מה, זה שהמערכת ישנה לא אומר שהיא לא טובה.

פורסם

גם אני טרם נתקלתי בתכני HD שלא הצלחתי להפעיל בלי שום בעיות. בלי שום OC ועם חבילת הK-LITE המלאה.

פורסם
  • מחבר

כיום אני משתמש ב- KMPlayer והוא עושה עבודה טובה, אבל ניסיתי עם מדיה פלייר וגם עם VLC ועדיין חזרה הבעיה, יכול להיות שזה בגלל שההארדיסק כבר עייף וההעברת נתונים לא מהירה מספיק בשביל 1080p?

פורסם
  • מחבר

זה בעיה עם המקודדים שלך. נסה להתקין CCCP עם LAV video מהגירסה האחרונה.

http://www.cccp-project.net/download.php?type=cccp

http://code.google.com/p/lavfilters/downloads/detail?name=LAVFilters-0.50.1.exe

יש גם את CoreAVC שמנצלת ריבוי ליבות אבל היא עולה כסף.

או שיש בעיית יציבות ביגלל האוברקלוק, אם איזה תוכנה בדקת יציבות?

ואגב לדעתי אין בעית יציבות בזמנו המערכת עברה 20 מעברים של IBT וגם בדיקת יציבות של 10-8 שעות ב-Prime95 ללא שום בעיה, התייעצתי רבות בפורום של גיגהבייט לגבי האוברקלוק הזה עד שהגעתי ליציבות, המחשב לא קרס ולא נתן לי מסך כחול אפילו פעם אחת אז אני חושב שאפשר להגיד שהאוברקלוק יציב :)

פורסם

סרטי FHD גם המעבד (E6300) הקודם שלי הריץ אחרי OC קטן ל-2.3GHz בלי בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים